2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
9-12 ay arası Bu aylarda bebeğiniz geceleri 10-12 saat ve gündüz iki kez 1.5-2 saat uyur. Bebeğinizin yeterince uyuyup uykusunu aldığından emin olmalısınız çünkü uyku bebeğinizin gelişimi için çok önemlidir. Sabit uyku düzenine ve bebeğinizi hemen hemen hep aynı saatlerde uyutmaya özen gösterin. Eğer bu düzeni kaydırırsanız gece uykuya dalması güçleşip daha sık uyanabilir. Daha önceki aylar için de söylediğimiz gibi banyo yaptırmak, masal okumak, sessiz bir oyun oynamak gibi. Her gece aynı rutini aynı sırayla yaptığınızdan emin olun. Bebekler düzenden hoşlanır ve sırda ne olduğunu bilmek onları mutlu eder. Eğer banyo yapmaktan hiç hoşlanmıyorsa bu aktiviteyi başa koyup ilk önce onu tamamlayabilirsiniz. Masal sevmiyorsa ona şarkı mırıldanabilirsiniz.

Bebeğinizin gece uykusu düzeni gibi gündüz aktivitelerini de düzene sokarsanız bebeğiniz gece rutinini daha kolay kabullenir. Eğer hep aynı saatlerde yer, oynar, uyur ve aynı anda yatağa giderse daha rahat uyur. Bebeğinize pek çok yeteneği kazanmasında yardımcı olduğunuz gibi uykuya kendi kendine dalması konusunda da yardımcı olabilirsiniz.

Bu aylardaki muhtemel problemler bebeğinizin yeni öğrenmeye başladığı ve çok zevk aldığı oturmak, yuvarlanmak, yerde sürünmek ve hatta birkaç adım atmak gibi aktivitelerden uzak kalmak istememesi olacaktır. Bu başarılar onu çok heyecanlandıracak ve uyumak istememesine, uyusa bile uyanıp yeniden pratik yapmak istemesine neden olacaktır. Kendini sakinleştirip uykuya dalamazssa ağlamaya başlayacaktır. Bebeğinizi gece uyanıp bu heyecanla bulduğunuzda beslemenizin yardımı olmayacak hatta durumu daha da zorlaştıracaktır.

Gelişiminin doğal bir parçası olan sizden ayrı kalma korkusu da-sizi özlemesi, geri dönüp dönmeyeceğiniz konusunda huzursuz olması gibi- siz odasına gidip sakin bir şekilde onunla konuştuğunuzda geçecek ve rahatlayıp uykuya dalacaktır.
6.aydan sonra bebeğiniz hala sizin yanınızda uyuyorsa artık onu kendi odasına taşıma vakti gelmiş demektir; geceleri uyanmasının sebeplerinden biri de sizin odadaki varlığınızı hissetmesi ya da sesinizi duyması olabilir. Gece uyuyamamasının diğer bir sebebi odasının aşırı karanlık olması olabilir. Kimi bebekler uyumadan önce tanıdık bir çevrede olduklarını görüp rahatlamak ihtiyacı duyabilirler; bu sebeple uygun bir gece lambası kullanmanız faydalı olabilir.

canım kızının kilosu iyiymiş ben de bi sağlık ocağında falan mı tarttırsam napsam valla bu ay evde tartıyorum 7800 çıkıyor:) tabi fark vardır evdeki tartıyla umarım daha çok almıştır yani 8000 olsa yeter ayda yarım kilo alsın yeter yani çok kilolu olmasını da istemiyorum da çocuk rejim de yapmasın yani
uyku saatleri nasıl???bi de ben gece emziriyorum sadece mama vermiyorum yaa acıkır mı kiii

gece lambası iyi olur demiş ama çoğu insan da kullanıyor ben alıştırmanın faydalı olduğunu düşünmüyorum melatonin hormonu karanlıkta salgılanıyor ve büyümesini sağlıyor bu yüzden çocuk karanlık odada uyumalı biz valla odası doğu cephesinde diye koyu renk perde taktık uyanık bir şekilde odasına gittiğimiz ve orada uyutmaya çalıştığımız için nerede olduğunu bilerek uyuyor tabi başka oda da uyutup götürseydik doğru o zaman nerede olduğunu bilmek isteyebilirdi haklı ama özellikle 11 ile 4 arası salgılanan büyüme hormonu için karanlık olması gerekiyor diye biliyorum yanına giderken de aranın ışığını yakıyorum çıkarken söndürüyorum

