- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #44.501
:26:Akşam'dan Doruk Çakar'ın haberine göre, 2004 yılında başlatılan 'Demir gibi Türkiye' projesi kapsamında 24 aya kadar olan bebeklere verilen Ferro Sanol isimli demir damlasının analizler sonucu kullanıma uygun bulunmayan bazı serileri eczane, depo ve hastanelerden toplatıldı.
Bakanlığın Eczacılık ve Tıbbi Ürün ve Şube Müdürlüğü'nce İl Sağlık Müdürlüklerine gönderilen yazıda şöyle denildi: Bu yıl dağıtılmakta olan Ekim 2016 son kullanma tarihli ürülerin bazı serilerinin analizler sonucu kullanılması uygun bulunmamıştır. Söz konusu serilere eczane, depo ve hastanelerden geri çekme işlemi uygulanmıştır. Ayrıca aile hekimlerinin ellerinde kalan serilerin de dağıtımı durdurulmuştur...
Canim benim Ozel mesaj hakkım yok daha..aldım mesajini ama dönemedi, sana..attım hadi sende at bana bekliyorum bu arada sanki hiç telde konuşmadımda sanki kimseyle heyecanla bekliyorum aslında hepinizin sesini duymak istiyorum sakıncası yoksa telinizi atarsanız sevinirim canlarım
Tatlim mail adresini özelime at.hemen yollayayım sana..cok güzeller fotograflarda..hele kerem in bı bakışı var...aman da aman..cok komik..at bana mailini..bu arada foto muhabbeti yapmışken, gamze nerdesin gamze, kız aylar yıllar olacak ben de buluşmalarımızın tek karesi bile yok, fotolar taa izmire bile gitmiş, asuya zaten yollamıştın zaten bak bozuluyorum ha, ya bana da yolla yada kızlar edibe yada asu siz yollayın gamze yoğun heralde:) neyse şaka bi yana valla istiyorum o fotoğrafları, yollamak zor ise senin için (zira anladım ki biraz önce biraz zahmetli imiş) tekrar canlı buluşma organize edelim, flash ile getir ben yükleyeyim:)
Ay ne guzel buluşun bakiiiiimmmkaraca devkule nezaman dusunuyorsunuz bulusmayı bız yayladayız ama cumartesı bıgune ayarlayabılırsek gelme olasılıgım yuksek olur
Ozelsin ozelsiiiiiiiiiinnn hhosgeldin ...daimi ol...inşallah...canım valla benim ablam dinleme cihazı koydu ben hatta o dönemde insanlara güven paranoyak gibi davranma diye de kızmıştım kadın 3 gün annemle baktı çocuğa sonra yalnız kaldı ilk günler gözlemlediğimize göre de çoook iyiyidi çocukla oturup oynuyordu falan dinleme cihazı yerleştirdi fakat bir kaç gün yalnız kalmışlardı sonrasında koydu ablam sürekli çocuk tuhaf davranıyor uykulu gibi davranıyor diyordu ben de yabancıya bıraktığın için küsüyordur ilk günler çok normal diyordum sonradan dinledikki çocuğa uyku hapı veriyormuş başıma gelmez bu kadın yapmaz demiceksin koyacaksın valla aman ihmal etme koy muhakkak
Eayy canım bizimki de öyle uyanıyor bir kaç kere öyle yaptı hatta geçenlerde odasından çıkmak istedi eşim de ayaklandı çıkarttım odasına bakıp bakıp ağladı biraz salonda oynadık sonra sakinleşti uyudu demek rüya görmüş kıyamam yaa o akşam bi arkadaş gelmişti kızı 2 yaşında o vurmaya falan kalktı zarar vermek istedi bizimkine bizimki de ondan etkilendi diye düşünmüştüm ben de onu rüyasında gördü allah bilir kıyamam yaa
biz de götürelim bari çok sever kesin bizimki de bizim kız da herkese bye bye yapıyor çok tatlılar bu sıpalar yaaa
Gamze Çorum'da..ben öyle biliyorum yani en azindaniki çocuğu olanları tebrik etmek istiyoruum...
