- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #44.241
Slmlar kaç gündür giremedim nasılsınız ben iyiyim kızlarda iyi şükür mecburi ara verdim oruca tekrar başladım bayram sonu eşimle gidicemiz tatil için alışveriş yaptım bol bol yaz başı bişey almadım bu yaz idare edim dedim fazlalığım var diye yani durdum durdum yaz sonu alışverişe vurdum neyse seneye hazır gelir elime
gamze sen yandın geçmişi daha önce okumuş olsaydın demezdin okuyupta gözden kaçırmış olabilirsin ben de kilomu söyleyip kendimce kilolu olduğumu düşündüğüm için bana da küsmüştü şimdi sıra sende belki yine küsebilir söylemicemkilomu göbeğim ve yanlarım var onu bil yeter
happymother diyaliz merkezinin yerini bilmiyorum ki arşısındaki malikaneyi bileyimo kadar dedik ben sadece 7 ay alaşehi de kalabildim onunda hamileliğin son 3 ayı ve doğumdan sonraki 4 ay çok fazla gezme imkanım olmadı inşallah bundan sonra
usha rahat ol sen her halinle güzelsin güzel sözlerinle takılmalarınla burda olmanda yeterli dicem yine küsersin belki en iyisi ben susayım karıştırmayım ortalığı
ramazan bitince göbek ve yan üzerine çalışacağım eşim link attı oda başlıyacak kocam yaklaşık 12 kilo vermiş şimdi daha fit görünüm için uğraşacak galiba gelsinde ben yine tosun yapayımbenden ayrı nasıl spor yapar okadar yürüyüş dedim tenis dedim oralı olmadı anca hamişken voleybol hakemliği için kursa götürdü 3 gün uyudum bulantılarımla ama ondan yüksek puan da aldım bir işe yarayamadı ama şehir değiştirince dosya istemem lazımdı 3 defa baş hakemlik yapmam lazımdı olmadıııı yine evde yokum bu giidişle o kursa giden zaman ve para yanacak
DJpcgo: Sağlam karın kası nasıl yapılır merak edip yapmak isteyen olursa belki çok zor hareketler değil ve sadece 8 dakika her gün
ayyy bak ben ne soracaktım neler yazdım toprak güveçe hiç yoğurt mayaladınızmı ben yanmış güveçte bir deneme yapacağım (yanmamışı elimde yok) yapan varsa tavsiyeye açığım.
gamze güvenlik için ben birşey almadım almıcam da muhtemelen çünkü benim evde okadar ortada dağılacak şey yok pirizleri kapatırım sadece çekmece de çok yok hem çekmeceleri açmamayı öğretmek daha iyi olmazmı başka yere gittiğimizde daha çok dikkat çekecek dökecek gerçi öğretme yolunuda siz daha iyi bilirsiniz bu konuda da fikir verin hadiiii
ben oğluma hep tatlım diye severdim şimdi attı tattı gibi birşeyler diyor ben hala içinde uğraşayım haaaa haaa haa ile başladım bana kolay gele ben uyuyup vakit geçireyim susuzluk hissetmemiş olurum hem az daha dayanayım zaten 8 gün yedim bari kalanları kolay tamamlayım.
bol şekerli sohbetler
nazobülo, güle güle giy aldıklarını..Şimdi tam alışveriş zamanı aslında, fiyatlar çok uygun çünkü..Devkule'nin de söylediği gibi fazlalık hangimizde yok ki?
Usha, bu kadar sevimli ve samimi birinin çirkin olması mümkün olamaz ki zaten..Bende güzel olduğuna eminim
Gamzeciğim bende güvenlik için özel birşey yapmadım henüz..Ama bence de en önemlisi prizler..
devkule, madem kursa gittin, iyi de puan aldın..Diğer gerekenleri yerine getir bence..Bayılırım ben voleybola
Bu arada benim oğlum hala daha sadece vavavava deyip duruyor..Ne zaman değişik birşeyler söyleyecek çok merak ediyorum:44:Halbuki yanındayken de hiç susmuyorum..