bende sadece emziriorum zaten mam hic vermedm yemek yatmadan öncede vermorum :26: ben kararverdm cok emziriomusum okudum da heryeri gündüz 4 defadan fazla emzirmicem bu cocuk bi ay icinde alışmassa yeemk yemeye ben işten dönene kadar ac kalır halasına zehir eder günü... bu arada okul öncesi programında falan baya değişiklik var bakalım bu yıl naapcaaz

yaaa hiç bakmadım ne gibi değişiklikler var yaa sürekli bişeyler değiştiriyorlar bi ara bakıym ben de
ben de çok emziriyorum galiba ama sütüm çok olsun diye yapıyordum emdikçe gelir diye

gamze19 teşekkürler paylaşım için.
ben yazılanların %90 nını yapıyormusum.
benimkiler kendileri uyur yatağa koydugumuzda anlarlar 5-10 dakika bakınırlar ve uyurlar.biri tüylü oyuncağına sarılır,diğeri battaniyesine.
kahvaltı,sebze,meyve,yoğurt her gün aynı saatte yerler
birbirleri ile kendi dillerinde konusmaya başladılar gülüyorlar birbirlerine, off ben nie anlamıyorum ne konustuklarını.
hamileyken bol bol kitap okudum ve bu nedenle öncelikle düzen ve kararlı olmak dedim.
maşallah Allah bozmasın şimdilik sistematik ve eş zamanlı yapıyorlar her şeyi.
gece karanlıkta yatırıyorum hem sinek gelmesin hem de karanlıkta büyüme hormonu salgılanıyormuş.
hep kendi yataklarında yatarlar,yanımızda sadece ilk 1 hafta kaldılar.
sürekli evde oyun oynuyoruz.akşamüstü parka gideriz 2 saat kadar yürürüz hem bana da iyi geliyor.
avm içerisinde oyun alanları var atlı karınca ve envai çeşit alet birlikte biniyoruz.şimdiden çok keyif aldıkları belli.
işte bizim günümüz de böyle.
herkese çook kolay gelsin

Son düzenleme:
birde sanırım 2 tane aynı anda olmasından kaynaklı onları kendimize uydurmaktansa biz onlara uyuyoruz.

canım maaşallah çok güzel oturtmuşsun düzeni yaa benimkinin de böyle saatliydi de 1 ay okula gittim annem yok kızım yatağa koyunca uyumaz dedi aldı ayağına salladı yaz gelince akşam gezmeleri falan derken düzenini mahvettik çocuğun bizimkini de eşim grip olmuş tu ayrı yatalım dedik çocuğu odasına taşıdık ve bu bahaneyle ayırdık çok da iyi oldu valla çok rahat oldu yaaşu an tek sıkıntım uyku oda düzelecek inşallah çocuk bi şekilde uyuyor da uykusuz kalmıyor da ben sallayarak ya da emzirerek uyutmak istemiyorum

büyükler malesef öyle. kendi kendine uyumayacaklarına kendilerini inandırmışlar. bizi görünce şaşırıyorlar.
bence en kısa zamanda tekrar alıştır. poposunu pışpışla sürekli gittikçe azalt alışır gider inşallah.

evet öyle de yapıyorum inşallah alışacak da eylülde annem tekrar bakmaya başlıcak :) neyse bu sefer sıkı tutacam inşallah kuralları ama işin ilginç yanı ben erken yatırıyordum annem kızım niye erkenden yatırıyorsun yazık çocuğa azıcık daha otursun diyordu en sonunda anne sen çocuğun iyiliğini istemiyor musun yani bu daha bebek uykuya ihtiyacı var diye çıkıştım o da çok iyi bakar benden iyi yedirir benden çok oyun oynar ama bazı bildiklerinden de şaşmıyor işte

