- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #44.421
torinor merhabalar canım nasılsın bebek nasıl iyidir inşallah i
tatlım benimkide öyle
üstüne üstük gecede az uyuyor
aslında hareket bağlamında aşırı hareketli değil gibi ama
çok cabuk sıkılıyor oyuncaktan,odadan,oturmaktan,benden
sürekli ekşın istiyo ama bende hal varmı diye soran yok
azılmış r yleİyi akşamlar herkese..
Canlarım ben size birşey danışmak istiyorum..Benim oğlum her zaman hareketli ve çabuk sıkılan bir çocuktu..Ama bu aralar iyice çoğaldı bu durum..Üstelik artık gündüz uykularını da bıraktı..Mesela bu sabah saat 6'da uyandı ve hala uyumadı..Bütün gün uyuduğu yarım saat, o da zorla..Kucakta bile eli ayağı durmuyor..Yemek yedirirken üstüme tırmanıyor..Kısacası neredeyse sürekli hareket ediyor..Hiçbirşey ilgisini 3-5 dakikadan fazla çekmiyor..Ne yapacağımı bilemiyorum..Sizin bebişler de böyle mi? Ya da bebeği böyle olan var mı içinizde?
Denis, canım ben ne balık verdim ne de sakatat..Doktor bir yaşına kadar verme dedi nedense..Oysa ben balık verilir diye biliyorum..Yine de doktoru dinleyeyim dedim..Ama Usha'nın yaptığı gibi her gün ceviz veriyorum..
Günaydın kızlar..Dün gece iyiymiş muhabbet
Denis, canım benim, yazılarından neşeli olduğun belli..İnan ki çok sevindim dönüşüne, bayram hediyesi oldu..Çok merak ettim çünkü sizleri..Hiç gitme bundan sonra
Edibe, ben seni çok merak ettim şimdi..Hani "çağla şikel" tipli denince..Sen bayağı manken gibisin belli ki..Bu arada senin her iletini gördüğümde diyorum "acaba bu kız en son neredeydi?"..Maşallah hızınıza yetişmek mümkün değil..Bir gün yolunuz Mersin'e düşerse tanışmak kısmet olur umarım
Usha, kızın sabaha kadar uyumasa dahi belli ki kendi kendine oyalanabiliyor..Benimki karşımda bile olsa illa ya beni yanına istiyor ya da kucak istiyor..Ki genelde de kucak istiyor..Mızmızlık dersen o bizde bol bol var
Bir de söylemeden geçemeyeceğim, ne kadar hızlı, seri yazıyorsun sen..Hele şu sizin "sinir bozucu" konunuza bayılıyorum..Gerçi orada yazan herkez hızlı yazıyor..Dün gece yine bayağı bir ilerlemiş konu..Fırsat buldukça okuyorum ama benim o şekilde yazacak vaktim olmuyor hiç
Şimdi saat 10 olsun diye bekliyorum..Alışveriş merkezine gideceğiz..Burada ya sabah çıkmak gerek dışarı ya da akşam üstü veya akşam.Saat 12-6 arası çok sıcak oluyor çünkü..
Herneyse..görüşürüz canlarım
Canim biz eEylül de Atatürk e yani yeşilköy e iniyoruz.gezi amaçlı gidiyoz ?2 günlüğüne..biz istanbulsuz krize giriyoz çünkü..ya bu ne enerji böle sabahlara kadaar muhabbet, biz gece yarısına doğru eve kendimizi zor atıyoruz, sonra da yorgunluktan üstümdekilerle sızmış kalmışım oğlanla birlikte, gece uyandıkta üst baş değiştik.. siz hiiç yorulmuyorsunuz herhalde bayramda, ya da biz mi beceremiyoz bu işi anlamadım.. neyse, gece muhabbetlerinizi kıskandım da ondan laf sokma çabasındayım, becerebildiysem ne alaa..
kız özledim be sizi 3 günde.. valla bağımlınız oldum ben ya.. iyi mi kötü mü bilemedim ama bu işi sanallıktan tez zamanda çıkarmaya karar verdim, bağımlı tabiri beni kendi kendime rahatsız ediyor çünkü artık.. veee happy, senin izmite geleceğin yok ya, biz sizin şu istanbul buluşmanıza gelelim diyoom.. ne dersiniz, denisssss senle de tanışırıız olma mıı? dönmene çook sevindim iyi olmanıza da.. ama ben tahmin ediyodum, şimdi onlar bomba gibi döner ordan diye, öle de olmuş çok şükür..
