2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

canım herkesin borcu var valla öyleeee yaşıyoruz bizim de ev borcumuz var ben eylülde araba istiyorum kızımla rahat gezmek için annemi evine bırakabilmek için sıkarsak olcak ama sıkmak da istemiyoruz kararsız kaldık bi yandan da diyorum eşimde araba var ne gerek var boşuna masraf ama işte kararsızız hayat hep böyle bişeyleri ödeyerek geçiyor kapitalist sistemin sıkıntıları

Benim kızların dişinde sıkıntı olmaz ama bellide olmaz tabi alttan iki tane var belki üstler yapmıştır şimdi iyi nehirada aynen park yatağa yatırıyorum hooop oturuyo sonra tutunup kalkıyo tur atıyo ama yok yok inatlaşıp tekrar alıştırcam bu arada bende istanbuldayım gerçi şuan yazlıkta çınarcıktyaım

canım aynı korkular halası bakacak o nası uyutcak eskisi gibi salalyarak uyumaya evet ddese off

yA Bİ TANE ARABA VARSA BOSVER HİC SIKINTIYA GİRME NE GEREK VAR İKİNCİYE BİZ ARABAYI BEN BEBİŞİ RAHAT BIRAKIP OKULDAN HIZLI GELEYİM DİE ALDIK BÖLE Bİ DURUM OLMASA HİC İHTİYAC DUYMUYODUK BERABER GEZMEYİ COK SEVRİZ

vala görüşmeyi isterdim ankaradakiler buluşacak herhalde :) biz de buluşsak güzelolur da şimdi herkes tatildedir dönüşte artık yapalım bişiler
ya kızınız bu ay kaç kilo kızlar yakın olur belki birbirine diye soruyorum bizimki 8 var yok doktora gitmedik bu ay geçen ay 7600 dü hiç almamış sanki bizdeki tartıya oturtup ölçtüm de :) ben öğünlerini arttırmayı düşünüyorum bir kaç gündür
eskiden sabah kalkınca emzirirdim uyurdu ikinci uyanmasında kahvaltı yaptırırdım sonraki uyanmasında da öğle yemeği akşam yatmadan önce de pek bişi yemiyordu öyle muhallebi türü bişler yapıyordum 3 gündür sabah kalkar kalkmaz emziriyorum biraz sonra da kahvaltı yaptırıyorum ve öğle yemeklerini de bir gün balık bir gün et bir gün tavuk bir gün de köfte gibi şeyler yapmaya akşam üstü de sebze ya da tarhana ,çorba gibi şeyler yapmaya karar verdim uyguluyorum ama çok zor oluyor ve yemediği için de sıkıntılı aralarda da akşam üstü meyve ve ya yoğurt veriyorum yeterli mi fazla mı bilemedim ya da alışır herhalde bu düzende yemek yemeye ben devam edeyim dimi

CANIM ben pek anlamam ama arkadas dedi atta sıkıntı yapmamıstı üst cıkarken böle belirtiler olmuş

evet canım çok sıkıntılı yaaa

canım biz de öyle düşündük işte bir an önce okula gider gelirim diye ama minibüsle gidersem yarım saat sürüyor en fazla arabayla 5 dakika olmazsa yarım saat geç olcak sabah da eşim bırakacak çok da bi kaybımız yok aslında ama ne bilim bakalım maddiyata göre hareket edecez artık

canım valla benimki dogru düzgün ek gıda ALMIO ögün artırsamd a işe yaramaz bizimkide 8000gr galiba bu aralar az büyücekler sıkıntı etmeye gerek yok beyin gelişimi ve yürüme meyili yüksek ya takma kafana bence

bu arada ankaralı olan bizler 2 kere bulustuk bayram sonrası yine bulusmayı düsünüoz

Son düzenleme:
ayrıca yemek düzeninin güzel ögün artırmaya deil bunu muhafaza etmeye calış naçizane

oooo demek 2kere buluştunuz vay beee biz çok geri de kalmışız
bu yazdığım yalnız şimdiki uygulamaya çalıştığım öğün eskiden sadece öğle yemeği et tavuk balık sebze tarhana şeklindeydi ama akşam öğünü eksik kalıyordu ben muhallebiyi de çok yapmak istemiyorum bebeğe gereksiz yere kilo aldırıyor çok iyi değil diye biliyorum akşam ne yedireceğimi şaşırıyordum sonra böyle bi yemek düzeni yapmaya karar verdim aslında iyi gidiyor fakat uyku düzensizliği yüzünden erken uyanınca tekrar uyusun diye emzirdiğim için yemiyordu böyle biraz yorucu ama değer

