- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #44.481
Herkese merhaba...
Oğlum 21 Kasım 2011'de doğdu. Hamileliğim sırasında bana, dogduktan sonra kalbinde problem olabileceği söylendiği için hamilelik ve doğum çok stresli oldu bizler için. (Aslına bakarsanız bir doktor gebeliği sonlandırmam gerektiğini; bebeğimin yoğun bakımdan çıkmayan, durmadan kalp ameliyatları geçiren ve kalp nakli bekleyen bir bebek olacağını, bunu ona yaşatmaya hakkım olmadığını söylemişti.) Doğduktan sonra bebeğim 1 hafta yoğun bakımda kalsa da ameliyat vs olmadan kendi kendine toparladı ve 2-3 aylıkken "normal kalp" diye raporumuzu aldık. (Bu raporu da özellikle gebeliği sonlandırmamı isteyen doktorun yazmasını talep ettim.) Çok şükür oğlum çok sağlıklı. Hiç bir problem kalmadı.
3 hafta öncesine kadar oğluma ben baktım, 3 hafta önce işe geri döndüm. Şimdi oğlumu çok seven bir bakıcımız var. Bakıcı konusu biraz riskli bir konu. Bu yüzden evde bazı yerlere kamera taktırdık. İş yerinden, istediğim anda oğlumun neler yaptığını görebiliyorum. Zaten kayınvalidem de bakıcının yanında oluyor, aklım evde kalmıyor. Hamileliğim sırasında forumu yakından takip etmiştim. Doğum sonrasında oğlumla ilgilenmekten pek fırsatım olmadı. Ancak şimdi iş yerindeyken arada sırada girip yazılanları okuyorum, paylaştığınız tarifleri not alıyorum. :)
Her çocuk aynı değildir biliyorum ama sanırım bizim oğlumuz biraz tembel. :) Yere bastırmak istediğimizde hemen ayaklarını yukarıya çekiyor. Önceleri çok korktuk, çünkü hiç basmıyordu. Aslında doktorlar pek önermiyor ama yürüteç aldık ona. Adım atarak ilerlemek yerine kendini kaydırıyor şimdilik. En azından yere bastığını görmek bizi rahatlattı. Tanıdık birkaç doktor ile görüştük, "bir problem yok, basmak istemiyor, o kendisini hazır hissettiğinde basacak merak etme" dediler. Henüz emeklemeye de başlamadı. Şimdilik otururken kendisini sağa sola atıp yuvarlanarak uzanmak istediği şeye ulaşıyor. :) Doğduğundan beri yüz üstü yatmaktan nefret ettiği için emeklemeden yürüyeceğini düşünüyorum ben. Bakalım... Hep beraber göreceğiz... :) Sizlerle paylaşırım gelişmeleri...
Forumda birkaç kişinin daha kilolarından şikayetçi olduğunu okudum. Bende reaktif hipoglisemi vardır. 5 yıl once ilaç tedavisine başlamıştık. Dozu değişerek hamile kalana kadar ilaç kullanmaya devam ettim. Endokrinoloğum hamile kaldığımda ilacı kesmemi istedi. Hamileliğim sırasında yediklerime çok dikkat ettim. 10-11 kilo aldım. (oğlum 3900 gr doğdu) Oğlum yoğun bakımdayken 1 hafta boyunca biz de hastanede kaldık. hastaneden eve çıktığımızda vermem gereken kilonun sadece 4 kilo olduğunu görünce çok sevinmiştim. Ancak oğlum yoğun bakımda biberona alıştığı için beni hiç emmedi, dolayısıyla da sütüm artmadı. Sütüm artsın diye getirilen herşeyi yemeye başlayınca kilo almaya başladım. Reaktif hipoglisemi kilo alımıyla daha da tetikleniyor ve kilo almaya devam ediyorsunuz. Şu anda az da olsa sütüm geldiği için henüz tedaviye başlayamadık ve inanır mısınız ben doğum yaptığım kilodayım.dikkat etmeye çalışsam da veremiyorum. (en azından artık almıyorum diye kendimi avutuyorum...) Kilolu bir şekilde işe dönmek inanın insanın psikolojisini çok bozuyor. İnşallah sütüm kesildikten sonra ilaç tedavisi ve diyet ile hemen şu kilolardan kurtulurum.
İşte böyle :)
İnşallah bundan sonra paylaşımlarımız daha çok olur.
