2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

denemedenemedenemedenemedenemedenemedenemedenemedeneme

Neyi deniyon kiz

waaaawwwwwwwww milletin bebeleri diş çıkarmışta birde hekim kontrolüne mi gittiii... ushacım malesef manisaya taşınamayız, buyrun siz gelin.. olmaz mıı?

happy annee bize nie yok arkadaşlık teklifi falan.. bizi semion seennn...

doktor kontrollerimiz ii maşşallah.. boyumuz biraz fazla uzamış dedi doktor amcamız.. 79 cm şuan itibariyle.. abim gibi olacak bu çocuk, ikiz kuleler şeklinde gezerler artık, abime de arkadaş olur artık yükseklerde.. kilomuzda çook iyi.. düşmeyle ilgili hiiç bişi demedi, ben sorunca bide ters ters baktı bana, sen sormuyosun dimi canım bu soruyu dedi.. bende, evet tamam sormadım özür dedim kapattım konuyu.. ya biz çok iyi anlaşıyoruz bu adamla.. seviyom keratayı.. oda beni sever sağ olsun yıllardıırr..

ushacım canım en iyi biz beceriyoz galiba bu çocukları düşürme işini.. gözümüzün önünde, küüüt... Allah koruyo neyseki, çook şüküürr...

ama düşe kalka büyücekler demiii...

gamze hoşgeldiin bu arada, tahmin etmiştim bunlar kesin gezmelere gitti arabalarıyla diye, ooh sefanız olsun gezin geziin..

Emiri bugün ilk defa beşiğinde otururken buldum. uykudan uyanmış, kalkmış oturmuş, bide annii annii diye sesleniyodu.. içeri girdim kucağıma alıp okadar kocaman sarıldım kiii.... offfffffffffffff... hala gözlerim doluyo hatırladıkça.. ilk kez anne dedii.. ilk kez kendi kendine oturdu.. aman hepsi bi arada.. keşke ağzına da baksaydım belki dişte çıkarmıştır...
gün geçtikçe daha bi çok seviyom sanki ben bu çocuğuu.. hem altını değiştirirken huysuzlukta yapmıyooooo.. amaaa tam bir su kuşu, ya evde lavabo görmesin, içine girmeden yanından geçip gitmemiz mümkün değil.. şaka gibii.. bi resim paylaşacam sizinle de ama sonaa, şimdi masayı hazırlayımm..

ya bu arada belim tutuldu benim, noldu anlamadım, az önce oldu.. sıcak suda yattım yarım saat kadar, biraz hafifledi, ama hala ağrıyo çook.. bide sanki hani sırtta olu ya kulunç deriz, onun gibi bişi sanki ama belde.. yani bi nokta değil, epey yukardan aşağı ağrıyo. bunu da ilk defa yaşıyorum, hadi hayırlısı.. stresten olmuş olabilir.. bugün temizlik yaptım, terli terli rüzgarda da kalmış olabilirim.. pööf..

ay çıkayım, anca hazırlarım bişiler yavaş yavaş.. öpüldünüz, hayırlı günler..

senin mesajlarını böyle alıntılamakta hoş oluyo yawww

happymother zaten zorla çekebildiğim fotoyu ancak bu şekilde ekleyebildim
oklar falan yaptım ama görünecekmi bilmiyorum
zaten fotoyla oynayınca kızımda çikin oldu
gördüğün kadarını yorumlarsın artık

Eklentiler

• $2012-08-08 02.18.49.webp
    14 KB · Görüntüleme: 30
gunaydın kızlar sızı takıp etmek baya zor bıde sız gece uyumuomusunuz gece kusları devamlı gece muhabbetlerı donuyor walla ben calısınca eve gıdınce cocukla ılgılenıp o uyuyunca anında sızıyorum cok yoruluyorum evde pc bıle acamıyorum enerjınıze hayarn kaldım..

kızlar bısey soracam benı kuzum grıp oldu baslangıcında heralde cok hapsuruo hapsurdukca burnu akıyor bıe ustune ıshal olmus uyanıkken ıyı duruoda uykusunda cok aglıyor yavrum dr aradık bı turlu ulasamadık zaten gıcık oluyorum dr na ıyı bı dr buldugum an degıstırecemde bıturlu bulamadık sole adam gıbı bır dr.ya pedıtus verıyorum bıde mınoset baska yapabılcegım bısey varmı bıde ıshal ıcn ne yapabılırım yasaynalar paylasırsa sevınırm suan ısteyım cıkamıyorum aklmı evde moralım bozuldu...

günaydın herkese,,

valla maş dicem başka da bişi diyemiyorum biz daha geeçn hafta ilk dişi çıkardık, sizin nerdeyse dişler tamamlanmış ağzında..maş maş kuzuyaa:))

cnm geçmiş olsun çok. bence bi doktora götür. burdan hepimiz bişeyler deriz sana elbet, ama sen doktoruna gitsen daha iyi tabi. doktoru da sevmiyorum diyorsun ama hangi şehirdesin belki burdan aynı şhirde olup doktor önerisi yapacak olur..en azından aile hekimliğine götür. biz ondan da çok memnunuz mesela..

bu arada sabah oğluşum kendi kendine oturdu, yattığı yerden dirsekten güç alarak oturtmuş kendini..inş sıra emeklemeye de gelir....

