- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #44.261
size bir sorum var.. halaa emzik ve biberon kullanan var mııı?
ya bu akşam bi tanıdıkla biraradaydık, malum.. :) 15 aylık ikizleri var, halaa emzik ağızlarında sürekli, ve suyu bile biberonla içiyorlar..
bende iki tane birden çok zor ya bakımı, bilerek mi bıraktırmadın emziği ve biberonu diye sordum, hani kolaylık olsun diye mi gibisinden.. ne bilim merak ettim, salak kafam ne dürttü beni bilmem.. oda hayır, doktor tavsiyesi, 2 yaşına kadar kullanacaz dedi.. ama emzik sürekli ağızlarında cuk cuk.. ne konuşuyolar ne bi ses çıkarıyolar.. Emir onlardan 6 ay küçük çenesi hiç durmuyo.. neyse, şunu soracağım.. doktoru demişki, ki tanıdığım biri arayıp soracam da bana niye getirmiyon oğlunu diye hesap soracak diye arayamadım.. demiş ki, çocukların psikolojik gelişimi için, eğer 6. ayda bıraktıramadıysan bu emzik ve biberonu bi daha 2 yaşından önce bıraktırmamak, ayırmamak gerekirmiş.. çocukları depresyona sokarmış bu ani ayrılıklar..
ağzım açık kaldı, şaştım kaldım.. onca okudum araştırdım uzman tanıdıklarımla konuştum heeeeç böle bişi duymadım ben..
şimdi Emir zaten ne emzik ne de biberon kullanmıyor 6 aylıkken bıraktık ikisinide, ki zaten öle bi alışkanlık durumu da olmadı hiç.. dicem o ki (ay çok uzattım) beni çok ilgilendiren bir durum değil bu da, aranızda hala emzik ya da biberon kullanan varsa, bu konuyu uzman doktorlara danışsın bi derim.. ki sanırım formül süt verenler biberonu mecbur kullanıyodur herhalde, başka nasıl içecek ki çocuk sütü, hele uyurken falan..
ya işte dediğim gibi çok bildiğim bi konu değil ama, paylaşayım sizinlede aklınızda olsun dedim.. bana da hep emzik itici gelmiştir, Emire hiç alıştırmadım desem yalan olmaz.. bana sanki konuşmayı ya da yeme alışkanlıklarını erteliyor gibi geliyor idi, hatta ve hatta insanlarla iletişimi bile yavaşlattığını düşünüyodum ki bugün bu fikirlerimden emin oldum.. ya off neyse, şimdi aranızda hala kullanan varsa yanlış bi fikir vermiyeyim.. bunlar sadece benim fikirlerim, kanıtlanmış uzman görüşleri değil..
hadi sizde bi araştırın soruşturun da şu işi, hala kullanan bebişler için bi tatlıya bağlıyalım.. öpüldünüz,iyi geceler..
:109:Sen ne kadar sevimli bir insansın..Bayılıyorum yazdıklarına..Ama ne yalan söyleyeyim dediğin kadar kilolu olduğuna da inanmıyorum..
Asu, bebeğinin ilk deniz deneyimini paylaşırsan sevinirim..Bende çok niyetlendim ama cesaret edemedim
Kızlar bilmiyorum sizin bebişler de öyle mi ama ben oğluma ne oyuncak alırsam alayım onu bırakıp bambaşka şeylerle oynuyor..Mesela mandallar, krem kutuları vs..Acaba ilgisini çekecek oyuncağı mı bulamıyorum..Bilmiyorum ki:44:
toprak güvece eltim mayaaldı cok hos cnmgamze sen yandın geçmişi daha önce okumuş olsaydın demezdin okuyupta gözden kaçırmış olabilirsin ben de kilomu söyleyip kendimce kilolu olduğumu düşündüğüm için bana da küsmüştü şimdi sıra sende belki yine küsebilir söylemicemkilomu göbeğim ve yanlarım var onu bil yeter
happymother diyaliz merkezinin yerini bilmiyorum ki arşısındaki malikaneyi bileyimo kadar dedik ben sadece 7 ay alaşehi de kalabildim onunda hamileliğin son 3 ayı ve doğumdan sonraki 4 ay çok fazla gezme imkanım olmadı inşallah bundan sonra
usha rahat ol sen her halinle güzelsin güzel sözlerinle takılmalarınla burda olmanda yeterli dicem yine küsersin belki en iyisi ben susayım karıştırmayım ortalığı
ramazan bitince göbek ve yan üzerine çalışacağım eşim link attı oda başlıyacak kocam yaklaşık 12 kilo vermiş şimdi daha fit görünüm için uğraşacak galiba gelsinde ben yine tosun yapayımbenden ayrı nasıl spor yapar okadar yürüyüş dedim tenis dedim oralı olmadı anca hamişken voleybol hakemliği için kursa götürdü 3 gün uyudum bulantılarımla ama ondan yüksek puan da aldım bir işe yarayamadı ama şehir değiştirince dosya istemem lazımdı 3 defa baş hakemlik yapmam lazımdı olmadıııı yine evde yokum bu giidişle o kursa giden zaman ve para yanacak
DJpcgo: Sağlam karın kası nasıl yapılır merak edip yapmak isteyen olursa belki çok zor hareketler değil ve sadece 8 dakika her gün
ayyy bak ben ne soracaktım neler yazdım toprak güveçe hiç yoğurt mayaladınızmı ben yanmış güveçte bir deneme yapacağım (yanmamışı elimde yok) yapan varsa tavsiyeye açığım.
