2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
benim hiç bulantım olmadı ama sütü hiç bi zaman sevemedim, kendimi zorladım biraz başlarda içmek için ama içtikçe midem kalktı, bi kaç gündür salep e dadandım, saleple içebiliyorum en azından, yaptığım çorbalara katmaya çalışıyorum, öyle idare ediyoruz bizde, faydalı şeyleri bende çok tüketmiyorum..

bende aynı senin gibi bulantım olmadı çok. Ama hamilelikten öncede fazla süt ürünleri tüketen biri değildim. ama şimdi dediğin gibi domates çorbası falan yapıyorum. sarımsaklı yoğurtlu bir şeyler falan. Salepi çok severdim önceden ama tatlı şeyler yiyip içemiyorum midem bulanıyor bak sen ne güzel içebiliyorsun salepi. dereotunda da kalsiyum varmış söylemek istedim. birde hergün kivi yiyorum ben. ibunu doktoruna belirt ama bana 4.aydan sonra kalsuyum başlamamız lazım senin için dedi. normalde daha sonra başlanıyormuş çünkü...

merhaba arkadaşlar

bayadır giremiyodum takip edemedim sizi bi kaç sayfa okudum şimdilik 2 testlere başlanmış bi sorun çıkmadan atlatırsınız işallah
bende mayısın 6 sı gibi gidicem dr a bakalım çok merak ediyorum nasıl oldu diye

HEPİNİZE MERHABA KIZLARRR
HEPİMİZİN HERŞEY YOLUNDA ELHAMDÜLİLLAH BU MÜBAREK CUMA GÜNÜNDE HAMDOLSUN:)

Helenn arkadaşım bende acayip çekirdek yemeye başladım her akşam bir kase yiyiyorum
çokta abartmıyorum ne olur ne olmaz diye

FATMA arkadaşım tebrikler ayrıca sorduğun sorulara aldığın cevaplarıda buraya yazdığın için çok teşekkürler kendi adıma yararlı bilgiler..

Rabbim hepimizi korusun evlatlarımıza sağlık versin inşallah...

merhabalar bana yardimciolursaniz sevinirim bugun kan testimin sonucunu aldim 63.4 asilamadan 15 gun sonra yaptirdim esim doktora gostermis cok iyi demis ama bana cook dusuk gibi geldi korkuyorum 1 senedir bu ani bekliyorum yardim edin tecrubeli anne adaylari

ben geldim kızlar doktora gittim doktor hanım bebişe çok hareketli ve yaramaz dedi ay çok korktum bir zıpladıki ult. yonda kızlar gittiğim hastane özel zannedip gittim sanırım devlete bağlıymış 2 li testi yapmıyolarmış illa özel sanırım yarın kendi doktoruma gidicem çok önmli dedi bu gittiğim doktor 2 li tarama için yarın bakıcam doktorum varsa gidicem bu arada tam 13 hafta olmuşum sanırım ben ekimde doğurucam

cnm inşallah bebeğin seninledir hakkında hayırlısı olsun inş 2günde değerin artarsa iyidir yine kan testini yenile derim ben sana cnm bizide haberdar et hee

ozaman bu doktorlar hep celisiyor :) biri icebilirsiniz biri icemezsiniz diyor bak netten bir yazi

Gebelik süresince bol miktarda su ve sıvı alımı sizin ve gebeliğiniz açısından son derecede yararlıdır.

Özellikle bol su tüketimi idrar yolu enfeksiyonu, oligohidramnios (bebeğin amnion sıvısının normalden az oluşu), erken doğum eylemi, solunum yolu enfeksiyonları, kabızlık, ishal gibi pek çok durumda koruyucu veya tedavi edici olabilir.

Gebelikte çay, kahve, kolalı içecekler ve kakao önerilmez. Çay içerdiği ‘tein’ maddesiyle demir eksikliğine yol açarken, diğer maddeler ‘kafein’ içerdiğinden ötürü bebek üzerine olumsuz etkide olabileceğinden dolayı önerilmemektedir. Maden suyu (soda) içilmesinin ise hiçbir olumsuz etkisi yoktur.

