2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Sağolasın devkule ve karaca daha iyileri sizin olsun gamze ben büyüğümde şöle önlemler almıştım mesela orta sehpadan tv ünitesinden tehlikelileri kaldırdım ama boşta bırakmadım hafif tehlikesiz şeyler koydum hasır sepet çerçeve gibi örtüyü o çekti ben koydum anlatarak mutfakta çok tehlikelileri bağladım plastik tasların olduğunu bıraktım o dağattı anlatarak topladım çekmecedeki örtüleri boşalttı içine girdi yine anlatarak beraber içine koyduk tabak dolabı o açtı ben anlattım annecim düşer kırılır elimiz kesilir uf olur falan bir iki üç derken dördünce sesimi yükselttim bi kere kırdı kalakaldı işte böle olur dedim dahada el sürmedi odasında çekmecelerde yelekleri falan vardı yine anlatarak beraber koyduk ilk zamanda katlayarak yerleştiriyodum bi yerden sonra salıyosun ölece tıkıyodum bir üç beş açtı döktü ama alıştı orda ne olduğunu öğrendi artık ilgilenmedi gittiğim yerde dolap açarsa ba burda sana göre bişey yok falan diye engelledim sehpa üstündekileri zaten evde ellenmez diye alıştığından ellemedi doktorum sölemişti gerçekten tehlikelilere direk sesini yükselt yumuşak davranma ki tehlike olduğunu anlasın ütü priz soba gibi

güle güle giy canım

valla sen beni çozdün kule
ay ne 8 dakka ben 8 saniye uğraşamam
güveç yoğurdu denemedim ama duymuştum sanki birilerinden bööle kalıp gibi oluyomuştu galiba
oğluşuna da maşşallah

sağol canım
bu arada benim kız her ayını doldurduğu gün yeni bir atraksiyona imza atıyo
belki seninkide ayının dolmasını bekliyodur

bende böyle bişiiler düşünüyorum.aslında benim evde ööle çok ıncık cıncık kırılacak yok.sevmem ole biblo ıbır cıbır bissürü
2priz var aşağıda boyu yetecek yerde birinin önünde yemek masası diğerinin önünede koltuk koydum
çekmecelerdeyse kavga ediyoz

gamzeee güvelik işi için bana da nazlının söledikleri mantıklı gibi geldi.. şuan bizimki de çekmece karıştırmak istediğinde ben de yanına oturuyorum açıp bakıyoruz ilgi çekecek bişi bulamayınca konuşup anlaşıp kapatıyoz çekmeceyi, sonra yanındaki çekmeceye uzanıyo, onuda aynı şekilde açıp kapatıyoz, sonra yanındakinee, Allahtan ünitede 3 tane vaar.. sabırla yaklaşınca, tek tek açıp gösterince ve anlatınca, heves meves kalmıyo bizimkinde.. sonra sıkılıyo bırakıp dönüyo arkasını oyuncaklarına gidiyo.. yani evden dışarıya hiiç çıkarmıyacam diyosan al tak kilitleri, ama insan içine çıkacaz diyorsan öğret doğruyu yanlışı.. bencee.. benim kuzenim de hep bu kilitlerle büyüttü, evine bi gittik, buzdolabında, çamaşır makinesinde, klozette, kapıların hepsinde, tüm sehpaların köşesinde kilit koruyucu falan.. amaa bıdık ayaklandığında ilk 6 ay evden dışarı çıkamadı, kimseye gidemedi çocuk rahat durmuyo heryeri karıştırıyor diye.. gözümün önünde böyle bir örnek varken ben o kilitleri almayı hiiç düşünmüyorum..

happy yok demem sana hayır, sen gel hadi ne zaman istersenn.. hem ben arkadaşlarıma hiiç hayır demem.. bizde sevioozz da bi tanışaydık daha çok sevcektik sankim.. neyse sen birgün buraya da geleceksin biliyorum ben ve programlamanı yapıp rahatlamanı bekliyom hiiç sıkıştırmıyorum farkındaysan, öle bekliyom ben sizii..

asuu ne tatlısın, izmir.. off.ne güzel.... ilk deniz deneyimi içinde bıdığa başarılar.. inşallah keyifli olur herşey sizin için..

ushaaa, kız ne diyo bunlar sana ya.. sen dal gibi bişisin, neyin dalgası bunlardaki.. sıcak çarptı herhal bunları.. tatlı dilin yeter senin ciciim.. sen bakma onlaraaa...

sevdalinkaaaa, kemeceeeee neredesiniiizzzzzz....???

dal haa...dal öylemi...
kız sen onlardan çok dalga geçion bakıyom
dal dediğin 50 kilo olur
bilemedin 60
oda olmadı (tabi boyda varsa)taş çatlasın 65
benim kilomdaki dallar varsa ancak 500 yıllık çınar ağaçlarında

:109:Sen ne kadar sevimli bir insansın..Bayılıyorum yazdıklarına..Ama ne yalan söyleyeyim dediğin kadar kilolu olduğuna da inanmıyorum..

