2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

tuba canım emzik konusu benimde kafamda soru işareti.önceden diyodum 1yaşından sonra bııraktırırım diye.ama şu an iiçin bilmşyorum.benim oğlan emmiyo biliyosunuz,mama da içmiyo.yani bi emme iç güdüsünü emzikten almak zorunda.henüz oral dönemdeler.zaten emziği yatmadan yatmaya kullanıyo.henüz bıraktırma gibi bi düşüncem yok.geç konuşma emzikle bağlantılı bile olsa.çocuğun mizacıyla,genetik yapısıyla da ilgilidir.biberona gelince mama içtiği vakitlerde kullanıyodu.mamayı kestiği vakitlten beri alıştırma badağından içiyo.gece kalkınca su içmek istiyo çünkü.uyku haliyle bardaktan içmesi zor olur.

kızlar ben de önce emzik vereyim dedim denedim bi ara istemedi sonra tam alıştı baktım bayağı emiyor ya ben sonra nasıl bıraktıracağım korkusuyla geri aldım 3 aylık falandı emzik düşünce ağlamalar başlamıştı ben uğraşamam öyle emziği yıka tekrar ver sürekli dedim fakat bu seferde çocuk parmak emmeye başladı şimdi parmak emiyor ben emzikten kaynaklandığını düşünüyorum bulamayınca parmağını aldı gibi geliyor ama belki de zaten keşfedecekti fakat şimdi de parmak emmeyi nasıl bıraktıracağız kara kara onu düşünüyorum geçenlerde yara bandı sardım daha küçük bebek bırakır belki diye ağlayışını görmeniz lazımdı çooook dertli ağladı kuzucum kıyamadım büyüyünce uğraşırız belki de hemen bırakır dedim şimdi uykusu dışında elini aldığında oyalanacak bişeyler veriyorum eline sadece uykusu geldiğinde alıyor parmağını suyunu da bardaktan içiriyorum ben biberonla içmeyi beceremedi bizimki yaa hep ısırıyor biberonu emmeyi bilmiyor gerçi annem ben yokken sağdığım sütleri biberonla veriyormuş gayet güzel içiyormuş ama su da biraz içip oyuna başlıyor ben de bardağa alışsın diye bir aydır falan hep bardakla veriyorum
bizim kızın alt iki dişi çıktı da üstler de zorluyor sanırım

canım ben geçen gün onun boyutlarında bi bebek aldım bayıldı tabi benimki kız olduğu için hemen bebeklerle oynamaya başladı ama arabalar ve toplarda çok ilgisini çekiyor bir de kitaplar bayılıyoruz kitaplara geçen gün bi tane müzikli kitap aldım bu dönemde ses çıkaran oyuncakları özellikle tercih ediyorlar bide elleriyle rahat kavrayabildiği oyuncaklarla ses çıkarmaya bayılıyorlar seninki de mandalları rahat kavrıyor sert dişini de rahat kaşıyor sanırım öyle ufak legolar alabilirsin tahta olanları da olabilir bi de şu kurunca giden küçük oyuncaklar var ya tırtıl ördek falan oluyor onları çok seviyorlar canım onu da tavsiye ederim
canım biz iki hafta önce denize gittik fakat karadenizdi çok dalgalıydı çok kenarda durduk pek giremedi ama bizimki tam bir su kuşu çıkartmayın diye çığlıklar atıyor o denize de girecem diye bas bas bağırdı fakat havuza soktuk bildiğin yüzüyor yaa çok tatlı dilini dışarı çıkarıyor kollar ayaklar çırpınıyor bi de bağırıyor tabi sevinçle ama ben evde küvetine suyu doldurup bi süre oynatıyorum hava sıcak olduğunda alışık yani

