- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #44.001
O bisikletlerden ben de istiyorum canım alırsan memnun kalıp kalmadığını haber ver, et konusunda da bir zararı olmayacağını düşünüyorum biz doktor kontrolüyle 2 aydır et yiyiyoruz ama oğlanın kendi avcunun içi kadar et, kıyma, tavuk, balık hepsi vararkadaşlar hepnze merhabalar
valla gecmısı okuyamadm kusura bakmayn
umarm bebeıslerde bı sıkıntı yoktr keyfleri ıyıdr
bzm kız da ya anneannesinde,buyukbabasında,ya dayılarında, ya yengelerınde, ya da teyzesınde..... habıre bırılerının kollarındaaa
kardesm aksamustu parka sallanmaya goturuyor
salıncaktn baya hoslanıyor
bu arada dısarısı ıcın ebevyn kontrollu bısıkletler var
baya hosuna gdyr bızımkının
onlardan almayı dusunuyrz, bakalmmmmm
iştah durumuuz gayet guzel gdyr bu aralar
yanlız her gun mutlaka etlı kıymalı bıseler yıyor
bzmkıler bıraz etcıllll de ne yapsnlar her yemeklrı etlııı
bzmkızda nasıplenyr
umarm bı zararı olmaz
hepnzı ozledkkkk
takıp etmek ıstyrm burda da ama vakt o kadar cabk gecyr kıııı hıc fırsatm olmyr valla
zaten habıre tarif deneyp duruyorm
kendnze bebeleere babalara ıyı bakn emııııı
hoscklan
sütün baya yağlı herhalde canım yaramış kızına, eğer tattırdıklarını yiyiorsa bence de yeterli tabak tabak yemesine gerek yok önemli şeyleri de yiyiyormuş zaten, kardeşim de ben de 1 yaşına kadar öyle tadarak büyümüşüz anne sütü almışız ağırlıklı olarak, yemediğim de bir tek yemek yok.meydan boş kalmış azıcık daha yaziim bari
kızlar aslında bende bu kilo meselesine fena takmıştım
kızımın kilosu doğduğunda normaldi(3,020 gr)
7.aya kadar sadece anne sütü verdim ama kilo alımı sürekli ortalamanın üzerindeydi
sizlere bakıyordum birsürü şey yediriyordunuz bebişlere
imreniyordum bazen ama çokta korkuyordum yedirmeye ileride obez olursa diye
birde benim yakın çevremde kasım ayında doğan 2 kız 1 erkek bebek var
benimki en kilolusundan 2 kg fazla
doktorumuzda bazı besinleri verme dedi(gece muhallebisi,hazır mama falan)
çevredende sürekli herkes laf söylüyodu(halada söylüyolar)
bak şimdi yedirmiyosun sonra yediremiyceksin hiçbirşey vs.
sonra bir baktım anne sütü ile ilgili doktorlarda ikiye ayrılıyo
6.aydan sonra mutlaka düzenli ek gıda diyende var
1 yaşa kadar öncelikle anne sütü diyende
bende kızımın durumuna göre bana mantıklı geleni uyguluyorum artık
1 yaşına kadar öncelik anne sütünde
yoğurt peynir yumurta ceviz ok başka yok
iştahı yerinde maşallah ne görse yemek istiyo bende çay kaşığıyla tattırıyorum sadece
yani ''kendimce''kızımın sağlıklı olabilmesi için elimden geleni yapmaya çalışıyorum
bizler nasıl birbirmizden farklıysak bebişlerde öyle olacak
farklı boylarda,farklı kilolarda,farklı saç,göz,ten renklerinde...
