- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #43.981
usha temiizlik konusunda yardıma ihtiyacım var dolap çok karışmıştı yaaa anca derlendi toparlandı temizlendihmm tarhana yı ben evlendikten sonra öğrendim hala tam tutturamam bizim bu taraflarda pek bilinmezdi ben 25 yaşında tanıştım tarhanayla. neden oğlanda erken tanışsın oda benim gibi geç tanışsın canım sadece şakaydı geç tanışıp çok sevenlerden biriyim bir ark. burda tarhana yapımı tarifi vermişti bende bir yere not almıştım oğluşumu kendi yaptığım tarhana ile büyütcem işallah annemlerin burda yapan yok anlıcanız alaşehirde yapan var ama güvenilir yerden almam lazım hmmm hem ben ilk çankırı ark. tarhanasını içmiştim çok beğendim sonracıma gediz ve uşak onlarda çok güzeldi, eşme tarhanası vardı birde hepsi güzeldi ben zaten hemen hemen herşeyi severim çok acı olmasın yeterki
evet öyle de yapıyorum inşallah alışacak da eylülde annem tekrar bakmaya başlıcak :) neyse bu sefer sıkı tutacam inşallah kuralları ama işin ilginç yanı ben erken yatırıyordum annem kızım niye erkenden yatırıyorsun yazık çocuğa azıcık daha otursun diyordu en sonunda anne sen çocuğun iyiliğini istemiyor musun yani bu daha bebek uykuya ihtiyacı var diye çıkıştım o da çok iyi bakar benden iyi yedirir benden çok oyun oynar ama bazı bildiklerinden de şaşmıyor işte
asu34 tatildesin sanırım iyi eğlenceler ebeyn kontrollü bisikletten bizaldık birde henüz erken bizim bebeler için ama onuda çözdük içine ekstra emniyet kemerli oturak sipariş ettik.şimdilik evde kullanıyoruz bir kaç güne dışarıyada çıkarırız. biri çok keyif alıyor diğeri yaslanıyor arkaya etrafı seyrediyor. 5 yaşa kadar kullanılabiliyormuş.
Usha teşekkürler en çok da sabır gerekecek sanırım bana...
heheee
bende diyodum bööle içli köfteler sadrazam lokumları falan allah hayıra çıkarsın nasıl bişey bu hatun
böyle ev hanımı olurmu olmaz işte
tarhana yapmayı bilmiyon sen daha
çok düştün gözümden çoookkk
heheheheh birtek benim ev tel var galiba koca topikte
hiçbiriniz konuşamıcaanız himmelle
ben konuşçam sadece
heheheheheh
sanırım öğretmensin.Sen bence anneni bir kaç gün ard arda sana çağır ve yorulmasını sağla böylece sana hak verir ve çok karışmaz benimkilerde 8:30 da uyuyorlar çevremdekiler ahhlanıp vahlanıyır yazık ediyormusum nie uyutuyormusum erkenden. off duymuyorum hatta cevap bile vermiyorum. en son geçen gün şöyle bir laf ettim uydurdum ama tuttu sanırım.
her yiğidin nasıl yoğurt yiyişi farklı ise her annenin çoçuk büyütme şeklide farklıdır.
sonra daha laf edemedi bazıları..
canım ben tarhana yaptım, burada tarifini de vermiştim malzeme listesini falan.. eğer tarifi bire bir uygularsan oluyo, hemde çook güzel.. bizim ki bayılıyo, şapur şupur bi yiyişi varki sorma.. 2 gün sonra 9 aylık kontrolümüz var, onda doktorumuzu da danışıp keçi sütüyle yapmayı düşünüyorum artık.. ona daha da bayılacak eminim..ayyyy senin gözünden düşeyim hiç önemli değil önemli olan kocamın gözünden düşmemekhem bilmemek değil öğrenmemek ayıp pişirmeyi biliyorum tarhanayı yoğurup mayalayıp kurutup hazırlıcam ben denerim tarhananın keyfine kalmış olmak yada olmamak.
bu arada soda şişelerine domates suyu hazırlıyormusun 2 senedir yapıyordum bu sene karıştı kararsız kaldım nerde yapsam diye eylül sonuna güzel domates kalıyormuydu yaaaaa hatırlayamadım hadi becerikli hatun sen el at bu konuya yapmadım bilmiyom deme sakın
canlar ne alemdesiniz bilemiyorum okuyamadım kimseyi..bizim çok ihtiyacımız var duaya lütfennn..gökçe en sonunda hiçbir şey yemediği için hastaneye yatırdı dr.kilo kaybımız devam ediyordu . nerdeyse sadece su içiyordu.sağarak verdiğim için meme uçları çok tahriş oldu süt kanlı gelince sağamadım uzun süredir.mama da içmiyor ek gıda yemiyor.büyüğüm onunla ilgilenip hastanedeyiz artık hiç zaman ayıramıyorum iyice krize girdi.bebekleri yemeyen canlar yediğine şükredin hastanelik olmasınlar yeter.lütfen dualarınızı bekliyoruz..rabbim bebeklerinize sağlık afiyet size kolaylık versin..
canlar ne alemdesiniz bilemiyorum okuyamadım kimseyi..bizim çok ihtiyacımız var duaya lütfennn..gökçe en sonunda hiçbir şey yemediği için hastaneye yatırdı dr.kilo kaybımız devam ediyordu . nerdeyse sadece su içiyordu.sağarak verdiğim için meme uçları çok tahriş oldu süt kanlı gelince sağamadım uzun süredir.mama da içmiyor ek gıda yemiyor.büyüğüm onunla ilgilenip hastanedeyiz artık hiç zaman ayıramıyorum iyice krize girdi.bebekleri yemeyen canlar yediğine şükredin hastanelik olmasınlar yeter.lütfen dualarınızı bekliyoruz..rabbim bebeklerinize sağlık afiyet size kolaylık versin..