gamze güvenlik için ben birşey almadım almıcam da muhtemelen çünkü benim evde okadar ortada dağılacak şey yok pirizleri kapatırım sadece çekmece de çok yok hem çekmeceleri açmamayı öğretmek daha iyi olmazmı başka yere gittiğimizde daha çok dikkat çekecek dökecek gerçi öğretme yolunuda siz daha iyi bilirsiniz bu konuda da fikir verin hadiiii
ben oğluma hep tatlım diye severdim şimdi attı tattı gibi birşeyler diyor ben hala içinde uğraşayım haaaa haaa haa ile başladım bana kolay gele ben uyuyup vakit geçireyim susuzluk hissetmemiş olurum hem az daha dayanayım zaten 8 gün yedim bari kalanları kolay tamamlayım.
bol şekerli sohbetler
cnm prizler yukarda ...zamanı gelince merak etme bıdı bıdı susmayacak görcen yeterrrrrrr dicen..........:) benim kız anne dio bariz önceleri sıradandı ben mutlu olunca bunu bilinçliye geçirdi ece uyanıyo aglıo oturuo anneeeeeeeeeee,ben cıkıorum dışarı korkuyo anneeeee babası gelio baba ....zmaan işte benimkide diş cıkarmadı GELİŞİM NÖBETLEŞEDİRnazobülo, güle güle giy aldıklarını..Şimdi tam alışveriş zamanı aslında, fiyatlar çok uygun çünkü..Devkule'nin de söylediği gibi fazlalık hangimizde yok ki?
Usha, bu kadar sevimli ve samimi birinin çirkin olması mümkün olamaz ki zaten..Bende güzel olduğuna eminim
Gamzeciğim bende güvenlik için özel birşey yapmadım henüz..Ama bence de en önemlisi prizler..
devkule, madem kursa gittin, iyi de puan aldın..Diğer gerekenleri yerine getir bence..Bayılırım ben voleybola
Bu arada benim oğlum hala daha sadece vavavava deyip duruyor..Ne zaman değişik birşeyler söyleyecek çok merak ediyorum:44:Halbuki yanındayken de hiç susmuyorum..
cnm haklısın denedim ama dediğim gibi ben galiba mecburen kullanacagm güvenlk malzemesiSağolasın devkule ve karaca daha iyileri sizin olsun gamze ben büyüğümde şöle önlemler almıştım mesela orta sehpadan tv ünitesinden tehlikelileri kaldırdım ama boşta bırakmadım hafif tehlikesiz şeyler koydum hasır sepet çerçeve gibi örtüyü o çekti ben koydum anlatarak mutfakta çok tehlikelileri bağladım plastik tasların olduğunu bıraktım o dağattı anlatarak topladım çekmecedeki örtüleri boşalttı içine girdi yine anlatarak beraber içine koyduk tabak dolabı o açtı ben anlattım annecim düşer kırılır elimiz kesilir uf olur falan bir iki üç derken dördünce sesimi yükselttim bi kere kırdı kalakaldı işte böle olur dedim dahada el sürmedi odasında çekmecelerde yelekleri falan vardı yine anlatarak beraber koyduk ilk zamanda katlayarak yerleştiriyodum bi yerden sonra salıyosun ölece tıkıyodum bir üç beş açtı döktü ama alıştı orda ne olduğunu öğrendi artık ilgilenmedi gittiğim yerde dolap açarsa ba burda sana göre bişey yok falan diye engelledim sehpa üstündekileri zaten evde ellenmez diye alıştığından ellemedi doktorum sölemişti gerçekten tehlikelilere direk sesini yükselt yumuşak davranma ki tehlike olduğunu anlasın ütü priz soba gibi
aynen rudinin sölediği ogru farklı zamnlarda cıkarmak bizimkide oyuncakla oynamyıo bi süre almayacagm evdeki benim oyuncaklarım yeter alırsamda beyin gelişimi icin tomy den falan sıra sıra dizilen renkli kutular gibi büyük lego gibi daha çözemez ama alışacagı oyuncaklar tavsiyem bide tabi müzikli,davul gibi şeyler:109:Sen ne kadar sevimli bir insansın..Bayılıyorum yazdıklarına..Ama ne yalan söyleyeyim dediğin kadar kilolu olduğuna da inanmıyorum..