Bebişlerinizi tek tek öpüyorum. :)
İşte aynen benim oğlumda böyle canım..Gece uyandığı vakit hemen meme verirsem uyumaya devam ediyor ama bazen bayağı uzun bir süre emiyor, dediğin gibi meme ağzında uyumak istiyor..Eğer çekersem gözleri kapalı ağlamaya başlıyor..Baştan beri hiç emzik istemedi zaten..
Bu huyundan nasıl vazgeçireceğim bende bilemiyorum
Kemece bilgi için teşekkürler. bende sağlık ocağından verilmiş vardı arada içiriyordum son kullanım tarihi 2016.hemen çöpe attım.vallahi tv falan izlemiyorum hiç haberim yok idi. buradan okudum.
ee şimdi ne kullanacağız.yoksa hiç kullanmasak mı?
bizim bakıcı dün itibariyle başladı. birazdan yine gelecek. bizim kız da çok sevdi bakıcısını. normalde bi çok kişiyi yabancılıyo. ama onu görür görmez yeni uyanmış olmasına rağmen gülücük attı.bakalım anlaştılar gibi. tam bizim bıcırığın istediği gibi ne çok sıkıyor onu ne de çok ilgisiz kalıyo bütün gün oynaştılar.içim rahat etti biraz. okul başlayana kadar iyice tanışsınlar bakalım. ama kamera koymayı da düşünmüyo değilim. öyleye tedbiri elden bırakmamak lazımm
bizim bakıcı dün itibariyle başladı. birazdan yine gelecek. bizim kız da çok sevdi bakıcısını. normalde bi çok kişiyi yabancılıyo. ama onu görür görmez yeni uyanmış olmasına rağmen gülücük attı.bakalım anlaştılar gibi. tam bizim bıcırığın istediği gibi ne çok sıkıyor onu ne de çok ilgisiz kalıyo bütün gün oynaştılar.içim rahat etti biraz. okul başlayana kadar iyice tanışsınlar bakalım. ama kamera koymayı da düşünmüyo değilim. öyleye tedbiri elden bırakmamak lazımm
canım kamera muhakkak koy çok önemli
Namık erdem çıldırdı cildirdiiiiii
Bugun Namık erdem in Bayram harçlıklarını, altınlarını topladık..dogruuuu gezmeye..
İlk once bayramda takılan altınları napcaz diye düşünürken koluna künye almaya karar verdik..altın olarak kalır kendisi büyüyünce isterse ne yaparsa yapsın , ister hatira kalır ister satar harcar dedik coookk yakıştı..
Dogum altınlarını da bankaya aynen o sekilde koymaya karar verdik.cunku bu altınlar cocuğun.ne yapacaksa 18 yasına gelince yapar..biz bunları artık evde barindiramicaz yani 10.000 civarı bı şey oldu..büyüyünce altın ne degerde ise ne isterse yapar eder..şimdilik banka da dursun..ister Ozel üniversiteye gider ister araba alır..kendi bilir..
Taktik künyeyi kolumuza gittik Bayram harçlığı ile Antalya Akvaryumaaaaaaa...dunyanın en uzun akvaryum tüneline sahip..gerçi biz İstanbul forum akvaryumu kadar beğenmedik ama erdem çıldırdı çıldırdı..su an rüyasında kesinkes eminim köpek balığını falan oksuyodur..kahkaha krizlerine girdi..guzel bı Bayram hediyesi oldu cocuğa..dada dede baba diye diye gecti tünellerden..
Bu arada erdem gec te olsa artık bye byeeee yapabiliyor..ayrıca asunun aldığı hediye ile oynamayı öğrendi..artık araba larını elleri ile surebiliyo..ve bilinçli yapiyo bunu..maşallah...
Bı haftadır geceleri eti kesiliyormuş gibi aglayarak uyanıyordu..doktorumuza sorduk..9. Ayda bebekler kabus görmeye baslar..korkulu rüyalar kabuslar onu uyandırır ..sevgi ile okşayın yanında olduğunu gösterip tekrar uykuya dalmasını sglamalisin dedi..bizden duyurulur...))özellikle ayrı odada yatanlara..
Simdi gelelim cevaplara canlar...