toprak güvece eltim mayaaldı cok hos cnm

cnm barıştık usha affetti, beni kızı emeklemiş:)
cnm çocugundan çocuguna değişio yaşananlar aynı gibi görünsede bide yalnız büyütürken anlık olaylar bebeğimin başına bişey getirsin istemiorum gecen gün yerden aldıgı seyi yutuyodu yakaladm...anlatıyorum dağıttırıyorum tamam gdio cocuk bu bes dk sonra unutuyo balık misali ben dısarı cıkınca yine cekmeceye devam e görünürdekileri topladım ama cekmece ici de cok tehlikelileride kaldırdım ama ufak bişey tehlikesiz gibi görünürken çocuga zaralı olabilio oyuncakalrr bile ayına göre herseyi cok incelemek güzel deil panik bi insanda deilim ama kızlar Allah korusun düşsün çarpsın ama zarar gelecek seyleri en azından korkacagı zamana kadar 14aylığa kadar kapamayı düşünüyorum ozamanda acıp baksın anlayacaktrır zaten ilgisi baska seylere kayacaktır annemde kurcalatma alışmasın dedi kız bağla falan dedi bizi öle yetiştirmiş kızmaktan anlamıosa ki gülüo karşımda kıs kıs:) bağla dedi evinde yapan başkasının evindede yapar gibii bi düşünce oluşuo sanırım başkasının evinin yabancı oldugnun farkında cok fazla açılamıo zaten bölece oyuncaklarıyla oynayıp daha farklı seyleri kesfetmeyi daha kolay çözüyo

cnm prizler yukarda ...zamanı gelince merak etme bıdı bıdı susmayacak görcen yeterrrrrrr dicen..........:) benim kız anne dio bariz önceleri sıradandı ben mutlu olunca bunu bilinçliye geçirdi ece uyanıyo aglıo oturuo anneeeeeeeeeee,ben cıkıorum dışarı korkuyo anneeeee babası gelio baba ....zmaan işte benimkide diş cıkarmadı GELİŞİM NÖBETLEŞEDİR
BİRİ DURUR DİĞERİ GELİŞİR GİBİ AAYNI ANDA HERŞEYİ BEKLEMEYM
GELİŞİM ÇİFT YÖNLÜDÜR FALAN yani şimdi kitabi bilgi vercem ama bence formasyon derslerinin bi kısmını her annenin alması lazım gelişim ve ögrenme gibi.
cnm haklısın denedim ama dediğim gibi ben galiba mecburen kullanacagm güvenlk malzemesi

aynen rudinin sölediği ogru farklı zamnlarda cıkarmak bizimkide oyuncakla oynamyıo bi süre almayacagm evdeki benim oyuncaklarım yeter alırsamda beyin gelişimi icin tomy den falan sıra sıra dizilen renkli kutular gibi büyük lego gibi daha çözemez ama alışacagı oyuncaklar tavsiyem bide tabi müzikli,davul gibi şeyler

oluyo cnm önceleri her uyandıgında meme verirdim simdi uyanınca rahatlatıorum sallıyorum beni kontrol ettigini anlayınca uyuyo emmeye de kalkıo bizimki mutlaka 3 kere uyanır

Gamzecim bana ne asu Nun telefon numarası ne de fotograflar geldi..sen bunları nereye atıyorsun..bı yanlış anlaşılmamı var acaba..:18:

Bu. Arada erdem 2 gündür mercimek çorbası iciyo...hemde kase kase..fosur fosur da uyuyo..yani gaz yapmiyo artık bu aydan sonra galiba...soyliyim dedim...verecek olan varsa..
cnm gönderdm konustugumuz gibi inş. gelmiştr.. mercimek corbası ben uzun zamn oldu yogurt corbasını yemdgi icin alternatip corbalar yapıorum ..

zaten o yediği sürece biliosun ben herseyi veriorum oda saolasn bu aralar tavisyeleriniz sayesinde idare edioo ek gıdada