şimdii, istanbul da anadolu yakasında buluşursanız gelebilirim ama, malum köprü trafiği, oğlan kafayı yer arabada, e bende arabayı mı sürecem oğlanla mı ilgilencem yolda, onun için trafiğe çok karışmadan bişiler yapabilirseniz bizim için geliriz bizdeeee.. mesela, kozyatağı carefour gibiiiii...hem sende rahaaat rahhaat sarılabileceğin biriyle tanışırsın.. yaşayan sandalyenin derdinden ancak bir diğer yaşayan sandalye anlar canım benim, rahat rahhaaat dertleşiriz olmaz mıı? ayy, çok heyecanlandım bak şimdi, oluuurrrrrrrrrr deyin lütfeeennnnn.... benim oğluşumun da arkadaşı olsun yaştaş yaştaş..
bi çalışmaya başlayayım, şölee iyiiii denebilecek paralar kazanmaya başlıyayım, en az burdan 10 kişiye uçak bileti gönderecem, hep beraber tanışalım, oturup karşılıkla, gözlerimizin içine bakarak bi muhabbet edelim.. ufaklıklarda tanışsın, koklaşsın, birbirinin saçını çeksin, ağzındaki oyuncağa saldırsın, cici yapsın sevsin koklasın.. ay valla çok istiyorum hepinizle tanışmayı bende.. happy yakında tüm kadroyu tamamlayacak, çok kıskanıyom çoook.. ki öle kolay kolay kıskanmayı becerebilen biri olmamama rağmen, sizin bu tanışmalar, beni bitirdii... kız, gelirken tüm resimleri getir yanında, bende görecem herkesi, lütfeeennn..
neyse, oğlan uyanır birazdan, yavaştan hazırlanayım ben, gidilecek daha çook yer var.. seviyom bayramları, ama niye bayramdan bayrama anca görüşülür sevdiklerle bilemiyom.. nasıl bir vakit bulamamazlık, nasıl bir rahatlık anlamıyorum.. bayramdan sonra durmadan gezeceğim, şimdiden belli oldu, benim bu bayram ve gezme işi en az bir ay sürer gibi.. okadar çok kişiye söz verdim ki.. kış gelmeden, gidip herkesin gönlünü ve duasını alayım.. sonra bütün kış dolup dolup taşan depodan çıkarır çıkarır kullanırım sevgiyii..
sevgiyle kalın.. öpüldünüüüzzz....
Kuzum sizle de buluşalım..sizle buluşmadan bebekler tanışmadan kadro tamamlanmaz kikızlar bayram mayram dinlememişsiniz yazdıkça yazmışsınız diye.benim de içim rahat dolaşıyorum.nasıl olsa diyorum onların da fırsatı olmaz sohbet etmeyeiyine buluşmalar ayarlanmış galiba.edibe ahbap oldun herkesle biz de size uzaktan bakıpp ahhh çekelim...
bayramın 3.günü ancak girebildim.herkesin bayramıııı kutlu olsunnn...sevdiklerinizle.çocuklarınızla bi ömür bayram tadında günler geçirmeniz dileğiyle......
DENİScimmm iyisiniz çok şükür.demiştim sana hepsi geçecek sonra diyeceksinnn ohhhh bitttiiii diyee...
SPREYcim senin bebekte iyidir umarım.allahım bebeklerimizn sağlığıyla bizi sınamasınn.onlara bişey olmasınn.allaha emanet olsunlarr.
bayramda bi arkadaşın ziyaretine gittik.hem bayram hem bebek ziyareti.2buçuk aylık oldu bebekleri.bu 2.bebekleri,ilk bebeklerini 1 yaşında kaybettiler.tuz oranı fazlaydı.şimdi bu bebekte aynı hastalığa sahipmiş.daha yeni hastaneden çıkardalar.hortumla besleniyodu.biberonla beselenmeye başlanmışş yavrucakk.çok üzüldümm çokk.allahım sabır versin onlara..şifa verir inşallah.insan diyecek bişey bulamıyo.geçmiş olsun bile diyemiyosunn.havada kalıoyoo
bayram nasıldı kızlar.oğluşumun 2.bayramı.bayramın 2.günü doğmuştuu kuzum.aMA bu bayram gittik el öptük,para aldık,şeker topladıkk.ohhhh.....
dün çok yoğundukk.evde oturacak yer yoktu.yemeğe de kaldılar.alllhım kocanınn bu yeğenleriii....düz duvara tırmanan cinsten.2de 1de geliyolar yusuf denizle oynamaya.ama oynamıyolarda.devamlı sıkıştırma telaşı içindeler.çıldırdı kuzum çıldırdı.onlarla ilgilenmekten kuzumu geç yedirip yatırdımm.saati değişince gece kaç sefer uyandı çocukk.bi de o arada elticim laf sokmaya çalışmıyo mu..allaım kalakaldımmm.hiçbişey demedimm.yüzüne baktım çıktımm.16 kişi yemeğe kalmış,bi de kuzum çocukların elinde kalakalmış,onu susturmaya çalışıyorum,o da geçmiş baş köşeye yardım edeceğine.laf sokuya yaaa.allaha havaleee....neyse onlar gitti.eşimin üniversiteden arkadaşları midyatı gezmeye geldiler.onlarda yatıya kaldıı.gece 3e kadar oturdukk.dünn çok yoruldummm,hem fiziken hem ruhenn.neyse atlattıkkk...bu da bitttiiiiiiii.
