2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Kızlar bu arada ben, doktorumun da onayını alarak hamile pilatesine başladım. Zaten daha önce de yapardım ama 3 aydır ara vermiştim. Ebru Şallı'nın dvd sinden yapıyorum. Zaten toplarım, lastiğim falan vardı. Yaklaşık 1 saat yaptım ama hiç yorucu değil. Tam tersine rahatlatıcı. Önceden spor yapan varsa aranızda, hamileliğinizde de sıkıntı yoksa kesinlikle öneririm. Hem doğuma hazırlıyor vücudu, hem sarkmaları, çatlakları, selüliti, engelliyor. Bodrum'da devlet hastanesi ücretsiz hamile pilatesi kursları açtı hatta. Sanki bulantıma da iyi geldi, en azından 1 saat bulantı düşünmedim

aaaa ben de sorayım yarın gidince bakalım ne dicek ben de evde aldım hepsini cd leri de ayarladım tam başlıym dedim bir kaç hafta sonra hamile kaldım hem plates yapcam hem de yüzmeye gideceğim inşallah doktor da onaylarsa normal doğum için çok iyi oluyormuş

ayyyyy canim menim bes ilk hamileliyinde nasildi? aslinda menimki de bazen unutmus kimi davranir ama bizde daha ilkdi deye o da bilmir tam olarak ne yapmali oldugunu sen yene de konusmayi dene anlat ki zor canim coooox zor

ilk hamileliğimde ben yemek yapamıyodum, yemek yiyemiyodum, sabah uykudan uyanır uyanmaz banyoya koşuyodum.. o yüzden yemek yapmak zorunda kalıyodu.. şimdi daha iyiyim takmıyo beni.. ama ilk hamileliğimde de yemekteyizi izlerken künefe görmüştüm nasıl canım istemişti.... zar zor çıktık evden ve maç vardı maç saati bunu yaptırdım yaaa hala kendimi takdir ediyorum.. tabi künefecide de maç izledi o ayrı

takdir ettim vallahi hem seni hem devlet hastanesini..
pilatesteki nefes alma teknikleri, normal doğumda acayip işe yarıyormuş...

Pilates sırasında zaten söylüyor, bu hareket pelvik kasları çalıştırrak doğuma yardımcı oluyor, bu hareket emz,rme sırasında sırt ağrısı olmasını engelliyor, bu hareket süt üretimini arttırıyor diye. İçim rahatladı sanki.

Evet Canım. Ben de normal istiyorum doktorum aksini önermezse. O yüzden zaten çabam. Bizim devlet hastanesi pek asortik ya, sorma

mrhba kızlar ben çok hastayım grip oldum 2 gündür boğaz ağrısı halsizlik baş ağrısı falan oyy her yerim ağrıyo eşim işte gurbetteyim bi tas çorbayı kendim kalkıp yapıyorum aman siz kendinize çook dikkat edin sakın soğuk bi şey yemeyin (ben yedim de) bebişlere dikkat edin

Merhaba bayanlar,güzel anneler:)))nasılsınız?

Ben de plates yapmak istiyorum ilk planlarımdan biri.Peki kaçıncı aydan sonra yapılması daha güzeli ve etkili?
bu arada etrafınızdaki insanlar hiç aman ceviz ye başını dik kaldırabilsin,yok şunu yeyoksa şöyle olur falan binbir türlü şeyler söyleyip kafanızı karıştırıyorlar mı?
yumurta ye,sarımsak ye falan iyi tamam yaralıda 3 aylık hamileyim şuan am akusuyorum naspim bu sefer midem kasılıyor boğazım kanıyor.Ne yapacağımı şaşırdım arkadaşlar...

cok gecmiş olsun canım.. ben de giribim cuma gününden beri ... haftasonu da dinlenemedim pek.. doktorum ateşin cıkmazsa sorun yok.. ama cıkarsa hemen gel dedi.. cok sukur cıkmadı ateşim suana kadar..

bol bol kivi yemelisin.. doktorum dedi.. en cok c vitamini onda varmıs.. tok tutuyor ayrıca.. ben 2 günde 2 kilo yedim.. ve ıhlamur+elma+tarcın+limon karısımı annemin tarifi ile.. her derde deva :)

gecmiş olsun tekrar..

sen bakma onlara herkes bişi söylüyor bulantıların geçene kadar ne istiyorsa canın onu ye bulantın geçince yersin herşeyi napalım herkesin durumu aynı zaten baksana .

ben de bilmiyorum platese ne zaman başlanacağını yarın bi soracağım dönüşte yazarım. Ama muhtemelen 12. haftadan sonradır.

