2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
O bisikletlerden ben de istiyorum canım alırsan memnun kalıp kalmadığını haber ver, et konusunda da bir zararı olmayacağını düşünüyorum biz doktor kontrolüyle 2 aydır et yiyiyoruz ama oğlanın kendi avcunun içi kadar et, kıyma, tavuk, balık hepsi var
sütün baya yağlı herhalde canım yaramış kızına, eğer tattırdıklarını yiyiorsa bence de yeterli tabak tabak yemesine gerek yok önemli şeyleri de yiyiyormuş zaten, kardeşim de ben de 1 yaşına kadar öyle tadarak büyümüşüz anne sütü almışız ağırlıklı olarak, yemediğim de bir tek yemek yok.
bazen forumda öyle sorunlar oluyor canım, dişleriniz hayırlı olsun diş her çocukta farklı gerçekten benimki alt dişlerde mızmızlık yaptı, gece ağlamaları oldu ama uzun sürmedi bu üst dişler daha zor sanırım yine gece ağlamaları başladı gündüz resmen acı çekiyor yavrum eli ağzında damağına bastırıyor kafasını sallıyarak ağlıyor bazen
aslında normalde çalıştığım için böyle boş boş durmak hoşuma gitmiyor bir iş yapmak isterim çevremde de o işi yapan yok ama o iş sanırım bana göre değil para muhabbetleri yorar beni geciktirenden isteyemem zarara girerim :)

izlemedim canım sadece arada reklemlarını görüyorum ama yorumlara bakılırsa iyi değil galiba bundan sonra da izlemem en güzeli iyi bir profesörün kitabını alıp okumak beğendiğim birkaç kişi var aslında
Aman gamzecim takma kafana bence de eşin de senin gibi sorun etmiyormuş nasılsa bir maaşını harcamasan da bir kısmını git harca gerisini de düşünme bir seferlik. Bizde de var benzer durumlar.

Kızlar merhaba uzun zamandır giremedim ama size haber vermek istedim çocuklarınıza dikkat edin diye. Gerçi nasıl dikkat edilir onu da bilmiyorum ama...

Oğlum geçen hafta çarşamba akşamı ateşlendi, doktora götürdük iğne verdi ve 3 güne kadar geçmesi lazım dedi.. Normal bir ateşlenme iken hastaneye gide gele tahminimizce orda 2. hastalığı, yani el ayak ağız hastalığını kaptı... Ateşi 5 günden fazla devam edince, serum ve daha ciddi tedavi için hastaneye yatırdı doktorumuz. 2. günden sonra döküntü başladı...

Oğlumun ağzı, ayakları, kolları yara içinde... Ağzındaki yaralardan yemek yiyemedi, serum verildi.. Çok ağladı, 8 ay boyunca toplamda bu kadar ağlamamıştır. Çok zormuş insanın evladının hastalanması.. Allah dermansız dert vermesin tabi de.. Çok şükür akşam evimize geldik, yaralar biraz azaldı ama hala geçmedi..

Bu aralar salgınmış bu hastalık.. Aman bebişleri en azından hastane gibi yerlere çok mecbur olmadıkça götürmeyin...

Salı akşamı tatile gidecektik, yerimiz ayrılmıştı, bir hafta sonrasına ertelettik. Şunu anladım ki çocuk olunca plan yapmak çok doğru olmuyormuş.. En önemlisi onların sağlığı..

cnm cok gecmıs olsun cok sık gorulmeye basladı bu hastalık baya yaygın heralde bende cok korktum allah onları koruusn cok uzuldum kuzum benım nasıl acı cekmıstır ınsalh en kısa zamnada kendını toplra bulasıcımı bu hastalık hastanedenmı bulastı sıze..

Geçmiş olsun canım. Ben sağlık ocağı gibi yerlere giderken temiz alt açma götürüyorum sonra atıyorum onu. Kendi doktoru zaten her çocukta yeni örtü kullanıyor. Çok dikkat etmek lazım. 1 ay önce arkadaşın oğlu da rahatsızlandı. Ateş ve sinek ısırığı gibi yaralar oldu ama yemek yiyememe durumum olmamıştı. Belki de onun ağzı yara değildi. Doktor salgın demiş onlara da. O ara görüşmedik biz de. Üst komşunun oğlunda da böyle sinek ısırığı gibi yaralar var arada görüşüyoruz da doktor alerji demiş inşallah öyledir korktum şimdi.