öpüyoruUM sizi canlarımmm.
Deniscim sanırım Avrupa da buLuscam gibime geliyo..hele bı o gun gelsin konuşalım tatlım..biz taksim civarlarında olucaz...yarim İstanbul la ask tazeleyecem.ufff alıntı yapamıyom çok uzun yazmışsınız sırayla yazcam tuğbacım ne kadarrr isterim buluşmayı canım benim inan sizin oralardan geçerken kocaya çaktırmadan bakınıyodum acaba tuğba nerde oturuyordur ama ben karşıyı hiç bilmiyomki kozyatağı falan kayboluruz biz oralarda denizimle bu tarafta sana zor gelcek bilemiyomki nasıl olur bi eylül gelsin bakalım edibemizin yolu düşsün istanbula hayırlısıyla olur bişeyler ilklim aras kızımın adaşının anası yazık san yormuşlar seni canım benim saol temennilerin için eskiye nazaran iyiyiz tabi en azından denizim ağlamıyo acıdan eskisi gibi kendini az topladı ama ilaçlara devam kızlar ciğer falan veriyomusunuz nasıll veriyonuz bide balık nasıl veriyosunuz hani meme emiyorya bebişler dokunurmu korkuyorum her yemeden sonra emiyolarya balıkta tereddütlüyüm ama vermek lazım nasıl yapcaz bilemiyomki doktora sormayıda unuttum varmı fikri olan
Aynen cok hareketli erdem de..bı sekilde enerjilerini boşaltmak eğlendirmek gerekiyor..İyi akşamlar herkese..
Canlarım ben size birşey danışmak istiyorum..Benim oğlum her zaman hareketli ve çabuk sıkılan bir çocuktu..Ama bu aralar iyice çoğaldı bu durum..Üstelik artık gündüz uykularını da bıraktı..Mesela bu sabah saat 6'da uyandı ve hala uyumadı..Bütün gün uyuduğu yarım saat, o da zorla..Kucakta bile eli ayağı durmuyor..Yemek yedirirken üstüme tırmanıyor..Kısacası neredeyse sürekli hareket ediyor..Hiçbirşey ilgisini 3-5 dakikadan fazla çekmiyor..Ne yapacağımı bilemiyorum..Sizin bebişler de böyle mi? Ya da bebeği böyle olan var mı içinizde?
Denis, canım ben ne balık verdim ne de sakatat..Doktor bir yaşına kadar verme dedi nedense..Oysa ben balık verilir diye biliyorum..Yine de doktoru dinleyeyim dedim..Ama Usha'nın yaptığı gibi her gün ceviz veriyorum..
yeni alınmış ocağın oynanma süresi en fazla 5 dakika..tatlım benimkide öyle
üstüne üstük gecede az uyuyor
aslında hareket bağlamında aşırı hareketli değil gibi ama
çok cabuk sıkılıyor oyuncaktan,odadan,oturmaktan,benden
sürekli ekşın istiyo ama bende hal varmı diye soran yok
biz de seni seviyoz tatlım....İşte benim oğlum da sürekli ekşın istiyorNe yapacağımı şaşırıyorum bazen, yapmadığım şebeklik, soytarılık kalmıyor
Gece uykumuz da az aslında ama buna da şükür diyorum..Eğer mızmızlanmaya başladığı an su veya meme verirsem tekrar dalabiliyor
ama bunun içinde sürekli tetikte olmak gerekiyor tabi..Daha büyüyüp ayaklandıkları vakit işimiz bayağı bir zor olacak gibi görünüyor..
Çok koşturacaklar bizi peşlerinden..
