2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

canım ben de istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum ya. Çalışan annelerin bunu başarması daha zor gibi, zaten gün boyu evde yokuz, çocuk özlüyor bir de benim oğlum biberon almadığı için devam sütü ve sağdığım anne sütünü ben yokken içmiyor, ben gelene kadar sadece ek gıdalarla durmuş oluyor, haliyle gün boyu iyi beslenemediği için gece sık sık kalkıp emiyor az az, hoş evde olsam da gözü açıkken emmediği için gene böyle olacaktı. bir de günde en az 500 ml süt içmeleri gerekiyor diyorlarya uzmanlar benimki anca bu gece takviyeleri ile o kadar içiyordur. bir de bu aralar iyice sık kalkmaya başladı,7*8 kez pestilim çıkmış olarak işe gidiyorum

senemgy tekrar merhaba, özlemiştim seni merak ediyordum yazdığın iyi oldu. Hakkınızda hayırlısı olsun

canım yemeyen çocuk zor oluyor uykusu düzeni de olmuyor malesef, bir de bizimkiler kıpır kıpır bağırsakları da çok çalışıyor benimkinin nasıl kilo tutsunlar. Önceden yoğurt sevmeyen oğlum yoğrda düştü tabi meyve suyunada, anladım ki sıcaklarda en çok bunlar rahatlatıyor, sizde mersindesiniz, ne yapsın çocuk serinlemesi lazım valla itiraf edeyim ben pofidik bebek seviyorum ya yanlış anlaşılmayayım ama yiyen çocuk kolay çocuk bana göre, hem allah korusun bunlara bişi olunca en küçük soğukalgınlığı vs hemen zayıflıyorlar en azından benim oğlum öyle, toplu bebek depodan kullandığı için daha çobuk toparlanıyor, uykusu falan düzenli oluyor. üzülme yalnız değilsin, bende zaman zaman senin gibi üzülüyorum ama napalım sağlıklı olsunlar öyle yada böyle büyüyecekler, bazen diyorum ki oğlum için bunun ablası büyüdüyse bu da hayli hayli büyür, kızımda hiç bişi yemezdi, 3 yaşındayken 12 kiloydu düşün yani, şimdi tam ideal kilosu.Sadece sana bir kaç tavsiyem olacak kalorili beslemeye çalış zeytinyağı yerine tereyağ, kuruyemiş vs ver yedirdiklerinin içinde,bir de oğlun muhallebi sevmiyorsa şunu dene, bir elma rendesi pişir, ayrı bir kapta yumurta sarısı ve 1 kaşık esmer şeker yada pekmez çırp, bunun üstüne 1 bardak süt, 1 kaşık buğday unu, 1 tatlı kaşığı ceviz koy ve elmanın üstüne yavaş yavaş dökerek pişir, sen bebeğinin sevdiği lezzetlerle çeşitlendirirsin, her gün yapınca benimki bıkıyor 2*3 günde bir ideal

cnm bnm kız da oyle bı kac gndr/bnde simdi cevzlı tahinli kek verdm fırına bakalm onu begenecek mi

canım merhaba, bayramda görüşmek kısmet olmadı artık sen ankaraya gelince görüşürüz. Bu arada bu tarifleri de bizle paylaş bu arada benim blendir bozuldu ya, şimdi oğlana havanda ezip veriyoruz yarısı dışarı yarısı içeri yiyor, her işte bir hayır var belki pütürüklü yemeyi öğrenir ya ben çözemedim elimle domates az salatalık veriyorum yiyor hayta sebze püresinin içindeki pirinçleri ayıklıyor blendir almamak için direnicem

bu arada bana bi haller oldu, evde ne kadar bayramdan kalan şeker çikolata varsa yiyorum, biri bana DURRR desin

bu arada bana bi haller oldu, evde ne kadar bayramdan kalan şeker çikolata varsa yiyorum, biri bana DURRR desin[/QUOTE]