Bulustuk kemece asu ben,sonra edibe kemece ben edibe geldi saolsun ...
ya aksam yemegine sizinle beraaber oturunca ne varsa yedirsen ben muhallebi falan deil de sebze yemegi falan ama yeme lisetn güzel benimde ögle yemegi yemio kahbvaltı yapmıo sadece ifarda bizimle bişeler atıo agzına o kadar

ooohh ne güzel valla ben de merak ediyorum sizleri keşke ben de olabilseydim
bazı akşam yemeklerine eşlik ediyor zaten salatayı karıştırıyor içecekleri döküyor elini şöööyyyle bir daldırıyor kısacası ne yediğimizden bişey anlamıyoruz:) akşam yemeği kısmını öyle yapcam zaten sadece ona uygun bişey olmazsa ekstradan bişey yaparım diye düşünüyorum çünkü çok zor oluyor iki yemek hazırla sonra bi de bize hazırla oofff çok yoruldum valla bide toparlaması var temizlemesi bu ev hanımlığı hiç bana göre değilmiş yaaa

kızlar nasılsınız bakalım.. bakıyomda sıcakta bebişler iştahsızlaşınca düşmüşsünüz yine kilo derdine.. onlar daha çook zayıflayacak arkadaşlar, bi ayaklansınlar.. Emir 10 kilonun üztünde desem yeterli olur sanırım, okadar, detay yok..
ama dediğim gibi sağlıkları yerinde olsun da kiloları hiiç mühim değil.. yemek istemiyosada hiç zorlamayın, ben hiç zorlamıyom, isterse yiyo, istemiyosa bırakıyoz yarım saat sonra tekrar deniyoz, o zaman belki yiyo,yemezse de kaldırıyoz artık.. öle işte.. çok kasmayın, aç kalmaz onlar korkmayın.. en kötü ihtimal emiyolar yani çok şükür..

biz izmire ve tatile gittiğimizde Emir ağzına bir tek lokma bile sokmadı 1 hafta boyunca.. sadece emdi, başka hiiç bişi yok hiiç.. ama gayet sağlıklı, evimize dönünce başladı yine yemeğe çok güzel.. ne hastalık ne de başka bi dert olmadı çook şükür.. zaman zaman oluyo işte böle değişimler.. rahat bırakın azcık çocukları, özgür ruhlu bu kasım bebişleri, onlar ne isterse o.. böylee alışın bunaaa..

öyle canım ben de çok zorlamıyorum da dedim acaba aç mı bırakıyorum bi de siz nasıl yapıyorsunuz doğru mu ilerliyorum :) evet öyle bazen o kadar güzel gidiyor ki her şey çok güzel yiyor çok güzel uyuyor her şeyi zamanında yapıyor bazen de hiç bişey yemiyor böyle böyle büyüyyecekler

senin ogluşun maş iri yapılı zaten kilolu dogdu sizde yapısal olarak uzun boylu falandınz sanırım o yüzden senin emirle benim kızı kıyaslamıorum zaten erkek cocuk biraz daha iri oluyo canım kücük saarı bıdıgın hep böle olsun saglıklı ben valla yemk konusunda saplantılıyım illa bişekilde zorluyom cocugu minyon tipli kızım zaten bana nie cekmediyse

1 – 12 aylar arası Türk erkek bebekleri için boy kilo çizelgesi
En düşük En yüksek
1 aylık bebek 3000 g – 51 cm 5750 g – 59.5 cm
2 aylık bebek 3600 g – 53 cm 6600 g – 62.5 cm
3 aylık bebek 4150 g – 55 cm 7500 g – 65 cm
4 aylık bebek 4600 g – 57 cm 8250 g 67.5 cm
5 aylık bebek 5100 g – 58 cm 9000 g – 70 cm
6 aylık bebek 5500 g – 60 cm 9600 g – 72.5 cm
7 aylık bebek 6000 g – 62 cm 10250 g – 75 cm
8 aylık bebek 6300 g – 63 cm 10900 g 77 cm
9 aylık bebek 6700 g – 64.5 cm 11300 g – 78.5 cm
10 aylık bebek 6950 g – 66 cm 11900 g – 80 cm
11 aylık bebek 7200 g – 67.5 cm 12200 g – 81.5 cm
12 aylık bebek 7450 g – 68.5 cm 12500 g 82.5 cm

