2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
kıyamam canım allah sabır versin çok zor üzüldüm valla

sağol Allah razı olsun annesi burda daha dün akşam beraberdik her görüştüğümüzde ağlaşıp duruyoruz ilaçlarla ayakta çocukları çok severdi kızımı kucağından indirmezdi ama anne olamadı iki kere düşük yaptı hiçbişey yokken ansızın kocasının kollarında gidiverdi işte bu yüzden küçük şeylere takılmayın öyle yada böle hayatta herşeye çare var ama ölüme....

Çok yeniymiş Allah ailesine de sana da sabır versin canım insan eksikliği çok zor Allahtan inançlı insanlarız da kabullenmek o zaman daha kolay oluyor ölümleri

amin Allah razı olsun hala tuhafım bazen öle geliyoki hala ankarada çalışıyo h.sonu gelcek sesi kulaklarımda yüzo gözümün önünde güzel elleri uzun parmakları köfte dudakları seyrek saçları tombiş bacakları .....

ayyy ağlattın beni canım yaa kıyamam sen ki ne anıların var onunla bi de annesini düşündüm de oofff içim kıyıldı canım hepinize sabır versin benim de kardeşimin arkadaşı şehit oldu çok samimilerdi çocuk anneme anne falan derdi beraber polisliği kazandılar o şırnaktaydı kardeşim de hakkaride geçtiğimiz aylarda şehit oldu gencecik çocuk bizim de aklımız hakkaride kardeşimde neyseki 1 yılı kaldı ama çok zor o çocuk ölünce de öyle çok üzülmüştük oofff allahım sevenlerine sabır versin

kızlar iki gündür unutuyorum söylemeyi senem'e mesaj yazmıştım nasılsın merak ettik diye. Tercihler nedeniyle çok yoğunmuş eve gelince de çok yorgun oluyormuş selamı var sizlere.

Allah sbaır versn öbür dünyada cennette buluşursnz inş.

kızlar bnen kacar

Güzel Allahım kimseyi evlat acısıyla sınamasın inşallah. Doğudaki polis ve asker ailerine de Allah yardım etsin korkuyla yaşamak zor..

kızlar iki gündür unutuyorum söylemeyi senem'e mesaj yazmıştım nasılsın merak ettik diye. Tercihler nedeniyle çok yoğunmuş eve gelince de çok yorgun oluyormuş selamı var sizlere.

a.s

kızımı 2.kez yalnız banyo yaptırdım yatırdım bu uyuma modu işkence benim icin ne sallanmak istio ne kendi uyuyabilio memede gündüz uyumayı 9 aydır en fazla 5 kere becerdi nasıl bi uyuma stili geliştirmeli anlmadım ki sacını oksadım,pışpışladım ,popoya vurdum cok yordum emzirdim salladım kendi haline bıraktım hicbişey işe yaramadı en son care hep sallayarak uyuyo uykuya dalması cok zor ya

