2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Herkese merhaba...
Oğlum 21 Kasım 2011'de doğdu. Hamileliğim sırasında bana, dogduktan sonra kalbinde problem olabileceği söylendiği için hamilelik ve doğum çok stresli oldu bizler için. (Aslına bakarsanız bir doktor gebeliği sonlandırmam gerektiğini; bebeğimin yoğun bakımdan çıkmayan, durmadan kalp ameliyatları geçiren ve kalp nakli bekleyen bir bebek olacağını, bunu ona yaşatmaya hakkım olmadığını söylemişti.) Doğduktan sonra bebeğim 1 hafta yoğun bakımda kalsa da ameliyat vs olmadan kendi kendine toparladı ve 2-3 aylıkken "normal kalp" diye raporumuzu aldık. (Bu raporu da özellikle gebeliği sonlandırmamı isteyen doktorun yazmasını talep ettim.) Çok şükür oğlum çok sağlıklı. Hiç bir problem kalmadı.

3 hafta öncesine kadar oğluma ben baktım, 3 hafta önce işe geri döndüm. Şimdi oğlumu çok seven bir bakıcımız var. Bakıcı konusu biraz riskli bir konu. Bu yüzden evde bazı yerlere kamera taktırdık. İş yerinden, istediğim anda oğlumun neler yaptığını görebiliyorum. Zaten kayınvalidem de bakıcının yanında oluyor, aklım evde kalmıyor. Hamileliğim sırasında forumu yakından takip etmiştim. Doğum sonrasında oğlumla ilgilenmekten pek fırsatım olmadı. Ancak şimdi iş yerindeyken arada sırada girip yazılanları okuyorum, paylaştığınız tarifleri not alıyorum. :)

Her çocuk aynı değildir biliyorum ama sanırım bizim oğlumuz biraz tembel. :) Yere bastırmak istediğimizde hemen ayaklarını yukarıya çekiyor. Önceleri çok korktuk, çünkü hiç basmıyordu. Aslında doktorlar pek önermiyor ama yürüteç aldık ona. Adım atarak ilerlemek yerine kendini kaydırıyor şimdilik. En azından yere bastığını görmek bizi rahatlattı. Tanıdık birkaç doktor ile görüştük, "bir problem yok, basmak istemiyor, o kendisini hazır hissettiğinde basacak merak etme" dediler. Henüz emeklemeye de başlamadı. Şimdilik otururken kendisini sağa sola atıp yuvarlanarak uzanmak istediği şeye ulaşıyor. :) Doğduğundan beri yüz üstü yatmaktan nefret ettiği için emeklemeden yürüyeceğini düşünüyorum ben. Bakalım... Hep beraber göreceğiz... :) Sizlerle paylaşırım gelişmeleri...

Forumda birkaç kişinin daha kilolarından şikayetçi olduğunu okudum. Bende reaktif hipoglisemi vardır. 5 yıl once ilaç tedavisine başlamıştık. Dozu değişerek hamile kalana kadar ilaç kullanmaya devam ettim. Endokrinoloğum hamile kaldığımda ilacı kesmemi istedi. Hamileliğim sırasında yediklerime çok dikkat ettim. 10-11 kilo aldım. (oğlum 3900 gr doğdu) Oğlum yoğun bakımdayken 1 hafta boyunca biz de hastanede kaldık. hastaneden eve çıktığımızda vermem gereken kilonun sadece 4 kilo olduğunu görünce çok sevinmiştim. Ancak oğlum yoğun bakımda biberona alıştığı için beni hiç emmedi, dolayısıyla da sütüm artmadı. Sütüm artsın diye getirilen herşeyi yemeye başlayınca kilo almaya başladım. Reaktif hipoglisemi kilo alımıyla daha da tetikleniyor ve kilo almaya devam ediyorsunuz. Şu anda az da olsa sütüm geldiği için henüz tedaviye başlayamadık ve inanır mısınız ben doğum yaptığım kilodayım. dikkat etmeye çalışsam da veremiyorum. (en azından artık almıyorum diye kendimi avutuyorum...) Kilolu bir şekilde işe dönmek inanın insanın psikolojisini çok bozuyor. İnşallah sütüm kesildikten sonra ilaç tedavisi ve diyet ile hemen şu kilolardan kurtulurum.

