2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
edibecim bizimde litteway var ama alperen sıkılıyor arada kucak istiyor çok uykusu varsa sızıyor. ama sürümü taşıması harika bir araba çok memnunum

heheee
bende diyodum bööle içli köfteler sadrazam lokumları falan allah hayıra çıkarsın nasıl bişey bu hatun
böyle ev hanımı olurmu olmaz işte
tarhana yapmayı bilmiyon sen daha
çok düştün gözümden çoookkk

heheheheh birtek benim ev tel var galiba koca topikte
hiçbiriniz konuşamıcaanız himmelle
ben konuşçam sadece
heheheheheh

asu34 tatildesin sanırım iyi eğlenceler ebeyn kontrollü bisikletten bizaldık birde henüz erken bizim bebeler için ama onuda çözdük içine ekstra emniyet kemerli oturak sipariş ettik.şimdilik evde kullanıyoruz bir kaç güne dışarıyada çıkarırız. biri çok keyif alıyor diğeri yaslanıyor arkaya etrafı seyrediyor. 5 yaşa kadar kullanılabiliyormuş.

Usha teşekkürler en çok da sabır gerekecek sanırım bana...

gamze ben de 10 yıl çalıştım ve çok tutumluyumdur.ama bazen kendime şöyle günler tayin ediyorum; alışverişte bir şey beğendiğimde hiç fiyatına bakmıyorum yani önceden hep fiyattan sonra deneme kabinine giderken,böyle zamanlarda beğeniyorum,deniyorum kasaya giderken fiyata bakıyorum bir nevi ödüllendiriyorum kendimi ,ikizler burcuyum ben böyle dengesizliklerim vardır.Allah a şükür maddi açıdan sıkıntımız olmamasına rağmen tutumluluk ve hayatta borçum olmasını istemediğimden tutarım kendimi sürekli, sonrada boşver yaparım garibim..

sanırım öğretmensin.Sen bence anneni bir kaç gün ard arda sana çağır ve yorulmasını sağla böylece sana hak verir ve çok karışmaz benimkilerde 8:30 da uyuyorlar çevremdekiler ahhlanıp vahlanıyır yazık ediyormusum nie uyutuyormusum erkenden. off duymuyorum hatta cevap bile vermiyorum. en son geçen gün şöyle bir laf ettim uydurdum ama tuttu sanırım.
her yiğidin nasıl yoğurt yiyişi farklı ise her annenin çoçuk büyütme şeklide farklıdır.
sonra daha laf edemedi bazıları..

meydan boş kalmış azıcık daha yaziim bari

kızlar aslında bende bu kilo meselesine fena takmıştım
kızımın kilosu doğduğunda normaldi(3,020 gr)
7.aya kadar sadece anne sütü verdim ama kilo alımı sürekli ortalamanın üzerindeydi
sizlere bakıyordum birsürü şey yediriyordunuz bebişlere
imreniyordum bazen ama çokta korkuyordum yedirmeye ileride obez olursa diye
birde benim yakın çevremde kasım ayında doğan 2 kız 1 erkek bebek var
benimki en kilolusundan 2 kg fazla

doktorumuzda bazı besinleri verme dedi(gece muhallebisi,hazır mama falan)
çevredende sürekli herkes laf söylüyodu(halada söylüyolar)
bak şimdi yedirmiyosun sonra yediremiyceksin hiçbirşey vs.

sonra bir baktım anne sütü ile ilgili doktorlarda ikiye ayrılıyo
6.aydan sonra mutlaka düzenli ek gıda diyende var
1 yaşa kadar öncelikle anne sütü diyende
bende kızımın durumuna göre bana mantıklı geleni uyguluyorum artık
1 yaşına kadar öncelik anne sütünde
yoğurt peynir yumurta ceviz ok başka yok
iştahı yerinde maşallah ne görse yemek istiyo bende çay kaşığıyla tattırıyorum sadece
yani ''kendimce''kızımın sağlıklı olabilmesi için elimden geleni yapmaya çalışıyorum

bizler nasıl birbirmizden farklıysak bebişlerde öyle olacak
farklı boylarda,farklı kilolarda,farklı saç,göz,ten renklerinde...
önemli olan sağlıklı olmaları değilmi?