Sağolasın devkule ve karaca daha iyileri sizin olsun gamze ben büyüğümde şöle önlemler almıştım mesela orta sehpadan tv ünitesinden tehlikelileri kaldırdım ama boşta bırakmadım hafif tehlikesiz şeyler koydum hasır sepet çerçeve gibi örtüyü o çekti ben koydum anlatarak mutfakta çok tehlikelileri bağladım plastik tasların olduğunu bıraktım o dağattı anlatarak topladım çekmecedeki örtüleri boşalttı içine girdi yine anlatarak beraber içine koyduk tabak dolabı o açtı ben anlattım annecim düşer kırılır elimiz kesilir uf olur falan bir iki üç derken dördünce sesimi yükselttim bi kere kırdı kalakaldı işte böle olur dedim dahada el sürmedi odasında çekmecelerde yelekleri falan vardı yine anlatarak beraber koyduk ilk zamanda katlayarak yerleştiriyodum bi yerden sonra salıyosun ölece tıkıyodum bir üç beş açtı döktü ama alıştı orda ne olduğunu öğrendi artık ilgilenmedi gittiğim yerde dolap açarsa ba burda sana göre bişey yok falan diye engelledim sehpa üstündekileri zaten evde ellenmez diye alıştığından ellemedi doktorum sölemişti gerçekten tehlikelilere direk sesini yükselt yumuşak davranma ki tehlike olduğunu anlasın ütü priz soba gibi
gamzeee güvelik işi için bana da nazlının söledikleri mantıklı gibi geldi.. şuan bizimki de çekmece karıştırmak istediğinde ben de yanına oturuyorum açıp bakıyoruz ilgi çekecek bişi bulamayınca konuşup anlaşıp kapatıyoz çekmeceyi, sonra yanındaki çekmeceye uzanıyo, onuda aynı şekilde açıp kapatıyoz, sonra yanındakinee, Allahtan ünitede 3 tane vaar.. sabırla yaklaşınca, tek tek açıp gösterince ve anlatınca, heves meves kalmıyo bizimkinde.. sonra sıkılıyo bırakıp dönüyo arkasını oyuncaklarına gidiyo.. yani evden dışarıya hiiç çıkarmıyacam diyosan al tak kilitleri, ama insan içine çıkacaz diyorsan öğret doğruyu yanlışı.. bencee.. benim kuzenim de hep bu kilitlerle büyüttü, evine bi gittik, buzdolabında, çamaşır makinesinde, klozette, kapıların hepsinde, tüm sehpaların köşesinde kilit koruyucu falan.. amaa bıdık ayaklandığında ilk 6 ay evden dışarı çıkamadı, kimseye gidemedi çocuk rahat durmuyo heryeri karıştırıyor diye.. gözümün önünde böyle bir örnek varken ben o kilitleri almayı hiiç düşünmüyorum..
happy yok demem sana hayır, sen gel hadi ne zaman istersenn.. hem ben arkadaşlarıma hiiç hayır demem.. bizde sevioozzda bi tanışaydık daha çok sevcektik sankim.. neyse sen birgün buraya da geleceksin biliyorum ben ve programlamanı yapıp rahatlamanı bekliyom hiiç sıkıştırmıyorum farkındaysan, öle bekliyom ben sizii..
asuu ne tatlısın, izmir.. off.ne güzel.... ilk deniz deneyimi içinde bıdığa başarılar.. inşallah keyifli olur herşey sizin için..
ushaaa, kız ne diyo bunlar sana ya.. sen dal gibi bişisin, neyin dalgası bunlardaki.. sıcak çarptı herhal bunları..tatlı dilin yeter senin ciciim.. sen bakma onlaraaa...
sevdalinkaaaa, kemeceeeee neredesiniiizzzzzz....???
dal haa...dal öylemi...
kız sen onlardan çok dalga geçion bakıyom
dal dediğin 50 kilo olur
bilemedin 60
oda olmadı (tabi boyda varsa)taş çatlasın 65
benim kilomdaki dallar varsa ancak 500 yıllık çınar ağaçlarında
Teşekkürler usha daha iyileri senin olsun dediğim kızlar sadece detarjanlardan klozet kovadan dolayı banyo kapısı hep kapalıydı mutfaktada detarjan dolabı kapalıydı
:109:Sen ne kadar sevimli bir insansın..Bayılıyorum yazdıklarına..Ama ne yalan söyleyeyim dediğin kadar kilolu olduğuna da inanmıyorum..
Asu, bebeğinin ilk deniz deneyimini paylaşırsan sevinirim..Bende çok niyetlendim ama cesaret edemedim
Kızlar bilmiyorum sizin bebişler de öyle mi ama ben oğluma ne oyuncak alırsam alayım onu bırakıp bambaşka şeylerle oynuyor..Mesela mandallar, krem kutuları vs..Acaba ilgisini çekecek oyuncağı mı bulamıyorum..Bilmiyorum ki:44:
:109:Sen ne kadar sevimli bir insansın..Bayılıyorum yazdıklarına..Ama ne yalan söyleyeyim dediğin kadar kilolu olduğuna da inanmıyorum..
