2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
torinor merhabalar canım nasılsın bebek nasıl iyidir inşallah i

Merhaba canım... Ben cepten girdiğim için cok yazamıyorumgenelde okuyorum :)) senin ve minik Deniz'in iyi olmasına cok sevindim..Allah bebislerimizi korusun.. Benim oğlumda iyileşti cok şükür.. Eğir haftadır emeklemeye başladı...Bende ise başlama oğlumdan ayrılma kaygısı iyice arttı...Arkamdan ağlarsa nasıl dayanırım bilmiyorum( bakalım bir tek ben değilim çalışan diyorum kendi kendine ama ben inanılmaz bağlandım bebeğime sanırım 6 yıldan sonra tedavi ile olması bunda etkili.. :))) İnsan nelere alışıyor akışkana elbet...

İşte benim oğlum da sürekli ekşın istiyor Ne yapacağımı şaşırıyorum bazen, yapmadığım şebeklik, soytarılık kalmıyor
Gece uykumuz da az aslında ama buna da şükür diyorum..Eğer mızmızlanmaya başladığı an su veya meme verirsem tekrar dalabiliyor
ama bunun içinde sürekli tetikte olmak gerekiyor tabi..Daha büyüyüp ayaklandıkları vakit işimiz bayağı bir zor olacak gibi görünüyor..
Çok koşturacaklar bizi peşlerinden..
Bu arada, burada yazmak gerçekten bir nevi terapi oluyor..Seviyorum burayı ve sizleri

azılmış r yle

karaca sanki alpereni anlattın mersin in havasında suyundan olabilirmi ben eve gidince ne yapacam bilmiyorum nasıl sığacağı evimize odamıza birde kış kapıda uffff işim zor belki edibe atlar atlar gelir erdemle olmazmı edibe nasıl olsa alıştı erdem gezmeye bizimkide kalabalık istiyor sıkılınca gezmek istiyor. edibe benim çene yapı bozuktu oğlan ısıra ısıra tümden bozuldu düzeltemiceksin galiba galiba şu tırmanma işi bizde de var az kaldı boynuma da basıp kafama çıkmasına hele bugün emerken poposunu sıyırarak kendini kucağımdan yere indirdi ve emmeyi ayakta dikilierek 2 eliyle sıkıca memeye yapışık tamamladı arada da sen sandelyede otur ben böyle inerim ohhhhh der gibi gülüyordu çok komiktiiii. 1h aftadır okuyamadığım geçmiş var uykumda var bir göz atayım ne yazılmış dimi ama

Canimmmmm dün baya bı sohbet ettik..sen yoktun..gelsene gece eşini cocuğu uyuttuktan sonra ..usha da muhabbet bol..
Valla o çağla sikel benzetmesi Gamzenin gönlünün ve gözlerinin güzelliğinden kaynaklaniyor canim..öyle çıkarsiz ve doğal bı arkadas ki iyi niyeti bakışlarına düşüncelerine yansımış Gamzenin..senle tanısınca bakarsın bakalım kime benziyorum ))genel hat ve renk olarak hakketen uzaktan görsen doğru tespit diyebilirsin ama o sekilde ..
Ben 2 sene once Mersin e gitmiştim..esimle Adana dan başlayıp kiyi Şeridi'nden Antalya ya kadar gezmiştik..Mersin de forumda gezip önündeki restoranda tantuni yemiştik..beğenmiştim ben Mersin'i .. Kiz kalesi hele..o deniz nasıl guzel..kum ve deniz yani..kaldığımız otelin adını hatirlayamicam ama o da cok güzeldi.ben denize girmememiştim ama kizsal nedenler..hastaydim..kıskana kıskana esimi izlemiştim yani..ordan hatta ashab i keyf ve cennet cehennem mağarasına gitmiştik..cok cok guzel günlerdi benim için..keske o zaman seni tanısaydım ..bizi gezdirirdiniz..mağaranın orda ağaçların tepelerinde kahvaltı yapılan mekanlar vardı..hatırlar mısın..bizim cok hoşumuza gitmişti..orda bol bol fotograf cektirmistik..fırsatım olursa bı tane koyarım buraya..yolunuz düşerse benim için de kacak çay için orda..misssss missss...bilmiyorum gezip gördüğümüz için yolumuz bı dahaduser mı Mersin taraflarına ama bı şey olur dunyanın bin bir turluhali var geliriz hiç kaçırmam mutlaka tanisir bebekleritanistiririz di mı ama..
Ben bu tanıştırma olayından cok hoşlandım..bebekler helebi büyüsün.o zaman anlicaklar bu buluşmaların degerini güzelliğini..di mı ama..
Peki sizin İzmir e gelme durumunuz var mı ya da yakınlara biryerlere.cok cok tanışmak isteriz sizlerle de..erdem paşamın şimdiden köklü arkadaşlıkları oldu ))