Bu arada, burada yazmak gerçekten bir nevi terapi oluyor..Seviyorum burayı ve sizleri
burda olan benim sen başkalarına yazadur
bende gideyimde kal tekbaşına
Cevsp veriyorum tatlım ya..
siz ana kiz ne nazlisiniz haaaaaa
Geliriz hele sen bı Alasehir e gel..Alasehir kolay is..sen yoktun bak gecen hafta ordaydik zatenazılmış r yle
karaca sanki alpereni anlattın mersin in havasında suyundan olabilirmi ben eve gidince ne yapacam bilmiyorum nasıl sığacağı evimize odamıza birde kış kapıda uffff işim zor belki edibe atlar atlar gelir erdemle olmazmı edibe nasıl olsa alıştı erdem gezmeye bizimkide kalabalık istiyor sıkılınca gezmek istiyor. edibe benim çene yapı bozuktu oğlan ısıra ısıra tümden bozuldu düzeltemiceksin galiba galiba şu tırmanma işi bizde de var az kaldı boynuma da basıp kafama çıkmasına hele bugün emerken poposunu sıyırarak kendini kucağımdan yere indirdi ve emmeyi ayakta dikilierek 2 eliyle sıkıca memeye yapışık tamamladı arada da sen sandelyede otur ben böyle inerim ohhhhh der gibi gülüyordu çok komiktiiii. 1h aftadır okuyamadığım geçmiş var uykumda var bir göz atayım ne yazılmış dimi ama
Ushaaaaa olleeeeeyyyyyyy...İzmir e gel.beyzayi ben uyuturum bak..erdemle ola ola ona benzer..bizim k 9 oldu mü Disco da olsa uyuyo.. Sana bı şey sorcam sen beyzayi gündüz sallayarak uyutuyor musun hiç..acaba gecesi gündüzü mü karıştı bebeğin yatamam ben gelcem izmire
havalar biraz daha serinlesin
sende evine dön
ondan sonra ayarlıcam bişiiler
kızıyosun ama haksızmı millet
paso geziyosun gezerken bizede uğra diyolar işte naapsınlar
bu arada bende sinir binbeşyüz oldu
ölcem uykusuzluktan beyza atdaa deyip duruyo
babamızda yattı
tekbaşıma ne kadar dayanıcam bilmiyorum
Ushaaaaa olleeeeeyyyyyyy...İzmir e gel.beyzayi ben uyuturum bak..erdemle ola ola ona benzer..bizim k 9 oldu mü Disco da olsa uyuyo.. Sana bı şey sorcam sen beyzayi gündüz sallayarak uyutuyor musun hiç..acaba gecesi gündüzü mü karıştı bebeğin ya
Allah Allah neden uyumadı acaba..dün gece 1:30 -04:00 arası uyuduktan sonra 5,30 a kadar uyanık kaldı
sonra 7 ye kadar tekrar uyudu 8,30a kadar uyanık kaldı
sonra 10:30 a kadar tekrar uyudu
yani toplam 6 saat
sabah 10:30 dan öğleden sonra 14:00 e kadar uyanıktı
14:05te yatırdım 14:25te uyandı
bir daha uyuduğunda saate baktım 18:45 ti 19:30 a kadar uyudu
ve o saatten sonra bir daha uyumadı
uyutmak için sallamıyorum
önceden alıştırmadığım için sanırım sallamaya kalkınca tepiniyo
ne zaman iyice yorulacak ozaman uyuyo hanımefendi
bide emzik falanda kullanmadım emerken uyuyo diye
şimdi emerkende 1uyusa 1uyumuyo
aç kalıyo diye düşünemiyorum kilosu ayının çok üzerinde
şuanda gözünden uyku akıyo mesela
emzirdim uyumadı,ayağımda sallıyayım dedim tepindi,kucağımda sallıyayım dedim bana gülmeye başladı
öyle işte
Allah Allah neden uyumadı acaba..
ben sağlamaya cok karşıyım..cocuklar sarhoş oluyo..cok üzülüyorum gördükçe..
gecen Antalya ya gelişimizde kaynanam gündüz her firsatta bunun uykusugeldi deyip erdem i ayağında salayım zorla uyutuyordu.o zaman gece uykuları gündüz cok faza uyuduğu için bozulmuştu erdem in.simdi beyza gündüz de cok uyumuyomus..neden gece böyle.ayakta durabilmasi yorgun düşmemesi ilginç..
Ac da olamaz dogruvsoyluyosun oda cok mü aydınlık gece olduğunu anlamiyo mü ki
İyi yapmışsınız sllamayi yasak etmekle..yok canım ya doğduğundan beri böyle ışık falan değil derdi
çünkü gece uyandığında karanlıkta emziriyorum yinede açıyo gözleri
2 doktorla görüştüm bununla ilgili
enine boyuna sorular sordular ikisininde son cümlesi şu oldu
''bi sorun var gibi görünmüyor,her bebek farklı sonuçta,1yaşından sonra düzelir''
annemde sende geceleri böyleydin ama gündüz uyurdun en azından diyo
bekliyorum bakalım 1 yaşını
bu arada annane ve babanneye ayakta sallamakta yasak
bende bel fıtığı var alıştırmayın sonra ben nasıl sallarım diyorum allahtan dinliyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?