Canım, o sırt ve bel ağrıları bende de mevcut..Bir de şimdilerde gece uykumuz yok denecek kadar az..Gecede en az 6-7 kere kalkıyoruz..Gündüzde uykusu en fazla 2 saat..
Aslında bende oğlumun her gün bir başka tarafını keşfediyorum Onlar bizim çocuklarımız ama sonuçta bizden bağımsızlar, farklılar.. Benim oğlumda böyle bir bebek işte..Gerçi benim çok şımarttığımı söyleyenler de oldu ama bilemiyorum gerçekten öyle mi..Bazen beni çok yoruyor, bazen ne yapacağımı şaşırıyorum..Mesela dün gece terlemiş, üstünü değiştirirken bir bağırmaya başladı..dersin ki etinden et kopardım..Altını değiştireyim dedim..ki o zaten başlı başına problem..bir de üzerime çişini yaptı..Kısacası dün gece yine aksiyon doluydu..

Ama ben bu durumların geçici olduğuna inanıyorum, inanmak istiyorum..Örneğin ilk zamanlar dışarda arabasında oturmuyor, illa kucak istiyordu ama şimdilerde gayet sakin geziyor..Birşeyler değişebiliyor zamanla yani..Gerçi şu var ki benim oğlum yalnızlığı sevmiyor ve çevresinde sürekli insan istiyor..Dışarda insanların onunla ilgilenmesinden mutlu oluyor..Biraz inatçı ve dediğim dedik olduğu da muhakkak..

Çok şikayet etmiş gibi görünebilirim ama oğlumu inanılmaz seviyorum..Mıncırıyorum, sıkıştırıyorum, öpüyorum..asla doyamıyorum

beyhan25, çok geçmiş olsun..Önerebileceğim hiçbirşey yok maalesef ama umarım en kısa zamanda iyi bir doktor bulursun..Zor zamanında ulaşamıyorsan ne işe yarar ki doktorluğu..

EmireAmade, oğluna kocaman bir maşallah Allah nazardan saklasın..

Usha, seninde kızının dişlerine kocaman bir maşallah Çok tatlı..
Happymother, diş konusunda verdiğin bilgiler için sağol canım..Oğlumun bana çekmediği belli..Demek ki bizim daha diş için yaklaşık 3 ayımız var..

Bu arada sağlık ocağını, daha doğrusu ebeyi aradım..Haftaya salı kontrole gideceğiz oğlumla..Ben de tahlil vereceğim..Bu arada ben hamileyken iki tetanos aşısı olmuştum..Üçüncüyü de olmam gerekiyormuş..Salı hem tahlil, hem aşı var kısacası..

hala dr ulasımıyoruz amelıyata gırmıs sınır oldum aıle hekımını arıyayım bır hıc aklıma gelmemıstı orası...
mersındeyım ben

beyhacım geçmiş olsun.aile hekimine mutlaka götür burnuda akıyor sonuçta
ama ishal için annelerimizin yöntemi olan pirinç lapasını da dene derim ben öncelikle
biraz pirinci suda güzelce haşla,blendrdan gçir veya çatalla ez güzelce
en azından 1-2 kaşık yedirmeye çalış canım ben 1 kez denedim etkiliydi
bide patates haslayıp sulandırıp vermiştim 1kezde oda işe yaramıştı onuda deneyebilirsin

hala dr ulasımıyoruz amelıyata gırmıs sınır oldum aıle hekımını arıyayım bır hıc aklıma gelmemıstı orası...
mersındeyım ben

Mersin'in neresindesin?
Bu arada aile hekimini aramak iyi fikir gerçekten..Ben bizim aile hekimini oğlumun ateşi çıktığı gece 2 buçuk gibi aramıştımÇok ilgilenmişti sağolsun..

önce bebişlerimize geçmiş olsun sonracığıma maşallah diğer oturan diş çıkaran bebişlere...
geçmişi okuyacam şimdi malum köydeyim oğlanı halalarına teyzelerine getirdim vınnn zorluyor arada bulduğum yerde 3g yi okuyorum kim ne aşamalarda merak ediyorum karaca geçmişi okusaydın sana çok sormuştum mersindeysen buluşalım tarsustayım bende demiştim mersini ben çok bilmiyorum bak beyhan da mersin deymiş bir ara ben burdan gitmeden buluşmak isterseniz tanışalım eylül sonu gidecem evime alaşehirde buluşma yapacam ona göre kim elini hızlı tutacak. bu arada bir tane de tarsus lu vardı bir kaç kere yazdı kayboldu heyyy sana da sesleniyorum buluşalımmm..

