- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #44.541
devkule, maşallah sana..Ne kadar hamaratsın
Kemece, oğlunun bağırsaklarının çok çalıştığını söylemişsin ya..Bu sıklık ne kadar? Yani günde kaç kere? Mesela benim oğlum genelde 3 kere bazen de 4 kere yapıyor kakasını..Hatta çoğunlukla yemeğini yedikten sonra yapıyor..Gerçi bu aralar pek birşey yediği de yok yaHerneyse..Bu durum normal değil mi?
Beyhan, sen bugün oğlunun diş buğdayını yapacaktın..Umarım iyi geçmiştir ya da geçiyordurPaylaşırsın olan biteni..
Kızlar bu arada iştahsız bebişlere yeni bir tarif... Bir miktar baklabağını az suda iyice yumuşayana kadar haşlıyorsunuz. Rondoda iyice dövülmüş ceviz, birer tatlı kaşığı tahin,pekmez ve istediğiniz koyuluğa göre anne sütü ekleyim püre haline getiriyorsunuz. Anne sütü yoksa suyla da açabilirsiniz ya da haşlama suyunu daha bol tutarsınız. Balkabağının tadını pek sevdi Nehir. Onu baz olarak kullanıp çorba ve püreler yapıyorum bu aralar. Pınar Hanım satışa sunmuş, ondan aldım. Bir de buğdayı ve nohutu akşamdan ıslatıp haşlıyorum. Kendi mayaladığım yoğurt, taze nane ve az zeytinyağıyla rondodan geçiriyorum.Soğuk yoğurt çorbasının ezilmişi işte. Serin serin onu da seviyoruz pek. Başka başkaaaa... Bir de tarhanayı koyu pişirip yoğurt katıyorum içine. Onu da çok iyi yiyor. Bebecikler yazın iştahlarına veda etmesinler diye kırk takla atıyoruz resmen ya
Kızlar bu arada iştahsız bebişlere yeni bir tarif... Bir miktar baklabağını az suda iyice yumuşayana kadar haşlıyorsunuz. Rondoda iyice dövülmüş ceviz, birer tatlı kaşığı tahin,pekmez ve istediğiniz koyuluğa göre anne sütü ekleyim püre haline getiriyorsunuz. Anne sütü yoksa suyla da açabilirsiniz ya da haşlama suyunu daha bol tutarsınız. Balkabağının tadını pek sevdi Nehir. Onu baz olarak kullanıp çorba ve püreler yapıyorum bu aralar. Pınar Hanım satışa sunmuş, ondan aldım. Bir de buğdayı ve nohutu akşamdan ıslatıp haşlıyorum. Kendi mayaladığım yoğurt, taze nane ve az zeytinyağıyla rondodan geçiriyorum.Soğuk yoğurt çorbasının ezilmişi işte. Serin serin onu da seviyoruz pek. Başka başkaaaa... Bir de tarhanayı koyu pişirip yoğurt katıyorum içine. Onu da çok iyi yiyor. Bebecikler yazın iştahlarına veda etmesinler diye kırk takla atıyoruz resmen ya
slm kızlar
karaca ewet dıs bugdayını yaptınm ama bu son olsun bıdaha asla bole bısey kalkısmıcam kalkıstıgım zaman esım tarafını koymucam onlara sınır hastası oldum kosusturmaktan hıc bısey anlamadım okadr cok hazırlık yaptımkı sıze foto gosterırım daha sonra ama suan kayananaya sınırden basım agrıo dogum gunu ne asla sadece genclerle bıttı artık ...ya ben bu ınsanları anlamıom cok gıcık oldum kayınvalıdeye gorumceye
bu mevsimde balkabagı bulmak zor deglmı senemcm
bu mevsimde balkabagı bulmak zor deglmı senemcm
teşekkürler senemgybalkabağı bulmam zor ama soğuk yoğurt çorbası gibi olan tarifi hemen deneyeceğim evde yarma deriz biz buğday var zaten, nohutta ıslayayım biraz çok güzel olacak ben de severim soğuk soğuk tüh ya yoğurt mayalamak için günlük süt alacaktım unuttum gezmekten bir de son maya için ayırdığım yoğurduda oğlana yedirdim, aylardır oluşturduğum prebiyotikli mayam da bitti, yoğurt da almam lazım maya için artık çorbayı da onunla yaparım neyse