Asu, bebeğinin ilk deniz deneyimini paylaşırsan sevinirim..Bende çok niyetlendim ama cesaret edemedim
ben daha denemdm ankaraya gökcek keske deniz getirse yoksa biz gitmeyi becermicez:)
Kızlar bilmiyorum sizin bebişler de öyle mi ama ben oğluma ne oyuncak alırsam alayım onu bırakıp bambaşka şeylerle oynuyor..Mesela mandallar, krem kutuları vs..Acaba ilgisini çekecek oyuncağı mı bulamıyorum..Bilmiyorum ki:44:
Canım, ben o mesajını görmemiştim..Ama kilon sabitlendiğine göre, yani almadığına göre vermeye başlarsın artık..Hiç canını sıkma..Allah çözümsüz dert vermesin..Kilonun çözümü var sonuçta..
rudi, canım, ayına ve gelişimine göre almaya dikkat ediyorum..Ama şu "her gün farklı oyuncak" olayı doğru sanıyorum..İlgiyi canlı tutmak önemli tabi..Şimdilik en favori oyuncağımız "yürüyen pepe"Gerçi o oyuncak ay ve gelişim gözetilmeden alınmıştı ama sanıyorum yürümesi ve müziği ilgisini çok çekiyor.. Aslında ona da yeni alıştı..İlk aldığımız zamanlarda (4 aylıkken almıştık) çalıştırdığımız vakit ağlıyordu
Bu arada size birşey soracağım..Geceleri bebeğinizin ağlayarak uyandığı oluyor mu? Biz de bu aralar olmaya başladı..Sanki bir yerine çimdik atılmış gibi ağlamaya başlıyor
Gamzecim bana ne asu Nun telefon numarası ne de fotograflar geldi..sen bunları nereye atıyorsun..bı yanlış anlaşılmamı var acaba..:18:
cnm gönderdm konustugumuz gibi inş. gelmiştr.. mercimek corbası ben uzun zamn oldu yogurt corbasını yemdgi icin alternatip corbalar yapıorum ..Bu. Arada erdem 2 gündür mercimek çorbası iciyo...hemde kase kase..fosur fosur da uyuyo..yani gaz yapmiyo artık bu aydan sonra galiba...soyliyim dedim...verecek olan varsa..
size bir sorum var.. halaa emzik ve biberon kullanan var mııı?
ya bu akşam bi tanıdıkla biraradaydık, malum.. :) 15 aylık ikizleri var, halaa emzik ağızlarında sürekli, ve suyu bile biberonla içiyorlar..
bende iki tane birden çok zor ya bakımı, bilerek mi tbıraktırmadın emziği ve biberonu diye sordum, hani kolaylık olsun diye mi gibisinden.. ne bilim merak ettim, salak kafam ne dürttü beni bilmem.. oda hayır, doktor tavsiyesi, 2 yaşına kadar kullanacaz dedi.. ama emzik sürekli ağızlarında cuk cuk.. ne konuşuyolar ne bi ses çıkarıyolar.. Emir onlardan 6 ay küçük çenesi hiç durmuyo.. neyse, şunu soracağım.. doktoru demişki, ki tanıdığım biri arayıp soracam da bana niye getirmiyon oğlunu diye hesap soracak diye arayamadım.. demiş ki, çocukların psikolojik gelişimi için, eğer 6. ayda bıraktıramadıysan bu emzik ve biberonu bi daha 2 yaşından önce bıraktırmamak, ayırmamak gerekirmiş.. çocukları depresyona sokarmış bu ani ayrılıklar..
ağzım açık kaldı, şaştım kaldım.. onca okudum araştırdım uzman tanıdıklarımla konuştum heeeeç böle bişi duymadım ben..