M erhabaaaaa
Evde bütün gun bunaldigimiz için ,ee sıcaklarda var, dışarıda gezemiyoz..bizde kendimizi sürekli avm ye atıyoruz..kılmalı indirimli bol çeşitli mağazalar..ohhh..
Erdem zaten liteway e oturur oturmaz uyuyo..su bebek arabası nasıl bı şeydir anlamadım ama iki Dakika'ya uyuyo onun icinde ..araba koltuğuna koyana kadar uyuyo ya...
Yayıldı yine valla..bı bacak bı yerde biri bı yerde..
Bu arada su dişler çıktı ya.herseyyy ama herseyle dişinden ses çıkartmaya çalışıyor ya..sizinkilerde öyle mı..hersey inanılmaz hızda ağıza gidiyo ve tık tık tık ses geliyo..
Çok komik ya..keske insan ayaklarının dişlerde sesinin cikmicagini anlasa da dedesinin onun bunun ayağına saldırmasa..pofffff igrenciz yaaaa.....
Ama ne yapalım ....Prizlere parmak sokmasından iyidir..Ya da ne bileyim yaaaaa...
Çığlık çığlığa dolapları kurcalıyor..
De de de de emmmemmmmmm mamammmmm gibi enteresan kelimeler falan filan..hiç susmuyor..
Yalniz bu cocuklar anane dedeye filan fena şımarıyor..herseyi yapiyo anane ya.su an gık dedirtmiyor..
bazen anne bırak ağlasın herseyi de yapmayalım ama diyorum imkan yok ya..kıyamam hic diyip alıp gidiyorlar cocuğu..ne istese oluyo..ben evde bununla yalniz kalınca ne yapicam bilmem artık..
Dedesi buzdolabını açmasına izin vermiş bütün raflar kurcalaniyo ...pooofffff..
Daha neler neler anlatamam.gecen gun daha bu kadar aylık cocuğu atlikarincaya bindirmişler..çığlık çığlığa oynamış ..jeton meton yetmemiş oyuncaklara..uçaktan in arabaya bin..erdem de bunun çok farkında Nazlı olma ve her istediğini yaptırma modunda..
Ne yapayım..cuma gunü geciyoz evimize..
Artık sırtımda taşır, süt banyoları yaptırırım..komedi yaaaa...
Sabır lazım bana..
Çift disi kalmış canavayyyyyyyyyy.....

Anaaaaa suracikta dinlenirken su gıda olayımızı anlatayım..biz biraz VİRÜSgeç başlayınca bakın bakalim eksigimiz gediğimiz yanlışımız varsa duzeltin canlar...

08:00 VİRÜSanne sutu ,,, sütunu icer uyumaya devam eder veletVİRÜS
10:00. VİRÜSuyanır kahvaltı yapar
VİRÜS VİRÜS Kahvaltı::: 2kibrit kutusu büyüklüğünde peynir. , VİRÜSıhlamur cayı ,,, bir iki çay kasığı tereyağı ,,, yumurta ( omlet seklinde yaptıysam beyazını da veriyorum ben yiyo valla )) ,,, bir dilim tam buğday ekmegi,,, bunları hep kucuk tanecikler halinde ayrı ayrı veriyorum ha birde salatalık rendesi bir adet salatalık..serin serin cocuk bayılmıyor ,,, kahvaltı sonunda 3 tatlı kasığı pekmez güç versin die
12:00 anne sutu ,,,, uyur
13:00 öğle yemeği zamanı..ya çorba ya da güç verecek bı Muhallebi şutlac türü ananesi ne ayarlamışsa yani..ölçü bı su bardağı..( tarhana , pirinc çorbası, Muhallebi, ırmik tatlısı,sebze çorbası, sehrine çorbası, sutlac, himmmm daha ne olabilir yani kısacası enerji verecek yakilasi bı seyler..ama ölçü bı su bardağı..
15:00 anne sutu ,,,,,, uyur
17:00 meyve zamanı VİRÜS:: çatalla ezdigim meyveyi VİRÜS5 6 adet bebe biskuvisi ile vermeye alıştırdım sonunda.. Ölçü bir çorba kâsesi.. Meyve evde ne varsa; şeftali kayısı kavun karpuz vişne siyah üzüm bahçeden toplanmış dut ne gelirse elimize...ama onun tercihi karpuz ve kavun..ne yapayım verme diyoar ama cocuğa su oluyo..Cook çok seviyo..icine ceviz ve fındık tahin falan katarız da..
18:00 kestirme seklinde tilki uykusuna yatar 40 dakika en fazla..uyandığı an emziririm..keyif kahvesi modunda..
19:30 aksam yemeği,,,, evde o gun ne pişmişse..aklınıza ne gelirse..ölçü bı çorba kâsesi..icine pide parçalıyorum..taze fasulye bamya köfte barbunya VİRÜSbile verdik duşunun enginar daha himmm kuzu eti çorba. Balık tavuk ...favorisi balık..sınırsız yiyo biz durduruyoruz..
her cocuğun bence acayip hoşlandığı böyle bı kac yiyecek var yararlı olan.. onları keşfedince hayat kolay oluyo..hiç iştahı olmadıgı yemediği günler bile ağzını acıyor mesela taze fasulyeye erdem balığa falan..onu bulmak lazım...uygun olan ne varsa sofrada..
annem zaten tuzsuz yapar yiyecekleri o yüzden aksam yemeği olayı ayrıca hazırlamadigim icinde zahmetsiz oldu tencereden bahtına ne çıkarsa..yalniz mutlaka icine marul dogruyoz Prof sooooyyylemisti bol lif iceriyomus ve eğer gaz yapmazsa bulgurda katın demişti..öle iste aksam yemeği en zahmetsiz olan..sofraya bı kase daha eklendi..yalnizca bıçakla küçültülmüş lokmalar ... O kadar..
Oynama dağıtma tozutma çıldırma seanslarindan sonra ...
21:30 banyo ( eğer evdeysek) degilsek banyosuz olarak yoğurt zamanı..her gun bir su bardağı yoğurt..o Prof un olmazsa olmaz dediklerinden..biz de alıştırdık erdem i sanki bı gorev gibi bı saniyede mideye indiriyor..bir su bardağı ev yoğurdu ve yoğurdun verdigi mamurlukla uykuya dalma..
00:00 ben yatışa geçmeden bı emziriyorum
04:00 o kendi uyanıp emmek istiyo...