Asu, bebeğinin ilk deniz deneyimini paylaşırsan sevinirim..Bende çok niyetlendim ama cesaret edemedim

Kızlar bilmiyorum sizin bebişler de öyle mi ama ben oğluma ne oyuncak alırsam alayım onu bırakıp bambaşka şeylerle oynuyor..Mesela mandallar, krem kutuları vs..Acaba ilgisini çekecek oyuncağı mı bulamıyorum..Bilmiyorum ki:44:

Teşekkürler usha daha iyileri senin olsun dediğim kızlar sadece detarjanlardan klozet kovadan dolayı banyo kapısı hep kapalıydı mutfaktada detarjan dolabı kapalıydı

Teşekkürler usha daha iyileri senin olsun dediğim kızlar sadece detarjanlardan klozet kovadan dolayı banyo kapısı hep kapalıydı mutfaktada detarjan dolabı kapalıydı

sağol canım ama ben son 1 yıldır alışveriş yapamıyorum psikolojim bozuluyo
iyi hatırlattın canım ya benimde mutfakta deterjan dolabı var şimdi açamıyo ama 1 aya açar ona çözüm düşünmek lazım
aslında evde kilitli oda çocukları daha çok cezbediyo ama yapçak bişey yok bende banyoyu kitlicem

sağol canım o senin kendi sevimliliiin
ama okadar hatta o kadardan da fazla oldu benim kilolar
ilk yazmaya başladığımda bi msj yazmıştım syf 1225 te bak ona bi arada sen ver kararını

Son düzenleme:
sağol canım o senin kendi sevimliliiin
ama okadar hatta o kadardan da fazla oldu benim kilolar
ilk yazmaya başladığımda bi msj yazmıştım syf 1225 te bak ona bi arada sen ver kararını

Canım, ben o mesajını görmemiştim..Ama kilon sabitlendiğine göre, yani almadığına göre vermeye başlarsın artık..Hiç canını sıkma..Allah çözümsüz dert vermesin..Kilonun çözümü var sonuçta..

rudi, canım, ayına ve gelişimine göre almaya dikkat ediyorum..Ama şu "her gün farklı oyuncak" olayı doğru sanıyorum..İlgiyi canlı tutmak önemli tabi..Şimdilik en favori oyuncağımız "yürüyen pepe" Gerçi o oyuncak ay ve gelişim gözetilmeden alınmıştı ama sanıyorum yürümesi ve müziği ilgisini çok çekiyor.. Aslında ona da yeni alıştı..İlk aldığımız zamanlarda (4 aylıkken almıştık) çalıştırdığımız vakit ağlıyordu

Bu arada size birşey soracağım..Geceleri bebeğinizin ağlayarak uyandığı oluyor mu? Biz de bu aralar olmaya başladı..Sanki bir yerine çimdik atılmış gibi ağlamaya başlıyor

tam alışveriş zamanı...iyi zamanlama..

E hadi hayırlı uğurlu olsun...Öptüm onu..

genetik Dicem...üstü e saldıracaksınız...saka saka...birden konuşmaya baslar..esimin yeğeni birden uzun uzun cümleler kurmuştu..çok tatliydi kuzu..
Doktorun Adem güneş Anadolu pedogojisi gibi tavsiyelerde bulunmuş..hoş...kabul edilebilir..makul..

Gamzecim bana ne asu Nun telefon numarası ne de fotograflar geldi..sen bunları nereye atıyorsun..bı yanlış anlaşılmamı var acaba..:18:

Bu. Arada erdem 2 gündür mercimek çorbası iciyo...hemde kase kase..fosur fosur da uyuyo..yani gaz yapmiyo artık bu aydan sonra galiba...soyliyim dedim...verecek olan varsa..

bizde epeydir vardı o ağlayarak uyanma
bazen yarım saatte bir uyanıp ağlıyo
kucağıma alıncada susup uyumaya devam ediyo
anne yoksunluğumuymuş neymiş
annesinin yanında olduğunu hissetmek istiyomuş bebişler
şöyle bir yaşlarına gelselerde dertlerimiz azalsa diyodum ama
emekleme yürüme derken azalacağına artacak galiba

size bir sorum var.. halaa emzik ve biberon kullanan var mııı?