cnm emzik ve biberon cocuklar konsunda herkesin bi tezi oldugu icin ve cocuklarında karakterleri bazı seyleri kendileri hallettiği icin şu olur şu olmaz diyemiorum ama benim kızımın emzik mücadelesini anlattım doktor ve kendi cevrem benim düşüncem birleşince bi süre verdim yaklasık 3,5 aylıkkken geri çektim benim kızım ilk gece aldı zaten sonra da bırakmakta zorlandı eger elini emme davranısı gelişirse zor olur demişti doktor elini emmeye çabalarsa cok fazla seni de cok emmezse ver dedi ama benim kızım beni emmeyi tercih etti zaten nehirada melis gibi elini emmiş olsaydıda sıkıntı yoktu doktor zamnla emzizkten zordur bıraktırmak ama zamnla bırakacak dedi yani nehirada senin kız emziği bırakmaya o zamn pek müsait deildi belki benim ki müsaitti yani aynı durumu bende yaşıo olabilirdim birde çalışıyodun arada hata etmedn zaten kimse böle seylerde hata etti saylmaz dediğim gibi her durum kendi içinde değerlendirilir ..eski zamanlarda bile emzik varmış bu olayı bebeişler belirlemişşş kayınvalidem tarlaya giderken bebeği evde abisine bırakırmıs e oda cocuk napsın bebegede tülbente sarılmış peynir yaparmıs gelene kadar cock onu emermiş zamanla emziğe dönüşmüş işte telgrafın internete dönüşmesi gibi bişey bu ihtiyac arz talep meselesi bence arkadasında o doktorda dogru yapıo olabilir ne düşünüolar acaba sonucta ikizler belki emmedi belki oral dönemi sıkıntılı gececek sana şunu söleyim arkadasım hic emmemiş annesi kücükken ölmüş hep der ben agızla ilgili seyelrde sıkıntılıyım die gercekten inceleince öle yani nehirada yada ögretmenler bunu az cokbilir freud erikson falan bazen bazı düşünceler yanlış gelsede genel cerceve böle..........
biberon konusunda ise valla benimki almadı ama bardagı alan biberon almaz suluk alan öbürünü almaz gibi bişey olmuo cocguna göre önemli olan ihtiyacını gidercek hayatı kolaylasstırcak syeleri bi süre kullanmak ve onun zamanı geldiğini kestirebilmek yani 4yasındaki cocugun biberon kullanması tuhaf 5yasındaki cocugun emzik alması bunun gibi hersey yeri ve zmanına göre olabilir bence naçizane şekerim..

maş. yakışıklı annesini kıskanıo baksan iyiki geldn iklimözledk seni

cnm zor günleri atlattınya maş kuzeye

Son düzenleme:

benim kızım suyu sevmio ya beraber banyo yapıoz banyodan nefret etmesin die ne güzeel yüzdr kızını bırak ördek gibi ya nehirada okulda işe yaramıcak dediğim bütün dersler ve konular cok işe yarıo bazen cok bilmek yoruo ama napalım ben sınıftan dolayı güvenlik konusna baya taktım sendede var mı bu cnm ya :26:yaşayacaklarını bilmek bazen temkin gerektirio zten oyun keşif konusnda cok rahat oluyosunda

kızlar adımsayar alcam gün icinde ne kadar yürüyorum aktivitemi ölcecem bayram sonu bide diyetisyene gidince harika olcak bu işler

kızlarr oğluşum uyudu.yarım saatim var.hemen yazayımm aklımdakileri.kızlar benim oğlanın gece uykuları hiç belli olmuyo.bi bakıyosun 1-2 sefer uyanmış.bi bakıyosun 5-6kez.açlıktan olduğunu düşünüyorum.sütüm yok biliyosunuz.mamayı da içmiyo artık.akşam 9gibi yedirip,yatırıyorum.açıkıyo heralde.bazen 4ten 5ten sonra sık sık uyanmaya başlıyo.bu saatlerde kalkınca acıkıyodur diye düşünüyorum.en son zaten 6da 7de kesin kalkış var.bu sık sık uyanmaları bitirmek için uyandığında oturtup kaşıkla bişeyler yedirsem mi gece boyunca 1 sefer.bu uykusunu nasıl etkiler.millet aklıma soktu.düşünüp duruyorum.
bi de kızlar kaç öğün veriyosunuz bebişlere.bizim menümüzü söylüyeyim.eksiklik varsa söyleyin.yine çevremdekiler az diyo
7-7.30 kahvaltı
10.30-11 meyve
13.30 gibi hergün değişik bi çorba
17.00-17.30 gibi yoğurt(bi kaç gündür benim yaptığım yemeklerden öğün olark yoğurdun yanında veriyorum.2tane köftegibi,dün 4,5tane taze fasulye yedi,etle beraber)
20.30-21 gibi ya çorba ya da meyveli muhallebi

evet kızlar bu kadar.artırsam mı veya saatlerle mi oynasam.