İsteeeeeeee bizde durumlar böyle..yani o reklamlarda dediği gibi 2 çay bardağı falan değil..ne yapayım cocuk yiyo..gece emmesinde de uzun uzun ediyo aliyo anne sutu bende günde 3 4 su bardağı veriyorum ek gıda ..ver dedi Prof verecen artık istediği kadar yerinde durmuyo ki yakiyo dedi..

Sizler ne kadar veriyorsunuz doktorunuz ne dedi..
Böyle iste varsa bı eksik gedik bakın bakalım...
Şimdi bı cevap yazmam gerekenler var yetiştiği kadar..
Öptüm sizleri görüşürüz..

Gecmis olsun tatlım..neden ateşi çıktı..kusma olayı geçicidir inşallah..doktorunuz ne diyor..ellerini mı keşfediyor ki..
Terleme erdem de de çok fazla..kulağını kasiyo bı de..sanırım saclar da terletiyo..
Havalar insan boyutuna gelseydi keske yeniden bir an önce ya..mahvoldu veletler..
Bı de tam hareket etme zamanları şimdi..
Sıcaklarla kavga halinde yürümeye çalışıyorlar.
2cocuk ne kadar zor ya..Allah kolaylıklar versin..
Kızla babası ilgilense accik nasıl olur ki...

Tatlım sen bana ağız dis cene ile ilgili merak ettigin herseyi sor..uzuuuuun uzuuuun anlatırım..
bı sorun oldu mü da lütfen o gun tanıştirdigim Dilek e git. O benim staj arkadasım . Eli çok iyidir..hiç çekinme..tamam mı.. Arada muhabbete bile ugrayabilirsin hani..
Eve yardımcıyı daimi alicam derken sabah 8 aksam 6 olacak.yatili değil.kahvaltiyi hazirlayip islere koyulup aksam da yemek sofrasini hazir edip ayrilacak.hafta ici tüm gun..ben temelli geciyom cumaya eve..artık en fazla bı iki hafta kesintisiz evden ayrı kalırım yani..bayramlarda falan..
Megakoy İzmir geliyoruuuuummmm..