şimdi Emir zaten ne emzik ne de biberon kullanmıyor 6 aylıkken bıraktık ikisinide, ki zaten öle bi alışkanlık durumu da olmadı hiç.. dicem o ki (ay çok uzattım) beni çok ilgilendiren bir durum değil bu da, aranızda hala emzik ya da biberon kullanan varsa, bu konuyu uzman doktorlara danışsın bi derim.. ki sanırım formül süt verenler biberonu mecbur kullanıyodur herhalde, başka nasıl içecek ki çocuk sütü, hele uyurken falan..
ya işte dediğim gibi çok bildiğim bi konu değil ama, paylaşayım sizinlede aklınızda olsun dedim.. bana da hep emzik itici gelmiştir, Emire hiç alıştırmadım desem yalan olmaz.. bana sanki konuşmayı ya da yeme alışkanlıklarını erteliyor gibi geliyor idi, hatta ve hatta insanlarla iletişimi bile yavaşlattığını düşünüyodum ki bugün bu fikirlerimden emin oldum.. ya off neyse, şimdi aranızda hala kullanan varsa yanlış bi fikir vermiyeyim.. bunlar sadece benim fikirlerim, kanıtlanmış uzman görüşleri değil..
hadi sizde bi araştırın soruşturun da şu işi, hala kullanan bebişler için bi tatlıya bağlıyalım.. öpüldünüz,iyi geceler..
maş. yakışıklı annesini kıskanıo baksan iyiki geldn iklimözledk senikızlarr günaydınnn.benn geldimmm.ya tam eve döndüm hasret bitti,size kavuştum derken vınnn oyun oynadı.kota dolmuşş.beklemek zorunda kaldımm bende.bi bakıma iyi olduu.evle ilgilendim bende.tatil dönüşlerinden nefret ederim.bavulu boşalt,yerleştir,evi düzene sokk.hele bi de bu çocukla.allahım 9aylık bi bebek yorulma nedir bilmez mi,uyku nedir bilmez mi.öğlen uykumuz hala yarım saat.hele bi de ramazanlıkk,ayy daha gücüm kalmıyoo.gözümm karardı kaç sefer.bu uyku meselesini bi ara açacam kızlar,sizlere danışmam gereken sorunlarımız var...
bebişler nasıl büyüdü değil mii???sanki bi anda bebeklikten çıktılar gibi.ağızları dolu laf.sanki bi başlasa konuşmaya ardı arkası gelecek gibi.yatağında ya da bizlere tutanarak ayağa kalka biliyodu oğlum,şimdi 1 haftadır koltuklara tutunup kalkıuo.koltuktaysa geri geri inerek yere iniyo sıpa.bunu yaparkenn o kadar dikkatli yapıyo ki düştü ya yavrumm biliyoo yine canı acıyacak diye.
dün iftara 5-10dak kala kocaya bişeyler söyledim.o da neresinden anladıysa ters bi cevap verdi.hiç sesimi etmedim ben de.dur dedimm bi önce karnımı doyurayımm sonra sıra ona gelecek.neyse iftarımızı açtık.mutfağı toparladım.oğlumla odaya geçtik.kanapede oğlum perdeyle oynuyo.ben de yanındayım düşmesin diye.koca geldii.demek iftardan sonra kan beyne gitmeye başlayınca hatasını anladı geldii özür dilemek için öpmeye,sarılmaya.allahımm bizim oğlanı görmeliydiniz.yakasından tutup bi itişi var.babaı bi kenara ittii.geldi kendisi boynuma sarıldı,alttan alta da gülüyo.ayyy allahım kala kaldık böyle.alıp öpsem mi,ısırsam mı.sinirlenmiştim,oğluş öyle yapınca sinir minir kaldı.baba da arada kaynadı valla.
büyüyünce herşeye tepki vermeye başladılar.daha bi tatlıı oldularrr.
neyse kızlar burdayım artıkk.bi ara yine bişeyler yazacamm.danışacak konularım var.öpüldünüzzzzz.
cnm zor günleri atlattınya maş kuzeyegunaydın kızlar
nasılsınız.