aslında birkaç ay içinde sen hepimizden daha avantajlı olacaksın rudicim
görümcemden biliyorum artık biraz daha rahat
çünkü birbirlerinden görerek öğreniyorlar birçok şeyi
ve oyun oynayacak arkadaşları var hali hazırda
ufak tefek kıskançlıklar olsada arada yaş farkı olan kardeşler kadar zorlanmayacaklar
sıkı sıkı sarılacaklar birbirlerine ve daha çok sevecekler
biri düşünce öbürü teselli edecek
git gide daha güzel olacak herşey

tabi yinede aynı anda 2 bebek çok zor
biri anne deyince diğeride diyecek
sonra hepbir ağızdan anne anne anne anne

ayyyy senin gözünden düşeyim hiç önemli değil önemli olan kocamın gözünden düşmemek hem bilmemek değil öğrenmemek ayıp pişirmeyi biliyorum tarhanayı yoğurup mayalayıp kurutup hazırlıcam ben denerim tarhananın keyfine kalmış olmak yada olmamak.
bu arada soda şişelerine domates suyu hazırlıyormusun 2 senedir yapıyordum bu sene karıştı kararsız kaldım nerde yapsam diye eylül sonuna güzel domates kalıyormuydu yaaaaa hatırlayamadım hadi becerikli hatun sen el at bu konuya yapmadım bilmiyom deme sakın

ya yaz yaz sonra siliniyor noluo bu foruma yaaa...

sizinle sevicimi paylaşacam kaç oldu deniyorum inş olur diyorum.. bugun öğlen eve gittim oğlanı emziriyorum kıstırıp duruyor memeyi canımı da yakıyor bi baksam alt iki diş birden patlatmışş..eti yarmışlar artık. bundan sonrası nasıl olur ki mız mızlıkları devam eder mi?? tecrübeli annişlerim durumlar nasıl olcak. üst ikisi de gelmeye çalışıyor bakalım

canım çocuğa göre değişiyor sanırım ateş yapar falan demişlerdi benimki ilk dişinde mızırdandı ikincisi bir kaç hafta sonra çıktı onda da biraz huysuzdu o kadar henüz büyük sıkıntı yaşamadık tabi daha üstler çıkmadı sen içini ferah tut daha 30 tane daha çıkacak:)

kızlar sizin de sabah kalkınca beliniz çok ağrıyor mu bir kaç dakika içinde geçiyor ama bi de ayaklarıma basamıyorum sabahları maltofer aldım belki faydası olur diye başladım ama ...

canım evet öğretmenim haklısın ben niye erkenden yatırıyorsun diyene bebeğin uykuya ihtiyacı var uzmanlar şu kadar saat uyuması gerektiğini söylüyorlar diyorum annem bilgisayar bebeği bunlar diyor zaten artık:)benimki de kışın 7:30 gibi uyuyordu yaz tarifesine geçtik yazın 8:30 da uyuyor valla ben de güçlü duruyorum hiiiiççç aldırış etmiyorum söylediklerini doğru bildiğimi yapıyorum

canlar ne alemdesiniz bilemiyorum okuyamadım kimseyi..bizim çok ihtiyacımız var duaya lütfennn..gökçe en sonunda hiçbir şey yemediği için hastaneye yatırdı dr.kilo kaybımız devam ediyordu . nerdeyse sadece su içiyordu.sağarak verdiğim için meme uçları çok tahriş oldu süt kanlı gelince sağamadım uzun süredir.mama da içmiyor ek gıda yemiyor.büyüğüm onunla ilgilenip hastanedeyiz artık hiç zaman ayıramıyorum iyice krize girdi.bebekleri yemeyen canlar yediğine şükredin hastanelik olmasınlar yeter.lütfen dualarınızı bekliyoruz..rabbim bebeklerinize sağlık afiyet size kolaylık versin..