Ne oldu kiiii..neden moralin bozuk..neye canin sıkıldı..
Bazen hersey üstüste gelir gibi oluyo insan hayatında..sabretmek lazım..
İyi şeyleri bı kağıda not edip düşünmek lazım..
İyi olan o kadar çok şey var ki hayatımızda ama insan depresyon gibi duygular yuzunden goremeyebiliyo onları..
Üzüldüm bak şimdi.,
Bı de biz senle bulusupVİRÜStanıştık yüzyuze görüştük ya insan daha bı üzülüyor.o neşeli halini bizzat biliyorum ben..arkadasım benim ))
Ne yapabiliriz..daha çok sohbet edelim görüşelim..bırakmayalım isin ucunu..
Yalniz o gun hengâmede ben senin numaranı kaydetmeden aramıştım falan..
hani telefonum yoktu ya erdem telefonumu tükürüğü ile bozmuştu ben baskasinin telefonuna hattımı takınca senin numaran o telefonda kalmış..
Şimdi kendi telefonuma kavuştum, tatlım bana bı mesaj ya da çağrı atar mısın..
Çünkü Gamze ile telefondan gorusuyoz ..senle baya bı uzun oldu gorusmeyeli..
Bak gelirim yanına haaaaa iylesmezsen ...ona göre...
İyi haberlerini bekliyorum tatliskommmmm...
Dua edelim..

Evet canım ya..herkese laf atıp herkesle konuşasim var..uzun oldu buralarda takılmayalı ..özledim ki ne özledim..sık giremiyom eve gidince girerim artık..

O bahsettigim tedavinin adi sürekli dişler sürme yönlendirmesi hayatım..
aklında bulunsun..
bu arada dis yönünden sanslilardansin..
o zaman oğlun da ,babası da öyleyse ,büyük bı ihtimal öyle olacak..
çünkü benim bu okuldan ,hastalardan bu meslekten öğrendiğim bı şey varsa o da dis ve ağız cene hastalıklarında en büyük etken genetik...yani soya cekim..
sende böyle sağlam ve Minesi kalın düzgün dişler varsa oğlunuzda büyük bı ihtimal öyle olacagidir..
genetik dedim ya..hani bı çok insan sabah aksam fircaliyorum yine de çürüyor der..
o insancagizlar haklı..çünkü temizlik hijyen sabah aksam dis düşünmek kar etmiyo..en önemlisi genetik faktör ve tükrük seroz mukozlugu..yani tükrüğün özellikleri..yani o da gene genetik..
ben mesela hastalarıma günde 2 kere fırçalayin derim..kendim mı..kendim 2 günde bir üstün körü uyuyarak offff pooofffff diyerek falan ve bende de hiiiiiccc bı çürük yok..hatta dislerimi fircalamadigim günler kac kere arkadaslar dislerini neyle beyazlattin dis hekimi oldugun için gizli bı şey mı kullanıyorsun falan diye soruyo herkes yaa duşun..oysa ben dişlerimle ilgilenmeyeli saatler olmuş..)VİRÜS
esim benim dişlerimin duzgunlugu yüzünden ortodontik tedavi yaptırdı..o da benimki gibi düzgün olsun istedi baka baka..tabi bende de bı duzeltme hastalığı olunca..benim annemin cene yapısı kitaplarda anlatılan ornek cene gibi..yani biz proteze dis dizdirirken annemin ölçülerinin olduğu oranları kullaniyoz..duşun yani..genetik...
Ben seni görünce o zaman duzeltecek bı şey bulamicam ....ne olacak şimdi????
Çünkü bende öyle bı hastalık var..bu mesleği öğrendiğimden beri insanları felaket derecede düzeltesim var.dikkatim VİRÜShemen burnun altına kayıyor tanıştığım an ,gördüğüm an..sunu söyle yapsam bunu ordan oraya kaydırsam su protezi su renkle yenilesem...hastalık gibi...bütün kusurları bı saniyede görüp duzeltme çalısmaları yapıyorum beynimde..düzgün halini düşünüyorum falan filan..sende bişeyler elleyemicem o zaman yaaa..tuh... ama yine de bı bakmam lazım.. Estetik anlayış hekimden hekime kucuk nuanslarla değişebilir..sen yine de ağrı sizi ya da herhangi bı sorun yasarsan bana gel..seninde duanı alayım..))kucuk bı hediye verirsen tedavi sonrası bilmem artık nası özenirim nası...