geçmiş olsun cnm.. en kısa sürede yaralardan eser kalmaz inş.. bizim de geçen hafta ağzı yara oldu. ateşlendi sonrasında ağzı çok kötü oldu yemek yemek istemedi yavrum. şimdi de boynunun altı falan kötü yara oldu. bu dediğin el ayakta mı oluo nasıl bişi. bizde mi olduk yoksaaa(

Canım ben de götürüyorum, herşeyine dikkat ediyorum ama malesef havadan bile geçiyormuş.. Zaten ne kadar dikkat edersen o kdr başına geliyo sanki

Canım evet bulaşıcıymış.. Biz önce başka hastalık için götürdük biraz ateşi vardı.. bu geçirdiği ikinci hastalıkmış onu da doktorumuz söyledi. Kuluçka süresi 4-6 günmüş sanırım, tam hastaneye gittiğimiz zamana denk geliyo... Yavrumun ananesinden ve evden başka bir yere gittiği yok ki, başka çocuk da görmüyor. Ben hastaneden aldı diye düşünüyorum...

Canım ateşle başlıyor önce, sonra döküntü oluyor kırmızı ufak taneler şeklinde başlıyor biraz büyüyor.. Döküntüden sonra hastalık geçmeye başlıyormuşşş... allah bebişlerinizi korusun, çokz zor geçti bizimkiii..

En çok ağız çevresi, kollar ve bacaklarda oluyor.. Ağzının içinde de oldu bizimkinin.. Yemek yiyemediği için zorlandık en çok.. Şimdi yiyor neyse ki, rahatladık..

Geçmiş olsun bıdığına.Allah yardımcınız olsun.Bir de canım,iki değil de altıncı hastalığı duymuştum ben.Yanlış mı anladım şimdi?Hastalığın adı ikinci hastalık mıymış?Yoksa senin bebiş iki frklı hastalık mı geçirmiş?:44:

Geçmiş olsun nuteella şimdi dergide okudum ebru şallıda yazmış onun oğullarıda olmuş havuzdan restronlarda ortak kullanılan mama sandalyelerinden kids clup taki masadan falan yani çocukların ortak kullandığı şeylerden geçebiliyomuş ve tedavisi yokmuş anca ateş için şurup falan veriyolarmış bide tekrarlama olasılığı çok yüksekmiş

En çok ağız çevresi, kollar ve bacaklarda oluyor.. Ağzının içinde de oldu bizimkinin.. Yemek yiyemediği için zorlandık en çok.. Şimdi yiyor neyse ki, rahatladık..

bunu engellemek zor sanırım..önleyici bir şey yok haliyle çocuğu dokunma etme diye de engelleyemezsin.inşş kolay atlatırlar...

Canım benim oğlan bir hafta içinde 2 hastalık geçirmiş demek istedim:):)

Canım tam tersi vücut bağışıklık kazanıyormuş ve bir daha tekrarlamıyomuş diye biliyorum ben..

canım tarhana tariifini yazmıştım yapacağım yakkında. domatesleri soyup rondodn çekince huni ile soda şişesine dolduruyorsun sonra da aktardan alınan kapak ve kapatma zımpırtısı ile kapatıyorsun şişelerin ağzını, bana kocam yardım etmişti saolsun. her aktarda olduğunu sanmıyorum manisa ilçelerinde varmış duydum ben siirt te iken turgutlulu bir arkadaşa sipariş vermiştim alaşehirdede görmüştüm. sonra kapatılan soda şişelerini 45 dak kadar kaynatıyorsun. (ben 80 kadar şişe yapmıştım o şişeleri kaynatacak büyük bir tencerem yoktu uğraşacak sabrımdayoktu, mustakil evi olanlar koysun kazana kaynatsın benim gibi sabırsızlar koysun bulaşık makinasına deterjan koymadan en yüksek ayarında 2 posta çalıştıırsınlar. ben bulaşık makinalı kısmını 3 yıl uyguladım 2 sini yaparken eşim yoktu bulaşık makina olayını duyunca kızdı sen delimisin sana bu aklı kim verdi diye geçen yıl hamişken okadar şişeyi kaynatmayı onun gözü de yemeyince sen zaten 2 yıl aynı şekilde uygulamışsın yap yine dedi hatta bir arkadışana da 80 90 şişe yapmıştık aynı sistemle gerçi hatun sonradan bir tarafları havaya kalktı bebiş hayırlı olsun bile demedi ) belki eve gittikten sonra havası inmiş olurda der kim bilir bende derim artık oğlanın yaş gününe buyur pasta yeee