canım ben tarhana yaptım, burada tarifini de vermiştim malzeme listesini falan.. eğer tarifi bire bir uygularsan oluyo, hemde çook güzel.. bizim ki bayılıyo, şapur şupur bi yiyişi varki sorma.. 2 gün sonra 9 aylık kontrolümüz var, onda doktorumuzu da danışıp keçi sütüyle yapmayı düşünüyorum artık.. ona daha da bayılacak eminim..
bu arada dometes suyunu bende yapıyorum, ama soda şişesine değil.. nasıl sokuyon Allah aşkına onun içine, tek tek uğraşılırmı onunla.. ben yarımşar kiloluk kavanozlara yapıyorum, kaynar kaynar doldurup ters çevirerek soğutuyorum.. ooh miis, hiç bişi olmuyo.. bütün kış yiyoz mis gibi.. hiç domates girmez bizim eve kışın.. salatalık da atıyorum derin dondurucuya.. mis gibi bütün kış cacık yiyoz.. en sağlıklısından..

oooyyyyyyyy, yavrum benim noldunuz öle yaa.. niye öle kilo kaybetti ki, çok mu ki?endişe edecek kadar çok mu yani.. hani şimdi sıcaklar dişler falan hiçbirinin iştahı çok değil zaten, hepsi az az zayıflıyo dönem dönem.. sizinki endişe edilecek kadar çok sanırım.. aman bi sorunu olmasında kuzunun, iştahını açmak kolay Allahın izniyle.. ama başka doktorlara da danışın derim, bir tek doktorun demesiyle endişelenip ani kararlar almayın, yıpratmayın ne bebeği ne de kendinizi emi.. nacizane tavsiye.. çook çok geçmiş olsun, tez vakitte şifa olsun inşallah yavruya, mübarek günde dualarımız seninle, ve senin gibi ihtiyacı olan darda olan sıkıntısı olan herkesle.. Allah dualarımızı kabul ederse inşallah..

tatilde ailelerinin yanında olan asuuu ve ilkim aras tatilin tadını çıkarın, sayılı gün çabuk geçiyo canlar, kıymet bilin.. bol bol içinize çekin memleket kokusunu depo edin, ailenizin sevgisiyle şımarın iyice, sevdiklerinize bool boool sarılın öpün, olmadıklarında çıkarıp çıkarıp kullanabilesiniz.. gurbetlik nedir iyi bilenlerdenim.. yalnızlık zor, acımasız.. hayat o kadar garip ki, bir taraftan mutluluğu tavan yaparken, içerisine tatlı tatlı özlemi öyle bir sızdırıyo ki, üzülmüyosun ama, aklına her gelişlerinde için sızlıyo işte bi an..
ben çook bilirim; kocaman kahkahalar atarken süzülen minicik gözyaşlarımı sildiğimi, kimseciklere çaktırmadan..
İşte ezan vakti, Rabbim kimseyi sevdiklerinden ayırmasın, acılarını göstermesin..

Nehirada biraz geç oldu cevabım bizimde kış tarifesi 7-7.30du yaz tarifesi 8-8.30 yalnız bu ara oda şaştı çok belli olmuyo banada ne tavuk gibi erkenden yatırıyosun diolarda bende birincisi o bebek tabiki erken yatıcak ikincisi çocuk uyumak istiyo zorla oturtimi diyodum bende yazlıkta akşamları dışarı çıkmıyorum sokakta arabasında bakınıp duruyo uyumuyo ev oturmasında kalabalıktan çocukların ilgisinden uyuyamıyo bu sefer huyszulanıyo sabah vaktinde kalkmıyo ertesi günün öğle uykularını bile şaşırtıyo bende o yüzden çıkmıyorum düzeni bozulmasın diye

canım çok geçmiş olsun..bütün dualarımız sizinle... en kısa sürede sağlıklı bir şekilde eve dönüş haberinizi bekliyoruz...

Canım özelden cevap yazayım sana..sen de çok tatlısin ama...kaptım ozeldeki mesajini da.bugun yetistiremezsem izmirde uzun uzun yazarım.baya bı konuşacağım var senle..bu arada 800 + sigorta istiyo benim bayan..tanıdık var arada ondan abartmıyor fiyatı..Pazartesi geliyo inşallah..

