- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #4.961
aferin sana arasdirmaya baslamissin hmmm pancar tursusu diyil tursu yapilan pancar turu yani sen azeri Borsunun pisirilmesine bak, o daha iyi, ruslarinki biraz qarip sosisli falan, sen etli olana bak aslinda o etde diyil etin sumuyu.
merhaba ya ben şimdi 9 hafta 4 günlük oldum geçtiğimiz iki hafta çok kötüydüm bulantı için hap verdi doktor onu kullanıyodum bugün itibarıyle kullanmak istemiyorum korkuyorum zararı olcak diye ama iyi olup işe de gitmem gerek geçen iki hafta rapor aldım bu hafta başladım inşallah bişi olmaz ilaç kullanan var mı bulantı için doktor size ne dedi bu konuda?belki azalır artık eskisi kadar kötü değilim
azeri bors çorbası (sirli'nin meşhur çorbası)
Malzemesi:
1/2 kg. parça sığır eti
1/4 bardak tereyağı
3 dilinmiş havuç
1/2 bardak kıyılmış kereviz
4 kıyılmış soğan
2 litre et suyu
4 kıyılmış pancar
3 doğranmış patates
1 bardak kıyılmış lahana
2 bardak bütün domates
1 defne yaprağı
1 diş dövülmüş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1-2 sap maydanoz
1 çorba kaşığı şeker
Her servis için; 1 çorba kaşığı yoğurt
Hazırlanışı:
Büyük bir tencerede eti yağ ile kavurun. Havuç, kereviz soğan katarak kavurmaya devam edin. Pancar, lahana, domates defne yaprağı, sarımsak, tuz, maydanoz ve şeker ilave edip hafif ateşte bir saat pişirin. Patatesleri katın. 15 dakika daha pişirin. Bu çorba kışın sıcak yazın ise soğuk olarak içilebilir.
Not: Etli Borş çorbasında verilen bütün sebzeleri çok kalın rende ile rendeleyebilirsiniz. Özellikle patates ve pancar rende yapıldığı takdirde daha güzel ve lezzetli olacaktır.
bu demi??? ayyy ben bunu becerip de yapamam.... ama kerevize bayılırım içinde kereviz varsa ben kesin hasta olurum bu çorbaya.. benim eşim Kars'lı, kayınvalidem kesin biliyodur.. benim eşim de Bakü de Beden Eğitimi okumuş vakti zamanında canım.. dur ona soruyum belki o biliyodur
canım bende 9+4 üm ikimiz birlikte gidiyoruz bende sabah aç karnına günde 1 kere kullanmak şartı ile dr.umdan almıştım tamamen bulantıyı kesmemişti ama çok kötüde olmamıştı bir kaç gündür kendimi ilaçsız idare edebiliyorum inşalla sende idare edersin prespektüsünde de zaten hamilelr için rahatlıkla kullanılacağı yazıyor içini rahat tut birde stres yapma çalışırken stres bulantıyı tetikliyorAllah kolaylıklar versin sana ve tüm çalışan annelere
benimde aynen öyle oluyor. çoğumuzu dr bu şekilde çağırıyor. ben zararsız diye biliyorum.Kızlar benim doktorum mu erken çağırıyor acaba? Ben 5 haftalıkken keseyi görmek için gittim, 7.hafta kalp atışlarını duymak için gittim. Sonra 9. hafta çağırdı. 12.hafta geçene kadar 2 haftada 1 randevu verdi. 12 haftadan sonra ayda 1 randevu veririz dedi. Acaba bu kadar sık ultrasona girmek sakıncalı mıdır? Bir de ben iki doktora birden gidiyorum. Birisini eleyeceğim tabi de henüz karar veremedim. :44: Bir de bebeğimi gördükçe mutlu oluyorum. Çok şükür mide bulantım yok, bebeğimin sağlıklı olup olmadığını ultrasonla doktorun yorumuna göre anlıyorum. Her gün gel dese gidicem o kadar yani.Houfff napacağıma bir türlü karar veremedim.:44:
eee kızlar hiç sesiniz soluğunuz çıkmıyor.....neler yapıyorsunuz.....bende akşama ne yemek yapsam diye bakınıyordum......garnitürlü ton balıklı makarna yapmaya karar verdim.....
mevsim sebzeleri çıksada rahatça yesek artık.....kabak patlıcan domates biber özledim valla....... herhalde mayısı bulur seraların bitmesi.....zararlı olduğu için yiyemiyorum bunları bekliyorum......
Merhaba kizlar,
Gunlerdir gecmisi okuyorum anca simdi bitirebildim ne cok sey paylasissiniz yine ne guzel :) aramiza yeni katilanlarda olmus hepinize hayirli olsun arkadaslar....kahvekolik ve birkac arkadasimiz giyim konusuna deginmis istanbul avrupa yakasi icinde benimde bir onerim olacak. Yeni acilan H&M mazalarinda hamile kiyafetleri bulunuyor. Cok fazla cesit olmasada ihtiyac duydugumuz cok sey var ve fiyatlari uygun, pantalonlar 39-79TL tshirtler gomlekler 19-49TL arasi degisiyor. Ben bircok urun aldim ve cok memnun kaldim. Suan istanbulda 4 maaza var fakat henuz hepsinde hamile reyonu mevcut degil arayip bilgi almanizi tavsiye ederim...
kızlar bu arada göbeği içıkan var mı aranızda.?Bende daha hiç bişi yok yani galiba çok kustuğum için biraz da zayıfladım:)
merakla bekliyorum göbeğimin çıkmasını:)
kızlar bu arada göbeği içıkan var mı aranızda.?Bende daha hiç bişi yok yani galiba çok kustuğum için biraz da zayıfladım:)
merakla bekliyorum göbeğimin çıkmasını:)
ben kilo olmadığım halde göbeğim çıktı
[selamün aleyküm arkadaslar bende bu siteye yeni üye oldum umarım ıyı vakit geciririz anne olmak daha bebek doğmadan anneliği hıssetmek cok güzel bi duyguymuş cok mutluyum allah hepimizin bebeklerını kucağımıza sağ sağlim almayı nasip eder
insallah
aynen cnm kustuğumuz için ben 11 haftağım hala geçmedi bulantımgöbişimde sadece yemek yiyince üçgen oluyo
ne güzelçıksın göbişimizide koyalım buraya olur mu
Ben de çıplak baktığımda kasıktan yukarı bir şişlik olduğunu farkediyroum:))çok heycanlı bişi buuu
ama bir gün kussam hemen dümdüz oluyor göbeğimmm...
Beli ince olanların daha belli oluyormuş
ya benim gobeyim zaten bir az vardi simdi de kabizlik sorunum var ondanmi nedenmi bilmiyorum ama bir az karnim buyuk geliyor bana acaba diye?ama ben de istiyorum iste bir an one 9 ay otub gecse de alsam kucagima yavrucugumu. bi de Kubicim hosgeldin meraklanmaya baslamistim senin icin
ben de çok kustum canımhatta 2 sefer hastaneye kaldırıldım serum verildi.ama azalıyor zamanla.ben de11 haftalığım şuan:)artık gebelik kıyafetleri giyinmek istiyorum
ikili testi ne zaman yaptırcaksın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?