ben de tek tük lokum yiyorum eve göbeğimle gidecem kocam da hayal kırıklığı yaşar galiba zayıf ama göbekli bir hatun görecek

hadi ben sana DUR dur deyim arkadaşım

Karaca bende iştahsız bir bebek annesi olarak seni anlıyorum cOk sıkıntılı ve zor bir durum benm Oğluma mana başlamak istedim tadını beğenmedi şimdilerde sutlu tarhana yapıyorum devam şutu ile onu sevdi bir dene istersen tarhana besleyici aynı zamanda mana yemiş oluyor...
Ben bugün oğluma 50 cc iyi geceler cayı verdim bakalım gecemiz nasıl geçecek dün gece felaketti saat bası kalktı ve sürekli memede durmak istedi cok fena uykusuzluk yasamaya başladım çözüm için her şeyi deniyorum (

merhaba arkadaşlar
ben 3gündür hastaydım yeni yeni kendime geliyorum
grip oldum bu sıcakta + fıtık ağrılarım nüksetti tutuldum kaldım
ilaç kullanmıycam diyede inat edince ihlamur,nane,kekik,zencefil vs bilimum kötü kokulu ve tadlı ama bir okadar da şifalı bitkiyle idare ettim
belimde uyumayan kızımı son çare ayakta sallıyayım derken tutuldu
oturup kalkmakta hala zorlanıyorum ama bugün daha iyiyim çok şükür

ve şimdi geçmişi okuma ve cevap yazma zamanı...

Kızlaaar an itibari ile manisadayım gelimi birinize gece kahvesine :)

nazocum mesajını görmeden çıkmışım o gün:26:
3gündürde rahatsızdım pc nin başına bile geçemedim
hala manisadaysan özelden cebini at bana araşalım görüşelim mutlaka

bu arada bana bi haller oldu, evde ne kadar bayramdan kalan şeker çikolata varsa yiyorum, biri bana DURRR desin

ben de tek tük lokum yiyorum eve göbeğimle gidecem kocam da hayal kırıklığı yaşar galiba zayıf ama göbekli bir hatun görecek

hadi ben sana DUR dur deyim arkadaşım[/QUOTE]

devkule sağol canım da artık çok geç evde ne var ne yoksa sildim süpürdüm aynen benimde göbek hemen pırtlıyo azcık kilo alsam, 22 Eylül de kız kardeşimin düğünü var ben napıyorum ya, hoş daha kıyafet de almadım, çıkamıyorum ki sıpayla

canım benim çok geçmiş olsun fıtık mı var sende, ben azıcık bel ağrısından duramıyorum kim bilir sen ne çekmişindir. Hem sen nasıl yaptın uyumayan bebenle, allah kolaylık ve sağlık versin

kızlar bugün aile hekimine gittik, geç gittiğimiz için bizimki çıkmıştı ama başka bir hekime ayak üstü ferro sanol u sordum içiniz rahat etsin istiyorsanız ferrum da verebilirsiniz dedi, ben de çıkışta eczaneden aldım geldim eve. Haftaya dr a da sorarım ama şimdi size de danışayım.prospektüsü okudum yemek yerken yada tok karnına verin yazıyor birde içeriğinde paraben var. Ben de dr a kaç damla vereceğimi ve açmı tok mu vereceğimi sormayı unuttum. Şimdi ferrum kullanan anneler nasıl veriyorsunuz, ben ferro sanolu açken veriyordum sabahları uyanınca, şimdi bunu tok karnına yada yemek yerken verirsem kesin benimki kusar, zaten yemek yedirmek mesele ondan da soğutmak istemiyorum, bir de kaç damla veriyorsunuz? ferro sanolu kilo başına bir damla diye biliyorum ferrum da öyle mi?