önemli olan sağlıklı olmaları değilmi?
bazen forumda öyle sorunlar oluyor canım, dişleriniz hayırlı olsun diş her çocukta farklı gerçekten benimki alt dişlerde mızmızlık yaptı, gece ağlamaları oldu ama uzun sürmedi bu üst dişler daha zor sanırım yine gece ağlamaları başladı gündüz resmen acı çekiyor yavrum eli ağzında damağına bastırıyor kafasını sallıyarak ağlıyor bazenya yaz yaz sonra siliniyor noluo bu foruma yaaa...
sizinle sevicimi paylaşacam kaç oldu deniyorum inş olur diyorum.. bugun öğlen eve gittim oğlanı emziriyorum kıstırıp duruyor memeyi canımı da yakıyor bi baksam alt iki diş birden patlatmışş..eti yarmışlar artık. bundan sonrası nasıl olur ki mız mızlıkları devam eder mi?? tecrübeli annişlerim durumlar nasıl olcak. üst ikisi de gelmeye çalışıyor bakalım
aslında normalde çalıştığım için böyle boş boş durmak hoşuma gitmiyor bir iş yapmak isterim çevremde de o işi yapan yok ama o iş sanırım bana göre değil para muhabbetleri yorar beni geciktirenden isteyemem zarara girerim :)canım gerçekten düşüünüyorsan istersen özelden tlf. laşalım konuşalım anlatırım evet çevren iyiyse yaptığın satişa göre çok güzel kazancı var ve üye yapınca da sana çok daha güzel artıları var.
ark. kaybetmiş arkadaşlar ben duyunca içim parçalanıyor tekrar okumak istemiyorum şuan hangi arkadaşların diye bakarsam tekrar kötü olacam ben uzunca bir süre aklımdan çıkaramıyorum. Allah yardımcıları olsun. ne desem boş. mekanları cennet olsun.
ben gider temizlik düzen vakti size bol sohbetler 2 saat sonra tekrar bakarım.
izlemedim canım sadece arada reklemlarını görüyorum ama yorumlara bakılırsa iyi değil galiba bundan sonra da izlemem en güzeli iyi bir profesörün kitabını alıp okumak beğendiğim birkaç kişi var aslındacanım izledinmi bilmiyorum ama süper dadı çocuklara çok melanik davranıyor, pavlov un şartlı refleks ekolünü uyguluyor gibi, bir de ödül ödül yöntemi yapıyor, ödül olmayınca çocuk eski davranışa dönüyor, bi tek bence düşünme sandalyesi mantığı güzel hakikaten işe yarıyor bence anneyi de zorda bırakmayan işe yarayan tek yöntemha birde kadın ne suratsız ya evde hayalet gibi geziyor arada bi gözüküp emir verircesine ne yapmaları gerektiğini söylüyor, ne bi güler yüz ne bir sevimli hareket çocuklara karşı bu ne ya, robot mu yetiştiriyoruz
Aman gamzecim takma kafana bence de eşin de senin gibi sorun etmiyormuş nasılsa bir maaşını harcamasan da bir kısmını git harca gerisini de düşünme bir seferlik. Bizde de var benzer durumlar.günaydın kızımla dün gece 00.30 bulan uyuma kavgamız sabah 11e kadar uyumasıyla sona erdi egce gec yatınca sbahta böle oluyo işte evi topladık size koştuk aslında bugün bizde dışarda yesek hic yemek yapasım yok ya eşimle dün biraz konuştukda borçlarımızın beni ne kadar rahtsız ettiğini falan eğer 3,5 yıl gecerde (ki gecince bizimde tayin cıkacak en güzel görev yerimiz muhtemmeln burası ben buranın tadını cıkaramadm ) ben görürsem maaşımı elime alıp tek başıma yada o zaman kızımla son kuruşuna kadar bi günde harcamak istiorum dedim kocamda bu ay al harca dedi ama beni,m gönlüm nası el verir harcayamam boorc bitsn yapacam dedmbenim üzülmeme üzüldü eşimde sen nie takıosun benim umurumda deil bak ödenio sonucta dedi ödenio ama ben gencliğimi en güzel yıllarını düşünerek geciriorum şunu almasam mı şunu alsam mı düşünmekten yoruldum dedim valla ben anlamadm bu işten zengin miyim fakir miyim