Emir akşam 7;30 en geç 8 gibi uyuyo.. biz de düzenini değiştirmek istemiyoruz, ya dışarı çıkmıyoruz ya da dışardayken uyutuyoruz. zaten o hemen benim uykum geldi delimisiniz siz uyutun beni rahat bırakın sinyalleri veriyo sağolsun.. arabasına koyuyoruz dışardeyken, 2 tur atmadan derin bir uykuya dalıyo, eve gelince de beşiğine alıveriyoz, ooh maşaallaaahhh.. arabadan indirirken uyanırsa hemen eve çıkıp emziriyorum ve uykuya devam, hiç sorun olmuyo çok şükür..

diyeceğim o ki, çocukların uyku düzenleri bozulmamalı bence, gece uykusunu güzel uyumayan çocuk, gündüz de huzursuz olur, sonra gündüz uyumadığı için gece de uyumaz falan, bu öyle bir kısır döngü halini alır ki işin içinden çıkamaz bir hale gelirsiniz.. amaan diyim, uyku sinyalleri verir vermez nerede olursanız olun hemen uyutun, benden demesi..

bugün bebegimin yaptıkları yemegi hakkında günlük tutmaya basladım en zaman kac lokma yedi ne yedi kac saat uyudu gibi bi hafta deneyecegm düzenimiz oluscak ins. aslında var bi düzen ama beslenme sıkıntılı bölece az emzirecegm hem sizede anlatırım bakalım işe yarar mı :26:

rudi ikizlerine maş

canım en iyisini yapıyorsunuz ya biz dışardayken çevresine bakmak istiyor bazen de uyuyor dışardayken problem olmuyor da birisine gittiğimiz zaman ya da dışarda bir yerde oturacağımız zamanoluyor çocuk tam dalamadan gidiyoruz orda daçevresine bakmaktan uyuyamıyor en çok da annemlere gidiyoruz neyseki oraya da alıştı uyuyor yere yatak seriyoruz ama tabi emziriyorum bi süre çevresine bakıyor sonra uyuyor yaa aslında benim kızın uyumasını gören sen kafayı mı yedin neyi problem ediyorsun der en fazla 20 dk alıyor uyuması çok nadir geçiyor onun da kresin bi nedeni oluyor Ama ben daha da rahatken rahatımın bozulmasından sıkıntılıyım işte neyse

alıntı yapiim dedim ama yap yap bitmicek gibi
buradan başlıyorum hadi bakalım parmaklara kuvvet

eh bide tarhana çorbası falan yaptım de de canımız çekmesin

canım çok sevindim
çocuk sahibi olmayı bekleyen ve isteyen herkese allah enkısa zamanda nasip etsin hayırlısıyla
benimde 4 senedir bekleyen bir arkadaşım var darısı onun başına

geçmiş olsun canım
heheee benim ev tel var yazcam bi ara sana özelden biz konuşalım kıskananlar çatlasınnnnn

canım başınsağolsun allah rahmet eylesin ve onu sevenlere sabır versin

dişiniz hayırlı olsun bizimde bu hafta çıktı ama huysuzluğumuz arttı mız mızzzz mızırtı oldu çıktı gezmeye gelince mızıklık yok ama

hayırlı olsuuuuunnnn

himmelll, bizim sabit hattımız yook, görüşemeyecez mii?

görüşemiceenizz
zaten kocaelide kimsecikler yoookkk
edibede gelmiceeeeekkk

yüksek tansiyon hastası ve çok çabuk sinirlenen bir olarak tavsiyem 10 kez derin nefes al ver ve bebeğini ne kadar sevdiğini düşün
hemencecik geçecek merak etme

senin bana ihtiyacın yokmuş zaten
sen alaşehire gelince 1günde bitirisin işleri hamarat hatun