bu arada ben sağlık bakanlığına hiç güvenemez oldum tabi sağlıkçılara da
söz meclisten dışarı, edibe yanlış anlama

ha bir de gıda ile ilgili bakanlığa da hiç güvenmiyorum kendim için de olmama rağmen

karacacımcanım ben bilinçli olarak yedirmiyorum gece mama yada muhallebi.bi eksiği olacağını da sanmıyorum dert etme
beyzada sadece meyve +yoğurt yiyor.birde kahvaltıda yumurta ve peynir.kilo olayına takılma her bebeğin gelişimi faklı ve kliosuda normal bence.evdeki tartılarada güvenmeyelim arkadaşlar
kulecimgelince köfte yapcan demi bana
tubacımevet cjcanım kızım anasının kızı sanırırm yapacak birşey yok
pijama partisine de nasıl özendim anlatamam
beyhancımişin zor vallaha iş ortamında huzurlu değilsen çalışmak ızdırap oluyo.bende çalışayım diyorum ama bırakmak çok zor geliyo beyzayı allah sana ve diğer çalışan annelere sabır versin.diş buğdayı konusundaki azminede hayran kaldım.ben ne 6ay kınası yaptım ne diş buğdayı.hiç uğraşamam valla
kemececimbenim kardeşim yay burcu.çocukluğunu bilsen o kadar kıpır kıpır olmasını isteermisin bilmiyorum valla.şu foto ekleme konusunda özel ders vericem müsait bir zamanda sana dur da demicem sana.al kiloları.topiin bi şişmanı benmi olcem
tarioronarben hiç emzik vermedim canım. ama emziğin işlevini memeye yaptırıyo benimki.zaten 3 uyuyo ondada 1yada 2 kez uyanıyo.uyanınca biraz emip meme ağzında uyusun diye bekliyoruz küçük hanımı 10 dakika daha.bu arada demir ilacı ile ilgili bilgi için sağol canım tv izlemiyodum senden duydum.biz ferrum kullanıyoduk gerçi ama onuda vermicem ben yaa..
deniscimakrep bebeklerinin elinde kaldık gitti bile.büyüyünce nasıl olacaklarını çok merak ediyorum
serapblcbravo valla.evlendiğim kiloya dönmek benim için hayal olsa gerek :26:
özelsin hoşgeldin
nuyanuyaimkanın varsa mutlaka kamera yada ses kaydedici taktır.ne demişler eşeğini sağlam kazığa bağlamak lazım
happymothernaapmış erdem paşa yaa.maşallah 5 seneye ev parası biriktirir senin paşa
senemgy özlettin kendini gel artık,yaz artık
gamzeeeeeeenerdesiiiiiinnnnn

kemece geldiğni görmemişim canım ya
sağol canım geçiyo yavaş yavaş çok şükür
eşim izin aldı mecburen yoksa gündüz annem falan gelip idare ederdide gece naapardım bilmiyorum

bana özel doktorumuz ferro sanol ver demişti.eczanede yoktu ogün almadım.ertesi gün sağlık ocağındaki doc.ferrum ver oda aynı dedi.bende verdiklerinden beri ferrum kullandım
ama i.y.e geçirdiğinde bi aksattım o zamandan beri vermiyorum.
banada mesaj göndersene özelden canım çekti

bu arada ferrumu günde 9 damla veriyodum

Son düzenleme:

canım teşekkürlerbenim kızla ve oğlumlayken ki hallerimi yaşamışsın. Bu arada paylaşımında bişey dikkatimi çekti, gerçi ben psikoloji falan okumadım sadece bir gözlemim var senin yazdığın cümleye, belki öğretmen arkadaşlar bizi aydınlatırlar '' çocuğa büyük gibi davranmak'' ne kadar doğru yada ne kadar gerekli. Netten de okudum bir sürü yazı çocuklarınıza fikirlerini sorun vs vs bir sürü şey yazıyor, sonra bi düşündüm biz küçükken kimse bize (seksenlerden bahsediyorum)hangi kıyafeti alalım, hangi filme gidelim, hangi arabayı alsak kırmızı mı olsun, siyah mı? yada eve alınacak yada yapılacak değişikliklerle ilgili, tatil planları yada ekonomik koşullarla ilgili görüş vs sormazdı ama biz çok mutluyduk, şehir merkezlerinde dahi çocukluğumuzu doya doya taşradakiler gibi yaşamışız acaba gereksiz fikir üretme, yorum yapma, benim dediğim olsun gibi şeylerle uğraşmayıp basit düşündüğümüz için olmasın. Çocukça şeyler yapıp, çocuk olduğumuz unutulmadan yaşadık, fazla şey sunulmadı daha fazlasını da beklemedik sanki:26:

Bugün işyerine oda arkadaşım kızını getirdi 3 yaşında, kıyafetin ne güzelmiş dedim bana dediği evet GAP den aldık, annesi de diyorki ben ona soruyorum ZARA dan mı istersin GAP ten mi, GAP i seçiyor, çocuk tarzını biliyor, allahım allahım dedim daha ne inciler çıktı sormayın herşey çocuğun kararları doğrultusunda gidiyor anladığım kadarıyla.Şimdi ben bunu size tasvip etmediğim bir durum gibi yansıtmış olmayayım sadece ne kadar doğruyu sorgulamak istiyorum. Sonra düşündüm biz de zaman zaman bunu yapıyoruz yani eşim ve ben. Kız kardeşimin oğlu sırf açık mavi araba istiyor diye kendileri sevmemesine rağmen o renk araba aldılar, acaba çocukları gereğinden fazla mı karar alma sürecine dahil ediyoruz. Sanki bu yüzden çok bilmiş çocuklar oluyor büyük bi insan gibi davranıp,konuşan. Geçenlerde kızımı işyerine götürdüm, başka bir arkadaşımın da aynı yaşta kızı var planladık aynı gün ordaydılar, aman allahım tüm gün bizim odadaydılar anladım ki benim kız biraz şaşkaloz ve çocukça (annesi gibi) arkadaşımın kızı komşularının cenazesi olduğunu, onlara yemek verdiklerinden, böyle zor günlerde sadece dua okumanın değil maddi anlamda da destek olmak gerektiğinden tutunda (harika düşünceler ama sanki gün görmüş birisinin düşünceleri gibi), geçenlerde GORDİON my fish de norveç somon yemiş zaten balık orda yenmeliymiş falan ağzım açık kaldı. Çocuklar önceden daha bi çocukca bebekçe konuşur oynardı, şimdi hepsinin egosu tavanda, tamam görsel medya falan da bizler yetişkinler çok mu büyük gibi görüp davranıyoruz, ben kendimi sorguladım biraz

tamamen katılıyorum canım.bize (ki ben ablayım ona rağmen) yetişkin gibi davranılmadı
aslında bazende fazla ezilmedik değil ''otur bakiim sen çocuksun,büyüklerin işine karışma''larla
ama çocuk dedğim çocuk gibi yaşamalı,oynamalı,eğlenmeli ve dolayısıyla çocuk gibi düşünebilmeli
benim çocukluğumda(hatta 15-16 yaşlarımda) öpüşme sahnesi yaklaşınca babam kanalı değiştirir
yada o kanalı değiştirmeye ggeç kaldıysa biz başımızı farklı yöne çevirirdik
şimdi bi arkadaşımın oğlu(7 yaşında) tv başında kızı öpecek oğlana ''hadi ya öp artık şu kızı'' diye tezahürat yapıyo
bunu niye yadım biliyomusun.ergenliğede erken giriyo artık çocuklar ve buda psikolojilerini olumsuz etkiliyo

ben öncelikli etkinin görsel medya olduğunu düşünüp tv izletmiyorum
ama kendimde izlemiyorum çünkü biliyorum ki ben izlersem ona izletmemekte sadece kalbini kırar
yarın okula başladığında arkadaşlarından duyacak merak edecek onuda biliyorum
ama o zamana kadar tv yerine geçecek şeylerle ilgilenmesi zaten çokta tv düşkünü bir çocuk omasını engelleyecektir diye düşünüyorum

aynen canım TV GDO lu düşünceler ürettiriyor, zaten yediğimiz içtiğimiz giydiğimiz şeyler bizim genetik yapımızı bozacak, düşünsel anlamda da bişiler iyice çarpıklaşacak zamanla görsel medya sayesinde ...