Canım özelden cevap yazayım sana..sen de çok tatlısin ama...kaptım ozeldeki mesajini da.bugun yetistiremezsem izmirde uzun uzun yazarım.baya bı konuşacağım var senle..bu arada 800 + sigorta istiyo benim bayan..tanıdık var arada ondan abartmıyor fiyatı..Pazartesi geliyo inşallah..canlarım merhaba:119:
siz ne kadar tatlı insanlarsınız ya, samimi ve halden anlayan, hepinize kocaman bir öpücükallah çocuklarınızla ve eşinizle birlikte huzurlu bir yaşam nasip etsin.
edibe canım özelden bir mesaj yazıcam şimdi, çok tatlısın ya mesajımı oku emilere bayıldımiyi dileklerin için çok sağol, iyiyim çok şükür eşimin mesleği bana pek uymuyor canım mesele bu, aman diyorum tek derdimiz bu olsun, sağlık olsun. Bu arada erdem paşanın mönüsü dolu dolu maşallah hareketli bir bebiş zaten Bakıcı konusu da canım tamamen oturduğun muhite göre belirleniyor sanırım, ben 800 veriyorum ama yemek bana ait, sadece mutfak toplama işini yapıyor makina topla yerleştir gibi, oğlanın yemeğini ben yapıp bırakıyorum o sadece yedirmeye çalışıyor, temizlik ise sadece haftada bir gün evde ben yada eşimin olduğu saatlerde 1-2 satte silip süpürüyor ama teferruatlı değil,burda piyasa böyle her işi yapsın dersen 1000 TL civarı gidiyor, o yüzden sizin fiyat bana göre iyi geldi canım inşallah iyi biri çıkar evde birisi biraz zor geldi bana da:)
Gamzeee canım benim çok sağol iyi dileklerin için, moralim bozulduda ilk şoku atlattık herhalde şimdi ne yapcam ne etcem çocuklarla demeyi bıraktım ne yapmak gerekiyorsa onu yapcam inşallah. Bende seni özledim aslında ramazan bitsin de görüşelim ya
devkule şansın hep böyle yaver gitsin canım maddi manevi, ayrıca iyi dileklerin için teşekkür ederim
tubiş bugün yoksuun, yoksam iftara mı davet edildin, öpüyorum seni
seraphic sağol, daha sık girsene ya
dişleri çıkmış bebek anneleri, sağlıklı dişler olsunlarbol ısırmalı günle... ya bir de olur olmaz her şeyi ısırıyorlar ya ağızlarına sığmayacak şeyleri bile, oğlum bugün CEPA da kucağımda gezerken boşluklarda direk olur ya silindir ve kaygan bişeydi onu ısırmaya çalışıyordu, çekincede başladı ağlamaya, buda yeni bir huy oldu dellenmeler, kendini atmalar bebek arabasından
himmel benim de sabit hattım yok ya, ama özel mesaj atıcam sana
nehirada canım sıkma canını evde hep bebekle yalnızsınya zaman zaman insan bunalıyor o da bebeğe yansıyor ondandır, geçer bi süre sonra hepimiz yaşıyoruzhepinize iyi geceler...
Bende merak ettim eve televizyon mü alsak..erdem daha televizyonu bilmiyor..dedesi açtığında filan anlamıyor kesfedemedi..annemde sevmez benim burda babam açınca o kapatıyor..kendi elimizdeki gibi televizyonsuzluga devam..ama merak ettim su TRT de miydicanım izledinmi bilmiyorum ama süper dadı çocuklara çok melanik davranıyor, pavlov un şartlı refleks ekolünü uyguluyor gibi, bir de ödül ödül yöntemi yapıyor, ödül olmayınca çocuk eski davranışa dönüyor, bi tek bence düşünme sandalyesi mantığı güzel hakikaten işe yarıyor bence anneyi de zorda bırakmayan işe yarayan tek yöntemha birde kadın ne suratsız ya evde hayalet gibi geziyor arada bi gözüküp emir verircesine ne yapmaları gerektiğini söylüyor, ne bi güler yüz ne bir sevimli hareket çocuklara karşı bu ne ya, robot mu yetiştiriyoruz
Hadi ya..7 farkı astı mı..ben yine de merak ettim seni..bu arada bana gel..ben davet edeyim iftara..tatliskommmmm bı konuşasim vardı anlatmış da anlatmisim..tatil beni yine mutluluk sarhoşu yaptı..yaaaw oku oku bitmedi yine dolu dolu sohbetler edilmiş.. ben okuyana kadar saat 2 olmuş, uykum geldi, kime ne cvp yazacağımı unuttum valla..
genel olarak aklımda kalanları yazayım, üstüne alınan alınsın, isim veremeyecem..
Emir in de bu ara uykuya dalma sıkıntısı var, zor uyuyo, bi saat dönüyo dönüyo sonra biyerlerde sızıp kalıyo, yarım saat uyuyo, sanki 3 saat uyumuş gibi, cin gibi oluveriyo, ben daha popomu bi yere koyamadan hadiii yine başla oyuna.. ben sıkılmıyorum da yoruluyorum diyelim... sinir bende oruçtan oldu, iftara son bir saat kala eşim bile muhattap olmuyo benimle, pimi alev almış bomba kıvamında dolaşıyorum evde, Allahtan oğluşum o saatlerde uyumuş oluyo.. hoş uyumasa da kızmam ben ona, eşime nazım geçiyo diye.. ama haklısınız, bende daha dikkatli davranayım, yazık kocişe..
bu ara bi yoğunluk var hayatımızda nedendir bilmem, hiç bişiye yetişemez oldum, kaç gündür uykusuzum mesela, bugün erken yatacam dedim saat 1 olmuştu ben yatmaya hazır olduğumda, dedim bi de size bakam, ahanda 2 oldu, artık uyumaya değmez, yine sabahladım.. offfff.. yarın akşama da iftar yapacaz dışarda, arkadaş grubumuzla.. en iyisi valla, keşke herkesle böyle yapsak ya..valla sıcak bi taraftan, çocuk bi taraftan.. ne misafir çağırasım var iftara ne de kimseye gidesim.. şu ramazanı sağ salim atlatsaydık..
edibe buluşunca göreceksin aradaki farkı, sen hiiç merak etme canım.. 7 fark bulurmuyuz bulamaz mıyız bilmiyorum ama, ben 60 kilo değilim..bide ben seni yadırgamadım tatlım, öyle bi anlatmışın ki kendimi suçladım ya ben bu kıza ne yazmıştım ki kendini anlatmak için paralanmış falan dedim.. canım keyfiniz yerinde olsun, mutlu huzurlu olun da, nerede olursanız olun.. herkesin mutluluk tarifi farklıdır, öyle değil mi? önemli olan sonuç.. bide, Allaaah koruusun, ağzını hayıra aç, ne öyle tuba hamile sandım falan yazmışsın, hem de kaç kereee.. bişeyi kırk kere dersen olurmuş, amaaan sakın haa.. senden bekliyom ben, hani 4 tane istiyodun, ne zaman duyacaz hamile haberlerini..