öğlen uykumuz zaten çok az 3sefer yarım saat yatıyo kalklıyo.ve gayet dinç kalkıyoo.

kaynanam 1tane büyük top üzümü almış.yedireyim mi.heralde bölerek verecek dedim.bi de baktım o üzümü toptan ağzına koydu.hemen çıkartttım bende.dedim böyle yiyemez.9aylık herşeyi yer artıkk diyoo.yiyebilir mi kızlar bölmeden bi seferde bi büyük top üzümü.yani yemeleri gerekiyo mu.sonra hemen arkasından ekliyo.ben çocuklarıma yediriridim..benim büyütme tarzımı beğenmiyo gibi bi izlenim yaratmaya çalışıyo.herşeyde benim çocuklarım yapardı diyo.onun çocuğu 8aylıkken yürümüş.bunu niye yürümiyo diyo bana.heyy allahımmm.

evet kızlar menümülze,gece uyanmalarımızla ilgilii fikir üretin bana.bekliyorumm.....

cnm bosver sen onu. senı kıskandıgı ıcın dyordr bence. sen kendı bıldıgını yap kımsyı karıstırma. tabııı onerılerı de dıkkate alll.
bence menun gayet guzel. bız mesala 10 da kahvaltı yapyrz. kahvaltıya kadar hep emıyor... bızım kızda izmire geldgmızden berı cok sık uyanır oldu. susuyor da olabılırler. ben bı kalktıgında su verıyorm dger kalktıgında da emziriyorm. su- emzirme seklınde yanıı. ama sen kasıkla falan cocugun uykusunu bolme bence. gece gece kasıkla mama mı yedırılır. hangı zihniyet solemıs cozemedm valla...
sen gece o kalkamdan bı saat ayarla kendıne. 7 tahıllı elmalı kasık maması varya hanııı!!! ben onu kaşıkla degıl de bıberona yapıyorm. hem tadı da guzel. onu ıcıryorm arada. benım aklıma bu geldııı sımdılık....

canım şimdilik benden bu kadar

ilkim aras cım öncelikle hoşgeldin canım..
oğlanın yemek menüsüne gelince de.. valla açlıktan uyanıyo olabilir gece.. çünkü sen emziremiyorsun ya, bizimkiler de yatmadan önce yemek yiyiyo, ama gece de 1 kere kalkıyo Emir emmeye, sabaha karşı 4, 5 gibi.. yani tam da seninkinin uyandığı saatlerde.. şimdi çocuğa uykusunda kaşıkla mama vermek ne kadar mantıklı bilemiyorum, yani bu onu uyandırabilir gibi sanki.. yani kendini düşün kalkıp kaşık kaşık yemek yesen uyanmazmısın..

ya emzirmeyen anneler bu konuda sana daha çok yardımcı olabilir sanırım, ben bi fikir üretemedim açıkçası napılır nasıl yapılır, tecrübe etmeyince zormuş fikir üretmek..

benim doktorun bize verdiği yemek listesini yazayım ben sana, belki yardımcı olur bu sana.. ama şimdi değil, oğluş uyandı.. en kısa zamanda.. gerçi 8 aylık listesi o ama, olsun yine de vereyim.. 9 aylığı alınca onuda veririm.. ok..

kayınvalidene de gelince, bizimki de çok karışıyodu bıt bıt bıt herşeye.. ben usülünce bikaç kez, yer yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır, benim şeklim de bu dedim. kırmadan incitmeden.. baktı Emirin gelişimi çok iyi, kesti artık, hiiç sesini çıkarmıyor.. yani bırak konuşsuun, sen duyma, sen duymayınca bi süre sonra susuyolar..

hee, bide tabiki üzümü tek parça vermem, boğazına falan takılır Allah korusun.. tabisi parçalıyorum yanii..