Ayyyyyy tatiller bayramlar ne guzel zamanlarmis yaaaaa..
Valla mutluluktan goguslerim bile doldu doldu yenidoganken ki gibi..
Evde cocuklar akrabalar sen sakrak sohbetler ...evde o kadar cok cocuk vardı ki erdem mutluluk sarhoşu oldu resmen aNasi gibi...bı izliyo onları seneye bende size katilcamd gibi...
Kızlar Gece uyutunca Melekleri girsenize foruma yaaa..pek sessizburalar ...ben başka ayların annelerini okuyorum artık yav..dağıldınız gittiniz ..
Kimseyle de karşılaşmıyorum.sabah nasıl giriyonuz..ben cocuğu adamı uyutmadan elime i pad i alamiyom.mumkun değil yav...
Kopartmayalim su cocukların bağlarını..ne guzel senelerce olacak dostlukların temeli atılıyor burda masumca...seneler sonra ellerinde fotoğraflarla bulusup bu seferde onlar bizim dedikodumuzu yapacaklar..yok annem soyle yok babam soyle...herkese anlatacaklar annelerimiz nasılda buluşmuş konuşmuş bizim hallerimizi diye..ay ay ayyyyy..Allah tüm yavrulara saglık sıhhat uzun ömürler versin insallahhhh...
Bugun yüzme faslını actık..erdem yine çıldırdı..deniz cooook guzel burda..baya bı yüzdü..sprey e mesaj attım gel cocukları beraber yuzdurelim diye..bakalım ne cevap verecek..belki yarın kumsaldan bı poz veririz sizlere...

Canim biz eEylül de Atatürk e yani yeşilköy e iniyoruz.gezi amaçlı gidiyoz ?2 günlüğüne..biz istanbulsuz krize giriyoz çünkü..
yani Anadolu yakası biraz zor olabilir ama denis kabul ederse ki sanıyorum o da Avrupa tarafindaydi ben sizin için sınırlarımı zorlarım..tanışmak isterim..hele heleeeee sana sarılmayı boyumda birini soyyyylleeee yanıma alıp gezmeyi cok isterim.neden olmasın..simdi Ağustos sonu gibi Eylül bası gibi telefonla netlestirelim buluşmayı ..benim özel mesaj hakkım olsa cep telefonunuzu alacam ama belki O zamana olur..ne özel mesaj alma ne de atma hakkım yok daha
yalniz bende uçak bileti istiyorum ona göre listede beni unutma..getiririm fotografları..baya bı arşivlik oldu şimdiden..sizle de çekiliriz..ohhh..
ben hep senle buluşmayı kasim Aralık gibi planlıyordum..çünkü o sıra annemlerde bursa da olucam..2 hafta kadar..Bursa'dan sizin ora ne kaar uzaklıkta,ortada bı yerlerde mı buluşuruz , gelsek nasıl olur dönüş ne sekilde olur hep planlıyorum kafamda.ama bı netlik kazanmamıştı daha..dur bı bakalım..günler neler getirecek..
Senin yaklasabilecegin bı yer var mı İznik Yalova ya da Bursa..ne bileyim neresi olabilir ..

Kuzum sizle de buluşalım..sizle buluşmadan bebekler tanışmadan kadro tamamlanmaz ki

Deniscim sanırım Avrupa da buLuscam gibime geliyo..hele bı o gun gelsin konuşalım tatlım..biz taksim civarlarında olucaz...yarim İstanbul la ask tazeleyecem.
du bakalım bı konuşalım Eylül bası da..
denizim benim ağlamasın diye ne dua ettim ne...ben dogumdansonra ağlayan bebek gördüm mü dayanamıyorum..yüreğim daralıyor..deniz hiç ağlamasın inşallah..
Perdem her haft balık yiyo..acayip taze güvenilir yerden alıyoz?ustune de emiyo likir likir..daha ciğer vermedim hiç Ama..
balik i acayip cok yiyo.mesela 10 tane istavrit tümden yiyo..hiç bı şey olmadı tatlım.

Aynen cok hareketli erdem de..bı sekilde enerjilerini boşaltmak eğlendirmek gerekiyor..
yeni alınmış ocağın oynanma süresi en fazla 5 dakika.. Hepimizin bebekleri sanırım aynı..bunları tanıştırıp odanın ortasına atmadan rahata ermicez sanırım..

biz de seni seviyoz tatlım....