Bende merak ettim eve televizyon mü alsak..erdem daha televizyonu bilmiyor..dedesi açtığında filan anlamıyor kesfedemedi..annemde sevmez benim burda babam açınca o kapatıyor..kendi elimizdeki gibi televizyonsuzluga devam..ama merak ettim su TRT de miydi

Hadi ya..7 farkı astı mı..ben yine de merak ettim seni..bu arada bana gel..ben davet edeyim iftara..tatliskommmmm bı konuşasim vardı anlatmış da anlatmisim..tatil beni yine mutluluk sarhoşu yaptı.. yani kötü bı şey yok..öyle içimden geldi.. Paralanmak falan yok kız..
Evet accik büyüsün 2. Geliyoooo..inşallah o da erdem e benzer de 3 . Ye cesaret ederim..ama sen de ya ...neden olmasın..senin gibi bı annenin çok çok cocuğu olmalı..

sağolasın edibe

Önemli değil ..her zaman buradayım
canım ben istanbuldayım
Ben de İzmir..yolun düşerse beklerim..İstanbul doğumlu ve İstanbul mezunuyum..ilk yarım benim İstanbul..kollarında büyüdüm.

Hala gaz var mı gamzecim ya..sıcaklardan ne yaptıklarını bilmiyorlar bazen..

Allah reaha çıkarsın tatliskommmmm..maşallah bak daha yeni evli yine kapı gibi eviniz arabanız var..daha ne istiyon kız sen..başka alcak etcek bı şey kalmamış ..bundan sonra full harcama inşallah di mı ama..bu konu ile ilgili sana özelden bı şey yazmak istiyorum .ama vaktim oldugunda..sana bı şey anlatcam..

İyi tatiller..etraftaki oyuncak o bu su dan baya etkilenip uykuya dalmıyorlar..ouyncaksiz çok sade karanlık bı oda seçin..nacizane tavsiyem..

2. Akraba dert arkadaslar..biz yasadık..hep sorun oluyo..bı yerde bulusuyonuz ayrı ayrı dönmek olmaz ..araba orda kalıyor digeri eve geliyo..digerini almak gerekiyor..şimdi anlatamamış olabilirim ama 2 . Araba bizi baya bı yormuştu..vergisi muayenesi idamesi paradan ziyade bakımı o su bu su..hatırlamak bile istemem o günleri..

canım ben on sayfalarda bı yeme düzeni yazmıştım..biz baya iyi kilo alıyoz gelişimde onde gidiyo..ve asla öyle gece muhallebisi falan yok..kof kilo düşmanı benim doktor..bı bak istersen..zor seyler değil yani..ama tabi her bebek farklı..hepsi ayrı bı dünya..sende çok guzel seyler veriyormuşsun zaten anladığım kadarıyla..bizim veled inanılmaz hareketli olduğu için ona yönelik hiperaktif bı tablo sanırım bizimkiBenim bebek erkek olduğu için kilo da farklı olabilir.. Dogum 3.200 su an 9.700
CANIM ben pek anlamam ama arkadas dedi atta sıkıntı yapmamıstı üst cıkarken böle belirtiler olmuş
üst on dişler biraz daha zorlu çıkar..hacimsel olarak daha çok yer delmek zorunda kemikte çıkarken..
Senin kızın gelişimi fıstık gibi bea...ben gördüğümü bilirim..

Muhallebi öğlen veriyoz haftada 1 ya da 2 ..bütünün yuricem tay tay yapicam diye güç kuvvet olması babında sadece

Zamanla alisicak bence..çok akıllı ipek..her seyin farkında olduguna eminim..

Ev hanimligi bana göre de değil..asla ve kattia...kendimi böyle çok seviyorum ..bak sana da fena ısındım şimdi..Hülya abla ev isimi yaptikca daha da bı havalardayim....ohhhh...

Su bizden ayrı kalma korkusunu ilk sayfalarda bende yazmıştım size..bizde çok fazla var..yerde yatiyo..sürekli evin icinde beni arıyor..çenesi titremiş bı vaziyette..saol aydınlattığın için

Aynenoyle..enerjisine oyununa zeka gelişimine yetecek bı kilosu olsun.aman asla obez olmasınlar..zaten olmazlar ya..çırpınan anne babalariz surda..baksanıza arastiriyoz soruşturuyor herseyin en iyisini istiyoz

Biraz az emzir tatlım bence de..yani sen ve doktorunuz bilir..biz de emzirme kontrollü bı sekilde azaldı..miktar hala yarım kiloyu buluyo günde..

tekrar hosgeldin

Katılıyorum..selamlar..

Bende buraya yazayım..sende yaz tatlım..beraber buyuruz..ohhhh..