kızlar ben çıkıyorum çok geç oldu beni aşar bu saat, yarın iş yok koca yok didim ama gözlerimden uyku akıyor hepinize iyi gecelerasu kuzu sende yeni geldin nerelerdeydin ya

Kemece, tarifin için sağol canım..Dediğin gibi depo biraz dolu olsa iyi olurdu..Diş çıkarken de iştahsız oluyormuş bebek..Daha bizim hiç dişimiz çıkmadı
Sıcağımız çok fena gerçekten..Su da içiyor çok fazla..Belki o da kapatıyordur iştahını..Bir de bu aralar o kadar fazla terliyor ki günde en az 7-8 kere üstünü değiştiriyorum..Geceleri de çok beter..Ki şu anda yer yatağında yatırıyorum..Yatağında yatması mümkün olmuyor..Çarşafı bile ıslanıyor terden

tarioronar, tarhana vermeyi denedim geçen gün, çok fazla yemedi..Bir de sütlü tarhana deneyeyim yarın..Şimdi sebze çorbası yaptım..Her şeyi deniyorum..Dün devkule "hurma" dedi, az sonra çıkıp onu da alacağım..Asu'da tahinli cevizli kek demişti..Ondan da yapayım..Kemece'nin tarifi de hoş..Valla herşeyi deneyeceğim..Yeter ki birşeyler yesin oğlum

Uykusuzluk hakikaten çok zor..İyi geceler çayının etki edip etmediğini yazarsın canım..Ben de ebeye sormuştum zamanında..Verebilirsin demişti ama ben vermedim hiç..

Usha, canım çok geçmiş olsun..Merak etmiştim seni..İyi ki geldin

çokkk çokkk geçmiş olsun grip iken çocuk bakmak çok zor oluyor bulaştırmaktan çok korkmuşsundur eminim inşallah tez zamanda iyileşirsin

Selam kızlar,çok fazla alıntı yapacağım galiba,o yüzden uzatmadan direk dalıyorum.

Ay ben çok sinir oluyorum ya ben Bilgehan'la boğuşurken eşim uyursa.Bilerek kızımı onun yanına falan koyuyorum,saçını çekiyor,kirpikleriyle oynuyor hatta burun deliklerini merak edip saldırıyor,oh uyansın o da bu ne rahatlık canım!!Geçen sene hamileyken son 3 haftaya kadar çalıştım ben.Sabah derslerine gitmek için hava karanlıkken kalkıyordum mecbur,bende bir isyan bir isyan...Herkes uyuyor,güneş bile uyuyor daha ben niye kalkıyorum,hamileye yazık,off pofff....Eşimi de bezdirmiştim,canım kıyamam iyi dayandı bana,gıkını çıkarmadı.

Ben 2,5 saati geçirmemeye çalışıyorum yoksa uykusuzluktan Tuba'nın dediği gibi daha bir hırçınlaşıp hiç uyumuyor.2,5 saat oldu mu kapıp götürüyorum odaya hemen.Önceden şimdi uyumaz oyun oynuyor cin gibi derdim ama iş öyle değilmiş.Hadi kızım uyku saati diyorum,akıllı kızım arada sırada biraz mızırdansa da genelde hemen salıyor kendini uykunun kollarına.

Benim kızım pek yapmaz ama eğer emerken uyursa memeden çektiğim anda emziği veriyorum ağzına yoksa uyanıveriyor.Emzik meselesi olabilir yani bıdıkların sıkıntısı.