Canım 2saate bi mutlaka emio eger uyumuyosa gece cok sık emio ondan galiba ama emzirmeyi bırakana kadar olmaz mı acaba 2yıl

canım benim kızım sadece emiyo hala desem yeri
sadece yoğurt yediriyorum
bide sabah yumurta,peynir ve ceviz biraz
gerisi tadımlık
günde 15 kez emiyo neredeyse
ama ben yinede 5. ayda regli oldum
yani bünyeye bakıyo başka şeye değil

arkadaşlar hepnze merhabalar
valla gecmısı okuyamadm kusura bakmayn
umarm bebeıslerde bı sıkıntı yoktr keyfleri ıyıdr
bzm kız da ya anneannesinde,buyukbabasında,ya dayılarında, ya yengelerınde, ya da teyzesınde..... habıre bırılerının kollarındaaa
kardesm aksamustu parka sallanmaya goturuyor
salıncaktn baya hoslanıyor
bu arada dısarısı ıcın ebevyn kontrollu bısıkletler var
baya hosuna gdyr bızımkının
onlardan almayı dusunuyrz, bakalmmmmm
iştah durumuuz gayet guzel gdyr bu aralar
yanlız her gun mutlaka etlı kıymalı bıseler yıyor
bzmkıler bıraz etcıllll de ne yapsnlar her yemeklrı etlııı
bzmkızda nasıplenyr
umarm bı zararı olmaz
hepnzı ozledkkkk
takıp etmek ıstyrm burda da ama vakt o kadar cabk gecyr kıııı hıc fırsatm olmyr valla
zaten habıre tarif deneyp duruyorm
kendnze bebeleere babalara ıyı bakn emııııı
hoscklan

iyi tatiller,iyi eğlenceler canım

aman iyi diyelim ii olsun ben saatlerce ac bıraksam senin ogluş gibi asla bi abrdak corba icmez aman napim benim kızda az yesin benim gibi olmasın

valla bendede aynı mantık vardı ama su içse yarıyo

Bizim sabit hattımız yok ki...

Gamze
Bana da fiyat iyi geldi..sabahtan aksama 800 ..kabul etti bayan..hadi hayırlısı..dua edin ..neticeye Ersin..

manisada bile fiyatlar öyle
izmir için çok iyi bence helede güvenebileceğin biriyse hiç düşünme derim

geçmiş olsuuunnn

gamzecim şu hayatta herşey olacağına varıyo
birde sen borcuna sadık bir insansan(ki bence öylesindir) bu ay fazladan 3 kuruş harcasanda harcamasanda
taksidini borcunu ödersin değilmi?
ben genel anlamda eli sıkı bir insanım ama son yıllarda artık arada kendimi mutlu edecek şeyler için kıyıyorum paraya
bide şu açıdan bakmak lazım yarına çıkacağımızın garantisi varmı?
kasma çok fazla üzme kendinide eşinide
kenan doğulu bi ara bi şarkı yaptıydı onu dinle BOŞVEEERRRR

birde sanırım 2 tane aynı anda olmasından kaynaklı onları kendimize uydurmaktansa biz onlara uyuyoruz.

görümcemdede var 2 tane. 2 ay sonra 2 yaşlarını dolduracaklar.
allah sana sabır,güç,kuvvet versin

uyumuyor annem
her yolu denedim benimki uyumuyor
karanlıktadada aydınlıktada evdede dışardada
kucakta,memede,ayakta yatakta
2 enfazla 3 saat
daha fazla uyumuyor

alıntı yapamadıklarımada ayrıca yazıyorum

Kemecearkadaşlar biçok şey söylemiş zaten.sıkma canını demekle olmuyor bazen bazı şeyler ama at özelden cebini sıkıldığında arayalım.inan bazen hiç
tanımadığın bir ses en yakınından daha çok gülümsetebiliyor insanı. allah yardımcın olsun.

edibe dişle ilgili verdiğin bilgiler için teşekkürler.erdem paşayada maşallah.
ben dişleri yaptırmaya başladığımda sende gezmeye başlamıştın
buralarda olsaydın soracak çok şey vardı
aslında halada var bazılarını özelden sorucam ama
benim bugün gittiğim dişçiyle konuştuğum bi konu vardı onu buradada anlatıp hem arkadaşları bilgilendirmek
hemde seninde fikrini almak istiyorum

dişçime bugün kızımın 6 tane dişi çıktı temizliğe nezaman başlayayım dedim
hemen ilk dişten itibaren başlayabilirsiniz dedi
diş macunu flor içerdiğinden önermiyorum ama gazlı beze bir damla oksijenli su damlatıp8kesinlikle bebek yutmasın) silebilirsiniz dedi
hatta bu işlemi sabah akşam yapabilirsiniz dedi sen ne dersin?