1 – 12 aylar arası Türk kız bebekleri için kilo boy çizelgesi
En az En fazla
1 aylık bebek 2950 g – 50 cm 5400 g – 59 cm
2 aylık bebek 3500 g – 52.5 cm 6400 g – 62 cm
3 aylık bebek 4000 g – 54 cm 7200 g – 64.5 cm
4 aylık bebek 4500 g – 56 cm 8000 g – 67.5 cm
5 aylık bebek 5000 g – 57.5 cm 8700 g – 70 cm
6 aylık bebek 5400 g – 59 cm 9250 g – 72 cm
7 aylık bebek 5800 g – 60.5 cm 9800 g – 73 cm
8 aylık bebek 6150 g – 61.5 cm 10350 g – 75 cm
9 aylık bebek 6500 g – 62.5 cm 10800 g – 77 cm
10 aylık bebek 6750 g – 63.5 cm 11200 g – 78.5 cm
11 aylık bebek 7000 g – 65 cm 11700 g – 79.5 cm
12 aylık bebek 7200 g – 66 cm 12000 g – 81 cm

Gereksiz Beslenme Alışkanlıkları
TEMMUZ 15, 2010 BY DILEK (BLOG YAZARI) 3 YORUM

Katı gıdaları vermeye ilk başladığınızda bebeğiniz herşeyi seviyor gibi görünebilir. Daha sonra seçici davranıp sadece bir besin dışında birşey yemeyebilir. Bu katı gıdaya başlayan bebeklerde çok sık görünen bir durumdur. Çoğu bebek besin ihtiyacının büyük kısmını anne sütünden alırlar. Fakat özellikle 9. ayda besin ihtiyacı artmaya başlar ve süt ihtiyacı azalır. Bebeğinizin alımının ihtiyacını karşıladığından emin olmak için beslenme stratejinize şunları da ekleyin.

Ekmek yemesine izin verin: Ekmek ya da en çok neyi yemeyi seviyorsa. Birçok bebeğin haftalık besin veya aylık besin
programı var gibidir. Bu dönemde tek birşey yerler. En iyisi onun besin seçmesine saygılı olun. Zaman içinde eğer imkan
tanınırsa çocuk kendi tat repertuarını oluşturur.

Tam tahıl olduğundan emin olun: Elbette bebeğiniz bir iki gıdayı kabul ediyorsa da yüksek kalitede beslendiğinden emin olun. Eğer ekmek, kraker gibi unlu ürünler istiyorsa tam tahıl ürünü olmasına dikkar edin. Eğer meyve veya metve suyuysa, tatlandırılmamış olmasına dikkat edin ve daha besleyici olanları vermeye çalışın; kayısı, şeftali, portakal gibi.

Yapabilirseniz ilave edin: Bebeğinize bir besini veremediğiniz zaman, bunu başka şeylerle birlikte vermek yanlış değildir.
Ekmeğine vermek istediğiniz besini sürün, tost yapın veya ekmeği havuç, peynir meyve gibi diğer ihtiyaçları ile pişirin. Eğer istediği tahıl ürünü ise buğday tohumu, havuç, elma, kayısı gibi meyvelerle veya kurutulmuş meyveler ile karıştırın.
Püreyi bırakın: Bebeğinizin bu itirazının nedeni yeterince püre yemiş olması ve erişkinler gibi normal gıdalara hazır olduğunun bir göstergesi olabilir. Yiyebileceği yumuşaklıktaki iri taneli gıdalara geçerek gelişmekte olan damağına uygun lezzetler sağlayabilirsiniz.