Bizimki de er yatağında..ohhh mis gibi..ama evde park yatağa terfi eder herhalde haftaya

Kızlar ben de hasta oldum..öncekiler gibi bı degisiklik yok..hafif fazla idi..ağrı sıfır..süt te azalmadı..hala ederken göğüslerime süt iniyo.kasinti hissediyorum..birinden ederken digeri de fışkırıyor..gercibu var demek mı onu bilmiyorum ama göğüs peklerinden kurtulamadım bu sıcaklarda..En çok korktuğum sutum azalır mı idi...

İyi gezmeler..sefan olsun..selamlar..

Saol canım..fiyat bana da esime de çok iyiy geldi..

ozeldeki sorunu özel cevaplicam tatlım hemen..
Buradaki sorunu ise....
Dişleri ağızda gördüğünden itibaren temizlik baslar steril pamuk veya gazli temiz bezle sadece su bile damlatabilirsin temizlenecek..asla macun yok şimdilik...üsenmiyorusan her öğünden ek gıdadan sonra silebilirsin..masaj yapar gibi bı dakika..
Gel gel izmire ama ben Alasehir e senden ince gelcem tatliskommmmm...dişler benden..çalıştığım yer belli..adres belli..

edibecim bizimde litteway var ama alperen sıkılıyor arada kucak istiyor çok uykusu varsa sızıyor. ama sürümü taşıması harika bir araba çok memnunum
litteway çadır..icinde horluyo su an yaaaaaa
Katılıyorum..hareketi ve ayına uygun olmalı hercocugun..bı de damak tadına..

hayırlı olsuuuuuunnn
Süt dişleri 20 tanedir cicim..yolumuz kısa...30 değil...daimi dişler şe 32 ...benden söylemesi..

kızlar sizin de sabah kalkınca beliniz çok ağrıyor mu bir kaç dakika içinde geçiyor ama bi de ayaklarıma basamıyorum sabahları maltofer aldım belki faydası olur diye başladım ama ...
topuğum ağrıyor benimde..bende sadece bende var sandiiydim
çok çok gecmis olsun..Antalya da kime gidiyonuz..benim çok doktor tanıdığım var..bana özelden ulaşsana..esimin abisi ve karısı eczacı..hemen en uygun ve guzel yeri bulalım..bı Ulaş bana..iyi haberlerini bekliyorum..
senin memleket nire canım..

Bugun yediklerimiz:
Kahvaltı : bı kucuk salatalık rendesi
2 kibrit kutusu peynir
1 çay kasığı tereyağı
1 yumurta sarısı
1 dilim ekmek
Öğlen: Sebze çorbası vardı evde bı kase
Dışarı çıkmadan 3 dilim kavun rendesi icine cici bebe 4 adet..
Yanımıza bı şey almadık.avm de emziririm dedim
Aksam yemeğinde dün dem kalma sulu köfte var 4 adet köfte ve suyu
Gece yatmadan yoğurdu..
Bugun böyle..
Özelden cevap yacağım arkadaslar yarın sagsalim kendi evimde calışma odamda cevap yazicam size uzuuuun uzun inşallah..şimdi eve gidip valiz hazırlamamız lazım..
Artık evli evine köylü koyuneeeeee..
Home sweet home yani.....
Yarın izmirdeyim allah in izniyle..
Çok çok öpüyoruz size ve kuzularinizi...

işin aslı hamileliğin 6. ayına kadar çalıştım
yani ev hanımı olalı toplamda 1 yıl oldu canım dolayısıyla iddalı da değilim
hani edibeden hallice desek yeridir
geçmiş yıllarda anneme yaptırırdım o işleri
ama buyıl kendim yapıyorum
tabiki soda şişelerine değil uğraşamam ööle bissürü
yarım yada bir kiloluk kavanozlara kaynatıp sıcakken kapağı kapatıp ters çeviriyorum
annem eskiden aspirin falan atardı,bende katkı yok sadece domtis ve tuz

hayırlısı olsun canım ama diş çıkarmaya başlayınca arkası sürekli geldiği için 10 gün geçse bile sonraki dişte tekrar başlıyolar mızmızlanmaya

allah yardımcınız olsun.dualarımız sizinle

maşşallah erdem paşaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…