çenenize elinize mevlam güç kuvvet vermiş oku oku zor bitirdim yaaaa maşallah size,alıntılrla uğraşamıyacağım aklımda kalanları yazarım yazamadıklarım için kusuruma bakmayın

asu sende kendine bebişe iyi bak

himmel benim evde ev tlf yoknannemlerde de yok kayınvalidemlerde var ama ordan da rahat konuşamayabilirim.

edibe ben gezip görmeyi çok severim ama bizim olanaklarımız müsait değil canım sen gezip anlattıkça memnun kalıyorum gez dolaş arkadaşım bu dünya başka türlü olmaz.tayin çıktıkça bende farklı yerleri görmiş oluyorum hiç gezmemiş de değilim çok şükürdoğu karadeniz yenişehir istanbul tekirdağ ankara adana mersin antakya (izmir sadece uçktan inip otogara gitmiş olsamda yeterli) bir ara yolum senin için izmire düşer ilk karşılaşmamızda ben hiç konuşmayıp yazma usulune devam edeyim bir konuşacam cvp alamıcam senden, görünce çene yapımdan başlarsın içinde yapacağın düzenlemeli düşünmekten cvp veremezmişsin ben sana yeteneklerine güvendim tabikkiii hem alaşehire gelmek istemene de çok sevindim ekimde inş. görüşürüz.

usha temiizlik konusunda yardıma ihtiyacım var dolap çok karışmıştı yaaa anca derlendi toparlandı temizlendi hmm tarhana yı ben evlendikten sonra öğrendim hala tam tutturamam bizim bu taraflarda pek bilinmezdi ben 25 yaşında tanıştım tarhanayla. neden oğlanda erken tanışsın oda benim gibi geç tanışsın canım sadece şakaydı geç tanışıp çok sevenlerden biriyim bir ark. burda tarhana yapımı tarifi vermişti bende bir yere not almıştım oğluşumu kendi yaptığım tarhana ile büyütcem işallah annemlerin burda yapan yok anlıcanız alaşehirde yapan var ama güvenilir yerden almam lazım hmmm hem ben ilk çankırı ark. tarhanasını içmiştim çok beğendim sonracıma gediz ve uşak onlarda çok güzeldi, eşme tarhanası vardı birde hepsi güzeldi ben zaten hemen hemen herşeyi severim çok acı olmasın yeterki

bak yaaa dün güllaç malz. aldım bir hevesle bugün yapacaktım sizden tarif çıkmayınca üzerindeki tarife göre deneyim dedim. sütü kaynasın diye şekerle süt koydum ocağa fındık kırmaya içeri gittim sonra kaynamışmı diye gittiğimde süt çökelekleşmiş ve pis kokmuştu hayallerim yıkıldı canım sıkıldı kendimi çarşıya attım

ikizi olan ark. maşallah sana kolay gelsin

gamze borçsuz bu zamanda mal sahibi olunmuyor. ama çok ta sıkıntıya girme çok istediğin şey olursa alırsın sadece gereksiz alışveriş olayı bana ters.

bir araba varken 2. almayı düşünen arkadaşım bak biz daha biri alamadık allah daha çok versin canım durduk yere çok sıkıntıya girmek yorar bizde şimdiye kadar gerekli olmadığı için almamıştık gerek oldu niyetlendik para hazırdı kısmet olmadı kociş yurt dışına gitti bakalım gelince kısmet olacakmı.

o kadar sayfa okudum bak bu kadarı akılda kaldı nede olsa hala unutkanlık var b12 ye devam eden biriyim
tamam artık çok ilerletmeyin yeni okudum biitti şarzım bitiyor kapamam lazım herkese iyi geceler öpüldünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…