Tamamen doğal ve hiçbir katkı maddesi içermeyen nane, limon, adaçayı, ıhlamur, kuşburnu, papatya gibi bitki çayları da gebelikte içilebilir. Ancak, “sinemaki çayı” nın içimi konusunda bazı endişeler vardır. O yüzden bu bitkisel çayın gebelik sırasında tüketilmesi önerilmemektedir.

Alkol, gebelikte kullanıldığında bebekte ‘fetal alkol sendromu’ olarak tanımlanıp, zeka geriliği ve bir takım yapısal anormalliklerle kendini gösteren problemlere yol açtığından ötürü kesinlikle zararlıdır.

Gebelikte gereksiz kalori tüketimini de kısıtlamak gereklidir. Unutulmamalıdır ki, önemli olan annenin karnının yağ bağlaması değil içerideki bebeğin sağlıklı ve uygun gelişimidir. Bu yüzden kek, bisküvi, reçel ve meşrubat gibi temel besin öğelerinden yoksun şekerli yiyecek-içeceklerden mümkün olduğunca kaçınmak gereklidir. Ayrıca yağlı kızartmalar yerine haşlama türü gıdalar tercih edilmelidir.

Aşırı tuz tüketiminden de kaçınmak uygundur. Özellikle son aylarda aşırı tuzlu yeme ile vucütta ödem artabilir, tansiyon yükselebilir ve kendinizi daha rahatsız hissedebilirsiniz.

Dr. Süleyman Eserdağ

en iyisi sadece ihlamur (liomonlu) icecen kardesim :)))

Son düzenleme:

ay sen daha cok gencmisen gülo :))iyi bari sen bisi aliyorsun bazi yerlerde duydum alinmiomus galiba sen iyisin ve insaALLAH bol bol zam gelir maasiniza bebisde raht eder

uyy 13 haftalikmiii ozaman sen baya ilerdesin be gülüm ee bi tahminde bulundumu doktor hanim :)) kiz erkek mi diye

selam arkadaşlar
ben bitki çaylarından olabildiğince uzak duruyorum. grip olduğumda bol bol portakal suyu içtim. çayı da günde 1 bardak çok açık olarak içiyorum. acaba hazır meyve sularınn bi zararı olurmu?

evet canim en iyi uzak durmak ben hastalandigimda ihlamur limon icmistim bir kereye mahsusda nane limon insaALLAH bisi olmaz. cayin icinede acik süt katiyorum güzel bir tad veriyor :) ve hazir degilde taze SIKILMIS meyvesularini daha cok öneriyolar

Son düzenleme:

Canım hazır meyve sularını beslenme uzmanları kimseye önermiyor. Çoğunda aşırı derecede şeker var. Meyve oranı düşük. Çocuklara falan içiriyor ya anneler, onlara da zararlı aslında. Sen, imkan varsa evde sık, taze taze iç. Yoksa hazır meyve sularının %100 olanları var. Ben özellikle elma-şeftali olanını seviyorum. Bir de cityfarm diye bir markanın organik meyve suları iyi. Özellikle 3. aydan sonra bi ne yersek içersek, bebeğimiz o olacak. Dikkat etmek lazım.

bizde dün doktorumuzdaydık gördüm bebişimi kollarını bacaklarını oynatıyor nasılda minicik kalbi atıyor çok şükür rabbime bu duyguları yaşattı bana herkese yaşatsın inş 12+1 de ikili taramamız var inş çokkk mutluyum

çok sevindimm gözün aydın cnmm hangi hastaneye gidiyosunbu arada tam 12 haftalıkkenmi gittinn ..
erkekler kendilerini daha erken belli edermiş öle duymuştumm ..

tesekkur ederım helenn 11+4 gunluktum gıttıgımde evet bnde erkekler once bellı eder dıyebılıyorum bn ızmırdeyım dr. ahmet seckın onogluna gıdıyorum ozelıne .. ama aynı zamanda ssk nında dr u hastanesınde tup bebek bolum baskanı.. bnm ıcın ssk dr.u olmasının faydası vr bazı tahlıllerı sıgorta da yaptırıo ve dogumumda kısmetse ssk da olucakk.. sen hangı hastaneye gıdıyosun hangı sehırdesın?

hayırlı geceler hepiniz uyuyorsunuz tabi kimsecikler yok
beni yine uyku tutmadı bu gece bari topikleri gezeyim dedim tatlı rüyalar olsun hepinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…