yok arkadaş, ben 2. çocuğu düşünmüyorum artık.. dün gezmeye gidicez demiştim ya, gittik.. kuzenim tutturdu bende sizinle gelecem diye, emiri çok seviyo diye bende kıyamadım hadi gel dedim.. 10 yaşında, çook bilmiş bir kız.. aman Allahım, hep derler ya , kesin size de diyolardır, şimdi en güzel günlerin bi büyüsün göreceksin sen diye.. yaaw hakikaten ne doğruymuş, benim oğlum yanında melek meleeekkk.. ne istekleri bitiyo, ne dertleri.. cimcimeye kıyamıyom da hiç, her istediğine tamam dedim, ilk defa geliyor bizde kalmaya, gönlü olsun istedim.. bide çok imkanları olmasına rağmen yokluk içinde büyütüyolar çocuğu, bide yaşından büyükmüş gibi davranıyolar hep ona, kıyamadım, azcık çocukluğunu yaşasın istedim.. yaw ama dünden beri totom yer görmedi desem yeridir.. az önce abisi geldi aldı, üzüldüm gittiğine de şimdi.. sanki bi günde alışmışım gibi.. bakalım Emir sabah onu göremeyince ne yapacak, oda alıştı cimcimeye..
ama şunu farkettim, hakikaten çocuk büyütmek ne zormuş.. gerçekten biz şuan resmen evliliğin balayısındayız kızlar.. az büyüyünce napacaz bilemiyorum.. mesela sahile götürdüm akşam onu, burda hem hem masal kahramanlarıyla oluşturulmuş boool bool oyun parkurlu güzel kocaman bir parkımız var, birde lunaparkı var.. hepsi birarada yani.. bende götüreyimde çocuk azcık eğlensin dedim, aman yarabbi sevinçten çıldırdı resmen, tabi onunla birlikte Emirde.. ama ben hem Emiri hem onu idare edemedim resmen, gözümün önünden ayrılsın istemedim, ama o da deliler gibi bi oraya bi buraya her gördüğü şeye koşuyo doğal olarak, biz Emirle peşinde, bide hiç karışmayım tadını çıkarsın rahaat rahat hazır anası babası yokken dedim ama bittim bittiiim.. eşimde mesaiye kalmıştı geç geldi yanımıza.. gelir gelmez Emiri verdim kucağına, doğruuu cimcimenin peşine.. yakaladım onuda, verdim eline bir dondurma, oturttum yanıma, bi 10 dak dinlendim çook şükür.. sonra lunapark maceramız başladı.. amaaann, düşecek diye aklım çıktı, herşeyide istiyo, hayır diyemedim, ama emanet olduğu için mi ne, çok zordu bakımı çook.. kendi çocuğum olmayınca, aman kırılmasın üzülmesin diye daha mı çok önemsedim, yoksa Emir daha çok küçük zaten daha hayır denecek bişi yaptığı yok diye mi ne, ay bi zorlandım bi zorlandım.. çok şükür sağ salim abisine teslim ettim de..
neyse, şuan evim darmadağın, banyom su içinde, çamaşırlar makinede, saçma sapan bi halde heryer.. ama yarına bıraktım herşeyi.. hiiiç parmağımı bile kaldırmak istemiyorum.. her dağınıklıktaki anısına bakıp gülümsüyorum şimdi, ama bu yorgunluğa da değdi diye düşünüyorum, giderken gözlerinin içi ışıl ışıldı.. sanırım artık bana daha sık gelecek kalmaya, inşallah gelir büyümeden..bana sabah kahvaltı ederken "sanki biz seninle kuzen değilizde arkadaşız, bi saattir benimle muhabbet ediyosun farkında mısın?" dediii..
sevinsem mi üzülsem mi bilemedim, kesinlikle daha sık gelmeli..
neyse, benden böle işte.. yarın sabahtan evi temizleyip,öğleden sonra dışarı çıkacağım.. sizinle yine görüşemeyeceğiz yani.. hadi sevgiyle kalın..
bu arada gamze kaç gündür yok yineee.. niyee? haberi olan var mıı?
