- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #44.081
Heyoooooo
Biz geldiiiiiikkk....
Gamzeeeee fotolarimi atmamissin..isterim isterim isteriz....
Nasıl gecti muayeneniz..emir bey nasıllar..anlat bakalım..doktor düşme ile ilgili bı şey dedi mı..bizde bilgilenelim..önlem tedbir acısından..
Bana bundan sonra happy diyin..eskisi bitti gitti..happy diyelim happy olalım...di mı ama..
Benim kardesim var.ama ben yine de cok seviyorum sizleri...
Bu arada kontrolleriniz cok iyi gecmis..boyunuz boyumuza huyunuz huyumuza hiiiiimmmm...d vitamini ile dişin ne alakası var anlamadım yahu..
Evet ben hastalandım canım..gitti siskinliklerim maşallah..
5 sene bu okulu okudum ve yüksek bı notla mezun oldu,..bilgime güvenirim cok..sizde güvenin hani..
Ben zaten dis çıkarma yasında en büyük etkenin genetik olduğunu yazmıştım..günler oncesinden..kitaplar ve hocalar öyle diyor..ben değil..erdem babası ile aynı gun çıkardı nerdeyse..
Gec çıkan dis sağlam olur diye bı şey yoooooooooookkkkkkkkkk....gec çıkan dişler erken çıkan arasında fark yooooooooookkkkkk...
Dis in d vitamini a b c d e f g h i j k l m n vitamini ile dis çıkarma yasının bı alakası yoooooooookkkkkkkk...
Çıkacak dis kemikte durmaz..vitamin verdiniz diye hızlanmaz...
Ama yine de tabiki siz bilirsiniz canlar..
Bunlar kitaplarda yazanlar...
Nasıl üzüldüm..ama durmuyo altını değiştirirken..
Gözümün önüne geldikçe çıldırıyorum yaaaaaa...ne zaman düzelir bu yaramazlık durumu atl değiştirmede yaaa...
Biz geldiiiiiikkk....
Gamzeeeee fotolarimi atmamissin..isterim isterim isteriz....
Tatliskommmmm neden sıkıldın ne oldu sana ya.bu aralar baya bı böyle yazar oldun.gec inşallah..topla kendini azıcık.. ..anlat bakiiiimmm.hem az giriyon artık..icini acmak isterdim ama yoksun ki bu vakit..buralarda yine bir buluşma görüşme heyecanı sarmış ortalığı..
kızlaarrr, çok sıkıldım ya ben, içimde bir sıkıntı, Allah hayıra çıkarsın inşallaaahh. buraya geldim azcık sohbet muhabbet içim açılsın diye, burda da kimsecikler yok yine..
gamze nerelerde kaç gündür, niye gelmiyooo?
ilkim_aras hoş geldin canım, unuturmuyuz seni, daha bikaç sayfa önce anmıştım seni.. hoşgeldiiinnn...
edibe, şimdi sana ne dicez, happy mi edibe mi.. sakıncası var mı ki?
asuuu evine dön artık..
kemeceeeeee, meraktayım, hala sesin çıkmadı..
yaw başladım ben yine kendi kendime muhabbete,gidiyom.. hadi sevgiyle kalın..
Nasıl gecti muayeneniz..emir bey nasıllar..anlat bakalım..doktor düşme ile ilgili bı şey dedi mı..bizde bilgilenelim..önlem tedbir acısından..
Bana bundan sonra happy diyin..eskisi bitti gitti..happy diyelim happy olalım...di mı ama..
sen bana arkadaşlık teklif et..hadi bakalım...bekliyorum tatlım...ya ismim olmasa iyi olurdu internet ortamında hani..e bu bebek te mutluluk getirinde bana gani gani happymother oldum çıktım..çok çok öptüm seni..görüşmek üzere ...kerem i de kokladim..kızlar merhaba
hepinizi okumaya çalışıyorum ama giremedim kaç gündür. Malum ramazan telaşesi tubanın dediği gibi, bir de eşimin özel durumundan dolayı herkes iftara alıyor bizi, full doluyuz her akşam, gündüz de işte giremiyorum.Valla hepinizi çok özledim, yazacak çok şey var da neyse...
hasta bebeklerimize çok çok geçmiş olsun allah şifa versin, annelerine de sabır ve sağlık.
