2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Nasılsınız bakalım müstakbel anneler? Valla ben dün perişandım. Bugüne kadarki en zor günüydü hamileliğimin. Ne yesem çıkardım. En son çorba içip yattım bu da çıkmasın diye. Yahu insan bir günde kilo verir mi? Gece tartılırken 2 kilo eksik çıktım tartıda. Nasıl su kaybettiysem. Su da pek içemiyorum zaten. Zorlayarak ancak... Ablam diyor ki, bir sabah uyanacaksın ve bulantı geçmiş olacak. Her sabah o umutla uyanıyorum ama... Bir de sanırım en zorlaycı hafta 8. haftaymış. Tek yemek istediğim şey domatesli peynirli sandviç. Ya bu kadar fena geçiren var mı bu dönemleri? Eşim soruyor normal mi bu diye. Bilmiyorum diyorum. Doktorumuz da yurtdışında, ulaşamıyoruz. İlaç falan almam zaten de daha fena durumda olanlar varmış okuduğum kadarıyla. Serumla falan beslenen. Çok şükür oralara gelmedik ama korkuyorum da. Sizlerde durumlar nasıl?

Evet canım ya o şüphe hiç bitmiyor. Önce çift çizgiyi görme telaşındaydık, onu gördük çok şükür, keseyi görebilecek miyiz, kalp atışını duyabilecek miyiz, acaba herşey yolunda mı diye sürekli bir soru işaretiyle yaşıyorsun. Rabbim sağlıkla tamamlamamızı nasip etsin şu süreci. İnşallah bebişlerimiz sağlıklı bir şekilde dünyaya gelirler.

ben çakmak erdem hastanesi Dr. Mustafa Ateş'e gidiyorum.Ama ikili test için Çamlıca görüntüleme merkezzine gidicem.ben bide regli tarihimi tam olarak hatırlamıyroum sanıırm o yüzden dr.biraz daha geniş tuttu gebelik haftamı.

Kızlar bakın Kaan Kocatepe'nin sayfasında ne buldum.

"Bebekler annelerinin hamilelik döneminde daha çok ilgi duydukları gıdalara doğduktan sonra daha çok rağbet etmektedirler...
Annelerin tercih ettikleri gıdaların amniyos sıvısının da tadını ve kokusunu belirlemesi ve bebeğin henüz rahim içindeyken bu tad ve kokuları algılamasıyla açıklanabilecek bu durumu bizim oğlumuz Batuhan'da ve diğer birçok annenin anlatımlarında gözlemledim. Tülin hamilelik döneminde tuzlu gıdalara ve mısıra çok düşkün olduğu için Batuhan da bu tür gıdaları bariz bir şekilde çok seviyor. Tersine annesi hamilelik döneminde normalde oldukça sevdiği çikolatayı fazla yemediği için Batuhan çikolatayı pek sevmiyor. İlginç ama gerçek bir durum. Hamilelik döneminde sigara, alkol gibi maddeleri hiç tüketmemenin, kahve gibi içecekleri fazla içmemenin, yararlı besinleri dengeli bir şekilde almanın önemi burada birkez daha vurgulanmış oluyor."

Yani sıpalar doğduktan sonra onu yemiyo bunu yemiyo diye şikayet etmemek için, her şeyi yememiz gerekiyormuş İlk aylar çok önemli değil ama özellikle 12. haftadan sonra dengeli beslenmeye daha çok önem vermek gerekiyor. İlk üç ayda daha çok depolardan besleniyor diye okudum. Bu durumda benimki çikolatadan nefret edebilir. Çünkü uzunca bir süre çikolata yemek istediğimi sanmıyorum

aa bebeğimin cinsiyetini öğrenebilir miyim yani:)))ay çok mutlu olurum
ama ben regli tarimi çok hatırlamıroum belki dr.um yüzden bana o tarihleri vermiştir.bir de o akdar fark eder mi ya sonuçta ense kalınlığına bakıyorlar yani .geç olsa da görünür sanırım.

tam yerine geldin iste ben neden sanki bugun modumdayim yazdim cunki yatakdan rahat kalktim evet ya bende 8-ci hafta olub olub dirildim hatta ise bile gidemedim sabah aksam kusma bulanti simdi de var ama bir az hafif. yani simdiki yerimde olan kendisini fena hiss eder ama onceleri o kadar kotuydum ki simdi super gibiyim ben de zayifladim bir sey yiyemiyordum ki pazar gunu serum taktilar bana, bi de dktr vominore diye bi ilac yazdi sabahlari gunde 1 defa olmak sartiyla 10 gunluk icecekmisim bulantiyi goturuyo kusmayi azaltiyomus.
benimde domates cok canim cekiyodu doktor fazla yeme dedi ama uzulme canim ilk 3 aya kadarmis 16 -ci haftaya kadar uzuyormus ama 9 aya kadar suren de varmis. umarim onlardan olmayiz. senin demi ilk hamisliyin???

kuzum bana dr ayda bir gir lütfen dedi
bende çaarmasını bilirim ama sorun yoksa ayda bir girmeni istiorum dedi
haberin olaaa

canım benimkide hemen hemen seninki gibi oldu.. ben cok erken öğrendim gebeliğimi 5+4 ken kesemi gördüm ama embriyo oluşmamıstı.2 hafta sonra gittim 5+5 günlük dedi cok saasırmıstık 2 haftada 1 gün :) gec döllenmeden dolayıymıs.. aslında 7 haftalıktı SATa göre.. Bu cuma tekrar gitcem sonra 12 haftalıkken tekrar 2li test için.. sonrasını bilmiyorum.. henüz söylemedi ayda birmi olacak yoksa 2 mi..bende bebeğimi sadece doktorda görünce farkedebiliyorum.. onun dısında hic hamilelik belirtisi yasamadıgım için..