karaca & kulesağolun kızlar geçiyor çok şükür bugün dahada iyiyim
kulecim kayınvalideye dedim bugün yapsana dedi güzel değil içli köfte.sonra eşimin teyzeleri gelmişti şehir dışından onlar da yapsanda yesek sen güzel yaparsın dediler e yapiim yarın dedi
chrommaggusbiz ailecek ruh ikizimiyiz diye düşünmeye başlıcam yakındatabi ben senin şimdilik evde oturan versiyonunum sanırsam
senemgy tarifler süper herzamanki gibi
beyhancımhayırlı olsun diş buğdayınız.atlattım diye düşün artık uzat ayaklarını rahatlamaya çalış sen bebişine fiziken ve ruhen sağlam olarak lazımsın
kemeceüşengeçlik yok canım mayala bakiim yoğurdu.herşeye üşenen ben yoğurt konusunda taviz vermiyorum kesinlikle çok katkı var çünkü canım hazır yoğurtlarda
kızarmış sevmiyom zati canım ağır oluyo ancaaaakksöyle o kaynanaa seni üzmesin hemen yapsın hmmm bir de o köfteyi buharda pişirsinnnn çok güzel oluyor bir tencereye süzek koysun,üstüne köfte sonrada kapat kapağı köftenin rengi döner ben piştim der bazende iyi yapılmamışsa çatlar fazla yağğğğ süzgeçten buhara akar offff missss miiissssakın ben kızarmış seviyom deme
slm kızlar
karaca ewet dıs bugdayını yaptınm ama bu son olsun bıdaha asla bole bısey kalkısmıcam kalkıstıgım zaman esım tarafını koymucam onlara sınır hastası oldum kosusturmaktan hıc bısey anlamadım okadr cok hazırlık yaptımkı sıze foto gosterırım daha sonra ama suan kayananaya sınırden basım agrıo dogum gunu ne asla sadece genclerle bıttı artık ...ya ben bu ınsanları anlamıom cok gıcık oldum kayınvalıdeye gorumceye
Merhaba annecikler :))) oğlum bugün gündü 30 ve 20 dakika olmak üzere iki parça uyudu gece 11 e kadar uyumadı :) neyseki uyuyor şimdi...gece cayı deneyimimi paylaşmak istedim.. Dün gece kullandım bir gece once saat bası kalkan bebeği dün gece uç saat kesintisiz uyudu uç saat ara ile kalktı ...Çay babaylar etkili... Bugün oğlumun sag üst damağında çizik gördüm sanırım üst dış patlıyor buzun son günlerdeki sık uyanma sebebi umarım düstur ve çıkınca gecer...yemek konusunda bizimki az yiyor ve dişlerini kitliyor ama ven her tadı tatmasını istediğinden her seyden azda olsa veriyorum...dış ve sıcak havalar yapıyor cok istemezse ısrarcı olmamak lazım bence kısa düzelirler insllah
nazocum mesajını görmeden çıkmışım o gün:26:
3gündürde rahatsızdım pc nin başına bile geçemedim
hala manisadaysan özelden cebini at bana araşalım görüşelim mutlaka
Kızlar, size birşey danışacağım..
Benim oğlum bu aralar neredeyse sadece meyve ve yoğurt yiyor, o kadar..Sağlık ocağında en son 8.750 gram çıktı ama dün kendim tarttığım vakit 8 kilo 600 gramdı..Gerçi ne derece sağlıklı bir ölçüm oldu bilemeyeceğim ama ben zaten kilo almadığını anlıyorum..Yemek yememesine canım çok sıkılıyor..Bir de üstüne üstlük aşırı hareketli bir çocuk, yediği de yanıyor belli ki..
senemgy, "atom bombası" diye bir tarif vermişti..Bir onu yiyor..O çok hoş bir tarifti..Hem çok faydalı hem de yemesi kolay..Malum, hala daha dişimiz yok..
Sizlerden ricam eğer bu tip tarifler biliyorsanız benimle paylaşmanız..Şu aralar ne denediysem bir sonuç alamadım çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?