Canım ya, görmemişim demek ki..Kusura bakmaGeçmişe bakmadım hiç..Bu arada aslında Mersin'i bende çok iyi bilmiyorum..Bir tek Pozcu'yu, yani oturduğumuz yeri biliyorum..Eğer uygun olursa buluşmayı isterim tabi..Neden olmasın ki..

Analik iste
Sabaha kadar basında bekleriz bı sey olmasın diye..
Ben hala uyanıp nefesini dinliyorum duyunca geri uyuyorum
Yavrum benim yaaa

Ben de ben de...Aman Allah'ım,o ne güzel bir ses ne güzel bir nefes!Gecenin ortasında nasıl tarifsiz,benzersiz bir mutluluk!İyi ki de doğmuşlar,Allah'a bin şükür.Mevlam korusun hepsini.

Abim ve eşi de geçen sene aynı acıyı yaşamıştı.Allah kimseye yaşatmasın.Neyse ki şimdi bir buçuk aylık bir bıdıkları var.Allah isteyen herkese evlat versin.

Neyi deniyon kiz

Şu çizelgemi değiştirdim de onu merak ettim nasıl gözükecek diye.E artık doğum gününe geri sayım yapmanın vakti geldi di mi ama?Ben planlar yapmaya başladım bile doğum günü için.Pastasını kendim yapacağım,iyiyimdir bu konuda.Değişik ilk yaş günü pastaları,yeni renkli krema tarifleri araştırıyorum.O gün gelmeden birkaç defa deneyip mükemmelleştirmek lazım.Hediye ama şöyle kızıma büyüdüğünde hatıra olacak ve şimdi de çok sevindirecek bir hediye bulmak da lazım.Ooooooo neler neler...Çok güzel olacak,yaşasın!

Bilgehan da düştü yataktan 1,5 ay kadar önce.Allah'tan emekler pozisyonda düştü,kedi gibi dört ayak üstüne.Tek bir çizik,kızarıklık bile olmadı Allah'a şükür.Ben de hala aşırı korumacı davranıyorum bazen.Annelik...

Bizim kız emeklemeye başladığından beri oturmaya da başladı.Öyle tatlı oluyor ki,oyuncak bebek gibi oturup gözü kapıda bizi bekliyor yatakta.Bir de gel demeyi öğrendi.Bizden çok duyunca...Gel kızım oyun oynayalım,gel bitanem mamamızı yiyelim,gel kuzum uyku vaktimiz geldi,gel gel gel...Öğrendi işte yavrum.Şimdilerde beni etrafta göremezse ınneee dehh diye beni çağırıyo.Öyle bir göğsüme bastırıyorum ki yavrucağızı bazen diyorum şimdi ikimizin de kaburgaları kırılacak iç içe geçeceğiz.

Bilirim ne can sıkıcı bir şey yavrunun hastalanması.Çok çok geçmiş olsun.Şöyle düşünüp teselli etmiştik biz kendimizi eşimle:Erken tanışıp yendiği bir grip kızımızın bağışıklığına bir katkı sağladı,aynı virüs tekrar yanaşsın da görelim,hıh!

Ben o tetanosu çoktan oldum,bir yıl sonra(yani artık 6-7 ay kaldı) bir tekrarı daha var,sonra 10 yıl koruyormuş tetanostan.İkinci bir hamilelik olunca yenilemeye gerek kalmayacak yani.Tabi önümüzdeki 10 yıl içinde doğurursak.Ben bu aralar 3 yaş farkının iyi olduğunu düşünmeye başladım,Allah sonumuzu hayır etsin.

mersındeyım ben

Ah siz...Karaca ve sen...Çok kıskanıyorum sizi.Ben de Mersin'de olmak istiyorum.Nefret ediyorum İstanbul'un keşmekeşinden.Ah Mersin,büyük şehir ama sessiz sakin,güzel mi güzel,denizi,havası,sıcacık Akdeniz insanları...Yaaa ben nefret ediyorum İstanbul'dan.Daha en az 3 yıl burdayım.Zorunlu hizmet yapıyorum.Eşimle geldiğimizden beri bitse de gitsek,geri dönsek Mersin'e modundayız.Ahh ah...