keşkee iftara davetli olsaydım ama yok anam yok, ben güzel misafir ağırlıyom sanırım, herkesin bana gelesi var, daha biyere gitmeye fırsat bulamadık..yarın inşallah kaçacaz, du bakalım bi sürpriz çıkmazsa son dakika..
hee bide şu dadı programı.. kadının yaptığı metodlar iyimi kötümü bilmem ama, (daha düşünemiyom o hallerini nasıl olur diye) ben o suratla bişi yapılıp da iyi sonuç alınabileceğini hiiç sanmıyorum.. yani kastım asık suratlılık, farklı bişi algılanmasın.. o ne ya, karşındaki çocuk bebe, sanki hayvan eğitiyo salak.. bak ağzımıda bozdurdu, yok anam yok, anne olmamış kişilerden, bu duyguyu bilmeyenden çocuk eğitimi için akıl mı alınırmış.. neymiş bu işin okulunu okumuş, iş mi yani bu şimdi.. evlat yetiştirmek iş mi ben bilemedim..
onu saracan sıkı sıkı, mis mis koklayacan depolayacan içine, ondan sonra duvarlarda gezse o çocuk gözüne gelir mi ki hiç.. bilmem, gelir mi tecrübeli anneler?
ya abarttım sanki biraz, şuan ben bile gülüyorum yazdıklarıma.. yok yok ben fazla uzatmayım, uykusuzluk yorgunluk beni böle yaptı arkadaşlar, kusura bakmayın.. hemen gidiyom.. görüşürüz yarın inşallah.. gündüz bi işim yok çoook şüküüürrrrrr... ii gclr..
sağolasın edibe
Önemli değil ..her zaman buradayımAynen nehirada yaaa doğduğundan beri yatağına koyar emziğini verir müziği açardım işlem tamam ya ayıcığa ya yorganına sarılır uyurdu en fazla bi iki mızırdanır veya emziği düşürürdü verirdim uyurdu ama 10 gündür hem gündüz hem gece ayakta sallıyorum yatağına koyuyorum nası ağlıyo daha koyarken ayaklarını topluyo girmemek için bas bas bağırıyo ama alıştırcam tekrar olmuyo böle
Ben de İzmir..yolun düşerse beklerim..İstanbul doğumlu ve İstanbul mezunuyum..ilk yarım benim İstanbul..kollarında büyüdüm.canım ben istanbuldayım
Hala gaz var mı gamzecim ya..sıcaklardan ne yaptıklarını bilmiyorlar bazen..geçmiş olsun cnm galiba diş bütün belirtiler ona cıkıo benimm daha diş cıkaran bi bebeğim yok ama arkadasların anlattgı
valla şimdi kacv kere emdi yanına yatıyorum emerek bari uyusun die emio emio agzından cıkınca yaygara dönüo aglıo agzına veriom yne aglıo gaz doluo tabi sonra gaz cıkarıom beşigine koyup salladım uyudu ama cok zor oldu bu aralar demekki 9 ay civarı uykusuzluk ataklarımı büyüdüklerini mi ispat ediolar hem uykum geldi sinyali erip hem istediğm gibi uyurum demek nasıl bi çelişkidir anlamadm
Allah reaha çıkarsın tatliskommmmm..maşallah bak daha yeni evli yine kapı gibi eviniz arabanız var..daha ne istiyon kız sen..başka alcak etcek bı şey kalmamış ..bundan sonra full harcama inşallah di mı ama..bu konu ile ilgili sana özelden bı şey yazmak istiyorum .ama vaktim oldugunda..sana bı şey anlatcam..günaydın kızımla dün gece 00.30 bulan uyuma kavgamız sabah 11e kadar uyumasıyla sona erdi egce gec yatınca sbahta böle oluyo işte evi topladık size koştuk aslında bugün bizde dışarda yesek hic yemek yapasım yok ya eşimle dün biraz konuştukda borçlarımızın beni ne kadar rahtsız ettiğini falan eğer 3,5 yıl gecerde (ki gecince bizimde tayin cıkacak en güzel görev yerimiz muhtemmeln burası ben buranın tadını cıkaramadm ) ben görürsem maaşımı elime alıp tek başıma yada o zaman kızımla son kuruşuna kadar bi günde harcamak istiorum dedim kocamda bu ay al harca dedi ama beni,m gönlüm nası el verir harcayamam boorc bitsn yapacam dedmbenim üzülmeme üzüldü eşimde sen nie takıosun benim umurumda deil bak ödenio sonucta dedi ödenio ama ben gencliğimi en güzel yıllarını düşünerek geciriorum şunu almasam mı şunu alsam mı düşünmekten yoruldum dedim valla ben anlamadm bu işten zengin miyim fakir miyim
İyi tatiller..etraftaki oyuncak o bu su dan baya etkilenip uykuya dalmıyorlar..ouyncaksiz çok sade karanlık bı oda seçin..nacizane tavsiyem..Benim kızların dişinde sıkıntı olmaz ama bellide olmaz tabi alttan iki tane var belki üstler yapmıştır şimdi iyi nehirada aynen park yatağa yatırıyorum hooop oturuyo sonra tutunup kalkıyo tur atıyo ama yok yok inatlaşıp tekrar alıştırcam bu arada bende istanbuldayım gerçi şuan yazlıkta çınarcıktyaım
2. Akraba dert arkadaslar..biz yasadık..hep sorun oluyo..bı yerde bulusuyonuz ayrı ayrı dönmek olmaz ..araba orda kalıyor digeri eve geliyo..digerini almak gerekiyor..şimdi anlatamamış olabilirim ama 2 . Araba bizi baya bı yormuştu..vergisi muayenesi idamesi paradan ziyade bakımı o su bu su..hatırlamak bile istemem o günleri..canım aynı korkular halası bakacak o nası uyutcak eskisi gibi salalyarak uyumaya evet ddese off
yA Bİ TANE ARABA VARSA BOSVER HİC SIKINTIYA GİRME NE GEREK VAR İKİNCİYE BİZ ARABAYI BEN BEBİŞİ RAHAT BIRAKIP OKULDAN HIZLI GELEYİM DİE ALDIK BÖLE Bİ DURUM OLMASA HİC İHTİYAC DUYMUYODUK BERABER GEZMEYİ COK SEVRİZ