Merhaba kızlar, sanırım çoğumuz tatilden dönmeye başladıkk...Tabi ben de 10 aydan sonra iş hayatıma geri döndüm. Bu gün ikinci günümdü. Şimdilik bebeğime kayın validem bakıyor. Kızımın bakım işini nasıl yapıcaz beni calışmaktan cok o düşündürüyor. Bakıcımı bulsam yoksa bir şekilde yaşını doldurup güvenilir bir kreşemi versem karar veremedim. Sagolsun kayım validem bakıyor ama o da Bursada yaşadığı için maksimum bakacagı süre 2 ay...Ki bende aynı evde kendi annemde olsa uzun süre yaşayamayacağımı biliyorum.

Sizler ne yaptınız, bu konuya nasıl çözüm buldunuz:????Bana ne tavsiye edersiniz.????

Dediğin doğru canım havadan bile kapabilir biz elimizden geleni yapalım da gerisi artık allaha kalmış. İyi olmanıza da sevindim canım kim bilir ne kadar sıkıntı çekmiştir yavrucak
ya anlattığın belirtilere göre kesin komşunun oğlu da öyle alerji diyor annesi ama kolları bacakları ve ağzının kenerlarında sinek ısırığı gibi kırmızılıklar var ve bacakları falan pul pul onda en az 1 haftadır var bu durum atlatmış sanırım şimdiye kadar geçmediyse bu saatten sonra da geçmez herhalde değil mi?

Son düzenleme:
kızlaaarr, nasılsınız bakalım.. benim dün yine iftara misafirim vardı, malum yoğunluk giremedim..

şu hastalık nası bişimiş öle ya, ne ürkütücü.. çook çook geçmiş olsun, kıyamam kuzuya.. ya neler var ya, Allah dermansız dert vermesin hiç kimsenin başına..

ya bizim sıpa da emekliyo, nasıl başladı, nasıl öğrendi anlamadım bu koşuşturmacada.. yavrumla ilgilenemedim doğru düzgün, o da napsın annem bana gelmiyosa ben anneme gideyim bari dedi sanırım..
dün sabah yataktan kafa üstü öle bi uçarak düştü ki hemde gözümün önünde, kafası ile sırtının birbirine değdiğini gördüm resmen..hiç aklımda çıkmıyo o görüntü hiiç.. üst dudağı şişti, korktum burnuna ya da boynuna da bişi oldu diye ama iyi çok şükür.. ilk defa yaşadım böle bişiyi, aklım çıktı resmen bişi oldu çocuğa diye.. ölecem sandım resmen kalbim sıkıştı acıdan, vicdan azabından.. 1 sn kafamı çevirdim sadece.. offff hatırlamak bile istemiyorum.. şuan biraz fazla korumacıyım farkındayım abartıyorum, ancak bu şoku üzerimden atana kadar böle, kimse de kusura bakmayacak artık..

öffffffff, sölemek istemiyorum günaha girecem diye ama dayanamıyorum.. çok sıkıldım ramazandan, biran önce bitse de kurtulsak yaa.. öff... oruç tutmak değil bu koşuşturmaca sıkıyo canımı artık, çocukla çook zor oluyo.. artık herkes 1 hafta önceden davet ediyo ki o gün herkes müsait olsun diye, davet edenlerde hep şehir dışı, okadar zor ve masraflı oluyo ki gitmek bile.. çocuğun düzeni bozuluyo bide onunla uğraş.. amaaannn gitmekte zor kalmakta derler ya, öle işte.. daha davet edemediklerimiz var bizimde, müsait gün bulamıyoz, çağırmasan sorun oluyo onu çağırdılar da bizi çağırmadılar falan.. eskiden nasıl yapıyolarmış bu işleri ya, ben çıkamadım işin içinden..

aman neyse, bu akşam iki yere birden davetliyiz, biri istanbulda biri adapazarında.. doğuya mı batıya mı, rüzgara göre karar vereceğiz sanırım..

neyse yaw, hayatın koşuşturmacası işte.. Allah dert vermesinde bunlar kolay işler, bakmayın şımarıyom aslında.. ne çok sevenimiz var diye..

sevgiyle kalın tatlışlar.. bu ara kimseyle karşılaşamıyorum topikte günlük gibi yazıp yazıp çıkıyorum.. kusura bakmayın.. öpüldünüz..