Şimdi gideyim kuzumla koyun koyuna iki saat uyuyayım.Sabah 4.30'da yatıp 9'da Bilgehan tarafından uyandırılıyorum.Uykusuzluktan benim bünye alarm vermeye başladı.İki gün önce bir başım döndü,iki saat yataktan kalkamadım,kuzumu bile beşiğinden yanıma alamadım.Geçti heralde baş dönmem dedim,kuzum uyanınca kalkıp alayım beşiğinden dedim ama kalkmamla kendimi yatağa geri atmam bir oldu.Korktum düşer bayılırım falan da yavrumu da düşürürüm,ben önemli değilim ya ona bişey olmasın.Eşimi kaldırdım yavruyu alsın diye.Zaten artık azıcık bir yerim ağrısa Allah'ım sen bana şifa ver yavruma bakmam lazım diyorum.Eşim de çok kızdı,yine her zamanki yemek yemiyorsun,kendine bakmıyorsun nutuklarından çekti,iyileştikten sonra tabi.Bir de bu sefer daha çok kızdı her zamankinden,çok korkmuş ben yataktan kalkamayınca.Sen olmasan biz kızımla ortada kalırız,sen annesin ben ne kadar uğraşsam senin gibi bakamam,yazık bize dedi adamcağız.Çok duygulandım.Sizde de oluyordur.Bazen durup düşünüyorum:Biz ne güzel bir aile olduk,maşşşşallah bize.

bu arada boğazımızın altı pişik oldu bi türlü sıfırlayamıyorum. kaynatılmış su pamuk yardımı iel siliyorum, bepanthen, hametan ve sebamed pişik kremi sürüyorum sıra ile ama kurutamadım ya..başka yol bilen var mı??[/QUOTE]

canım ben 1 aydır uğraşıyorum geçirememiştim ne kremler kullandın bez bağlamamalar çözüm olmadı, çenesinde başladı, boynuna ordan yüzüne en son da beline sıçradı diğer taraflar geçti bel kaldı pişik desen değil isilik desen değil gibi bir şeydi en son cilt dr. una götürdüm isilik dedi 2 krem verdi sırtı için advantan m losyon beli poposu için de stafine cort krem günde 1 defa sürülüyor 4 -45 kere de duş aldırabilirsin demiştii ilk kullanımda farketti biraz 10 gün kullanacaktım ama öğleden sonra yine kızarıyordu arkadaşıma gitmiştim onda ovadril losyon vermiş dr çok da iyi gelmiş günde 2 defa kullanıyormuş bana verdi denedim 1 saat sonra sönmüştü kızarıklar şimdi kullanmaya devam ediyorum sabah dr. un verdikleri öğle ve akşam ovadril o içimi sızlatan aşırı kızarıklardan kurtuldum 10 gün dolmadı daha 5. gündeyim şimdilik iyi gibi malum tarsus sıcağına nasıl dayansın yavrum bende bile isilik var su balığı olduk suya girmekten.

karaca evet uygun bir zaman da buluşalım beyhan ın bebiş te iyileşsin belki oda buluşmak ister.

edibe eşli buluşmanıza sevindim alaşehire geldiğinde de eşli görüşebiliriz benim eşimde memnun olur diye tahmin ediyorum.şu koca da gelemedi gitti zaman su gibi akardı şu 2 ayımız da biir geçseydi

kızlar bal vermeye başladınızmı 1 yaşınımı bekliyorsunuz. Ben 1 - 2 saat kadar önce keçi sütü ne biraz bal koydum içirdim sonrada pişman oldum erkenden verdim diye. halaları süt içirelimmi dediler kıyamadım şeker koymamak için de bal koydum ufffffff kocam da kızdı bal verdim diye hadi sizlerde kızın tam olsun

kızzzzlarrrr selammmmm. kıpır kıpırım iki gündür nedense. depresyon halimden kurtuldum. hep böyle olsa keşke. yemeklerimi yapıyoruym erkenden. akşam üstü kociş bizi gezmeye götürcek. kızıma bayramlık bakmaya başladım şimdiden. ama haftaya gelcekmiş bayramlıklar. bi de kuzucum sıcaktan uyuyamıyodu dönüp duruyodu annem ona bi yer yatağı yaptı. içini sade pamukla doldurduk. hiç kıpırdamadan uyuyo kuzucuk iki gündür. rahat etti. aynı pamuk prensese benziyo uyurken.yatağını kışında beşiğinin içine koymayı düşünüyorum. ohhhh missss

canım bence bidaha verme. biliyosun yakında bal kavanozlarının dışına bile yazcaklar 1 yaşından önce vermeyin diye. o kadar sakıncalı demekki. tatlandırmak için saf pekmez kullansan. ben dut pekmezi koyuyorum bazen yoğurduna falan 1 çay kaşığı hapur hupur yiyo. babannem yapıyo pekmezleri de içim rahat bi gram şeker katmıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…