Sprey canım ne diyeceğimi bilemiyorum yemeyen çocuk çok zor zaten, senin ki hiç yemeyenlerden demek ki, allah kolaylık versin, bir an önce toparlanır inşallah canım.
nutella geçmiş olsun canım, ilk defa duydum her an hepimizin başına gelebilir allah korusun.
seraphic, tarrionar sizlerede çok çok geçmiş olsun...
başka unuttuğum hasta bebekler varsa hepisine çok geçmiş olsun, annelerini ve bebeklerini öpüyorum...
tarrionar çalışan anne sendromu canım, hepimiz aynı durumdayız. inan bir parçan evde kalıyor, hele bizim bebeler daha çok küçük ve bakıma muhtaç, allah kolaylık versin hepimize
tuba seni seviyorum kız kendini bunaltma, fazla düşünceli olma hastalığı var sanırım sende:)
Namık erdem's mother new nick why? biz eski arkadaş listemizde olan sayfayı istiyoruz geri, yada yeni arkadaşlık teklifleri...
Asuuuu sesini duymak güzeldi, seni çok çok öpüyorum tekrar, teşekkür ederim.
usha yoksun, sanırım dişten dolayı, sana da geçmiş olsun.
izmir grubu hadi bakalım sıra sizde, yoksa biz sizden önce bi daha buluşacağız, randevular tamam:)
hepinize iyi geceler...
canım her zaman yardıma hazırım.cok öpüyorum seni de..istediğin zaman sorabilirsin herseyi tamam mıarkadaşlar benim dişler+kızımın dişler+ramazan+havalar= 3 günde bir ancak bakar oldum foruma
sprey den haber alan varmı ya çok merak ettim ne oldu bebişi iyimi acaba?
nutella,serapblc çok geçmiş olsun bebişlerinize
diyala bakıcı konusu zor.kreşede bebişler çişini söylemeden almıyorlar diye biliyorum ama tecrübem yok kulaktan dolma bilgi.allah yardımcın olsun ve bakıcı tutarsanızda allah iyi insanlarla karşılaştırsın
tubacım emirciğede çok geçmiş olsun.ben 6 aylıkken koltuktan yere düştü beyza.halıda yoktu temizlik yapıyodum.babsıda yanında oturuyodu üstelik.yani biz elimisden geleni yapsakta olacağı varsa oluyo dert etmemeye çalış.
kız manisaya taşınsanıza siz.çok eğleniriz valla biz senle
nuyanuya al bendende aynısı.uykusuz her geceeeeee yorgun öleesiyeeeeee
nehirada melisciğede çok geçmiş olsun
asucum benim içinde gez bizim tatil yalan olma kıvamına geliyo yavaş yavaş
tarioronar oğluşunada çok geçmiş olsun
erdemin annesi özeldeki mjs için çok sağol.hesabın için üzüldüm.senin nezninde tüm arkadaşlara bir hatırlatmada bulunmak istiyorum.
arkadaşlar özellikle notebook ile eviniz dışında wirelless bağlatı ile nete giriyorsanız benden size naçizane tavsiyeler;
1.pcnizin uzaktan yardıma açık olup olmadığını mutlaka kontrol edin(açıksa kapatın)
2.çok zorda kalmadığınız sürece şifre gerektiren işlemler yapmayın(özellikle bankacılık işlemleri)
3.genel anlamda kişisel bilgilerinizi içeren emailleriniz(fatura,üyelik ve şifre bilgileri) için farklı bir email adresi kullanın ve şifreleme işlemlerinde
sürekli aynı şifreler yerine farklı şifreler kullanın.ayrıca bu şifreleri ya unutursam diye kesinlikle pc nizde kayıtlı tutmayın(bi not defterine yazıp saklayın)
karaca 1-2 aya havalar serinleyince dişlerde rahat çıkacak uykularda düzene girecek bebişlerimizde rahatlıycak inşallah.en azından benim temennim bu yönde
kemece bildin canım sağolasın.bu arada yazı stilini kullanıyom.telif melif istersen bozuşuruz haaa
nazocum ay merak edilmekte pek hoş bir duyguymuş bu duyguyu bana yaşattığın için sağol canım.bu arada sen nazlıysan bülo kim
bu arada himmel görünmüyo farkındamısınız.ev telefonum var dedim dahada gelmedi.tırstı benden sanırsam buraya bu kadar yazıyo ararsam sabaha kadar konuşur bu dedi
senemgy öğrencilerin tercihlerini daha bitiremedinmiiiii
bide gamze görünmüyo.o niye tırstı ki
birde aklıma şimdi geldi denis vardı.bayaa uzun zamandır görmüyorum en son bi yerlere gideckti galiba.3 çocokla zor tabi nete girmek ama bir ara bebeği hastaydı sanırım inşallah iyilerdir.