canım ben on sayfalarda bı yeme düzeni yazmıştım..biz baya iyi kilo alıyoz gelişimde onde gidiyo..ve asla öyle gece muhallebisi falan yok..kof kilo düşmanı benim doktor..bı bak istersen..zor seyler değil yani..ama tabi her bebek farklı..hepsi ayrı bı dünya..sende çok guzel seyler veriyormuşsun zaten anladığım kadarıyla..bizim veled inanılmaz hareketli olduğu için ona yönelik hiperaktif bı tablo sanırım bizimkivala görüşmeyi isterdim ankaradakiler buluşacak herhalde :) biz de buluşsak güzelolur da şimdi herkes tatildedir dönüşte artık yapalım bişiler
ya kızınız bu ay kaç kilo kızlar yakın olur belki birbirine diye soruyorum bizimki 8 var yok doktora gitmedik bu ay geçen ay 7600 dü hiç almamış sanki bizdeki tartıya oturtup ölçtüm de :) ben öğünlerini arttırmayı düşünüyorum bir kaç gündür
eskiden sabah kalkınca emzirirdim uyurdu ikinci uyanmasında kahvaltı yaptırırdım sonraki uyanmasında da öğle yemeği akşam yatmadan önce de pek bişi yemiyordu öyle muhallebi türü bişler yapıyordum 3 gündür sabah kalkar kalkmaz emziriyorum biraz sonra da kahvaltı yaptırıyorum ve öğle yemeklerini de bir gün balık bir gün et bir gün tavuk bir gün de köfte gibi şeyler yapmaya akşam üstü de sebze ya da tarhana ,çorba gibi şeyler yapmaya karar verdim uyguluyorum ama çok zor oluyor ve yemediği için de sıkıntılı aralarda da akşam üstü meyve ve ya yoğurt veriyorum yeterli mi fazla mı bilemedim ya da alışır herhalde bu düzende yemek yemeye ben devam edeyim dimi
üst on dişler biraz daha zorlu çıkar..hacimsel olarak daha çok yer delmek zorunda kemikte çıkarken..CANIM ben pek anlamam ama arkadas dedi atta sıkıntı yapmamıstı üst cıkarken böle belirtiler olmuş
Senin kızın gelişimi fıstık gibi bea...ben gördüğümü bilirim..canım valla benimki dogru düzgün ek gıda ALMIO ögün artırsamd a işe yaramaz bizimkide 8000gr galiba bu aralar az büyücekler sıkıntı etmeye gerek yok beyin gelişimi ve yürüme meyili yüksek ya takma kafana bence
bu arada ankaralı olan bizler 2 kere bulustuk bayram sonrası yine bulusmayı düsünüoz
Muhallebi öğlen veriyoz haftada 1 ya da 2 ..bütünün yuricem tay tay yapicam diye güç kuvvet olması babında sadeceoooo demek 2kere buluştunuz vay beee biz çok geri de kalmışız
bu yazdığım yalnız şimdiki uygulamaya çalıştığım öğün eskiden sadece öğle yemeği et tavuk balık sebze tarhana şeklindeydi ama akşam öğünü eksik kalıyordu ben muhallebiyi de çok yapmak istemiyorum bebeğe gereksiz yere kilo aldırıyor çok iyi değil diye biliyorum akşam ne yedireceğimi şaşırıyordum sonra böyle bi yemek düzeni yapmaya karar verdim aslında iyi gidiyor fakat uyku düzensizliği yüzünden erken uyanınca tekrar uyusun diye emzirdiğim için yemiyordu böyle biraz yorucu ama değer
Zamanla alisicak bence..çok akıllı ipek..her seyin farkında olduguna eminim..Bulustuk kemece asu ben,sonra edibe kemece ben edibe geldi saolsun ...
ya aksam yemegine sizinle beraaber oturunca ne varsa yedirsen ben muhallebi falan deil de sebze yemegi falan ama yeme lisetn güzel benimde ögle yemegi yemio kahbvaltı yapmıo sadece ifarda bizimle bişeler atıo agzına o kadar
Ev hanimligi bana göre de değil..asla ve kattia...kendimi böyle çok seviyorum ..bak sana da fena ısındım şimdi..Hülya abla ev isimi yaptikca daha da bı havalardayim....ohhhh...ooohh ne güzel valla ben de merak ediyorum sizleri keşke ben de olabilseydim
bazı akşam yemeklerine eşlik ediyor zaten salatayı karıştırıyor içecekleri döküyor elini şöööyyyle bir daldırıyor kısacası ne yediğimizden bişey anlamıyoruz:) akşam yemeği kısmını öyle yapcam zaten sadece ona uygun bişey olmazsa ekstradan bişey yaparım diye düşünüyorum çünkü çok zor oluyor iki yemek hazırla sonra bi de bize hazırla oofff çok yoruldum valla bide toparlaması var temizlemesi bu ev hanımlığı hiç bana göre değilmiş yaaa
Su bizden ayrı kalma korkusunu ilk sayfalarda bende yazmıştım size..bizde çok fazla var..yerde yatiyo..sürekli evin icinde beni arıyor..çenesi titremiş bı vaziyette..saol aydınlattığın için9-12 ay arası Bu aylarda bebeğiniz geceleri 10-12 saat ve gündüz iki kez 1.5-2 saat uyur. Bebeğinizin yeterince uyuyup uykusunu aldığından emin olmalısınız çünkü uyku bebeğinizin gelişimi için çok önemlidir. Sabit uyku düzenine ve bebeğinizi hemen hemen hep aynı saatlerde uyutmaya özen gösterin. Eğer bu düzeni kaydırırsanız gece uykuya dalması güçleşip daha sık uyanabilir. Daha önceki aylar için de söylediğimiz gibi banyo yaptırmak, masal okumak, sessiz bir oyun oynamak gibi. Her gece aynı rutini aynı sırayla yaptığınızdan emin olun. Bebekler düzenden hoşlanır ve sırda ne olduğunu bilmek onları mutlu eder. Eğer banyo yapmaktan hiç hoşlanmıyorsa bu aktiviteyi başa koyup ilk önce onu tamamlayabilirsiniz. Masal sevmiyorsa ona şarkı mırıldanabilirsiniz.