bızde cok ıyıyız benım pasa haftasonunu bıraz daha ıyı gecırdık bogazımız gecmek uzere sadece balgamımız var yemek yerken takılıo yedıgını kusuo balgam cıkarıo buda balgamını boyle cıkaracak napalım ama keyfımız yerınde.normalde bız annemlerın yaylasında kalıoz ben calıstıgım ııcn annem bakıo cocuga ordan gıdıs gelıs yapıyordum buhafta teyzesı geldı evımzıde kalalım bıraz dedık ozlemısım evımı ama kuzey efendı rahatsızlasınca burnumuzdan geldı bu haftasonu dayanamadık tekrar yayalaya gıttık sımdı orda serın serın yatıo.pasa ııcn evımı aldıgım gunen berı tadını hıc cıkaramadım nese canı sagolsun kuzumun.
canım ben geçen gün onun boyutlarında bi bebek aldım bayıldı tabi benimki kız olduğu için hemen bebeklerle oynamaya başladı ama arabalar ve toplarda çok ilgisini çekiyor bir de kitaplar bayılıyoruz kitaplara geçen gün bi tane müzikli kitap aldım bu dönemde ses çıkaran oyuncakları özellikle tercih ediyorlar bide elleriyle rahat kavrayabildiği oyuncaklarla ses çıkarmaya bayılıyorlar seninki de mandalları rahat kavrıyor sert dişini de rahat kaşıyor sanırım öyle ufak legolar alabilirsin tahta olanları da olabilir bi de şu kurunca giden küçük oyuncaklar var ya tırtıl ördek falan oluyor onları çok seviyorlar canım onu da tavsiye ederim
canım biz iki hafta önce denize gittik fakat karadenizdi çok dalgalıydı çok kenarda durduk pek giremedi ama bizimki tam bir su kuşu çıkartmayın diye çığlıklar atıyor o denize de girecem diye bas bas bağırdı fakat havuza soktuk bildiğin yüzüyor yaa çok tatlı dilini dışarı çıkarıyor kollar ayaklar çırpınıyor bi de bağırıyor tabi sevinçle ama ben evde küvetine suyu doldurup bi süre oynatıyorum hava sıcak olduğunda alışık yani
kızlarr oğluşum uyudu.yarım saatim var.hemen yazayımm aklımdakileri.kızlar benim oğlanın gece uykuları hiç belli olmuyo.bi bakıyosun 1-2 sefer uyanmış.bi bakıyosun 5-6kez.açlıktan olduğunu düşünüyorum.sütüm yok biliyosunuz.mamayı da içmiyo artık.akşam 9gibi yedirip,yatırıyorum.açıkıyo heralde.bazen 4ten 5ten sonra sık sık uyanmaya başlıyo.bu saatlerde kalkınca acıkıyodur diye düşünüyorum.en son zaten 6da 7de kesin kalkış var.bu sık sık uyanmaları bitirmek için uyandığında oturtup kaşıkla bişeyler yedirsem mi gece boyunca 1 sefer.bu uykusunu nasıl etkiler.millet aklıma soktu.düşünüp duruyorum.
bi de kızlar kaç öğün veriyosunuz bebişlere.bizim menümüzü söylüyeyim.eksiklik varsa söyleyin.yine çevremdekiler az diyo
7-7.30 kahvaltı
10.30-11 meyve
13.30 gibi hergün değişik bi çorba
17.00-17.30 gibi yoğurt(bi kaç gündür benim yaptığım yemeklerden öğün olark yoğurdun yanında veriyorum.2tane köftegibi,dün 4,5tane taze fasulye yedi,etle beraber)
20.30-21 gibi ya çorba ya da meyveli muhallebi
evet kızlar bu kadar.artırsam mı veya saatlerle mi oynasam.