Ben doktora sordum siz veriyor musunuz oğlunuza diye,hayır dedi.Bakanlığa bağlı bir doktor olarak sorarsan evet bakanlık tavsiye etmemizi istiyor ama kişisel olarak ben önermiyorum,kimse duymasın dedi.Böbreklere verdiği zarardan falan bahsetti,kesin olmamakla birlikte riskleri var,yani güvenilirliği de kesin değil,dedi.Ben hiç vermedim kızıma.D vitaminini de 1-2 aylıkken arada bir verdim,sonra onu da kestim.Doktor sen bilirsin dedi.Şimdi hemşire soruyor bazen d vitamini demir var mı evde diye,hmmm deyip geçiştiriyorum.Bitmiyor mu ya falan dedi bir iki,artık bazen az kaldı diyorum yenisini veriyor.Evde stoklandı 1-2 şişe ama ne yapayım laftan anlamıyorlar,hiç onlarla tartışmaya giremem.:26:

Hoşgeldin.Bebeğinin iyileşmesine çok sevindim.Doktorlar işte,bazen kar zarar hesabı işini fazla abartıp duyguları olan canlılar olduğumuzu unutabiliyorlar.Neyse ki her şey yoluna girmiş çok şükür.Darısı hasta olan tüm diğer bebekler inşallah.

Öyle bir off demişim ki,karşıki dağları yıkacak cinsten.Allah bakıcıya mecbur olan her anneye yardım etsin,iyi insanlarla karşılaştırsın.

Ay bu bye bye işi çok tatlı.Bilgehan kendi kendine öğrendi.Ben bazen eşime "Hadi bye bye babacık biz yatmaya gidiyoruz." deyip el sallardım,Bilgehan'ı yatırmaya giderken.Bir gün baktım ben bye bye der demez el sallamaya başladı,çooook tatlıydı o an.

Ben Atatürk'e yakınım ama eşimin internetten edindiğim arkadaşlarla buluşmama izin vermesi imkansıza yakın.Şansımı denemeye çalışacağım.İçim gitti siz İstanbul Avrupa deyince,of ya!...Belki onu da bizle gelmeye ikna edersem olabilir ama ben fazla ümitlenmiyorum yine de.Olmaz ya, eğer olursa..modundayım.

Ben boşversene diyorum.Yok şu ayda şunu yap yok bunu yapma.Eğer anne sütünden bahsediyorsan bence her istediğinde vermeli.Belki her kalkmasında değil de bir su bir süt...Ama zayıf diyorsun ya,bence kuralları boşvermeli.

Hoşgeldin tekrar.Bence iyi olmuş,hep çok korkarım taşınma ev yerleştirme işinden.Babam askerdi,biz çok taşındık küçükken.Hayırlısı tabi.İyi olmanıza sevindik.

Ya ben hiç katlanamam öyle büyümüş de küçülmüşlere.Çok korkuyorum kızım da öyle olur diye.Gerçi ona nasıl davranıldığıyla ilgili sanmıyorum Bilgehan'ın öyle olacağını ama...Çocuklara da yazık.Çocukluk nedir bilemeden büyüyüp gidiyorlar.Ben saftiriğin tekiydim ne güzeldi,mutluydum halimden.Çocukken çocuk yaşlıyken yaşlı olmak iyidir bence.

Bizim evde tv pek izlenmez zaten,internetten film,yabancı dizi indirir onları izleriz ki okul açılacak 10 gün sonra ben onu da izleyemem büyük ihtimal.Haftasonları 2 filmle kalır artık.Zaten tvde izlenecek hiçbir şey bulamıyoruz ki.D smart var bizde bilmem kaç yüz kanal var ama izlenecek bir şey yok.

Hadi öpüldünüz,bebeler de koklandı tarafımdan.(öpmem ben başkasının bebeğini,Bilgehan'ı öpmek isteyenlere öyle bir bakıyorum ki sorduklarına pişman olup hemen uzaklaşıyorlar.Ben istemiyorsam başkası niye istesin ki?)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…