Bebeğinizin gece uykusu düzeni gibi gündüz aktivitelerini de düzene sokarsanız bebeğiniz gece rutinini daha kolay kabullenir. Eğer hep aynı saatlerde yer, oynar, uyur ve aynı anda yatağa giderse daha rahat uyur. Bebeğinize pek çok yeteneği kazanmasında yardımcı olduğunuz gibi uykuya kendi kendine dalması konusunda da yardımcı olabilirsiniz.
Bu aylardaki muhtemel problemler bebeğinizin yeni öğrenmeye başladığı ve çok zevk aldığı oturmak, yuvarlanmak, yerde sürünmek ve hatta birkaç adım atmak gibi aktivitelerden uzak kalmak istememesi olacaktır. Bu başarılar onu çok heyecanlandıracak ve uyumak istememesine, uyusa bile uyanıp yeniden pratik yapmak istemesine neden olacaktır. Kendini sakinleştirip uykuya dalamazssa ağlamaya başlayacaktır. Bebeğinizi gece uyanıp bu heyecanla bulduğunuzda beslemenizin yardımı olmayacak hatta durumu daha da zorlaştıracaktır.
Gelişiminin doğal bir parçası olan sizden ayrı kalma korkusu da-sizi özlemesi, geri dönüp dönmeyeceğiniz konusunda huzursuz olması gibi- siz odasına gidip sakin bir şekilde onunla konuştuğunuzda geçecek ve rahatlayıp uykuya dalacaktır.
6.aydan sonra bebeğiniz hala sizin yanınızda uyuyorsa artık onu kendi odasına taşıma vakti gelmiş demektir; geceleri uyanmasının sebeplerinden biri de sizin odadaki varlığınızı hissetmesi ya da sesinizi duyması olabilir. Gece uyuyamamasının diğer bir sebebi odasının aşırı karanlık olması olabilir. Kimi bebekler uyumadan önce tanıdık bir çevrede olduklarını görüp rahatlamak ihtiyacı duyabilirler; bu sebeple uygun bir gece lambası kullanmanız faydalı olabilir.
Aynenoyle..enerjisine oyununa zeka gelişimine yetecek bı kilosu olsun.aman asla obez olmasınlar..zaten olmazlar ya..çırpınan anne babalariz surda..baksanıza arastiriyoz soruşturuyor herseyin en iyisini istiyozcanım kızının kilosu iyiymiş ben de bi sağlık ocağında falan mı tarttırsam napsam valla bu ay evde tartıyorum 7800 çıkıyor:) tabi fark vardır evdeki tartıyla umarım daha çok almıştır yani 8000 olsa yeter ayda yarım kilo alsın yeter yani çok kilolu olmasını da istemiyorum da çocuk rejim de yapmasın yani
uyku saatleri nasıl???bi de ben gece emziriyorum sadece mama vermiyorum yaa acıkır mı kiii
Biraz az emzir tatlım bence de..yani sen ve doktorunuz bilir..biz de emzirme kontrollü bı sekilde azaldı..miktar hala yarım kiloyu buluyo günde..bende sadece emziriorum zaten mam hic vermedm yemek yatmadan öncede vermorum :26: ben kararverdm cok emziriomusum okudum da heryeri gündüz 4 defadan fazla emzirmicem bu cocuk bi ay icinde alışmassa yeemk yemeye ben işten dönene kadar ac kalır halasına zehir eder günü... bu arada okul öncesi programında falan baya değişiklik var bakalım bu yıl naapcaaz
gamze19 teşekkürler paylaşım için.
ben yazılanların %90 nını yapıyormusum.
benimkiler kendileri uyur yatağa koydugumuzda anlarlar 5-10 dakika bakınırlar ve uyurlar.biri tüylü oyuncağına sarılır,diğeri battaniyesine.
kahvaltı,sebze,meyve,yoğurt her gün aynı saatte yerler
birbirleri ile kendi dillerinde konusmaya başladılar gülüyorlar birbirlerine, off ben nie anlamıyorum ne konustuklarını.
hamileyken bol bol kitap okudum ve bu nedenle öncelikle düzen ve kararlı olmak dedim.
maşallah Allah bozmasın şimdilik sistematik ve eş zamanlı yapıyorlar her şeyi.
gece karanlıkta yatırıyorum hem sinek gelmesin hem de karanlıkta büyüme hormonu salgılanıyormuş.
hep kendi yataklarında yatarlar,yanımızda sadece ilk 1 hafta kaldılar.
sürekli evde oyun oynuyoruz.akşamüstü parka gideriz 2 saat kadar yürürüz hem bana da iyi geliyor.
avm içerisinde oyun alanları var atlı karınca ve envai çeşit alet birlikte biniyoruz.şimdiden çok keyif aldıkları belli.
işte bizim günümüz de böyle.
herkese çook kolay gelsin
Katılıyorum..selamlar..Emir akşam 7;30 en geç 8 gibi uyuyo.. biz de düzenini değiştirmek istemiyoruz, ya dışarı çıkmıyoruz ya da dışardayken uyutuyoruz. zaten o hemen benim uykum geldi delimisiniz siz uyutun beni rahat bırakın sinyalleri veriyo sağolsun.. arabasına koyuyoruz dışardeyken, 2 tur atmadan derin bir uykuya dalıyo, eve gelince de beşiğine alıveriyoz, ooh maşaallaaahhh.. arabadan indirirken uyanırsa hemen eve çıkıp emziriyorum ve uykuya devam, hiç sorun olmuyo çok şükür..
diyeceğim o ki, çocukların uyku düzenleri bozulmamalı bence, gece uykusunu güzel uyumayan çocuk, gündüz de huzursuz olur, sonra gündüz uyumadığı için gece de uyumaz falan, bu öyle bir kısır döngü halini alır ki işin içinden çıkamaz bir hale gelirsiniz.. amaan diyim, uyku sinyalleri verir vermez nerede olursanız olun hemen uyutun, benden demesi..