Ayyyy emireamede çağarma arkadaşım hem sıcak hem oruçlusun hem çocuk var ben istanbuldayken sadece annemleri k.valddemleri almıştım çalışıyodum sonra bebek oldu uzanmadım hatta konusu oldu falancada çalışıyo çocuğu var ama iftara alıyo heee filanca anasıyla aynı apartmanda yemeklerin yarısını anası yapıyo kalanı hatun yapsa annesi alıyo çocuğuna bakıyo bide anlamıyorum zorlamı bi arkadaş öle çağardı gittik sonra çağarmadık die laf oldu (ki gün olmadığı için çağaramadık) benim çağırmam için beni davet ediyosan etme

Geçmiş olsun tubacım ucuz atlatmışsınız valla, saniyelik işte böyle kazalar ne kadar dikkat etsek de oluveriyor. Ayrıca çoğumuzun ilk bebeği ve böyle düşmelere daha pek alışkın değiliz zamanla alışırız yarası beresi olmadıktan sonra umursamayız tahminim. Kusura bakılacak birşey de yok üstelik, yoksa sen bazı olayları abarttığımız anlarda bizi yadırgıyor musun? :)
Ramazan güzel şey gerçekten ama dediğin gibi küçük çocukla zor. Eşim haftanın 6 günü akşam yemeklerinde olmadığı için benim öyle misafirliğiğe gitme misafir çağırma durumlarım pek olmuyor. Beni de sahur yoruyor, çok geç yatıyorum arada sahur oğlan da erken kalkıyor serseme dönüyorum anlayacağın. Sana Allah kolaylık versin artık az kaldı sabret. Ayrıca bozulan da bozulsun takma o kadar kafana seneye de bu sene çağırmadıklarını çağırırsın.

selam kızlarr.size annemlerden yazıyorum. offffff çok bunaldım yine. niye benim bebeğim bukadar yaramaz hareketli diye düşünüyorum. geceleri en az 6-7 kez kalkıyoruz.gündüzde zaten toplamda2-3 saat zor uyuyo. onun dışında ya hep kucakta yada sürekli bi yerlere tırmanıp duruyo. zaten o uyuduğu vakitlerde de ben koşturakoştura işlerimi yetiştirmeye çalışıyorum.kendisi sürekli kıpır kıpır olduğundan hep ter içinde zaten. ben de aynen öyleyim. hep terli yorgun uykusuz gezip duruyorum. şikayet etmek istemiyorum ama çok zorlanıyorum bazen.kendime ayıracak şöyle 2 ssatim bile olsa haftada yetcek sanki ama yokkk.hep 2 yada 3 çocuğum olsun isterdim ama artık bu kızdan sonra başka bi çocuğu daha bakamam heralde yaa offffffffffff.

canım çok geçmiş olsun geçenlerde ben de melisi düşürdüm babası koltuk almış küçük çocuk koltuğu yeğenim de oturtmuş düşürürsün dedim yok teyze tutuyorum dedi benim de hoşuma gitti yandan tut da fotoğrafınızı çekeyim dedim çocuk 6 yaşında tabi yana geçeyim diyene kadar düşüverdi alnının üstüne top gibi yuvarlandı çocuğum bi de halı yoktu kafa hemen balon oldu tabi eşim geldi hemen telaşımıza ona verdim elim ayağım kesildi kiiiii okulda çocuklar defalarca kez düşerler ve kafaları şişer çok telaş etmeden buz koyar çocuğu sakinleştirirdim ağlamaya başladım bişey olabilir doktora götürelim diye gerçi benim böyle panik olmamın nedeni de var iki ay önce kuzenimin çocuğu yataktan yere düştü beyin kanaması geçirdi yatakta 15 cm falan yükseklikte doktorlar mucize çocuk falan demişler daha 1 yaşında o gün bugündür aklım çıkıyor alışacağız belki ama yine de dikkatli olmak ve minimuma indirmek lazım tehlikeleri evianaokuluna çevirdim ben valla tehlikeli olabilecek şeylerin önünde hep bişiler var ama bizim kız ayağa kalkmaya çalışıyor emeklediğim yeter yürücemdiyor sanırım cesaret etsin diye de engel olmak istemiyorum peşinde dolanıyorum işte

valla benim de çağırmam gereken insanlar var da erteleyip duruyorum annemleri ablamları hep beraber alacağım bi de bi arkadaşım var onları çağıracağım yeter çocukluyum yapamam yemek :)zor misafir ağırlamak bizim kız durmaz:))))))napiiiim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…