Son düzenleme:
Bu. Arada erdem 2 gündür mercimek çorbası iciyo...hemde kase kase..fosur fosur da uyuyo..yani gaz yapmiyo artık bu aydan sonra galiba...soyliyim dedim...verecek olan varsa..
afyet bal seker olsn paşaya.....
bz mercımegı sevemedk nedense. bizim çorbalarımız tavuk corba- sehrıyelı tavuk çorba- kıymalı arpa sehrıye- etlı pırınc corba- tarhana...... yogurt corbası da hc sevmyrrr

cnm valla bzm kız normalde suyu banyoyu coook sever ama nedense denizde korktu. golgelıklı sımıt bıle aldm ona ama dun baya tırsttı....
bugn de babası goturcek baklm ona da yapcak mııı...
denıze gdemeyen arkadaşlar...............................

şisme havuzlar varya onlardan alabılır balkonda suya sokabılırsınız. komsumda var cocugu baya eglenoyo

oyuncaklara gelelm
bzm kız hıcbırı ıle oynamaz dogru duzgn
yanı gder kendı bıseler bulur onlarla oynar
bende ustune dusmuyorm artk
elıne ne gecerse onu alıp kanepeye tırmanıyor
bır ıkı yuruyor sonra olece ayakta elınde ne varsa onla oynuyorrrr

8 aylık beslenme listemiz.. doktorumuzun verdiği liste..

07:00-08:00 kahvaltı
12:00-13.00 anne sütü veya
kıymalı sebze yemeği veya + YOĞURT
Köfte
17:00-18:00 tahıl çorbası+ kek
22:00-23:00 kıymalı sebze yemeği + yoğurt veya sütlaç
gece uyanırsa anne sütü veya 180 cc hazır mama

ayrıca öğün araları 5-6 saat olmalıdır
öğlen ve geceleri sebze yemeklerinde yoğurt vermeyi ihmal etmeyiniz..
ara öğün için en ideal gıda meyve püresidir.. de yazıyor..
öle işte..

biz bu listeyi uygulamıyoruz ama.. fazla geliyor bize bunlar, Emir meme delisi olduğu ve benimde sütüm olduğu için anne sütü ağırlıklı besleniyoruz biz..
sabah kahvaltı, öğlen meyve püresi ya da sebze yemeği, akşam etli çorba ve yoğurt.. o kadar.. başka bişi vermiyorum ben.. sebebi birazda Emir o kadar geç yatmıyo, 8 dedinmi uyuyo.. o yüzden de bu kadar beslemek gerekmiyor, yedikleri yetiyor ona.. gece de 1 kere kalkıp emer..
ilkim arascım sen de kendi alışkanlıklarınıza göre düzenleyebilirsin işte.. hadi kolay gelsiin..

canım bende de var temkinli yaklaşıyorum melise fakat her saniyede olmuyor vitrine tutunarak ayağa kalkıyor tek elini sadece değdirerek öylece ayakta bekliyor arkasına bakıyor düşüp kafasını vuracak ya da ağzını falan vuracak diye çok korkuyorum ama gözüm üstünde bekliyorumyaaa sürekli ayakta benim kız sizinki de öyle mi bilmiyorum yürüyecek galiba yakında koltukların kenarlarında geziyor okul başlasın değişiklik olur gibi düşünüyordum bi ara ama şimdi düşününce orda da kontrol burda da kontrol işimiz çok zor bi de benimki yürümeye başlarsa tam yeni yürümeye başladığı ya da başlayacağı en tehlikeli zamanda evde bırakıp işe başlamış olcam

canım sen en doğrusunu yapıyorsun bütün çocuklar o saatte uyur zor bir liste bu bence uygulanabilirliği de yok senin yaptığın daha doğru