unuttuklarım varsa hepisinin kulakları çınlasııınnn
Gamzeeeee. Ne guzel gezip tozumussun benim kafadan...ohhh..ama kendini ve kızını özledik biz erdem le yahu..ya kac gün oldu en fazla 4 gün falandır maş. yıl olmuş gibi size yazmayalı en cok şey birikti bi anda en son borclardan şikayet eder iken sizden gelen tavsiyeler sayesinde borç yiğidin kamçısıdır diyerek kamçılı bi şekilde eşimin köyüne gittik araba yeni ya hem pratik yapalım hem kayınvalide torununu görsn hem bahceden taze sebze meyve getirelim dedik aslında zor oluyo artık yaz boyu başka yerlerde evimzde oturcakdık kıızıma da beslenme düzeni oturtacaktım ama evdeki hesap çarşıya uymadı hem ziyaret hem ticaret yaptık köye gittik öncesndede vınnn kontürü bitti kociş dün 3 aylık peşin almış saolsun bacıların bekler seni gacılar gulübündeki al 3 ay sınırsız gir dedi bende sabahtan saglık ocagına falan gittik bi kac kızıma bişiler aldım size koştummm gelelim naptığımıza.........
kızımla ramazanında etkisiiyle baya kavgalıyız dediğiniz gibi hepinizin cocguu gibi çok hareketli sürekli yaramazlık kıs kıs gülmeler... ne bilim nerde zararlı sey koşmalar evde her buldugu yerde sıralamalar çekmecelere asılıp asılı kalıp bağırmalar her buldugu tozu agza atmalar..ne bilim bilmeme bişeyler..enerjinin tükendiği yerde biile yaramzlık yapacağı anı yakalayınca gözü parlıo kızın bi anda koşarcasına yarı emekleme yarı taka yarı sıralama bi gidiş ben koca ayaklarımla zor yaklıorum balkon açamaz oldum önüne ne koysam atlayacak üstünden balkona branda alamadık bi demir araları tehlikeli şöyle afilli bi branda yok mu hesi cok demode
neyse ipek bi gün rahat uyuyo bigün sorunlu gündüz uykularından bahsediorum artk 2seansa düşürdüm gündüz uykusunu artık bi düzenimiz var ama saatlaer kayabilio ipek ayarlıo onu ama beslenme ve uykuyu ben ayarlıorum yani benim istediğimde oluo onun istediğide hersey hergün ayn saatte olmasada hersey hergün oluyo demek sanırım bu
gelelim bana bir araba kullanmaya başladım anam ralli sürücüleri ile yarışır hale geldimhannnnnn hannnnnnnn tutmayın beni rüyamda bile görüom
neyse ilk gün eşimn gıcıklıgından sonra köyde rahat rahat kullanmaya arabaya alışmaya başladım zamana trafiğede alışırsam harika olcak
köydede güzel gecti ama zaman gectikce insan kayınvalidem harikadır eltimde öle yinede de herseyin azı ve özzü iyi cok sık gitmemek ve görüşmemek ii bende((( cantugba gibi fazla alıngan kemece gibi hassaas asu gibi düşünceli edibe gibi konuşkan nazo gibi..ne bilim hepiniz nehirada serap,rudi,devkule,sevdalinka hcikimseyi küstürmek istemiom sprey )))oldugum icin herseyn fazlası zarar bundan sonra bayramda köye 4 ekimde coruma gidip Allah izin verirse artıkkış sezonuna giriorum bu ne ya evimde düzen tutturacam spora baslıcam şu okullar bi acılsaydı...