İşte böyle :)
İnşallah bundan sonra paylaşımlarımız daha çok olur.

Bebişlerinizi tek tek öpüyorum. :)

günaydın cnm.benim oğlumda 21 kasım doğumlu aynı gün doğmuşlar. doktorun aksine sorunsuz şekilde sağlığınıza kavuştuğunuza çok sevindim..doktorların dediği gibi her çocuğun gelişim süreci var. sen ne yaparsan yap o istemezse ne emekler ne de yürür..sanırım anne olarak bizim çocuğumuzu kıyaslamadan kendi haline bıramya ihtiyacımız var..ben de işe başlamdan doğum yaptığım kiloya yakındım işe başlayalı 4 ay oldu ve ben şu anda hamile kaldığım kilodayım. koşturma ile ne kadar yersen ye kilo almıyorsun. bne yediğime dikkat etmiyorum ama bu koştrma bana ii spor oluyor. sofralarda da genelde oğlumla oturduğum için onun ağzına bir şey sokmaktan genlede sofradan karnım aç kalkıyorum ve süper oluyor:) şimdi hedefim evlendiğim kiloya düşmek...daha 4-5 kilom var yani 7 kilo verdiime göre onu da verririm diye düşünüyorum..

ben de aynı sorunu yaşıyorum. dün gece sırtım yere değmeden sabah ettim nerdeyse artık yarasa gibi her yerde uyur oldum zaten. o kucağımda ben oturduğum yerde sabahı etmişiz..bunun çözümü sanırım emmeyi bırakınca olacak çünkü karnınınaçlığından yaptığını düşünmüyorum. sırf kucağımda yatmak istediği için.. valla çözüm sunacak olursa ben de deneneye hazırım:)

valla ben ilk günden itibaren ferro yu kullanmıyorum biz de kabızlık yaptığı için santafer almıştık. acaba hepsinde mi sorun var... bir de doktorumuz bir dahaki ay gelin kan tahlili yapalım dedi bana erken geliyor ama yaptırmayıp allah korusun sonra bişi çıkar mı diye de korkuyorum sizden yaptıran var mııı

günaydın aslında tünaydın da diyebiliriz
çok az okuyabildim geçmişten bayramda hiç giremedim eşim evde olunca girmek istemiyorum hep bilgisayar başında olmamdan sinir olur diye onunla vakit geçirmeye çalışıyorum son bir hafta kaldı okulların açılmasına sonra işe başlıcaz üff çok sıkıcıııı ama bi yandan da başlasa da düzene oturtsak diyorum
kızlar ben iki aydır doktora götürmedim çocuğu bu ay da tam gitcektik doktor izindeymiş bayramla birleştirdi herhalde kızımın gelişimini boyunu kilosunu merak ediyorum ben tartıyorum 8 kilo geliyor evde ama evdeki tartı bebeği ne kadar tartabilir koltuklarda sürtünüyoruz artık yürütece koydum pek memnun olmadı istediği gibi döndüremiyor ya kendini sinirleniyor ama ileriye dümdüz gidiyor takıldığı zaman kızıyor zaten yakında yürür herhalde çok fazla ayaklanıyor ufacık yerlerden tutunarak ayakta durmaya çalışıyor aman neyse biraz okuym da tekrar bişeyler yazarım yaaa bu arada şu buluşanları çoooook kıskanıyorum yok mu istanbul avrupa yakasında oturanlar biz de buluşsak

günaydın herkeseee.serap nehirada merhabaa.nasılsınız. nehirada sen bakıcı işini ne yaptın. annen mi bakacak. bi ara düşünüyodun hatırladığım kadarıyla.

