2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
usha yapacam köfte sana hiç merak etme

ben köydeyim hala, oğlumun halaları kışlık yiyecek hazırladılar mis gibi yer artık neler mi yaptılar kireç te yapılmış antakya usulü kabak tatlısı, pekmez üzümleri yoktu ama diğer halası üzümüde buldu getirdi, ve kurutulmuş incirden incirli yaptılar bende komposta ve gübresiz çeri gibİ küçük domateslerden domaes suyu hazırladım soda şişelerine ve cam kavanoza çok ta iyi oldu şimdi en kısa zamanda tarhanasını yapmakta
ferrum haberini bende sizden öğrendim tşk ederim ferrum kullanıyordum ben 8 damla d vit içinde acd3 kullanıyorrdum ama bir ara 3 aya yakın sağlık ocağının verdiğini kullanmıştım

devkule, maşallah sana..Ne kadar hamaratsın

Kemece, oğlunun bağırsaklarının çok çalıştığını söylemişsin ya..Bu sıklık ne kadar? Yani günde kaç kere? Mesela benim oğlum genelde 3 kere bazen de 4 kere yapıyor kakasını..Hatta çoğunlukla yemeğini yedikten sonra yapıyor..Gerçi bu aralar pek birşey yediği de yok ya Herneyse..Bu durum normal değil mi?

Beyhan, sen bugün oğlunun diş buğdayını yapacaktın..Umarım iyi geçmiştir ya da geçiyordur Paylaşırsın olan biteni..

canım benimki de öyle 3-4 kaka, dr a sordum bağırsakları ek gıdaya hazır olmayabilir dedi, normali bu aylarda günde 1 en fazla 2 yada 2 günde 1 miş, çok kaka da kilo aldırmaz terlemede, düşünsene biz bile spor yapıp terleyip kilolardan kurtuluyoruz bunlarda aynı, kaka içinde aynı şey metobolizman ne kadar hızlı çalışırsa kilo tutmazsın. Tabi hareketlilerde çok efor sarfediyorlar, benim oğlum yemek yemeyi sıkıcı buluyor etrafda yapacak onca şey varken, yememeleri birazda dikkatleri dağıldığından sanırım, bir de mizacı böyle benimkinin diye düşünüyorum, ben de eşimde öyleymişim e ablasıda öyleydi. Bugün sabahtan beri oğlum yoğurt ve 3 tane erikle duruyor, buna da şükür emiyor iyi kötü, bir de çok takılma canım düşününce daha sıkıyorlar, ben şimdi oğlanı yürüyüşe çıkarıcam yoksa o yemedikçe ben onu yiycem gelince daha iyi olur muhabbetimiz inşallah

bu arada gamzecan bir ara seni gördüm ekran başından ayrıldım geldiğimde gitmiştin üzüldüm bak

Kemece, canım, hemen cevap verdiğin için çok teşekkürler
Esasında bana da günde 3 kere kaka yapması çok gibi gelmişti ama sonradan normaldir herhalde diye düşündüm..Doktora da sormadım..
Doktor " bağırsakları ek gıdaya hazır olmayabilir" demiş ya, zamanla alışıp normale dönecektir herhalde..

Bu arada bende oğlumu hergün dışarı çıkarıyorum..Çok seviyor dışarda olmayı..Yemeğini dışarda yedirmeyi deneyeyim diyorum..Belki nasıl olduğunu anlamadan yer bitirir yemeğini

Size iyi gezmeler

Kızlar bu arada iştahsız bebişlere yeni bir tarif... Bir miktar baklabağını az suda iyice yumuşayana kadar haşlıyorsunuz. Rondoda iyice dövülmüş ceviz, birer tatlı kaşığı tahin,pekmez ve istediğiniz koyuluğa göre anne sütü ekleyim püre haline getiriyorsunuz. Anne sütü yoksa suyla da açabilirsiniz ya da haşlama suyunu daha bol tutarsınız. Balkabağının tadını pek sevdi Nehir. Onu baz olarak kullanıp çorba ve püreler yapıyorum bu aralar. Pınar Hanım satışa sunmuş, ondan aldım. Bir de buğdayı ve nohutu akşamdan ıslatıp haşlıyorum. Kendi mayaladığım yoğurt, taze nane ve az zeytinyağıyla rondodan geçiriyorum.Soğuk yoğurt çorbasının ezilmişi işte. Serin serin onu da seviyoruz pek. Başka başkaaaa... Bir de tarhanayı koyu pişirip yoğurt katıyorum içine. Onu da çok iyi yiyor. Bebecikler yazın iştahlarına veda etmesinler diye kırk takla atıyoruz resmen ya

bu mevsimde balkabagı bulmak zor deglmı senemcm

slm kızlar
karaca ewet dıs bugdayını yaptınm ama bu son olsun bıdaha asla bole bısey kalkısmıcam kalkıstıgım zaman esım tarafını koymucam onlara sınır hastası oldum kosusturmaktan hıc bısey anlamadım okadr cok hazırlık yaptımkı sıze foto gosterırım daha sonra ama suan kayananaya sınırden basım agrıo dogum gunu ne asla sadece genclerle bıttı artık ...ya ben bu ınsanları anlamıom cok gıcık oldum kayınvalıdeye gorumceye