Bende buraya yazayım..sende yaz tatlım..beraber buyuruz..ohhhh..bugün bebegimin yaptıkları yemegi hakkında günlük tutmaya basladım en zaman kac lokma yedi ne yedi kac saat uyudu gibi bi hafta deneyecegm düzenimiz oluscak ins. aslında var bi düzen ama beslenme sıkıntılı bölece az emzirecegm hem sizede anlatırım bakalım işe yarar mı :26:
rudi ikizlerine maş
Bizimki de er yatağında..ohhh mis gibi..ama evde park yatağa terfi eder herhalde haftayacanım en iyisini yapıyorsunuz ya biz dışardayken çevresine bakmak istiyor bazen de uyuyor dışardayken problem olmuyor da birisine gittiğimiz zaman ya da dışarda bir yerde oturacağımız zamanoluyor çocuk tam dalamadan gidiyoruz orda daçevresine bakmaktan uyuyamıyor en çok da annemlere gidiyoruz neyseki oraya da alıştı uyuyor yere yatak seriyoruz ama tabi emziriyorum bi süre çevresine bakıyor sonra uyuyor yaa aslında benim kızın uyumasını gören sen kafayı mı yedin neyi problem ediyorsun der en fazla 20 dk alıyor uyuması çok nadir geçiyor onun da kresin bi nedeni oluyor Ama ben daha da rahatken rahatımın bozulmasından sıkıntılıyım işte neyse
Kızlar ben de hasta oldum..öncekiler gibi bı degisiklik yok..hafif fazla idi..ağrı sıfır..süt te azalmadı..hala ederken göğüslerime süt iniyo.kasinti hissediyorum..birinden ederken digeri de fışkırıyor..gercibu var demek mı onu bilmiyorum ama göğüs peklerinden kurtulamadım bu sıcaklarda..En çok korktuğum sutum azalır mı idi...alıntı yapiim dedim ama yap yap bitmicek gibi
buradan başlıyorum hadi bakalım parmaklara kuvvet
eh bide tarhana çorbası falan yaptım de de canımız çekmesin
canım çok sevindim
çocuk sahibi olmayı bekleyen ve isteyen herkese allah enkısa zamanda nasip etsin hayırlısıyla
benimde 4 senedir bekleyen bir arkadaşım var darısı onun başına
geçmiş olsun canım
heheee benim ev tel var yazcam bi ara sana özelden biz konuşalım kıskananlar çatlasınnnnn
canım başınsağolsun allah rahmet eylesin ve onu sevenlere sabır versin
hayırlı olsuuuuunnnn
görüşemiceenizz
zaten kocaelide kimsecikler yoookkk
edibede gelmiceeeeekkk
yüksek tansiyon hastası ve çok çabuk sinirlenen bir olarak tavsiyem 10 kez derin nefes al ver ve bebeğini ne kadar sevdiğini düşün
hemencecik geçecek merak etme
senin bana ihtiyacın yokmuş zaten
sen alaşehire gelince 1günde bitirisin işleri hamarat hatun
canım benim kızım sadece emiyo hala desem yeri
sadece yoğurt yediriyorum
bide sabah yumurta,peynir ve ceviz biraz
gerisi tadımlık
günde 15 kez emiyo neredeyse
ama ben yinede 5. ayda regli oldum
yani bünyeye bakıyo başka şeye değil
İyi gezmeler..sefan olsun..selamlar..arkadaşlar hepnze merhabalar
valla gecmısı okuyamadm kusura bakmayn
umarm bebeıslerde bı sıkıntı yoktr keyfleri ıyıdr
bzm kız da ya anneannesinde,buyukbabasında,ya dayılarında, ya yengelerınde, ya da teyzesınde..... habıre bırılerının kollarındaaa
kardesm aksamustu parka sallanmaya goturuyor
salıncaktn baya hoslanıyor
bu arada dısarısı ıcın ebevyn kontrollu bısıkletler var
baya hosuna gdyr bızımkının
onlardan almayı dusunuyrz, bakalmmmmm
iştah durumuuz gayet guzel gdyr bu aralar
yanlız her gun mutlaka etlı kıymalı bıseler yıyor
bzmkıler bıraz etcıllll de ne yapsnlar her yemeklrı etlııı
bzmkızda nasıplenyr
umarm bı zararı olmaz
hepnzı ozledkkkk
takıp etmek ıstyrm burda da ama vakt o kadar cabk gecyr kıııı hıc fırsatm olmyr valla
zaten habıre tarif deneyp duruyorm
kendnze bebeleere babalara ıyı bakn emııııı
hoscklan
Saol canım..fiyat bana da esime de çok iyiy geldi..valla bendede aynı mantık vardı ama su içse yarıyo
manisada bile fiyatlar öyle
izmir için çok iyi bence helede güvenebileceğin biriyse hiç düşünme derim
geçmiş olsuuunnn
gamzecim şu hayatta herşey olacağına varıyo
birde sen borcuna sadık bir insansan(ki bence öylesindir) bu ay fazladan 3 kuruş harcasanda harcamasanda
taksidini borcunu ödersin değilmi?
ben genel anlamda eli sıkı bir insanım ama son yıllarda artık arada kendimi mutlu edecek şeyler için kıyıyorum paraya
bide şu açıdan bakmak lazım yarına çıkacağımızın garantisi varmı?
kasma çok fazla üzme kendinide eşinide
kenan doğulu bi ara bi şarkı yaptıydı onu dinle BOŞVEEERRRR
görümcemdede var 2 tane. 2 ay sonra 2 yaşlarını dolduracaklar.
allah sana sabır,güç,kuvvet versin
uyumuyor annem
her yolu denedim benimki uyumuyor
karanlıktadada aydınlıktada evdede dışardada
kucakta,memede,ayakta yatakta
2 enfazla 3 saat
daha fazla uyumuyor
ozeldeki sorunu özel cevaplicam tatlım hemen..alıntı yapamadıklarımada ayrıca yazıyorum
Kemecearkadaşlar biçok şey söylemiş zaten.sıkma canını demekle olmuyor bazen bazı şeyler ama at özelden cebini sıkıldığında arayalım.inan bazen hiç
tanımadığın bir ses en yakınından daha çok gülümsetebiliyor insanı. allah yardımcın olsun.