öğlen uykumuz zaten çok az 3sefer yarım saat yatıyo kalklıyo.ve gayet dinç kalkıyoo.
kaynanam1tane büyük top üzümü almış.yedireyim mi.heralde bölerek verecek dedim.bi de baktım o üzümü toptan ağzına koydu.hemen çıkartttım bende.dedim böyle yiyemez.9aylık herşeyi yer artıkk diyoo.yiyebilir mi kızlar bölmeden bi seferde bi büyük top üzümü.yani yemeleri gerekiyo mu.sonra hemen arkasından ekliyo.ben çocuklarıma yediriridim.. benim büyütme tarzımı beğenmiyo gibi bi izlenim yaratmaya çalışıyo.herşeyde benim çocuklarım yapardı diyo.onun çocuğu 8aylıkken yürümüş.bunu niye yürümiyo diyo bana.heyy allahımmm.
evet kızlar menümülze,gece uyanmalarımızla ilgilii fikir üretin bana.bekliyorumm.....
kızlarr oğluşum uyudu.yarım saatim var.hemen yazayımm aklımdakileri.kızlar benim oğlanın gece uykuları hiç belli olmuyo.bi bakıyosun 1-2 sefer uyanmış.bi bakıyosun 5-6kez.açlıktan olduğunu düşünüyorum.sütüm yok biliyosunuz.mamayı da içmiyo artık.akşam 9gibi yedirip,yatırıyorum.açıkıyo heralde.bazen 4ten 5ten sonra sık sık uyanmaya başlıyo(canım benimki 2,30 da yatıp 4 te uyanıyo sen daha ne istiyon. bu arada 9dan 4e 7 saat geçmiş acıkır tabi normaldir.)bu saatlerde kalkınca acıkıyodur diye düşünüyorum.en son zaten 6da 7de kesin kalkış var(9dan7ye 10 saat maşşallah.benim kızım 1 kez böyle uyumadı biliyomusun).bu sık sık uyanmaları bitirmek için uyandığında oturtup kaşıkla bişeyler yedirsem mi gece boyunca 1 sefer.bu uykusunu nasıl etkiler.millet aklıma soktu.düşünüp duruyorum.
bi de kızlar kaç öğün veriyosunuz bebişlere.bizim menümüzü söylüyeyim.eksiklik varsa söyleyin.yine çevremdekiler az diyo
7-7.30 kahvaltı
10.30-11 meyve
13.30 gibi hergün değişik bi çorba
17.00-17.30 gibi yoğurt(bi kaç gündür benim yaptığım yemeklerden öğün olark yoğurdun yanında veriyorum.2tane köftegibi,dün 4,5tane taze fasulye yedi,etle beraber)
20.30-21 gibi ya çorba ya da meyveli muhallebi
evet kızlar bu kadar.artırsam mı veya saatlerle mi oynasam.(benimki emdiği için ben bukadar bile vermiyorum şuan.ama kilo alımına bak derim kilo alımı yetersizmi her bebek farklı çünkü)
öğlen uykumuz zaten çok az 3sefer yarım saat yatıyo kalklıyo.ve gayet dinç kalkıyoo.(bizimde en fazla o kadaar işte)
kaynanam1tane büyük top üzümü almış.yedireyim mi.heralde bölerek verecek dedim.bi de baktım o üzümü toptan ağzına koydu.hemen çıkartttım bende.dedim böyle yiyemez.9aylık herşeyi yer artıkk diyoo.(yerde yuvarlak cisimler boğazında kalabilir allah korusun.ben azıcık parçalamadan vermiyorum hiçbir şeyi ne olur ne olmaz)yiyebilir mi kızlar bölmeden bi seferde bi büyük top üzümü.yani yemeleri gerekiyo mu.sonra hemen arkasından ekliyo.ben çocuklarıma yediriridim.. benim büyütme tarzımı beğenmiyo gibi bi izlenim yaratmaya çalışıyo.herşeyde benim çocuklarım yapardı diyo.onun çocuğu 8aylıkken yürümüş.bunu niye yürümiyo diyo bana.heyy allahımmm.
evet kızlar menümülze,gece uyanmalarımızla ilgilii fikir üretin bana.bekliyorumm.....
afyet bal seker olsn paşaya.....Bu. Arada erdem 2 gündür mercimek çorbası iciyo...hemde kase kase..fosur fosur da uyuyo..yani gaz yapmiyo artık bu aydan sonra galiba...soyliyim dedim...verecek olan varsa..
:109:Sen ne kadar sevimli bir insansın..Bayılıyorum yazdıklarına..Ama ne yalan söyleyeyim dediğin kadar kilolu olduğuna da inanmıyorum..
benim kızım suyu sevmio ya beraber banyo yapıoz banyodan nefret etmesin diene güzeel yüzdr kızını bırak ördek gibi ya nehirada okulda işe yaramıcak dediğim bütün dersler ve konular cok işe yarıo bazen cok bilmek yoruo ama napalım ben sınıftan dolayı güvenlik konusna baya taktım sendede var mı bu cnm ya :26:yaşayacaklarını bilmek bazen temkin gerektirio zten oyun keşif konusnda cok rahat oluyosunda
8 aylık beslenme listemiz.. doktorumuzun verdiği liste..
