2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

hmmm bu durum bizde de var galiba emzik almayan bebekler böyle yapıyor olabilirmi yoksa bizim yanlışlıkla alıştırdığımız bir huy mu oldu ben bir ara azalttırmıştım ama diş faslı ile tekrar başladıkemişme işine ve bugün gündüz de sürekli emdi allahtan halaları biraz alıp gezdiriyor yoksa oğlanla yapışık emişme modunda gezecektik üst dişlerde biran önce çıkıverselerdi bu arada karaca ve beyhan eylül 27 sonrası yokummmm

Kızlar bebeklere kullandığımız demir damlaları toplatiliyormus saglık bakanlığı tarafından saglık ocakları veriyordu artık vermiyormuş tv de de çıkmış b konuda bilgisi olan var mi

Akşam'dan Doruk Çakar'ın haberine göre, 2004 yılında başlatılan 'Demir gibi Türkiye' projesi kapsamında 24 aya kadar olan bebeklere verilen Ferro Sanol isimli demir damlasının analizler sonucu kullanıma uygun bulunmayan bazı serileri eczane, depo ve hastanelerden toplatıldı.
Bakanlığın Eczacılık ve Tıbbi Ürün ve Şube Müdürlüğü'nce İl Sağlık Müdürlüklerine gönderilen yazıda şöyle denildi: Bu yıl dağıtılmakta olan Ekim 2016 son kullanma tarihli ürülerin bazı serilerinin analizler sonucu kullanılması uygun bulunmamıştır. Söz konusu serilere eczane, depo ve hastanelerden geri çekme işlemi uygulanmıştır. Ayrıca aile hekimlerinin ellerinde kalan serilerin de dağıtımı durdurulmuştur...

yok yok bu kasım bebişlerinin hepsi hemen hemen aynı uyku sevmiyo bide anneci oldular deniz babada bile zor duruyo hep kucağımda yürüteçte hele hiç durmuyo bu akrep bebeklerinin elinde kalcaz valla napalım canları sağolsunda ama yandık bilesiniz

Kemece bilgi için teşekkürler. bende sağlık ocağından verilmiş vardı arada içiriyordum son kullanım tarihi 2016.hemen çöpe attım.vallahi tv falan izlemiyorum hiç haberim yok idi. buradan okudum.
ee şimdi ne kullanacağız.yoksa hiç kullanmasak mı?

denis canım merhaba, nasılsın? benim oğlum yay burcu 30 kasım doğumlu, geçen kız kardeşim dediki ne kadar yay burcu arkadaşım oldu hepsi de hareketli ve çok neşeliydi, benim çevremde yay burcu olan oğlum dışında kimse olmadığı için bilmiyorum, neşeli olmak güzel de yahu kıpır kıpır, eli dursa ayağı, ayağı dursa totosu durmaz ne bu ya... akreplere gelince eşim akrep, birçok da arkadaşım oldu vallı akıllı ağır oturaklı tiplerdi:)

canım ben de çöpe attım, ciddi bişi olmasa bu konuların esamesi geçmezdi, ayyuka çıkan bişiler olmuşturda bu haberler çıkmıştır. Yalnız benim oğlumda kansızlık vardı, cuma günü kontrol vardı sorucam bakalım ne içireceğiz, yada tekrar kan sayımı yaptırıp bakmak lazım, düzelmişse boşu boşuna vermemek için.

canım sanada merhabalar görmeden çıkmışım valla denizde aynı felaket hareketli ve uyku sevmiyo nasıl ağırbaşlılık anlayamadımki:26: bide kan ilacı için yazdıklarından haberim yoktu çok saol

Canım ben de tesadüfen okudum paylaşayım dedim.