bizim bakıcı dün itibariyle başladı. birazdan yine gelecek. bizim kız da çok sevdi bakıcısını. normalde bi çok kişiyi yabancılıyo. ama onu görür görmez yeni uyanmış olmasına rağmen gülücük attı.bakalım anlaştılar gibi. tam bizim bıcırığın istediği gibi ne çok sıkıyor onu ne de çok ilgisiz kalıyo bütün gün oynaştılar.içim rahat etti biraz. okul başlayana kadar iyice tanışsınlar bakalım. ama kamera koymayı da düşünmüyo değilim. öyleye tedbiri elden bırakmamak lazımm

biz kan tahlili yaptırmıştık doktorumuz 6 aylık falanken söylemişti sağlık ocağındaki hemşire de 1 yaşından önce yaptırtmıyoruz biz demişti biz o ay kıyamadık sonra doktorumuz sonraki ay tekrar sordu yaptırttınız mı ona göre demir ilacının dozunu ayarlıcaz diye biz de yaptırtmadık şimdi yaptıralımdedik kan değerleri normal çıkmasına rağmen 6 damla devam edin demişti valla ben de unuttuğum günler dışında veriyordum offf madem zararlı ne diye bebeklere verdiriyorsunuz yaaa napcaz şimdi?????

canım kamera muhakkak koy çok önemli

canım kamera muhakkak koy çok önemli

bence de kamera koyulması gerekiyor. Bakıcı için caydırıcı birşey sonuçta. Bakıcımızla anlaşmadan önce görüşme sırasında kamera taktıracağımızı söylediğimde "benim için de evde kamera olması iyi olur; şimdi bebeğiniz küçük ama birkaç ay sonra, ayaklandığında allah korusun düşerse veya o tarz birşey olursa akşam siz o küçük yarayı gördüğünüzde benimle ilgili farklı şeyler düşünebilirsiniz. halbuki o anda onun yanında olduğumu veya ona kasti birşey yapmamış olduğumu kameradan görmüş olursunuz." demişti. Bana çok mantıklı geldi, her ne kadar "bakıcımızdan çok memnunum, bebeğime iyi bakıyor" desem de içimde hep bir kuşku var/olacak. O kuşkuyu en aza indirmek için kamera gerekli... Sonuçta her an izlemiyorsunuz ama içinizin rahat olmasını sağlıyor.

canım valla benim ablam dinleme cihazı koydu ben hatta o dönemde insanlara güven paranoyak gibi davranma diye de kızmıştım kadın 3 gün annemle baktı çocuğa sonra yalnız kaldı ilk günler gözlemlediğimize göre de çoook iyiyidi çocukla oturup oynuyordu falan dinleme cihazı yerleştirdi fakat bir kaç gün yalnız kalmışlardı sonrasında koydu ablam sürekli çocuk tuhaf davranıyor uykulu gibi davranıyor diyordu ben de yabancıya bıraktığın için küsüyordur ilk günler çok normal diyordum sonradan dinledikki çocuğa uyku hapı veriyormuş başıma gelmez bu kadın yapmaz demiceksin koyacaksın valla aman ihmal etme koy muhakkak

bakıcı ısı buyuk sans.. ınsanlar nekadar canılesmıs yaa kucucuk cocuga nasıl kıyabılıyorlar..bu uyku hapı meselesını bende cok duydum cok sık yapıyorlar.. gercekten bakıcıya bırakılan anneye allah yardım etsın ınsallah ıyı ınsanlarla karsılastırır sızlerı ve yavrularımızı

Beyhan, canım valla eğer diş buğdayı hazırlıklarında yanımda olursan çok sevinirim..Burada pek kimsem yok..Benim için çok iyi olur..Hem de oğlumun bir yaşıtı olur yanında
Devkule pazartesi dönüyormuş yani bir tek bu cumartesi onun için uygun olur..Bu arada bugün görümcem geldi benim, bir hafta bizimle kalacak..Yine de eğer siz bir gün ayarlarsanız ben uymaya çalışırım..

herkese merhabalar
byram snrasi yne herkes toplasms

usha cnm yogunlktn sadce okuyabldm. bugun tekrdaga uctk kizmla
1 ay annemde kalcm, esim izmrde gorevde malesf. artk babamzla kavusunca belki kizini yurumus gorur. artk bi kac sn ayakta kalablyr kuzum.