Aslında ben kasım ayında hamile kaldım ama aralık ayında, bebişim 7 haftalıkken kaybettim O zaman hiç bulantı yoktu. Hamile değil gibiydim. Büyümüyormuş meğer, ondan beta hcg düzenli artmadığı için belirti yokmuş hiç. Midem ilk bulanmaya başladığında "Allahım sana şükürler olsun" diyordum. Hala da şükrediyorum, kuzum sağlıklı olsun da. Ama dün öyle böyle değildi, ağladım artık bulantıdan, kusmadan Geçecek diye umut edicez artık, napalım. Ama içimi rahatlattın, sağol:13:

ben bu kadar ağır geçirmiyorum çok şükür ama özellikle gece bulantılarım oluyo.. gece su içmeye uyanınca mesela çook bulantım oluyo.. geçmiş olsun.. abimin eşi de ilk 3 ay ne yediyse çıkardı kızcağız.. yediğini değil içtiğini bile çıkardı şimdi onların acısını çıkartıyo, 6 aylık hamile bi oğluşu olacak şimdi de doymuyo... umarım size de kısmet olur doymayacağınız günler...

canım ben ilk hamileliğimde kavanoz kavanoz turşu yedim, şimdi turşu tabaklarını saklıyoruz sofradan.. çünkü kızım deli turşu yiyo.. turşu, limon... :)) benden çok seviyo.. :)) doğru heralde bu tez..

geçmiş olsun canım, umarım rahat günlere kavuşursun..

uzuldum canim insallah nar taneni saglikli bi sekilde kucaginiza alirsiniz, allah daha da kimseye yasatmasin, aynen soylediyin gibi ben internetden okudum bulanti kusma dusuk riskini azaltiyomus, cunki ben doktora soylediyimde yuzu garip gulumsemisdi (ben de delimi ya ben oluyorum bu guluyor dusunmusdum yani aslinda iyi bir seymis :44:)

AHH ahh kızlar önce bulantı 2 haftadır istifra napalım ama herşey bebişlerimiz için yeterki sağlıklı olsunlar.. gayret edicez sabır göstericez napalım.. ben hastanedede yattım 1 gün bulantı ve istifra için 24 saat serum yedim o anlık geçti ama bidaha devamm, hiçte kar etmiyor bişey hele saat akşam 8den sonra berbat durumum , dün gece mesela acaip kötü bir gece geçirdim ama hep sabır diyorum içimden... ben 9+4 günlüğüm haftaya cuma randevum var hayırlısınla inşallah iyidir bebeğim...
hepinize güzel az bulantılı vede istifrasız bir gün diliyorum arkadaşlar :)

Günaydın kızlar...
bugün epey kalabalığız
meleq47,superlady,sonundaa,sulisim,hayaletorka,SevdeBilge,fatmakoca,kardelen23-,zuzzuu,zuzuipek,

aynen, bende midem bulandıkça garip bi haz alıyorum, bana karnımdaki minik canın büyüdüğünü hatırlatıyor ve kusmaktan gırtlağım tahriş olduğunda bile inanırmısın şükür edip keyif duyuyorum :) sonuçta birçok şey değişiyor vücudumuzda rahat normal geçmesi çok zor bu sürecin, olsun, razıyım herşeye :)

güzel paylaşımın için sağol cnm.o zaman benim bebek peynirin her çeşidini,eti ve meyveyi çok sevecek:)normalde ete hiç düşkünlüğüm yoktur sebze ağırlıklı beslenirim hep ama ilginçtirki canım hep et,peynir istiyo:)bulantıların için de sabret yakında geçer inşallah.ben 11. haftamdayım hiç kalmadı gibi bişe.umarım seninde yakında geçer.

benim sadece bulantım oluyordu çok şükür istifra etmiyorum diyordum istifra etmektende nefret ediyorum herhalde hamilelik zor geçecek inş uzun sürmez..bebiş hayırlısıyla doğsun poposuna poposuna vurcam ama kıyamamda sağlıklı olsunda napalım katlanırız:)))

mide bulantım geçmişti ama şimdi bu istifrada neyin nesi yaaa offf...........

arkadaşlar çok geçmiş olsun inş en yakın zamanda tamamen geçer bu durumlar....

cok sagol canim serum taktikdan sonra bir az daha iyi gibiyim belki de psikolojikdir,
yazdiklariniza baktimda ya ben hic seker sevmezdim ama bugun sabahdan cikolata canim cekiyo, demin yedim bi de ben asiri patates cipsi, can eriyi, nar duskunuyum bebek de oyle olsa desene babamiz cok sinirlenecek (qicik oldugu sey)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…