Geliriz hele sen bı Alasehir e gel..Alasehir kolay is..sen yoktun bak gecen hafta ordaydik zaten
ama kızlar size darılıyorum ha..ben o kadar canla başla gelmeye buluşmaya tanışmaya çalışıyorum sizler anca edibe gelsin modunda sınız..ya sizde lütfen biraz gayret gösterin yaaaa..siz gelmeye çalışsanıza İzmir e..tubaaaa geldin.bi bes dakika tanışmak için vakit ayırmadın İzmir de ..Biliyorum cok yogundun zman yoktu imkansizdi ama bi kaldirimda bile karsilasabilirdik di mi ama ,misal yaniben var ya Ankara da ne zorlu etaplardan geçtim de buluşmayı ayarladım bı yandan kına düğün gelin evi o bu ...valla kemece ve Gamze sagolsunlar benim vaktime Zaman'ıma mekanıma uydular da,öyle bulusabildik....biraz sizde gayret edin lütfen..
hadi bakalım fırsatlar bulalım..kıs gelince takılacak yine evlere minik kkuşlar..
ben izmirde bı bebek oyun grubu daha oluşturdum..İzmirli arkadaslar sizde katılabilirsiniz.bizim aile dostu ortamından yas aralığı 3 ila yenilgin bebek anneleri dahil..Her hafta birinin evinde hafta ici kahvaltı başlıyor..esimin is ten arkadaşlarının çocuklu hanımları ile.isterseniz katılabilirsiniz..güvenilir insanlar sonuçta..kurumumuz belli yerimiz yurdumuz belli.duyurulur.valla acayip desarj oluyo insan..bebeklerde hoşlanıyor.hadi bakalım..

tamam ben gelcem izmire
havalar biraz daha serinlesin
sende evine dön
ondan sonra ayarlıcam bişiiler

kızıyosun ama haksızmı millet
paso geziyosun gezerken bizede uğra diyolar işte naapsınlar

bu arada bende sinir binbeşyüz oldu
ölcem uykusuzluktan beyza atdaa deyip duruyo
babamızda yattı
tekbaşıma ne kadar dayanıcam bilmiyorum

Ushaaaaa olleeeeeyyyyyyy...İzmir e gel.beyzayi ben uyuturum bak..erdemle ola ola ona benzer..bizim k 9 oldu mü Disco da olsa uyuyo.. Sana bı şey sorcam sen beyzayi gündüz sallayarak uyutuyor musun hiç..acaba gecesi gündüzü mü karıştı bebeğin ya

dün gece 1:30 -04:00 arası uyuduktan sonra 5,30 a kadar uyanık kaldı
sonra 7 ye kadar tekrar uyudu 8,30a kadar uyanık kaldı
sonra 10:30 a kadar tekrar uyudu
yani toplam 6 saat
sabah 10:30 dan öğleden sonra 14:00 e kadar uyanıktı
14:05te yatırdım 14:25te uyandı
bir daha uyuduğunda saate baktım 18:45 ti 19:30 a kadar uyudu
ve o saatten sonra bir daha uyumadı

uyutmak için sallamıyorum
önceden alıştırmadığım için sanırım sallamaya kalkınca tepiniyo
ne zaman iyice yorulacak ozaman uyuyo hanımefendi
bide emzik falanda kullanmadım emerken uyuyo diye
şimdi emerkende 1uyusa 1uyumuyo

aç kalıyo diye düşünemiyorum kilosu ayının çok üzerinde

şuanda gözünden uyku akıyo mesela
emzirdim uyumadı,ayağımda sallıyayım dedim tepindi,kucağımda sallıyayım dedim bana gülmeye başladı
öyle işte

Allah Allah neden uyumadı acaba..
ben sağlamaya cok karşıyım..cocuklar sarhoş oluyo..cok üzülüyorum gördükçe..
gecen Antalya ya gelişimizde kaynanam gündüz her firsatta bunun uykusugeldi deyip erdem i ayağında salayım zorla uyutuyordu.o zaman gece uykuları gündüz cok faza uyuduğu için bozulmuştu erdem in.simdi beyza gündüz de cok uyumuyomus..neden gece böyle.ayakta durabilmasi yorgun düşmemesi ilginç..
Ac da olamaz dogruvsoyluyosun oda cok mü aydınlık gece olduğunu anlamiyo mü ki

yok canım ya doğduğundan beri böyle ışık falan değil derdi
çünkü gece uyandığında karanlıkta emziriyorum yinede açıyo gözleri
2 doktorla görüştüm bununla ilgili
enine boyuna sorular sordular ikisininde son cümlesi şu oldu
''bi sorun var gibi görünmüyor,her bebek farklı sonuçta,1yaşından sonra düzelir''
annemde sende geceleri böyleydin ama gündüz uyurdun en azından diyo
bekliyorum bakalım 1 yaşını
bu arada annane ve babanneye ayakta sallamakta yasak
bende bel fıtığı var alıştırmayın sonra ben nasıl sallarım diyorum allahtan dinliyolar

İyi yapmışsınız sllamayi yasak etmekle..
her cocuk farklı iste haklisin..ama bak sana çekmiş kızcağıza bı şey dmeye hakkımız yok..sorun yoksa 1 yasını beklemekten başka care de yok.allah yardımcın olsun.. 3 ay kaldı..inşallah hemncecik düzene girer..
ben uyuyakalirsam kusura bakma..bugun deniz cok yordu..beyza yi mislerrrr gibi koklarim.dunki yyoğurtlar tutmuş di mı..bugun yapmaya gerek yok.yarin yenileriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…