buraya hem bebek arabsni hem de mama sandalyesni de getrdm. allahtan kardsm de benimle idi. yoksa onca yuku nasl tasirdm.
bu kza iknci kez mama sandalyesi aldk. ikea dan. cok pratk ck kolay tasnyor. hem de kzm bunda cok guzel duruyor. 50 lraya aldk. dger mama sandalyesne col para verdk de ne oldu. hc sevmyor onu. almayan varsa hala tavsye edlr.

avrupada demir ilaci vermyorlarms dr lar. sadece devit veryrlsms. belcikadan gelen bi dr arkadas soylemsti. ben de hc vermdm.
kemece byramda gelemdm cnm ins. dondgmde gorusurz.

bakicisi olan arkadaslar. kmseye guvenmeyn. elnzdn gelen tm tedbrleri aln bence. insafsz kadn nasl verms uyku hapni el kadar bebeye. allh bldgi gbi yapsn onu. ne merhamet kalms ne vicdan. herkes ne kadarda maddeci olmus. yazk ck yazk...

hosca kalin
muhabbetle kalin
sevgiyle kalin
gorusmek uzere

bu arada 6 week e baslycm birazdn
gelsmlri duyururum

Namık erdem çıldırdı cildirdiiiiii

Bugun Namık erdem in Bayram harçlıklarını, altınlarını topladık..dogruuuu gezmeye..
İlk once bayramda takılan altınları napcaz diye düşünürken koluna künye almaya karar verdik..altın olarak kalır kendisi büyüyünce isterse ne yaparsa yapsın , ister hatira kalır ister satar harcar dedik coookk yakıştı..
Dogum altınlarını da bankaya aynen o sekilde koymaya karar verdik.cunku bu altınlar cocuğun.ne yapacaksa 18 yasına gelince yapar..biz bunları artık evde barindiramicaz yani 10.000 civarı bı şey oldu..büyüyünce altın ne degerde ise ne isterse yapar eder..şimdilik banka da dursun..ister Ozel üniversiteye gider ister araba alır..kendi bilir..
Taktik künyeyi kolumuza gittik Bayram harçlığı ile Antalya Akvaryumaaaaaaa...dunyanın en uzun akvaryum tüneline sahip..gerçi biz İstanbul forum akvaryumu kadar beğenmedik ama erdem çıldırdı çıldırdı..su an rüyasında kesinkes eminim köpek balığını falan oksuyodur..kahkaha krizlerine girdi..guzel bı Bayram hediyesi oldu cocuğa..dada dede baba diye diye gecti tünellerden..
Bu arada erdem gec te olsa artık bye byeeee yapabiliyor..ayrıca asunun aldığı hediye ile oynamayı öğrendi..artık araba larını elleri ile surebiliyo..ve bilinçli yapiyo bunu..maşallah...
Bı haftadır geceleri eti kesiliyormuş gibi aglayarak uyanıyordu..doktorumuza sorduk..9. Ayda bebekler kabus görmeye baslar..korkulu rüyalar kabuslar onu uyandırır ..sevgi ile okşayın yanında olduğunu gösterip tekrar uykuya dalmasını sglamalisin dedi..bizden duyurulur...))özellikle ayrı odada yatanlara..
Simdi gelelim cevaplara canlar...

ayy canım bizimki de öyle uyanıyor bir kaç kere öyle yaptı hatta geçenlerde odasından çıkmak istedi eşim de ayaklandı çıkarttım odasına bakıp bakıp ağladı biraz salonda oynadık sonra sakinleşti uyudu demek rüya görmüş kıyamam yaa o akşam bi arkadaş gelmişti kızı 2 yaşında o vurmaya falan kalktı zarar vermek istedi bizimkine bizimki de ondan etkilendi diye düşünmüştüm ben de onu rüyasında gördü allah bilir kıyamam yaa
biz de götürelim bari çok sever kesin bizimki de bizim kız da herkese bye bye yapıyor çok tatlılar bu sıpalar yaaa