bu arada köyyden kış malzemesi getidim dün fasulye koydum biraz buzluga ya bu ne kışa çıkcagımız mechul kızım icin dolduruyom buzlugu bu sefer gecen yıl cok koymamıstım kızıma daha cok vakt ayrmak icin yemege ev işine ne kadar az vakit o kadar cok anne bebek ilişkisi düşüncesiyle.... bugünde karnıyarıklık falan koymama lazım biber kurutmam lazım ... ne bilim daha gelecek aya domates konservesi melemen deriz biz onaondan koymam gerek herseye yetişirssem bakcam artık ama bu sene bezelyeyi kaçırdım ya eşim cok sever offfffffffffffffffffff
hıh size gelelim hasta bebeklere geçmişler olsunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
tugba bebeğini düşürmüşün emiregönderiom biliosun bende 3kere düşürdüm hemde 2 kere hic hatam yoktu yani bu işler garip evi görsen cok düzenli olmaya calısan ben 2 yıllıgına misafir geldiği günler haric evimi kızıma göre ayarlamaya calsııom oldugu kadar yani her an tetikte olmak zor kendmi okulda gibi hissediorum beni yoruo okuldada cocuklarla olmak evdede aynı sistem bana her yer okul oldu
kızlar bugün kızımı saglık ocagına götürdüm 9.ay kontrolü bayrama gelio bide ben kendim icin kan vermek istedim derken kızımın kontrolünü erkene cektim hemsirede tamam dedi kızımın kulagı agrıo sanıodum baktı doktor yok bişey gözlerinde göz yası kanalı hala yarı tıkalı saglık ocagndaki dr masaja devam et dinleme kızımdada aynı lşey oldu dedi bu doktorları napim ben bi daha mecbur olmayınca özel hastaneye gitmicemmmmmmmmmbelki masajı 2 aydır bırakmasaydım kızımın gözü acılcaktı herkes baska sey düşünüo direk ameliyata yönlendrmek ne kadar ac gözlüülk ya ne bilm neyse yinede zararın karına hgeçeriz in. bi yaşına kadar acılır kızımın gözü... ben hala regl olmadım bu ara yumrtalıklarımda batma hissediorum edibe hastalanmıs bende olcam galiba hemsire yakındır olmassanda 11.ayda kadın doğuma ugrarsın dedi bende tamm dedim...sonrasında doktora kan verdim sirisinek ısırıgı bile cok gec iyileşio et kötü derler ya ondan mı bilemem cok hassasım heryerim yara bere dedm Allah korusun şeker falan olur mu bakalım dedi herseye bakacakalr kansızlık kolestrol falan hem benim icindeii oldu kızımı emzirirken vücutta eksilen ne var baksınlar yarın ögrenecem..
bu arada kıızım 68cm baş cvresi 43 cm kilosuda 8.100 olmuş daha 10 gün var aslında değerler ii dedi hemsire kilo kaybetmemişsinz az gibi geldi bana en son 6.ayda 7.700dü dedm yok ii dedi cok almasını beklemioruz zaten kızının boyu uzamıs bası büyümüş dedi doktor diş konusunda bakstı dvitaminini alsın nie bıraktın dedi acıklamasını yaptım bugünlerde dişte cıkaracak sen ver dedi aklıma yttı artık veriorum bende...
gelelim ek gıdaya size sizden ayrıkaldıgımız zamnda tuttugum listeyi atarım bi ara şimdi dün misafir vardı dünküü mis gibi ev külkedisine döndü ıonlar gidene kadar ben onu toplaym akşama yemegim var sizi seviorum döncem hep size canlarım hep buralardayım artıkım canım bacılarım benim kız kardeşim olmadıgı icin baya seviom sizi
Benim kardesim var.ama ben yine de cok seviyorum sizleri...
Bu arada kontrolleriniz cok iyi gecmis..boyunuz boyumuza huyunuz huyumuza hiiiiimmmm...d vitamini ile dişin ne alakası var anlamadım yahu..
Evet ben hastalandım canım..gitti siskinliklerim maşallah..