Deniz biraz büyüsün senin ne kadar yardımcın olacak, gör bak ağırlığı sen o zaman:) şimdi tüy sikletler ondan annesi

bu arada özelden dahi (KARACA kusura bakma becerince ilk sana göstericem yüzümü), profil, avatar vs hiç birine fotoğraf yükleyemedim, daha doğrusu yükledim zannettim çıktım baktım yok, albüm oluştur yaptım oraya yüklendi gözüktü ama o da nerde baktım ben bile göremedim, bilen varsa yazsın ya, gerçi daha önce yüzlerce kez, tuba, usha ve diğer arkadaşlar anlatmıştı ama bilemedim yine de:26:

bu arada foto muhabbeti yapmışken, gamze nerdesin gamze, kız aylar yıllar olacak ben de buluşmalarımızın tek karesi bile yok, fotolar taa izmire bile gitmiş, asuya zaten yollamıştın zaten bak bozuluyorum ha, ya bana da yolla yada kızlar edibe yada asu siz yollayın gamze yoğun heralde:) neyse şaka bi yana valla istiyorum o fotoğrafları, yollamak zor ise senin için (zira anladım ki biraz önce biraz zahmetli imiş) tekrar canlı buluşma organize edelim, flash ile getir ben yükleyeyim:)

Herkese günaydın

Bu demir ilacı olayını bende duydum..Gerçi ben hiç vermemiştim zaten..Hatta acaba hata mı yapıyorum diye çok düşündüm ama tahlil yapılmadan, her bebeği aynı kabul edip ilaç verme fikri bana pek iyi gelmedi..Üstelik eğer bebekte kansızlık yoksa fazla demir yüklemenin başka rahatsızlıklara yol açtığına dair yazılar okudum..Bir tanesini paylaşayım..

Eğer bebeğin ihtiyacı olmadığı halde demir takviyesi yaparsak zararı olur mu?
Cevabı ise "muhtemelen"
Son çıkan tıbbi yayınlara bakıldığında demir miktarı normal olan bebeklere fazladan bir yıl boyunca demir verildiğinde faydadan çok zarara bile neden olabildiği gösterilmiştir..Örneğin; görsel alan hafızası, vücut hareket işlevleri, ve IQ düşüklüğü..

Peki o zaman sağlık bakanlığı neden öneriyor diye sorunca da şu cevaba rastladım..Ülkemizde 2005 yılından beri öneriliyor zira ülkemizde bebeklerde demir eksikliği anemisine çok rastlanıyormuş..
Fakat bunun bebekte olması içinde ya hamileyken ya da doğumdan sonra annede demir eksikliği olacak ya da bebek hiç anne sütü emmeyecek ve gıdalardan da yeterli demiri alamayacak..
Kısacası tek tek incelemek yerine bütün bebeklere eşitlermişcesine demir şurubu vermek daha kolay geldi sanırım..Bilemiyorum..
9 ay civarı kan tahlili yapıp sonuca göre demir takviyesi yapıp yapmamaya karar vermek en doğru olanı diyor kaynaklar..

Kemece, canım, sen cuma günü doktordan gelince bize yaz mutlaka..Ben merak ederim şimdi..Bu arada resim konusunda sıkma kendini..Nasıl olsa yüklersin..

Devkule, canım ya, Beyhan çalışıyor biliyorsun..Bir de ona soralım, müsait bir zaman bulabilir mi acaba?

gunaydın kızlar

saol cnm
dıs bugdayı cok hevesım vardı aslında benım bole organızasyonlu ıslere bayılırım bısuru otantık sey hazılrım normalde organızasyon ıslerıyle ugrasmak en buyuk zevkım ama cocguma gelınce bazı etkenlerden dolayı tam olarak yapamıyorum bırazda hevesımı kırıorlar elımden geldıkce bende hatıra olsun dıye degıs seyler yapmaya calısıom yoksa sadece benım etkımde olsa acayıp seyler yaparım .
cunku ben evlılık yıl donumu ,dogum gunu gıbı ozel gunlerde aklıma gelmıyecek suprızler hazırlayan tıplerdenım bıde bırtane suprızle degıl tum gun devem eden degısk suprızlerle ugrasırım buyuk zevk alırım bundan..ilerde ımkanım oldumu organızasyon ıslerıyle ugracam dıe benım meslegım bu olmalı aslında ....

senın kuzunun da dısı bu gıdsle yasında cıkar heralde yas gunuyle bırde yapılabılır senınkı cıksın beraber hazırlarız dıs bugdayını...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…