Mönüyü çeşitlendirin: Bebeğiniz hep aynı yiyecekleri yemekten sıkılmış olabilir, iştahını arttırmak için değişiklikler gerekebilir. Bebeğin mönüsünü ayarlarken, herkesle birlikte yemek yemesini de deneyebilirsiniz.
Külahları değiştirin: Yeni bir inatçılık ve bağımsızlık dönemi de başlıyor ve bu nedenle de ağzını yemek saatinde sıkıca kapıyor olabilir. Yeme sorumluluğunu kendisine verin, böylece daha istekli yiyebilir.
İştahını kapatmayın: Birçok bebek çok fazla su, mama ve anne sütü aldığı için çok az yer. Bebeğinize günde faydalı meyvelerden 2 porsiyon ( mümkünse biri meyvesuyu, diğeri büyük meyve şeklinde ) vermelisiniz. Eğer daha fazlasını isterse su veya sulandırılmış meyvesuyu verin ve bunları gün içine dağıtın. Eğer annesütü veriyorsanız ne kadar süt aldığını tam olarak bilemezsiniz fakat emin olabilirsiniz ki günde 3 -4 defadan fazla emzirmek iştahını azaltabilir.

Yemek arası atıştırmaları engelleyin: Bebek öğünlerde ne alırsa alsın öğle öncesiyle ve öğleden sonrasıyla sınırlayın. Eğer atlanan öğün varsa atıştırma saatindeki miktarı biraz arttırarak bir sonraki öğüne kadar geçişi kolaylaştırabilirsiniz.
Gülmeyi ihmal etmeyin : Beslemekte zorlandığınız zaman, tabağa mümkün olduğunca az yemek koyun, bazı oyunlar yaparak yedirmeye çalışın. bebek siz istediğiniz için değil, aç olduğu için yediğini hissetmelidir. Eğer kesinlikle daha fazla istemiyorsa veya hiç yemiyorsa tabağı önünden alın ve yemeği bitirin.
Eğer iştahsızlıkla birlikte enerji azlığı, çevreye karşı ilgisizlik, gelişimde gerilik, yetersiz kilo alımı veya belrgin kişilik değişikliği mevcutsa bebeğinizi bir doktorun görmesi gerekir.

Gereksiz Beslenme Alışkanlıkları
TEMMUZ 15, 2010 BY DILEK (BLOG YAZARI) 3 YORUM

Katı gıdaları vermeye ilk başladığınızda bebeğiniz herşeyi seviyor gibi görünebilir. Daha sonra seçici davranıp sadece bir besin dışında birşey yemeyebilir. Bu katı gıdaya başlayan bebeklerde çok sık görünen bir durumdur. Çoğu bebek besin ihtiyacının büyük kısmını anne sütünden alırlar. Fakat özellikle 9. ayda besin ihtiyacı artmaya başlar ve süt ihtiyacı azalır. Bebeğinizin alımının ihtiyacını karşıladığından emin olmak için beslenme stratejinize şunları da ekleyin.

Ekmek yemesine izin verin: Ekmek ya da en çok neyi yemeyi seviyorsa. Birçok bebeğin haftalık besin veya aylık besin
programı var gibidir. Bu dönemde tek birşey yerler. En iyisi onun besin seçmesine saygılı olun. Zaman içinde eğer imkan
tanınırsa çocuk kendi tat repertuarını oluşturur.

Tam tahıl olduğundan emin olun: Elbette bebeğiniz bir iki gıdayı kabul ediyorsa da yüksek kalitede beslendiğinden emin olun. Eğer ekmek, kraker gibi unlu ürünler istiyorsa tam tahıl ürünü olmasına dikkar edin. Eğer meyve veya metve suyuysa, tatlandırılmamış olmasına dikkat edin ve daha besleyici olanları vermeye çalışın; kayısı, şeftali, portakal gibi.

Yapabilirseniz ilave edin: Bebeğinize bir besini veremediğiniz zaman, bunu başka şeylerle birlikte vermek yanlış değildir.
Ekmeğine vermek istediğiniz besini sürün, tost yapın veya ekmeği havuç, peynir meyve gibi diğer ihtiyaçları ile pişirin. Eğer istediği tahıl ürünü ise buğday tohumu, havuç, elma, kayısı gibi meyvelerle veya kurutulmuş meyveler ile karıştırın.
Püreyi bırakın: Bebeğinizin bu itirazının nedeni yeterince püre yemiş olması ve erişkinler gibi normal gıdalara hazır olduğunun bir göstergesi olabilir. Yiyebileceği yumuşaklıktaki iri taneli gıdalara geçerek gelişmekte olan damağına uygun lezzetler sağlayabilirsiniz.