teşekkürler senemgy balkabağı bulmam zor ama soğuk yoğurt çorbası gibi olan tarifi hemen deneyeceğim evde yarma deriz biz buğday var zaten, nohutta ıslayayım biraz çok güzel olacak ben de severim soğuk soğuk tüh ya yoğurt mayalamak için günlük süt alacaktım unuttum gezmekten bir de son maya için ayırdığım yoğurduda oğlana yedirdim, aylardır oluşturduğum prebiyotikli mayam da bitti, yoğurt da almam lazım maya için artık çorbayı da onunla yaparım neyse

beyhan25 diş buğdayınız hayırlı olsun canım sen organizasyon işini seviyorum yazmıştın, boş ver ne yaptınsa oğlun için yaptın, nacizane tavsiyem diğerlerine de kulaklarını tıka, çok da görüşme fazla muhabbetten maraz doğar

ben öyle organizasyon gerektiren işlere hiç kalkışmıyorum pestilim çıkıyor diye, anacığım sülalede, arkadaşlar da hepsi misafir ben ortalıkda hizmet etmekle geçiriyorum evde, yemek yada çaya davet ettiğimde dahi, zaten çalışan insanlarız öyle bol vaktimizde yok, ama çok isterdim ben de çocuklarım için özel günler ayarlamayı ama malesef yalnızken olmuyor

bu mevsimde balkabagı bulmak zor deglmı senemcm

Pazarda daha ben de görmedim Canım ama zaten Pınar Hanım'dan sipariş ediyorum. Burada bahsetmiştim daha önce. Yavaş yavaş başlar pazarlarda da görünmeye. Bulduğunda dene ama mutlaka.

Sorun olmaz ya. Benim sıpa hazır yoğurt yemiyor, bebek yoğurdu bile olsa ama ev yoğurdu kalmadığında çorbasına falan koyuyorum ben de. Valla biz de Nehir2e yapıyoruz ama rondodan geçirmeden kendimize de ayırıyoruz.

karaca & kulesağolun kızlar geçiyor çok şükür bugün dahada iyiyim
kulecim kayınvalideye dedim bugün yapsana dedi güzel değil içli köfte.sonra eşimin teyzeleri gelmişti şehir dışından onlar da yapsanda yesek sen güzel yaparsın dediler e yapiim yarın dedi
chrommaggusbiz ailecek ruh ikizimiyiz diye düşünmeye başlıcam yakında tabi ben senin şimdilik evde oturan versiyonunum sanırsam
senemgy tarifler süper herzamanki gibi
beyhancımhayırlı olsun diş buğdayınız.atlattım diye düşün artık uzat ayaklarını rahatlamaya çalış sen bebişine fiziken ve ruhen sağlam olarak lazımsın
kemeceüşengeçlik yok canım mayala bakiim yoğurdu.herşeye üşenen ben yoğurt konusunda taviz vermiyorum kesinlikle çok katkı var çünkü canım hazır yoğurtlarda

Merhaba annecikler :))) oğlum bugün gündü 30 ve 20 dakika olmak üzere iki parça uyudu gece 11 e kadar uyumadı :) neyseki uyuyor şimdi...gece cayı deneyimimi paylaşmak istedim.. Dün gece kullandım bir gece once saat bası kalkan bebeği dün gece uç saat kesintisiz uyudu uç saat ara ile kalktı ...Çay babaylar etkili... Bugün oğlumun sag üst damağında çizik gördüm sanırım üst dış patlıyor buzun son günlerdeki sık uyanma sebebi umarım düstur ve çıkınca gecer...yemek konusunda bizimki az yiyor ve dişlerini kitliyor ama ven her tadı tatmasını istediğinden her seyden azda olsa veriyorum...dış ve sıcak havalar yapıyor cok istemezse ısrarcı olmamak lazım bence kısa düzelirler insllah

söyle o kaynanaa seni üzmesin hemen yapsın hmmm bir de o köfteyi buharda pişirsinnnn çok güzel oluyor bir tencereye süzek koysun,üstüne köfte sonrada kapat kapağı köftenin rengi döner ben piştim der bazende iyi yapılmamışsa çatlar fazla yağğğğ süzgeçten buhara akar offff missss miiisss sakın ben kızarmış seviyom deme

kızarmış sevmiyom zati canım ağır oluyo ancaaaakk
bendeki kaynana ben ne dersem aksini yapmakla meşgul genelde
bugün mesela sürekli beyzanın ağzına bişeyler tıkma çabası içindeydi
ben emecek verme diyorum o olsun olsun diye diye veriyo tam 6,5saat bırakmadı emziremedim çocuğu
sonuç olarak yarın gidermiyim bilmiyorum

Beyhan, canım çok emek verdin, çok özendin, biliyorum..O sebepten de bu şekilde canını sıkmalarına gerçekten çok üzüldüm..Yine de iyi tarafından bakmaya çalış..Eminim misafirlerini gayet güzel ağırladın..Oğlun için özel birşey yapmış oldun..Daha fazla üzme kendini...
Fotoğrafları da görmek isterim tabi, müsait olunca yüklersin canım..

canım çyı bende kullanıyorum baya iyi geliyor

hoşş geldin yine döktürmüşsün

canım ya denizde çok iştahsız bir bebek valla oyun şarkı tıkıyorum ağzına pek oyunla yemek önermiyolar doktorlar ama böyle devam dedi doktorumuz yapcak bişey yok meyve yoğurtta yese iyid karaca canım üzülme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…