ya bu akşam bi tanıdıkla biraradaydık, malum.. :) 15 aylık ikizleri var, halaa emzik ağızlarında sürekli, ve suyu bile biberonla içiyorlar..
bende iki tane birden çok zor ya bakımı, bilerek mi bıraktırmadın emziği ve biberonu diye sordum, hani kolaylık olsun diye mi gibisinden.. ne bilim merak ettim, salak kafam ne dürttü beni bilmem.. oda hayır, doktor tavsiyesi, 2 yaşına kadar kullanacaz dedi.. ama emzik sürekli ağızlarında cuk cuk.. ne konuşuyolar ne bi ses çıkarıyolar.. Emir onlardan 6 ay küçük çenesi hiç durmuyo.. neyse, şunu soracağım.. doktoru demişki, ki tanıdığım biri arayıp soracam da bana niye getirmiyon oğlunu diye hesap soracak diye arayamadım.. demiş ki, çocukların psikolojik gelişimi için, eğer 6. ayda bıraktıramadıysan bu emzik ve biberonu bi daha 2 yaşından önce bıraktırmamak, ayırmamak gerekirmiş.. çocukları depresyona sokarmış bu ani ayrılıklar..
ağzım açık kaldı, şaştım kaldım.. onca okudum araştırdım uzman tanıdıklarımla konuştum heeeeç böle bişi duymadım ben..
şimdi Emir zaten ne emzik ne de biberon kullanmıyor 6 aylıkken bıraktık ikisinide, ki zaten öle bi alışkanlık durumu da olmadı hiç.. dicem o ki (ay çok uzattım) beni çok ilgilendiren bir durum değil bu da, aranızda hala emzik ya da biberon kullanan varsa, bu konuyu uzman doktorlara danışsın bi derim.. ki sanırım formül süt verenler biberonu mecbur kullanıyodur herhalde, başka nasıl içecek ki çocuk sütü, hele uyurken falan..
ya işte dediğim gibi çok bildiğim bi konu değil ama, paylaşayım sizinlede aklınızda olsun dedim.. bana da hep emzik itici gelmiştir, Emire hiç alıştırmadım desem yalan olmaz.. bana sanki konuşmayı ya da yeme alışkanlıklarını erteliyor gibi geliyor idi, hatta ve hatta insanlarla iletişimi bile yavaşlattığını düşünüyodum ki bugün bu fikirlerimden emin oldum.. ya off neyse, şimdi aranızda hala kullanan varsa yanlış bi fikir vermiyeyim.. bunlar sadece benim fikirlerim, kanıtlanmış uzman görüşleri değil..
hadi sizde bi araştırın soruşturun da şu işi, hala kullanan bebişler için bi tatlıya bağlıyalım.. öpüldünüz,iyi geceler..

ben hiç vermedim emzik
tabi 2 aylık falandı ne büyük eşşeklik etmişim dedim
vereyim dedim kızım istemedi bu sefer
ama şimdide iyiki vermemişim bide bıraktırmakla uğraşacaktık diyorum

kızlarr günaydınnn.benn geldimmm.ya tam eve döndüm hasret bitti,size kavuştum derken vınnn oyun oynadı.kota dolmuşş.beklemek zorunda kaldımm bende.bi bakıma iyi olduu.evle ilgilendim bende.tatil dönüşlerinden nefret ederim.bavulu boşalt,yerleştir,evi düzene sokk.hele bi de bu çocukla.allahım 9aylık bi bebek yorulma nedir bilmez mi,uyku nedir bilmez mi.öğlen uykumuz hala yarım saat.hele bi de ramazanlıkk,ayy daha gücüm kalmıyoo.gözümm karardı kaç sefer.bu uyku meselesini bi ara açacam kızlar,sizlere danışmam gereken sorunlarımız var...
bebişler nasıl büyüdü değil mii???sanki bi anda bebeklikten çıktılar gibi.ağızları dolu laf.sanki bi başlasa konuşmaya ardı arkası gelecek gibi.yatağında ya da bizlere tutanarak ayağa kalka biliyodu oğlum,şimdi 1 haftadır koltuklara tutunup kalkıuo.koltuktaysa geri geri inerek yere iniyo sıpa.bunu yaparkenn o kadar dikkatli yapıyo ki düştü ya yavrumm biliyoo yine canı acıyacak diye.
dün iftara 5-10dak kala kocaya bişeyler söyledim.o da neresinden anladıysa ters bi cevap verdi.hiç sesimi etmedim ben de.dur dedimm bi önce karnımı doyurayımm sonra sıra ona gelecek.neyse iftarımızı açtık.mutfağı toparladım.oğlumla odaya geçtik.kanapede oğlum perdeyle oynuyo.ben de yanındayım düşmesin diye.koca geldii.demek iftardan sonra kan beyne gitmeye başlayınca hatasını anladı geldii özür dilemek için öpmeye,sarılmaya.allahımm bizim oğlanı görmeliydiniz.yakasından tutup bi itişi var.babaı bi kenara ittii.geldi kendisi boynuma sarıldı,alttan alta da gülüyo.ayyy allahım kala kaldık böyle.alıp öpsem mi,ısırsam mı.sinirlenmiştim,oğluş öyle yapınca sinir minir kaldı.baba da arada kaynadı valla.
büyüyünce herşeye tepki vermeye başladılar.daha bi tatlıı oldularrr.
neyse kızlar burdayım artıkk.bi ara yine bişeyler yazacamm.danışacak konularım var.öpüldünüzzzzz.