Mönüyü çeşitlendirin: Bebeğiniz hep aynı yiyecekleri yemekten sıkılmış olabilir, iştahını arttırmak için değişiklikler gerekebilir. Bebeğin mönüsünü ayarlarken, herkesle birlikte yemek yemesini de deneyebilirsiniz.
Külahları değiştirin: Yeni bir inatçılık ve bağımsızlık dönemi de başlıyor ve bu nedenle de ağzını yemek saatinde sıkıca kapıyor olabilir. Yeme sorumluluğunu kendisine verin, böylece daha istekli yiyebilir.
İştahını kapatmayın: Birçok bebek çok fazla su, mama ve anne sütü aldığı için çok az yer. Bebeğinize günde faydalı meyvelerden 2 porsiyon ( mümkünse biri meyvesuyu, diğeri büyük meyve şeklinde ) vermelisiniz. Eğer daha fazlasını isterse su veya sulandırılmış meyvesuyu verin ve bunları gün içine dağıtın. Eğer annesütü veriyorsanız ne kadar süt aldığını tam olarak bilemezsiniz fakat emin olabilirsiniz ki günde 3 -4 defadan fazla emzirmek iştahını azaltabilir.

Yemek arası atıştırmaları engelleyin: Bebek öğünlerde ne alırsa alsın öğle öncesiyle ve öğleden sonrasıyla sınırlayın. Eğer atlanan öğün varsa atıştırma saatindeki miktarı biraz arttırarak bir sonraki öğüne kadar geçişi kolaylaştırabilirsiniz.
Gülmeyi ihmal etmeyin : Beslemekte zorlandığınız zaman, tabağa mümkün olduğunca az yemek koyun, bazı oyunlar yaparak yedirmeye çalışın. bebek siz istediğiniz için değil, aç olduğu için yediğini hissetmelidir. Eğer kesinlikle daha fazla istemiyorsa veya hiç yemiyorsa tabağı önünden alın ve yemeği bitirin.
Eğer iştahsızlıkla birlikte enerji azlığı, çevreye karşı ilgisizlik, gelişimde gerilik, yetersiz kilo alımı veya belrgin kişilik değişikliği mevcutsa bebeğinizi bir doktorun görmesi gerekir.

çizelge için sağol canım benim ya nette yazıyorbi şeyler de anlamıyorum ben böyle çok net oldu:) kaydettim valla
bu arada güzel bi haber vereyim size az önce melisi yatağına yatırdım geldim kızdım emziriyorum emziriyorum uyumuyor diye yat uyu dedim çocuğum uyumuş teyzeleriiiiii nazar değmesin maaşallah da hep böyle uyusa da beni de hasta etmese...

Olabilir gamzede belkide üstler gelcektir bakalım evet nehirada güzel olur buluşsak ne taraftasın ben levent tarafındayım benim kız geçen tarttırdım 8500 çıktı hemde güzel yiyo kapasite melesesi büyüğümde yer yer almazdı deren sabah 8 kahvaltı, 11 meyve, 14 çorba, 17 yoğurt, 20 aptamil mama, gece 11-12 mama yada muhallebi tabi uyku durumuna göre saatler değişkenlik gösterebiliyo

bizimki ekmek yemeyi çok seviyor bi de şeftali bayılıyor ben ekmeği eline veriyorum yemeğini de ben yediriyorum genelde kaşığa uzandığı için ekmek veriyorum eline onun bahanesiyle yediriyorum sabahkahvaltı yapmak istemedi kiiii en sevdiği öğün kahvaltı koyun peyniri ev yapımı ,yumurta ,tereyağı ve karadut pekmezi ev yapımı katkısız yediriyorum kahvaltı da ve bunları tek tek ekmekle veriyorum ağzına (ekleyebileceğim bişey varsa önerilerinizi bekliyorum)sabah yemedi uyudu uyandı öğlen tavuk çorbası(kii pek çorba denilmez yemek gibi olmuştu)nı nasıl yedi nasıl yedi çok acıkmış haammm diyordu çocuk resmen kaşığı zor yetiştirdim ama dün et haşlama yapmıştım onu yemedi gerçi o da soğuyunca hiç bişeye benzemiyor çocuk da haklıydı biz genelde şarkı söylüyoruz oyun oynatmıyorum özellikle yemek de alışmasın diye bi de ilgi alanı tamamen yemek de olsun yediğinin farkına varsın istiyorum bu yukardakileri de yapıyorum valla hep balığı ızgarada yemedi geçen gün domates çorbası gibi yaptım karıştırdım yedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…