Gelelim su gezme olayına..
aslında var ya yüzyuze tanisip görüşsek nasıl insanlar oldugumuzu, ne fıtratlara sahip oldugumuzu daha rahat anlarız..
İnşallah o da nasıpolur..VİRÜS
Biz esimle gezmeyi Cook severiz..yani kayniyo bı seyler duramıyoruz yerimizde..yeni yerler görelim yeni seyler yiyelim tadalım.hatira alalım..mesela halen oturduğumuz özel cafelerin ,üzerine yazılar yazariz o anki notlar ,gezilerin kağıt pecetelerini saklarız bı albümde.. Muze giris belgeleri, buzdolabi susleri , seyahat defterimiz var ozel ciltli,, , ruh halimize VİRÜSişlemiş..ruhumuz göçebe..esim elinde telefon sürekli son dakika fırsatlar ,haftasonu kaçamaklari 4gece kal 3gece ode otelleri, onlar bunlar ,uçak biletleri ,onlarla uğraşır ..aklımız heeeeeppp böyle seylerde..fıtrat bu olunca bunu hiç yadirgamiyosun çünkü ruhun bunu istiyo..evini her insan gibi seviyorsun ama iki gun aynı odada kalınca çığlık atıp hadiiiiii ne yapabiliriz bugün hiç degilse sahile inelim modunda oluyoruz..
Ama doğumdan sonrası nedenler bı başka tatlım....
Ben dogum oncesi yaşantımda çok yogun bı tempoda çalışan bı hekimdim.duşun yani Türkiye'nin gercekleri..günde 40 hasta bakıyordum.sabah 7 de evden çıkıp 17 ye kadar iste oluyodum.isimi ve is arkadaslarimi ,öğle yemeği sohbetlerimi ,yoğunluğu, bı anlamla surup giden günlerimi seviyordum..
eşli buluşmalar mangallar çorbalar çay partileri yoğunluk gezmeler görüşmeler derken o kadar hareketli ve soluksuz bı yaşamımız vardı ki...gel gelelim dogum sonrasına....
Bütün gun evde ben ve bebek.....
Sessizlik...
televizyonumuz yok sevmeyiz biz esimle..
duvarlar kitaplar....
mutfak banyo salon yatak odası...
emzir alt değiştir gaz çıkar emzir alt değiştir gaz çıkar..
evi temizle yemek yap kocanı bekle...
bunlar asla kötü seyler değil ama bana uygun değil..
birden o kadar ani bı manevra oldu ki benim ruhum sıkıldı ,icim bunaldı..
hersey guzel olmasına ,
sağlıklı Nur topu gibi bı bebegim olmasınaVİRÜS
ertesi gun ayağa kalktığım bı normal dogum yasamama,,
VİRÜSsevene sayana,,yalniz bırakmayan dost ve akrabaya rağmen bende devreler attı..
eşimde benim bu kadar mutlu bı ortamda bu kadar mutsuz olmama üzüldüğü için 18 mart tarihi itibari ile Gaziantep gezisi ile gezdirmeye ,eski yaşantımızı yeniden yaşatmaya çabalamaya başladı..
gun geçtikçe daha iyi oldum.orasi burası derken havalar iyileşti bende kaynanamin yanına antalya ya gittim..hergecen gun erdem büyüyor.antalyadan düğünümüz oldu Ankara ve Konya'ya..mecburi ziyaretler oldu Eskişehir'e..
zaten yogun ve her kaçamagi fırsat bilen biz artık gezmelere erdem i de alıştırdık..tabi dediğim gibi anane dede olayı, biraz erdem i ek gıdaya alıştırma ,biraz daha benim onu evde yalniz basıma büyüyüp sıkılmamam adına yapılmış girişimler..bu cuma eve donüyoruz artık ama annemlerde bizlere misafirliğe geliyo bu sefer..sonra ...
Sonrası gezmeye devam..ama tabi kısa kaçamaklar halinde..artık esimin yanında olmayı özledim..cocuk ta yemeye alıştı..eve temizlik ve yemeğe yardımcı da geliyo..
bundan sonra da tempolu ,gezmeli bı yaşantımız olacak evet çünkü biz boyleyiz..
yani fena mı..
senin de böyle durmadan gezen bı arkadasın oldu bak..
değişik değişik hayatlar var iste..
bize, esimle geleceğe dair ne planınız var bu dünyalık diye sordukları an..dunyayı gezmeeeeeeekkk diye haykırıyoruz tanıştığımızdan beri..
tabi benim bı de emeklilik için bodrum sevdam var ama o başka..
yani bundan sonra uzuuuunn uzun anne baba kaynana da kalma gibi durumlarımız olmaz ama haftasonları hep başka başka yerlerde olmaya ,,cumaları birleştirip bı yerlere kaçma bizde hep olacak..
diyorum ya sana da gelecez..yalan değil..