gunaydın kızlar
nasılsınız.
bızde cok ıyıyız benım pasa haftasonunu bıraz daha ıyı gecırdık bogazımız gecmek uzere sadece balgamımız var yemek yerken takılıo yedıgını kusuo balgam cıkarıo buda balgamını boyle cıkaracak napalım ama keyfımız yerınde.normalde bız annemlerın yaylasında kalıoz ben calıstıgım ııcn annem bakıo cocuga ordan gıdıs gelıs yapıyordum buhafta teyzesı geldı evımzıde kalalım bıraz dedık ozlemısım evımı ama kuzey efendı rahatsızlasınca burnumuzdan geldı bu haftasonu dayanamadık tekrar yayalaya gıttık sımdı orda serın serın yatıo.pasa ııcn evımı aldıgım gunen berı tadını hıc cıkaramadım nese canı sagolsun kuzumun.

Edibe, herhalde benim oğlum da direk uzun cümlelerden başlayacak..Laf dinlemeye geldi mi işi gücü bırakıp odaklanıyor ama konuşmaya pek gönlü yok gibi şimdilik..
Bu arada ben bir kaç haftadır ara ara mercimek yemeği veriyorum..Çok şükür bizde de gaz olmadı..

Usha, bizde de durum bu..Sık sık uyanıp ağlıyor, kucağıma aldığım vakit tekrar uykuya geçiyor..Ama bu arada bende uyku falan kalmıyor tabi..Gerçi az uykuyla yaşamaya alıştım..İyiyim yani..

EmireAmade
, benim oğlum emziği hiç istemedi zaten..Sevmedi bir türlü..Ama henüz biberon kullanıyoruz..Zira her gece en az 2 kere su içiyor..Ben de bir yerde en geç 9. ayda biberonu bıraktırıp bardağa geçmek gerektiğini okumuştum..Hatta size bir link vereyim..

Anne Olunca Anladm - Bebeim Byrken - BBERONDAN BARDAA GEERKEN

ilkim_aras, hoşgeldin..Bebeğine de maşallah 9.ayda bayağı bir gelişme oluyor bebeklerde belli ki..Bekliyorum bakalım..

beyhan25, canım ben çok duydum yaylanın methini..Gerçekten çok serin oluyormuş..Bizim için de oturun serin serin
Oğlunun iyileşmesine de çok sevindim..Allah bebeklerimize sağlık sıhhat versin

Günaydın teşekkürler hapyy valla ne pedagojisi bilemicem bütün uygulamalar kendi düşüncem doktorum şu çok tehlikeli olayını sölemişti bu arada benimki bi süredir içiyo mercimek hemde masada bizimle acılı macılı ve aynen höpür höpür tuba emzik ve biberon benim uzmanlık alanım büyüğüm 1.5 yaşında bıraktı emziği ama 6 aydan sonra uyuyacağı zaman arıyodu o sırada alıp uyudumu pıt atıyodu gündüzde aramıyodu biberon desen hala kullanıyo oda sadece süt için herşeyi bardakla içiyo ama sütü biberonla bende günde bi kere ve sadece süt için olduğu için çok üstelemedim konuşmasını etkilemedi benimde tanıdığım var ne emziş ne biberon aldı defneyle akran ama hala konu0uyo defneyese sus artık diyoruz ben mama verdiğim için derende biberon kullanıyo suyu alıştırma bardağıyla içiyo emzlkte alıyo ama oda cırcır mama baba dede aba hadi anni hammm mmm gibi bi sürü şey sayıklıyo dahada var unuttum ama benim doktorum emzlği 1 yaşında en en geç 2 yaşında bıraktır dedi benimkiler ememediği için emzik rahatlatıcı sizinkiler emiyo ve dolayısıyla emme içgüdüsünü gideriyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…