İnşallah canim..inşallah..buradaki tüm anneler tanısiriz da arkadaşlık boyutumuz sanal olarak kalmaz..cunku sanal lik beni geriyo biraz..samimiyeti engelliyor..fırsat buldukça tanisip cocuklarımızı tanıştırıp o sekilde devam ederiz..şimdilik buna da şükür 3 5 kisi tanıştık ta devam ediyoruz ..Edibeciğim, canım valla oğlum gündüz neredeyse hiç uyumadığı için gece o yatar yatmaz yapılacak bir iş varsa onu hallediyorum..Sonra da uykum geliveriyor işte..Yoksa gece muhabbetleri çok tatlı muhakkak ki
Biz iki yaz üstüste İzmir'e gittik..Eşimin arkadaşları vardı Buca'da..İzmir çok çok güzel bir şehir..Bayağı bir gezmiştik..Karşıyaka'yı çok sevmiştim ben..Bir de Buca'da Mevlana tepesi diye bir yer var..Orada sabah kahvaltısı yapıyorduk..Mis gibiydi valla..Keşke yine gidebilsek..Eğer olur da gelirsek seninle tanışmadan dönmem zaten..Aslında keşke burada yazıştığımız tüm annelerle tanışma fırsatım olabilse ama kısmet..Bakalım..
Usha, canım, ben oğluma zor diyorum ama senin kızın da bayağı zormuş..Umarım doktorlar haklı çıkar da bir yaşından sonra düzene girer..Biz de saat 5 buçuk gibi kalktık..Saat 9 gibi dışarı çıktık, gezdik..Az önce geldik eve, şimdi uyudu..Aslında yürümeye başlasalar enerjilerini daha kolay, çabuk atabildikleri için daha kolay uyuyacaklar..
Alasehir e gecer geçmez bana haber et..biz geliriz hemen..ananem de baya yaslandı..onları da sık sık görmek ihmal etmemek istiyorum artık..fırsat kolluyorum Alasehir için yani..Manisa ahalisi çoğaldı bu arada..toplanan belki dayanamayız geliriz bizde.malum 10 kilometre bize orası..Manisa merkez cok yakın..ooooo ne sohbetler edilmiş ne güzel yaaa gece sohbetine döndünüz iyice ramazan bitti hadi tekrar gündüze dönelim ben gece giremyorum çünkü uykum geliyor kocişi bile bekleyemedim yaaa
usha işin çok zor inşallah en kısa zamanda düzelir çünkü o süreci ben ilk 4 ay yaşadım sabah 5 tenöğle 2 ye kadar uyuyorduk gecemiz ve gündüzümüz karışmıştı sonra nasıl düzeldi hatırlamıyorum yaaa kendi düzeltti galiba
hapyy haklısın sen çok geziyor olunca bizde kolayına kaçtık galiba alaşehire gelmeme de az kaldı 27 - 28 eylül gibi inşallah evimde olacam eve yerleşeyim ananene geldiğinde tanışırız bizim de elbet düşecek izmire yolumuz bizde sana geliriz inşallah ayyy bu arada tantuni ben yemeden duramıyorum desem yeri çok seviyom yaaa eshabı kehf tarsus ta bak tarsus tan da geçmişsin cennet cehenneme bende gitmiştim hamişken çok güzel yerler kaçak çay içmem ama yerine bir daha gidersem tantuni şalgam yaparım ben çayımı açık ve ekersiz içiyorum
nazo gece kahvesine seni en iyi manisada usha ağırlar nede olsa gecekuşu oldu çıktı kızı sayesindebak giderken yanında biliyorsan içli köfte götür de enerji toplasın
ben bu bayram hiç tatlı ymedim sayılır kendim haşhaşlı yapmıştım onun tadına baktım sadece 2 şeker 1 tane lokum yedim ama öğleden sonra düşünüyorum kahve ve lokum buyrun beraber yiyelim.
şimdi şu bayram ve kandil arası okuyamadığım msj lara bakacam
Canimcim aldım ozeldeki mesajini.cevap veremedim malum daha hakkım yokmuş..amma seni en kısa zamanda arayicam inşallah.su çevredeki ahaliden bı kurtulayimtatlışlaaaarrrrrrrr, şu bayramı atlatalım gece muhabbetlerinize katılacam bende.. şimdi gündüz çook yoruluyom, gece de erkenden yatıyom napiim..
oğlum uyuyo, uyansın yine çıkacaz dışarı, şimdi hemen bikaç şey yazayım..