İnşallah canim..inşallah..buradaki tüm anneler tanısiriz da arkadaşlık boyutumuz sanal olarak kalmaz..cunku sanal lik beni geriyo biraz..samimiyeti engelliyor..fırsat buldukça tanisip cocuklarımızı tanıştırıp o sekilde devam ederiz..şimdilik buna da şükür 3 5 kisi tanıştık ta devam ediyoruz ..

iki çocuğu olanları tebrik etmek istiyoruum...

yok arkadaş, ben 2. çocuğu düşünmüyorum artık.. dün gezmeye gidicez demiştim ya, gittik.. kuzenim tutturdu bende sizinle gelecem diye, emiri çok seviyo diye bende kıyamadım hadi gel dedim.. 10 yaşında, çook bilmiş bir kız.. aman Allahım, hep derler ya , kesin size de diyolardır, şimdi en güzel günlerin bi büyüsün göreceksin sen diye.. yaaw hakikaten ne doğruymuş, benim oğlum yanında melek meleeekkk.. ne istekleri bitiyo, ne dertleri.. cimcimeye kıyamıyom da hiç, her istediğine tamam dedim, ilk defa geliyor bizde kalmaya, gönlü olsun istedim.. bide çok imkanları olmasına rağmen yokluk içinde büyütüyolar çocuğu, bide yaşından büyükmüş gibi davranıyolar hep ona, kıyamadım, azcık çocukluğunu yaşasın istedim.. yaw ama dünden beri totom yer görmedi desem yeridir.. az önce abisi geldi aldı, üzüldüm gittiğine de şimdi.. sanki bi günde alışmışım gibi.. bakalım Emir sabah onu göremeyince ne yapacak, oda alıştı cimcimeye..

ama şunu farkettim, hakikaten çocuk büyütmek ne zormuş.. gerçekten biz şuan resmen evliliğin balayısındayız kızlar.. az büyüyünce napacaz bilemiyorum.. mesela sahile götürdüm akşam onu, burda hem hem masal kahramanlarıyla oluşturulmuş boool bool oyun parkurlu güzel kocaman bir parkımız var, birde lunaparkı var.. hepsi birarada yani.. bende götüreyimde çocuk azcık eğlensin dedim, aman yarabbi sevinçten çıldırdı resmen, tabi onunla birlikte Emirde.. ama ben hem Emiri hem onu idare edemedim resmen, gözümün önünden ayrılsın istemedim, ama o da deliler gibi bi oraya bi buraya her gördüğü şeye koşuyo doğal olarak, biz Emirle peşinde, bide hiç karışmayım tadını çıkarsın rahaat rahat hazır anası babası yokken dedim ama bittim bittiiim.. eşimde mesaiye kalmıştı geç geldi yanımıza.. gelir gelmez Emiri verdim kucağına, doğruuu cimcimenin peşine.. yakaladım onuda, verdim eline bir dondurma, oturttum yanıma, bi 10 dak dinlendim çook şükür.. sonra lunapark maceramız başladı.. amaaann, düşecek diye aklım çıktı, herşeyide istiyo, hayır diyemedim, ama emanet olduğu için mi ne, çok zordu bakımı çook.. kendi çocuğum olmayınca, aman kırılmasın üzülmesin diye daha mı çok önemsedim, yoksa Emir daha çok küçük zaten daha hayır denecek bişi yaptığı yok diye mi ne, ay bi zorlandım bi zorlandım.. çok şükür sağ salim abisine teslim ettim de..

neyse, şuan evim darmadağın, banyom su içinde, çamaşırlar makinede, saçma sapan bi halde heryer.. ama yarına bıraktım herşeyi.. hiiiç parmağımı bile kaldırmak istemiyorum.. her dağınıklıktaki anısına bakıp gülümsüyorum şimdi, ama bu yorgunluğa da değdi diye düşünüyorum, giderken gözlerinin içi ışıl ışıldı.. sanırım artık bana daha sık gelecek kalmaya, inşallah gelir büyümeden..bana sabah kahvaltı ederken "sanki biz seninle kuzen değilizde arkadaşız, bi saattir benimle muhabbet ediyosun farkında mısın?" dediii..

sevinsem mi üzülsem mi bilemedim, kesinlikle daha sık gelmeli..

neyse, benden böle işte.. yarın sabahtan evi temizleyip,öğleden sonra dışarı çıkacağım.. sizinle yine görüşemeyeceğiz yani.. hadi sevgiyle kalın..

bu arada gamze kaç gündür yok yineee.. niyee? haberi olan var mıı?