Senem benim özelime cebini atar mısın..Kızlar merhaba! Ay uzun uzun upuzun bi aradan sonra nihayet yazabiliyorum. Tercihler bitti şükür ama bizim İzmir'e taşınma olayı eşimin işi dolayısıyla yattı gibi. Ben de işyerimle sözleşme tazeledim mecburen. Biraz sıkıntılı günler geçirdik, haliizi hatrınızı soramadım. Şimdi iyiyiz ama. Sonuç olarak Bodrum'da kalakaldıkOlsun, huzurumuz, sağlığımız yerinde olsun da... Sizler nasılsınız? Geçmişi okuyamadım, yarın bakıcam. Bi yaramazlık yok inşallah? Benim tembel kızım iki haftadır emeklemeye başladı çok şükür Bugün de kimse görmeden merdivenlere gitmiş kaşla göz arasında, elini attığı gibi ağzını çarpmış. Ağlamasına koştuk. Bişey olmamış Allah'tan; sadece dudak biraz şişmiş, kan oturmuş ama ben çıldırdım resmen görünce. Allah hepsini korusun. Bir de birkaç kelime ile konuşma denemelerimiz var; anniii, gel gel, mama gibi. Bizde gelişmeler böyle. Bu arada Bodrum'a gelen olursa görüşmek isterim çok çok. Öpüyorum hepinizi, en çok da meleklerinizi
Kızlar, size birşey danışacağım..
Benim oğlum bu aralar neredeyse sadece meyve ve yoğurt yiyor, o kadar..Sağlık ocağında en son 8.750 gram çıktı ama dün kendim tarttığım vakit 8 kilo 600 gramdı..Gerçi ne derece sağlıklı bir ölçüm oldu bilemeyeceğim ama ben zaten kilo almadığını anlıyorum..Yemek yememesine canım çok sıkılıyor..Bir de üstüne üstlük aşırı hareketli bir çocuk, yediği de yanıyor belli ki..
senemgy, "atom bombası" diye bir tarif vermişti..Bir onu yiyor..O çok hoş bir tarifti..Hem çok faydalı hem de yemesi kolay..Malum, hala daha dişimiz yok..
Sizlerden ricam eğer bu tip tarifler biliyorsanız benimle paylaşmanız..Şu aralar ne denediysem bir sonuç alamadım çünkü
Kızlar, size birşey danışacağım..
Benim oğlum bu aralar neredeyse sadece meyve ve yoğurt yiyor, o kadar..Sağlık ocağında en son 8.750 gram çıktı ama dün kendim tarttığım vakit 8 kilo 600 gramdı..Gerçi ne derece sağlıklı bir ölçüm oldu bilemeyeceğim ama ben zaten kilo almadığını anlıyorum..Yemek yememesine canım çok sıkılıyor..Bir de üstüne üstlük aşırı hareketli bir çocuk, yediği de yanıyor belli ki..
senemgy, "atom bombası" diye bir tarif vermişti..Bir onu yiyor..O çok hoş bir tarifti..Hem çok faydalı hem de yemesi kolay..Malum, hala daha dişimiz yok..
Sizlerden ricam eğer bu tip tarifler biliyorsanız benimle paylaşmanız..Şu aralar ne denediysem bir sonuç alamadım çünkü
karaca beyhaneytinyağlar 27- 28 eylül civarı gidiyorm pazartesi değil yani siz tarsus yaparsanız zeytinyağlar bendennnn pekmez de ayarlamaya çalışırımmmedibe nasıl bu yöntem gelebilirlermi 2 kişi onlar brlerine yardım ederek gelebilirler dimii
beyhan hangi yayladasın bilmem ama sunturas ta benim için alabalık yeseneben ayvagediği gözne soğucak taraflarını görmüştüm 1 ay kadar önce arkadaşlar soğucağa 1 geceliğine götürmişlerdi benim için sende gezip görebilirsin
Devkule ve Asu ilginiz için çok teşekkürler..Hurmayı da, cevizli tahinli kekide deneyeceğim..Yeter ki birşeyler yesin oğlum..
Devkule, canım ya, sen 27 eylül diyorsun ya, ben sanki eylüldeymişiz gibi pazartesi diyorumKısacası ayları karıştırdım ben..Madem daha burdasın, tabiki görüşürüz..Muhakkak ayarlarız birşeyler..
cnm cok sevındım bızde karacayla sabahtan berı bulusma ısını ayarlamaya calıyorduk ama olmuyordu bu hafta cok uzulmustuk senınle gorusemıcez dıye ...
ben kepırlıdeyım beklerım orayada bende yılardır yayla gezdıgım ıcın mersının hemen hemen butun yayalarını bılırım ewet sunturasın alabalıgı guzle gecenhafta ordaydık yedık.bıgun kısmet olursa hep beraber gıderız..
aslında buhafta aksılı olmasaydı tarsusta bır arkadasımının dugunu vardı ona bıle gıdemıcem yoksa senıde gorurduk ..ben lıseyı tarsusta okudum o yoları 4 yıl gıtgel yaptık....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?