Sizi de ordayım buradayım diye anlatıp sıktığımı düşünmemiştim hic..sonuçta bizler arkadasız burda..iyiyi kötüyü herseyi paylasiyoz..baksana Alasehir e gitcegimi paylasmasam devkule ile tanisamicaktik ..şimdi gun sayıyoz...
Offf amma konuştum ya...
Görüşmek üzere tatlım..ben seni, erdem pasa da en kısa zamanda tanisacagi dostu emir i çok cooookkk öptük.....

Bu arada aklıma bı şey takıldı..
senle ben aynı kisimiyiz yaaa..
sen ben mısın ben sen miyim????
1.80 boy diyen sendin di mı gecmis sayfalarda..
1.80 boy
59 kiloVİRÜS
Geniş omuzlar yüzme ve tenisten (sende de spor vardı)
Düzgün ve çuruksuz dişler
Allah alllaaahh ten renkleri de aynı..göz renkleri de..
Acaba biz aynı kisi miyiz..??????
Yalniz senin saclar kısa demiştin di mı ,,benim uzun..ordan bı fark yakaladım..
Resimdeki 7farki bulun bulmacaları bize uymuyo sanırım..
7 fark bulamicaz....))))

İyi tatiller tatlım..bol bol bizim icinde üşü

Adam olmicak ağız yoktur....ben bı el atayım..çok öptüm tatlım seni..görüşürüz..

Sen İzmir de olduguna göre biz daha neden buluşmadık yaaaaaaaaaa

O kadarımızı okuyup yazmaya çalışıyorum ki sen hamilesin sandim

Hayırlı olsun tayininiz..bı ara konuşalım..şimdi zamanım çok kisitli

Gamze ipek nasıl?????

Kemece on sayfaları gez..sana bı şey yazdım..
Ya arkadaslar birinin yakınına bı şey mı oldu..on sayfaları taricak zamanım yok..gecmis olsun..sarıldım ona yaaaa...

İyi gezmeler kizzzz..maşallah..bı de ben alkış yapayim

Gamze ipek nasıl?????

Kemece on sayfaları gez..sana bı şey yazdım..
Ya arkadaslar birinin yakınına bı şey mı oldu..on sayfaları taricak zamanım yok..gecmis olsun..sarıldım ona yaaaa...

aman iyi diyelim ii olsun ben saatlerce ac bıraksam senin ogluş gibi asla bi abrdak corba icmez aman napim benim kızda az yesin benim gibi olmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…