karaca senin oğlanın derdi uyku canım.. Emir de yaklaşık 3 3,5 saat uyanık kalma süresi var, eğer bu süre sonunda uyumazsaaaa, aynen senin karahanın tarifinde bir çocuk oluveriyor.. uzun uzun anlatmayacam, ama tarif aynı.. anlayacağın onu birşekilde uykuya hazırlamalı ve uyutmalısın.. şuan 3,5 saatten fazla ayakta kalmaları önerilmiyor zaten ayları itibariyle.. işte uyumazlarsada fazla uyarıldıkları için daha da hırçınlaşıp uyumaları çook çook zorlaşıyor.. şimdi bayram ziyaretlerinde bizde biraz düzeni kaçırdık, aynen seninki gibi sürekliii kucağımda, kimseye gitmiyo, mız mız sürekli.. diyeceğim o ki, 3. saatte hemen al onu odasına git, karart ortalığı, biraz şarkı türkü yap işte bişiler, uyutmaya çalış, uyumadımı, zorlama, odadan çıkar hemen, yarım saat sonra tekrar dene aynen.. bu sefer uyuyacaktır diye düşünüyorum.. ama zorlarsan, uyu uyu diye ağlatırsan hepteen soğuyolar uykudan haberin ola.. ama bak bu saat olayına dikkat et derim. belki karahanın uyanık kalma süresi 2,5 saattir, bilemem, sen deneye deneye bulacan, ama mutlaka vardır bi çözüm diye düşünüyom.. he bunları yaptında halaaa uyumuyosa, yapcak bişi yok, sabır sabırr sabıırrrrr...
ushacım senin durum farklı tabi, Allah sana kolaylık versin, ama hiiç kızma prensese, anasının kızı napsın yavrucak..
happycim, tamam öle diyosan öle olsun.. kasım aralık gibi, yalova ortak noktasında buluşalım o zaman.. sana özelden cep nomu yollayacam şimdi, sen ayarla bakalım kendini, ben yine haber bekliyor olacağım senden, ok.. benim yerimede yüüüzzzzzzz.. ben bu sene yüzemedim doya doya..
önümüzdeki hafta bir arkadaşım gelecek bize, kalmaya hemdeee.. bikaç gün kalacak.. hamile 7 aylık.. tüm ailesi memlekete gidiyor düğüne, onu burda yalnız bırakıyolar.. benim de içim el vermedi yalnız kalmasına, bize getirecem onu.. oohhhhh, pijama partisi yapacaz her gece evde, eşimi de yollayacaz aşağı anasına.. bikaç ortak arkadaşımız daha var, onlarıda davet ettim.. ooh süper olacak kanımca.. uğrayabilecek olan varsa, buyursun gelsiin.. yer buluruz sorun değil.. keyifli keyifli sohbet muhabbet sabahlara kadar.. sizi azcık ihmal edersem o ara, kusura bakmayın artık.. çok heyecanlıyım çook..
hadi öpüldünüz canlar.. gidip hazırlanayım oğlan uyanana kadar.. grşrz..
kızlar merhaba:119:
DENİS senden güzel haberler almak ne güzel oldu arkadaşım, daha sık girmeye çalış bizi meraklandırma
EDİBE topikte tanımadığın kalmayacak valla, şimdiden planlar yapılmış oh vallahe birde spreyle buluştun mu
KARACAUSHA allah sabır versin size, uykusuzluk ne zor ya...benim en çok zorlandığım şey zaten, sizin gibi olsam beni yerden kazırlardı herhalde...oğlum gündüz yarım saat 45 dk uyusun, bi daha da uyumak istemezse uykusunu aldı diye düşünüyorum, tubanın dediği gibi 3 saat sonra filan tekrar uyutuyoruz artık ne kadar uyursa... gerçi bu aralar nerdeyse gece de 7-8 kez kalkıyor canımdan bezdirdi valla, düzenimiz bozuldu ondandır diyorum,yada dişten... keyfine diyecek yoktu ama, kim istese kucağına gidip gülücükler attı... bayramın 2. günü kardeşimin nişanı vardı, bayram yoğun geçti, pek beslenmedi, uyku saatleri kafası ne zaman düşerse o zaman oldu çok ters zamanlarda, gece de hem gündüz çok beslenemediği için hem uyku saatleri değiştiği için kabus şu 2,3 gündür
, ama inşallah düzelir, bugün işte uyuya kalacaktım nerdeyse, uykusuzluğa hiç tahammülüm yok ya...
muhabbetiniz çok olmuş bayramda kimse giremez yoğunluktan dedim ama maşallah size...özlemişim sizibu arada oğlumun üst iki dişi de alt iki dişi gibi aynı anda çıkmaya başladı geçen hafta, unuttum buraya yazmayı, hatta baya uzadılar, kazma dişli oğlum diye seviyorum... Hareketli çocuk çok yorucu ya, şöle oturan tosuncuk olsaydı yeğenim gibi hem yemek yemesi problem olmazdı hem de peşinden koşturmazdım ne iyi olurdu diyorum bazen. O kadar dikkatli ki bulunduğu mekanda ne yeni ve farklı ise ona gidiyor, acayip heyecanlı,enerjik ve komik becerebilirsem profilime bir 2 resim koycam şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?