Asu, bebeğinin ilk deniz deneyimini paylaşırsan sevinirim..Bende çok niyetlendim ama cesaret edemedim
Kızlar bilmiyorum sizin bebişler de öyle mi ama ben oğluma ne oyuncak alırsam alayım onu bırakıp bambaşka şeylerle oynuyor..Mesela mandallar, krem kutuları vs..Acaba ilgisini çekecek oyuncağı mı bulamıyorum..Bilmiyorum ki:44:[/QUOTE
karaca merhaba,
bende bir sürü oyuncak var ve inanır mısın bir gün oynadıkları ile 2 gün oynamıyorlar ilgilerini çekmiyor. ama işte plastik kaşık mandal krem kutuları ıslak mendil kutusu ve daha bir sürü araç gerece o kadar ilgililer ki. bende çözüm olarak oyuncakların hepsini aynı gün çıkarmıyorum. örneğin bugun verdiğim oyuncağı bir daha 5-6 gün sonra gösteriyorum böylece değişik geliyor ve yeniden keşfetmeye çalışıyorlar. yani bir süre gösterme sonra yeniden yeniden.
oyuncak alırken ayına ve gelişimine göre alırsan örneğin ben şu an +9 ay ve +12 ay oyuncakları alıyorum .bizim temamız çok çok oyun ve birlikte vakit geçirmek,tek olmadıkları için birlikte bir yerlere gidip gelemiyoruz akşama kadar evde oyun oynuyoruz.tabi hayal gücümüzü canlı tutmak için de oyuncaklarla dolup taşıyoruz.
sağol canım o senin kendi sevimliliiin
ama okadar hatta o kadardan da fazla oldu benim kilolar
ilk yazmaya başladığımda bi msj yazmıştım syf 1225 te bak ona bi arada sen ver kararını
tam alışveriş zamanı...iyi zamanlama..Slmlar kaç gündür giremedim nasılsınız ben iyiyim kızlarda iyi şükür mecburi ara verdim oruca tekrar başladım bayram sonu eşimle gidicemiz tatil için alışveriş yaptım bol bol yaz başı bişey almadım bu yaz idare edim dedim fazlalığım var diye yani durdum durdum yaz sonu alışverişe vurdum neyse seneye hazır gelir elime
E hadi hayırlı uğurlu olsun...
güselim dimiiiii
neyse küsmicem kimseye kızım emeklemeye başladı çünkü
bide dün akşam kızım atta gidelimmi diye başladı babası
atta atta diye diye oda başladı atta demeye
ama öölebi atta demekki anlatamam
bugünde öyle hiç susmuyo sıpa
atta atta atta atta atta atta atta
genetik Dicem...üstü e saldıracaksınız...saka saka...birden konuşmaya baslar..esimin yeğeni birden uzun uzun cümleler kurmuştu..çok tatliydi kuzu..nazobülo, güle güle giy aldıklarını..Şimdi tam alışveriş zamanı aslında, fiyatlar çok uygun çünkü..Devkule'nin de söylediği gibi fazlalık hangimizde yok ki?
Usha, bu kadar sevimli ve samimi birinin çirkin olması mümkün olamaz ki zaten..Bende güzel olduğuna eminim
Gamzeciğim bende güvenlik için özel birşey yapmadım henüz..Ama bence de en önemlisi prizler..
devkule, madem kursa gittin, iyi de puan aldın..Diğer gerekenleri yerine getir bence..Bayılırım ben voleybola
Bu arada benim oğlum hala daha sadece vavavava deyip duruyor..Ne zaman değişik birşeyler söyleyecek çok merak ediyorum:44:Halbuki yanındayken de hiç susmuyorum..
Doktorun Adem güneş Anadolu pedogojisi gibi tavsiyelerde bulunmuş..hoş...kabul edilebilir..makul..Sağolasın devkule ve karaca daha iyileri sizin olsun gamze ben büyüğümde şöle önlemler almıştım mesela orta sehpadan tv ünitesinden tehlikelileri kaldırdım ama boşta bırakmadım hafif tehlikesiz şeyler koydum hasır sepet çerçeve gibi örtüyü o çekti ben koydum anlatarak mutfakta çok tehlikelileri bağladım plastik tasların olduğunu bıraktım o dağattı anlatarak topladım çekmecedeki örtüleri boşalttı içine girdi yine anlatarak beraber içine koyduk tabak dolabı o açtı ben anlattım annecim düşer kırılır elimiz kesilir uf olur falan bir iki üç derken dördünce sesimi yükselttim bi kere kırdı kalakaldı işte böle olur dedim dahada el sürmedi odasında çekmecelerde yelekleri falan vardı yine anlatarak beraber koyduk ilk zamanda katlayarak yerleştiriyodum bi yerden sonra salıyosun ölece tıkıyodum bir üç beş açtı döktü ama alıştı orda ne olduğunu öğrendi artık ilgilenmedi gittiğim yerde dolap açarsa ba burda sana göre bişey yok falan diye engelledim sehpa üstündekileri zaten evde ellenmez diye alıştığından ellemedi doktorum sölemişti gerçekten tehlikelilere direk sesini yükselt yumuşak davranma ki tehlike olduğunu anlasın ütü priz soba gibi
Gamzecim bana ne asu Nun telefon numarası ne de fotograflar geldi..sen bunları nereye atıyorsun..bı yanlış anlaşılmamı var acaba..:18:asu beni aramıssın cnm görmedm şimdide sen müsait deilsin sanırım sana sormadan edibeye numaranı verdim bi sakınca olmas die düşündm cnm eger kızarsan zaten edibe seni rahtsız etmezzaten sende beni aramışsın edibenin numara icin sanırım hdi sizde buluşun bizde kemece ile ikinizde tanıyan kişiler olarak hic kıskanmayız ama sevdayı kıskandım şimdi
Canım, ben o mesajını görmemiştim..Ama kilon sabitlendiğine göre, yani almadığına göre vermeye başlarsın artık..Hiç canını sıkma..Allah çözümsüz dert vermesin..Kilonun çözümü var sonuçta..