arkadaşlar ve canları mr.ne zamandır giremedik şu foruma kendi derdimize düşüp.sağolsun arada bir edibeyle tlfdan görüştük.kim ne yaptı ne alemdesiniz bilemiyorum ama umarım siz de bebişlerinizde iyidir.bize gelince hastaneden çıktık ama hergün gidip serum taktırıyoruz.gökçe doğduğundan beri iştahsız bir bebekti son dönemde ise artık hiç yemez olmuştu.kilo kaybımız devam ediyordu.aslında süreç şöyle başladı.ben oruç tutmamam gerketiği halde dayanamayıp 3 gün oruç tutttup sonuçta 3 gün hastanede kaldım .döndüğümde gökçe artık hiçbişey yeemez olmuş.ses olimpiyatlar boyunca tezahürat yapmış gibiydi ağlamaktan.ben önce anne ayrılığıyla üzüntüden diye düşündüm ama sonra tamamen kötü oldu.bu süreçte sıcaktan dişten boğazında mı kulağında mı vs.alternatifleri düşündük hiçbiri değil.sonra bağırsan ve mide endoskobisi çekildi yine bişey yok.tam kan idrar kaka tahlilleri yapıldı yine yok.toparlanamayınca hastaneye yatmıştık.hala değişen bişey yok.dr.kalbinde delik olan bebeklerde bu sürecin yaşanabileceğini söyledi alternatif olarak.işin kötüsü burada sadce 2 çocuk kardiyolojisi bölümü var.ikisinden de randevu alamıyoruz birisi tanıdık vasıtasıyla 5 ay sonraya diğeri için bir buçuk ay sonra randevular bitince soracakmışız offf yani.başka bir alternatif hormon testlerine bakılacak.şimdi nedeni bilmediğimiz için tamamen güçten düşmesin diye hergün serum alıyoruz.belirsizlik ne zor arkadaşlar insanın ödü kopuyor elinde eriyip giderken canın.hastane dönüşü onu bırakıp gittiğimi için büyük kızım tamamen krize girmiş.o da küçük gece uykusunda bile anne beni bırakma diye ağlayan bir çocuk.arkadaşlar ramazan ya biri allah der bize şifa olur nolurrr dua edin.rabbim size de yavrularınıza da önce sağlık afiyet versin yaramazlıkları hiç önemli değil.ben çok takılamıyorum buraya edibeyle haberleşiyoruz sağolsun dua ettiğinizi söyledi .birilerinim dua ettiğini bilmek bile güzelmiş.çok öpüyorum ve mecburen kaçıyorum...geriye dönüp okuyamdım saçmalamdım inş

allah yardımcınız olsun
dualarımız sizinle

melisin bir günde yedikleri
kahvaltı 07:00 ya da 07:30 anne sütü(biraz emiyor biraz oyun oynuyor 8 gibi kahvaltıya başlıyoruz)ev yapımı peynir+pekmez tahin ceviz karışımı+yumurta haşlanmış sarısı+tereyağı+son günlerde domates de yemek istiyor bazen başka şeyler de veriyorum geç uyursa eğer bizimle de kahvaltıya kalınca
öğlen 13:00 civarı ama bazen uykusu geç oluyor geç kalkıyor balık/tavuk/et/kıyma bunlardan biriyle yapılmış yemek ya da sebze yapıyorum son bir kaç haftadır sıraya soktum hergün birisiyle yemek yapıyorum haftada iki kere balık yemiş oluyor iki kere tavuk iki kere et ya da köfte
ikindi meyve dilim dilim veriyorum şeftaliyi kendisi yiyor ama üzümler ne kadar küçük olursa olsun kendi elimle ağzına ısırtarak veriyorum boğazına kaçırabilir diye muz veriyorum fakat muzu da çok büyük ısırıyor onu da ben parçalayarak veriyorum bazen kahvaltıda da veriyorum muzu ve ya meyvelerle birlikte ya da ayrı yoğurt veriyorum
akşam üstü ya sebze/tarhana çorbası yapıyorum ya da muhallebinin şekersiz halini suyla yapıyorum tabi
gece de 1 kere emziriyordum 23 gibi sabaha kadar dayanıyordu fakat son günlerde bazı gecelerde kalkıyor ama emziriyorum uyuyor bir süre daha devam ederse alışkanlıktan olduğunu düşünüp bunu da kesebilirim gece 23 gibi emzirince sabah 7 e kadar dayanıyor normalde fakat büyüme atlaması yaşayabilir diye düşündüğüm için son günlerde emziriyorum fakat gece kalktığında su falan vermiyorum anne sütünde su var zaten diye düşünüyorum
bu kadar ve en çok dikkat ettiğim şey şeker ve tuz vermiyorum yemeklerine katmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…