07:00-08:00 kahvaltı
12:00-13.00 anne sütü veya
kıymalı sebze yemeği veya + YOĞURT
Köfte
17:00-18:00 tahıl çorbası+ kek
22:00-23:00 kıymalı sebze yemeği + yoğurt veya sütlaç
gece uyanırsa anne sütü veya 180 cc hazır mama
ayrıca öğün araları 5-6 saat olmalıdır
öğlen ve geceleri sebze yemeklerinde yoğurt vermeyi ihmal etmeyiniz..
ara öğün için en ideal gıda meyve püresidir.. de yazıyor..
öle işte..
biz bu listeyi uygulamıyoruz ama.. fazla geliyor bize bunlar, Emir meme delisi olduğu ve benimde sütüm olduğu için anne sütü ağırlıklı besleniyoruz biz..
sabah kahvaltı, öğlen meyve püresi ya da sebze yemeği, akşam etli çorba ve yoğurt.. o kadar.. başka bişi vermiyorum ben.. sebebi birazda Emir o kadar geç yatmıyo, 8 dedinmi uyuyo.. o yüzden de bu kadar beslemek gerekmiyor, yedikleri yetiyor ona.. gece de 1 kere kalkıp emer..
ilkim arascım sen de kendi alışkanlıklarınıza göre düzenleyebilirsin işte.. hadi kolay gelsiin..
canım özetlemeye çalıştım çıkmak zorundayımspreeeeyyyy
nasılsın bebiş iyimi merak ettik çok anlat hemen anlat
arkadaşlar ve canları mr.ne zamandır giremedik şu foruma kendi derdimize düşüp.sağolsun arada bir edibeyle tlfdan görüştük.kim ne yaptı ne alemdesiniz bilemiyorum ama umarım siz de bebişlerinizde iyidir.bize gelince hastaneden çıktık ama hergün gidip serum taktırıyoruz.gökçe doğduğundan beri iştahsız bir bebekti son dönemde ise artık hiç yemez olmuştu.kilo kaybımız devam ediyordu.aslında süreç şöyle başladı.ben oruç tutmamam gerketiği halde dayanamayıp 3 gün oruç tutttup sonuçta 3 gün hastanede kaldım .döndüğümde gökçe artık hiçbişey yeemez olmuş.ses olimpiyatlar boyunca tezahürat yapmış gibiydi ağlamaktan.ben önce anne ayrılığıyla üzüntüden diye düşündüm ama sonra tamamen kötü oldu.bu süreçte sıcaktan dişten boğazında mı kulağında mı vs.alternatifleri düşündük hiçbiri değil.sonra bağırsan ve mide endoskobisi çekildi yine bişey yok.tam kan idrar kaka tahlilleri yapıldı yine yok.toparlanamayınca hastaneye yatmıştık.hala değişen bişey yok.dr.kalbinde delik olan bebeklerde bu sürecin yaşanabileceğini söyledi alternatif olarak.işin kötüsü burada sadce 2 çocuk kardiyolojisi bölümü var.ikisinden de randevu alamıyoruz birisi tanıdık vasıtasıyla 5 ay sonraya diğeri için bir buçuk ay sonra randevular bitince soracakmışız offf yani.başka bir alternatif hormon testlerine bakılacak.şimdi nedeni bilmediğimiz için tamamen güçten düşmesin diye hergün serum alıyoruz.belirsizlik ne zor arkadaşlar insanın ödü kopuyor elinde eriyip giderken canın.hastane dönüşü onu bırakıp gittiğimi için büyük kızım tamamen krize girmiş.o da küçük gece uykusunda bile anne beni bırakma diye ağlayan bir çocuk.arkadaşlar ramazan ya biri allah der bize şifa olur nolurrr dua edin.rabbim size de yavrularınıza da önce sağlık afiyet versin yaramazlıkları hiç önemli değil.ben çok takılamıyorum buraya edibeyle haberleşiyoruz sağolsun dua ettiğinizi söyledi .birilerinim dua ettiğini bilmek bile güzelmiş.çok öpüyorum ve mecburen kaçıyorum...geriye dönüp okuyamdım saçmalamdım inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?