rudi, canım, ayına ve gelişimine göre almaya dikkat ediyorum..Ama şu "her gün farklı oyuncak" olayı doğru sanıyorum..İlgiyi canlı tutmak önemli tabi..Şimdilik en favori oyuncağımız "yürüyen pepe"Gerçi o oyuncak ay ve gelişim gözetilmeden alınmıştı ama sanıyorum yürümesi ve müziği ilgisini çok çekiyor.. Aslında ona da yeni alıştı..İlk aldığımız zamanlarda (4 aylıkken almıştık) çalıştırdığımız vakit ağlıyordu
Bu arada size birşey soracağım..Geceleri bebeğinizin ağlayarak uyandığı oluyor mu? Biz de bu aralar olmaya başladı..Sanki bir yerine çimdik atılmış gibi ağlamaya başlıyor
size bir sorum var.. halaa emzik ve biberon kullanan var mııı?
ya bu akşam bi tanıdıkla biraradaydık, malum.. :) 15 aylık ikizleri var, halaa emzik ağızlarında sürekli, ve suyu bile biberonla içiyorlar..
bende iki tane birden çok zor ya bakımı, bilerek mi bıraktırmadın emziği ve biberonu diye sordum, hani kolaylık olsun diye mi gibisinden.. ne bilim merak ettim, salak kafam ne dürttü beni bilmem.. oda hayır, doktor tavsiyesi, 2 yaşına kadar kullanacaz dedi.. ama emzik sürekli ağızlarında cuk cuk.. ne konuşuyolar ne bi ses çıkarıyolar.. Emir onlardan 6 ay küçük çenesi hiç durmuyo.. neyse, şunu soracağım.. doktoru demişki, ki tanıdığım biri arayıp soracam da bana niye getirmiyon oğlunu diye hesap soracak diye arayamadım.. demiş ki, çocukların psikolojik gelişimi için, eğer 6. ayda bıraktıramadıysan bu emzik ve biberonu bi daha 2 yaşından önce bıraktırmamak, ayırmamak gerekirmiş.. çocukları depresyona sokarmış bu ani ayrılıklar..
ağzım açık kaldı, şaştım kaldım.. onca okudum araştırdım uzman tanıdıklarımla konuştum heeeeç böle bişi duymadım ben..
şimdi Emir zaten ne emzik ne de biberon kullanmıyor 6 aylıkken bıraktık ikisinide, ki zaten öle bi alışkanlık durumu da olmadı hiç.. dicem o ki (ay çok uzattım) beni çok ilgilendiren bir durum değil bu da, aranızda hala emzik ya da biberon kullanan varsa, bu konuyu uzman doktorlara danışsın bi derim.. ki sanırım formül süt verenler biberonu mecbur kullanıyodur herhalde, başka nasıl içecek ki çocuk sütü, hele uyurken falan..
ya işte dediğim gibi çok bildiğim bi konu değil ama, paylaşayım sizinlede aklınızda olsun dedim.. bana da hep emzik itici gelmiştir, Emire hiç alıştırmadım desem yalan olmaz.. bana sanki konuşmayı ya da yeme alışkanlıklarını erteliyor gibi geliyor idi, hatta ve hatta insanlarla iletişimi bile yavaşlattığını düşünüyodum ki bugün bu fikirlerimden emin oldum.. ya off neyse, şimdi aranızda hala kullanan varsa yanlış bi fikir vermiyeyim.. bunlar sadece benim fikirlerim, kanıtlanmış uzman görüşleri değil..
hadi sizde bi araştırın soruşturun da şu işi, hala kullanan bebişler için bi tatlıya bağlıyalım.. öpüldünüz,iyi geceler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?