edibe dişle ilgili verdiğin bilgiler için teşekkürler.erdem paşayada maşallah.
ben dişleri yaptırmaya başladığımda sende gezmeye başlamıştın
buralarda olsaydın soracak çok şey vardı
aslında halada var bazılarını özelden sorucam ama
benim bugün gittiğim dişçiyle konuştuğum bi konu vardı onu buradada anlatıp hem arkadaşları bilgilendirmek
hemde seninde fikrini almak istiyorum
dişçime bugün kızımın 6 tane dişi çıktı temizliğe nezaman başlayayım dedim
hemen ilk dişten itibaren başlayabilirsiniz dedi
diş macunu flor içerdiğinden önermiyorum ama gazlı beze bir damla oksijenli su damlatıp8kesinlikle bebek yutmasın) silebilirsiniz dedi
hatta bu işlemi sabah akşam yapabilirsiniz dedi sen ne dersin?
Gel gel izmire ama ben Alasehir e senden ince gelcem tatliskommmmm...dişler benden..çalıştığım yer belli..adres belli..çenenize elinize mevlam güç kuvvet vermiş oku oku zor bitirdim yaaaa maşallah size,alıntılrla uğraşamıyacağım aklımda kalanları yazarım yazamadıklarım için kusuruma bakmayın
asu sende kendine bebişe iyi bak
himmel benim evde ev tlf yoknannemlerde de yok kayınvalidemlerde var ama ordan da rahat konuşamayabilirim.
edibe ben gezip görmeyi çok severim ama bizim olanaklarımız müsait değil canım sen gezip anlattıkça memnun kalıyorum gez dolaş arkadaşım bu dünya başka türlü olmaz.tayin çıktıkça bende farklı yerleri görmiş oluyorum hiç gezmemiş de değilim çok şükürdoğu karadeniz yenişehir istanbul tekirdağ ankara adana mersin antakya (izmir sadece uçktan inip otogara gitmiş olsamda yeterli) bir ara yolum senin için izmire düşer ilk karşılaşmamızda ben hiç konuşmayıp yazma usulune devam edeyimbir konuşacam cvp alamıcam senden, görünce çene yapımdan başlarsın içinde yapacağın düzenlemeli düşünmekten cvp veremezmişsin ben sana yeteneklerine güvendim tabikkiii hem alaşehire gelmek istemene de çok sevindim ekimde inş. görüşürüz.
usha temiizlik konusunda yardıma ihtiyacım var dolap çok karışmıştı yaaa anca derlendi toparlandı temizlendihmm tarhana yı ben evlendikten sonra öğrendim hala tam tutturamam bizim bu taraflarda pek bilinmezdi ben 25 yaşında tanıştım tarhanayla. neden oğlanda erken tanışsın oda benim gibi geç tanışsın canım sadece şakaydı geç tanışıp çok sevenlerden biriyim bir ark. burda tarhana yapımı tarifi vermişti bende bir yere not almıştım oğluşumu kendi yaptığım tarhana ile büyütcem işallah annemlerin burda yapan yok anlıcanız alaşehirde yapan var ama güvenilir yerden almam lazım hmmm hem ben ilk çankırı ark. tarhanasını içmiştim çok beğendim sonracıma gediz ve uşak onlarda çok güzeldi, eşme tarhanası vardı birde hepsi güzeldi ben zaten hemen hemen herşeyi severim çok acı olmasın yeterki
bak yaaa dün güllaç malz. aldım bir hevesle bugün yapacaktım sizden tarif çıkmayınca üzerindeki tarife göre deneyim dedim. sütü kaynasın diye şekerle süt koydum ocağa fındık kırmaya içeri gittim sonra kaynamışmı diye gittiğimde süt çökelekleşmiş ve pis kokmuştuhayallerim yıkıldı canım sıkıldı kendimi çarşıya attım
ikizi olan ark. maşallah sana kolay gelsin
gamze borçsuz bu zamanda mal sahibi olunmuyor. ama çok ta sıkıntıya girme çok istediğin şey olursa alırsın sadece gereksiz alışveriş olayı bana ters.
bir araba varken 2. almayı düşünen arkadaşım bak biz daha biri alamadık allah daha çok versin canım durduk yere çok sıkıntıya girmek yorarbizde şimdiye kadar gerekli olmadığı için almamıştık gerek oldu niyetlendik para hazırdı kısmet olmadı kociş yurt dışına gitti bakalım gelince kısmet olacakmı.
o kadar sayfa okudum bak bu kadarı akılda kaldı nede olsa hala unutkanlık var b12 ye devam eden biriyim
tamam artık çok ilerletmeyin yeni okudum biitti şarzım bitiyor kapamam lazım herkese iyi geceler öpüldünüz.
litteway çadır..icinde horluyo su an yaaaaaaedibecim bizimde litteway var ama alperen sıkılıyor arada kucak istiyor çok uykusu varsa sızıyor. ama sürümü taşıması harika bir araba çok memnunum
Katılıyorum..hareketi ve ayına uygun olmalı hercocugun..bı de damak tadına..meydan boş kalmış azıcık daha yaziim bari
kızlar aslında bende bu kilo meselesine fena takmıştım
kızımın kilosu doğduğunda normaldi(3,020 gr)
7.aya kadar sadece anne sütü verdim ama kilo alımı sürekli ortalamanın üzerindeydi
sizlere bakıyordum birsürü şey yediriyordunuz bebişlere
imreniyordum bazen ama çokta korkuyordum yedirmeye ileride obez olursa diye
birde benim yakın çevremde kasım ayında doğan 2 kız 1 erkek bebek var
benimki en kilolusundan 2 kg fazla
doktorumuzda bazı besinleri verme dedi(gece muhallebisi,hazır mama falan)
çevredende sürekli herkes laf söylüyodu(halada söylüyolar)
bak şimdi yedirmiyosun sonra yediremiyceksin hiçbirşey vs.
sonra bir baktım anne sütü ile ilgili doktorlarda ikiye ayrılıyo
6.aydan sonra mutlaka düzenli ek gıda diyende var
1 yaşa kadar öncelikle anne sütü diyende
bende kızımın durumuna göre bana mantıklı geleni uyguluyorum artık
1 yaşına kadar öncelik anne sütünde
yoğurt peynir yumurta ceviz ok başka yok
iştahı yerinde maşallah ne görse yemek istiyo bende çay kaşığıyla tattırıyorum sadece
yani ''kendimce''kızımın sağlıklı olabilmesi için elimden geleni yapmaya çalışıyorum
bizler nasıl birbirmizden farklıysak bebişlerde öyle olacak
farklı boylarda,farklı kilolarda,farklı saç,göz,ten renklerinde...