Alasehir e gecer geçmez bana haber et..biz geliriz hemen..ananem de baya yaslandı..onları da sık sık görmek ihmal etmemek istiyorum artık..fırsat kolluyorum Alasehir için yani..Manisa ahalisi çoğaldı bu arada..toplanan belki dayanamayız geliriz bizde.malum 10 kilometre bize orası..Manisa merkez cok yakın..

Canimcim aldım ozeldeki mesajini.cevap veremedim malum daha hakkım yokmuş..amma seni en kısa zamanda arayicam inşallah.su çevredeki ahaliden bı kurtulayim
yalova da dediğin yerleri biliyorum tatlım sen nereyi istersen geliriz..hele bı ben Bursa ya gideyim haber ederim seni..ayarlarız..ev ortamı istersek babaannem yalova merkezde zaten..yalniz kadın..ona bile geçebiliriz..o gun bı gelsin..
yarin öbür gun ararım seni telefonu mü vermiş olurum.su an arasam sapıklıktan kocan beni paralar vallasu saatte...
arkadaslarinla iyi eğlenceler sana..ne guzel..pijama partisi..ohh canim cektİ..

Canimmm
naber..
disleriniz hayırlı uğurlu olsun..
kerem gibi erdem de ya..sorma..bı oyuncaklar en fazla 60 saniye oynuyo..sonra etrafta ne var ne yok..sürekli hareket hareket..
napcan sağlıklilar ya buna da şükür..bizimki Allah tan yemeyi seviyo..yemek yediği an doyana kadar duruyo da çıldırtmiyo beni..
yoksa ben tahammülü olan bı insan değilim öyle sabırlıfilan..
su buluşma tanışma olaylarını da cok önemsiyorum ben..cunku ben internet ortamı sanal ortamlardan hiç hoşlanmıyorum..sizinle ilk bı soru sorma amaçlı girmiştim bu topik e..sonra baktım buluşmalar görüşmeler başlıyor devam ettim..
tanistigim insanlarla görüşmek daha cok hoşuma gidiyo..simdi seni tanıyorum biliyorum,,saka yapsam anlarsın ters bı şey söyleşim beni bilir tanırsın..yani arada soğukluk laf sokma o bu yanlış anlaşılma yok..sana ne desem içimdeki samimiyeti bilirsin sen.iste ben konuşup ettigim herkesle o boyutta olmak istiyorum.ha zaman olur dostluk oluşur ilerler ..o başka.
ama tanısmadigim tanımadığım müddetçe rahatsız oluyorum..darılırsam uzersem yanlış anlaşılırsam falan filan...hoş değil..
O yüzden her fırsatta bir an once kaderdas larım ve oğlumun ilk arkadaşları ile tanışmak ve o sekilde burada devam etmek istiyorum..inşallah olur da senelerce görüşür bu sohbetleri sanal ortamla sınırlı tutmayız..daha gercek daha samimi daha kuvvetli olur dostluklarımız..
sprey e Antalya ya gelir gelmez mesaj attım..bir türlü konuşmak nasip olmadı.aradim acmadı açamadı.benden açık cek sana dedim..bütün gun Antalya da yim..nerede ne zaman istersen gzorusebiliriz dedim..
sali gunü Gökçe nin kardiyoliji tetkiki için Ankara'ya gideceklerdi..dönünce görüşelim dedi..hala ses Seda çıkmadı tatlım..bende ortada bı saglık sorunu olduğu için sıkıştırmadim..isleri biterse sagsalim doner herhalde bana..cunku tamam görüşelim demişti..
neyse Gökçe düzelsin de.benim bı ayağım zaten hep Antalya da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…