Ya canım benim köpek dişler 2,5 yasında çıkar ..yani en son.senin kız neden ordan devam etti..onu bı pedodontiste gostersene..senin köpek olarak gördüğün 2. Dişler.yani lateraller olmasın..on dis ve köpek arası bı daha bı olur minik bı dis o da mı çıktı..o çıkmadan nasıl köpek çıkıyor ki..ay yanında olsam da bı baksam yaaa..ben d vitamini ile alakasının kesinlikle olmadığını düşünüyorum canım.çünkü benim kıza son 1,5 ayda toplasan 10 gün bile vermedim d vit.ama köpek dişleri patlıcak bugün yarın
önceden emzirme ile bağlantılı gibi geliyodu ama bakınca çevreme o tezimde yanlış büyük ihtimalle.ben genetik diye düşünüyorum açıkçası anne baba hangi aylarda çıkarmışsa bebişte birine çekiyo işte
tahlilleride yaptır ihmal etme,bu kontrolde bende şekere baktırcam hiçbirimizde birşey çıkmaz inşallah
su dis çıkarma ile ilgili ansiklopedi kalınlığında kitabı bilgi verdim kızlar ..on sayfalarda..Canım, esasen genetik olduğu fikrine tamamen katılıyorum..Benim ilk dişim 5. ayda çıkmış fakat eşimin neredeyse yaşında çıkmış ilk dişiAma insan yine de "acaba birşeyleri eksik mi yapıyorum" hissine kapılıyor saçma bir şekilde..Hele bu aralar bizi her gören oğlumun dişini sorar oldu..Gerçi ne kadar geç çıkarsa o kadar sağlam olurmuş diyorlar ama o da ne kadar doğrudur bilemiyorum..
Senin bebiş büyük benimkinden..Sen herhalde haftaya gidersin kontrole..Ben 25'ine kadar nasıl bekleyeceğim bakalımHiç olmadı 17'si gibi giderim kontrole ben..Hatta gideyim en iyisi..Bir haftadan birşey olmaz
5 sene bu okulu okudum ve yüksek bı notla mezun oldu,..bilgime güvenirim cok..sizde güvenin hani..
Ben zaten dis çıkarma yasında en büyük etkenin genetik olduğunu yazmıştım..günler oncesinden..kitaplar ve hocalar öyle diyor..ben değil..erdem babası ile aynı gun çıkardı nerdeyse..
Gec çıkan dis sağlam olur diye bı şey yoooooooooookkkkkkkkkk....gec çıkan dişler erken çıkan arasında fark yooooooooookkkkkk...
Dis in d vitamini a b c d e f g h i j k l m n vitamini ile dis çıkarma yasının bı alakası yoooooooookkkkkkkk...
Çıkacak dis kemikte durmaz..vitamin verdiniz diye hızlanmaz...
Ama yine de tabiki siz bilirsiniz canlar..
Bunlar kitaplarda yazanlar...
Canım ya su alt degistirme olayında aynılar...ben artık sinirlerime hakim olamıyorum alt değiştirirken yaa...cocuğa sert davrandığımı farketmiş esim..bBence de kısa sürede pek değişmezler..En son 25 mayısta gitmiştim..Çok zaman geçti üzerinden..İyi bile dayandım benceHaftaya giderim bende..
Bu aralar mızmızlığı üzerine yine oğlumun..Şu kucak alışkanlığını bir türlü tamamen bırakamadı..Zaten çok sıcak, bir de kucağıma aldığım vakit iyice beter oluyoruz..Oynarken dahi sürekli yanında insan istiyor..Bu arada ayakta durmaya bayılıyorDesteksiz kısa da olsa ayakta durabiliyor ama henüz sıralamadı..Çabuk yürüyecek gibi görünüyor, hareket anlamında gelişme kaydetti ama dil anlamında pek bir gelişmemiz yok henüz..Bir tek vavavavava deyip duruyor Bir ara ıngı, ınga falan diyordu ama onu bıraktı..
Aklıma gelmişken ve hazır oğlum uyuyorken bunları paylaşayım istedim:
Birde giyinip soyunurken ve altını bağlarken kıyameti koparıyor..Çok zorluyor beni
Nasıl üzüldüm..ama durmuyo altını değiştirirken..
Gözümün önüne geldikçe çıldırıyorum yaaaaaa...ne zaman düzelir bu yaramazlık durumu atl değiştirmede yaaa...