önemli olan sağlıklı olmaları değilmi?
hayırlı olsuuuuuunnnya yaz yaz sonra siliniyor noluo bu foruma yaaa...
sizinle sevicimi paylaşacam kaç oldu deniyorum inş olur diyorum.. bugun öğlen eve gittim oğlanı emziriyorum kıstırıp duruyor memeyi canımı da yakıyor bi baksam alt iki diş birden patlatmışş..eti yarmışlar artık. bundan sonrası nasıl olur ki mız mızlıkları devam eder mi?? tecrübeli annişlerim durumlar nasıl olcak. üst ikisi de gelmeye çalışıyor bakalım
Süt dişleri 20 tanedir cicim..yolumuz kısa...30 değil...daimi dişler şe 32 ...benden söylemesi..canım çocuğa göre değişiyor sanırım ateş yapar falan demişlerdi benimki ilk dişinde mızırdandı ikincisi bir kaç hafta sonra çıktı onda da biraz huysuzdu o kadar henüz büyük sıkıntı yaşamadık tabi daha üstler çıkmadı sen içini ferah tut daha 30 tane daha çıkacak:)
topuğum ağrıyor benimde..bende sadece bende var sandiiydimkızlar sizin de sabah kalkınca beliniz çok ağrıyor mu bir kaç dakika içinde geçiyor ama bi de ayaklarıma basamıyorum sabahları maltofer aldım belki faydası olur diye başladım ama ...
çok çok gecmis olsun..Antalya da kime gidiyonuz..benim çok doktor tanıdığım var..bana özelden ulaşsana..esimin abisi ve karısı eczacı..hemen en uygun ve guzel yeri bulalım..bı Ulaş bana..iyi haberlerini bekliyorum..canlar ne alemdesiniz bilemiyorum okuyamadım kimseyi..bizim çok ihtiyacımız var duaya lütfennn..gökçe en sonunda hiçbir şey yemediği için hastaneye yatırdı dr.kilo kaybımız devam ediyordu . nerdeyse sadece su içiyordu.sağarak verdiğim için meme uçları çok tahriş oldu süt kanlı gelince sağamadım uzun süredir.mama da içmiyor ek gıda yemiyor.büyüğüm onunla ilgilenip hastanedeyiz artık hiç zaman ayıramıyorum iyice krize girdi.bebekleri yemeyen canlar yediğine şükredin hastanelik olmasınlar yeter.lütfen dualarınızı bekliyoruz..rabbim bebeklerinize sağlık afiyet size kolaylık versin..
senin memleket nire canım..tatilde ailelerinin yanında olan asuuu ve ilkim aras tatilin tadını çıkarın, sayılı gün çabuk geçiyo canlar, kıymet bilin.. bol bol içinize çekin memleket kokusunu depo edin, ailenizin sevgisiyle şımarın iyice, sevdiklerinize bool boool sarılın öpün, olmadıklarında çıkarıp çıkarıp kullanabilesiniz.. gurbetlik nedir iyi bilenlerdenim.. yalnızlık zor, acımasız.. hayat o kadar garip ki, bir taraftan mutluluğu tavan yaparken, içerisine tatlı tatlı özlemi öyle bir sızdırıyo ki, üzülmüyosun ama, aklına her gelişlerinde için sızlıyo işte bi an..
ben çook bilirim; kocaman kahkahalar atarken süzülen minicik gözyaşlarımı sildiğimi, kimseciklere çaktırmadan..
İşte ezan vakti, Rabbim kimseyi sevdiklerinden ayırmasın, acılarını göstermesin..
ayyyy senin gözünden düşeyim hiç önemli değil önemli olan kocamın gözünden düşmemekhem bilmemek değil öğrenmemek ayıp pişirmeyi biliyorum tarhanayı yoğurup mayalayıp kurutup hazırlıcam ben denerim tarhananın keyfine kalmış olmak yada olmamak.
bu arada soda şişelerine domates suyu hazırlıyormusun 2 senedir yapıyordum bu sene karıştı kararsız kaldım nerde yapsam diye eylül sonuna güzel domates kalıyormuydu yaaaaa hatırlayamadım hadi becerikli hatun sen el at bu konuya yapmadım bilmiyom deme sakın
ya yaz yaz sonra siliniyor noluo bu foruma yaaa...
sizinle sevicimi paylaşacam kaç oldu deniyorum inş olur diyorum.. bugun öğlen eve gittim oğlanı emziriyorum kıstırıp duruyor memeyi canımı da yakıyor bi baksam alt iki diş birden patlatmışş..eti yarmışlar artık. bundan sonrası nasıl olur ki mız mızlıkları devam eder mi?? tecrübeli annişlerim durumlar nasıl olcak. üst ikisi de gelmeye çalışıyor bakalım
Bugun yediklerimiz:
Kahvaltı : bı kucuk salatalık rendesi
2 kibrit kutusu peynir
1 çay kasığı tereyağı
1 yumurta sarısı
1 dilim ekmek
Öğlen: Sebze çorbası vardı evde bı kase
Dışarı çıkmadan 3 dilim kavun rendesi icine cici bebe 4 adet..
Yanımıza bı şey almadık.avm de emziririm dedim
Aksam yemeğinde dün dem kalma sulu köfte var 4 adet köfte ve suyu
Gece yatmadan yoğurdu..
Bugun böyle..
Özelden cevap yacağım arkadaslar yarın sagsalim kendi evimde calışma odamda cevap yazicam size uzuuuun uzun inşallah..şimdi eve gidip valiz hazırlamamız lazım..
Artık evli evine köylü koyuneeeeee..
Home sweet home yani.....
Yarın izmirdeyim allah in izniyle..
Çok çok öpüyoruz size ve kuzularinizi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?