canım, sen akıllı bi kıza benziyosun,
senin ne işin var böyle kulaktan dolma kocakarı icadlarıyla..
tek kılavuzun doktor siteleri (e-gebelik.net,e-gebelik.org,cemilkarakus.com) osun..
ve tabiki asıl doktorun..
kulaktan dolma şeylerle kendini şartlandırma,
tabiki dengeli ve organik beslenmeye dikkat et ama illa faydalı bişiyler yapacaksın diye
mideni ve dengeni bozmaya gerek yok bence...
canın ne yemek istiyosa ye, hamileliğinin tadını çıkar..
herkese kalsa, ohhooo neler duyuyorum ne saçmalıklar...
o yüzden doktoruna sormayı dene herşeyi...
kafan rahat olur en azından sağlıklı bilgiye ulaştığını bilirsin...

canım zaten bütün gün bilgisayar önündeyim bu konuda çok bilgim var çok şükür araştırıyorum tabiki.öyle komik bir durum ki şu kulaktan dolma bilgielr merakl ettim benim gibi bu tarz şeylere maruz kalan var mı diyeee
artık okuduklarımı doktorumdan öğrendiğim şeyleri bu saçma sapan şeyleri söyleyenlere anlatmaktan bööğğ geldi inanır mısın:):)aynen deiğin gibi şekerim hiç umrumda değil canım ne istiyorsa.zaten bebk anne ile beslenmeye 5.ve 6. aydan sonra başlıyormuş....
ama önerdiğin siteyi (cemilkarakus.com)bilmiyordum onu da talan ederim :))

ben ilk çocuğumu emzirirken ikinciye hamile kaldım..
milleti göreceksin
aman zehirlenir çocuk,aman günah,aman şöyle aman böyle türlü türlü terane...
doktora bi gittim "yoo emzirebilirsin" dedi..
düşünsene ve çocuğu sütten hemen kesmek çok ciddi psikolojik problem yaratıyomuş çocukta..
ben hemen kesseydim çocuğum da sorun yaşayacaktı ben de..
kulaktan dolma bilgiler insanı oldukça zor durumda bırakıyo..

ay inanmıyorum yaaa...biliyor musun İlkimu çok merak ediyorum nerden uyduruyorlar acaba bu kadar teraneyi yaaaaaaa.şaka gibi gerçekten
Bak senin gibi bilgili akıllı özellikle soğuk kanlı olunca çocuğunun sorun yaşamasını önlemişsim...Herşey drunla hallediceksin çok haklsıın

evet herşeyi sorabileceğin sormaktan çekinmeyeceğin bi doktor olacak,
herşeyi soracaksın..
bazen doktorlar çok burnu havada oluyo..
bişey sormaya çekiniyosun..
allahtan benim doktorum süper..
bir saat konuşuyorum adamla gıkını çıkarmıyo,
sakin sakin cevaplıyo,
anneme sorsam annem dayanmaz bana cevap vermeye
o yüzden kimseye aldırma,
AMA TEK TAVSİYEM ŞUDUR Kİ HAMİLE OLDUĞUN SÜRECE YANINDAN NAZAR BONCUĞUNU HİİÇÇ EKSİK ETME, hiçbişeye inanmam da nazara çok inanıyorum ben de...

konu kulaktan dolmaya gelmis ben de size sorayim böyle birsey duydunuz mu
eger hamileyken sacini kestirirseniz cocugun ömrü kisa oluyormus
hani cocugun ömrünü sanki biz belirliyoruz da tövbe tövbe

slm kızlar ns lsınız biz iyiyiz çok şükür ama oğlumla babası kaza geçirdi dengesiz biri motorla son sürat giderken az kalsın oğluma çarpcakmış eşim kurtarmış ama eşimin ayağı yaralandı ama çok şükür durumu çok iyii sadece dikiş ve morluk var kahraman babamız oğluşumu kurtardı ne yapardık biz yaa

ayy cnm çok geçmş olsun allah korumuş.

AMA TEK TAVSİYEM ŞUDUR Kİ HAMİLE OLDUĞUN SÜRECE YANINDAN NAZAR BONCUĞUNU HİİÇÇ EKSİK ETME, hiçbişeye inanmam da nazara çok inanıyorum ben de...

ilkimucum nazar icin güzel bir konuya degindin paylasmak istedim

Nazar Değmesine Karşı Okunan Sûreler ve Ayetler:
Fâtiha sûresi ve Âyetel-Kürsî
-Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.), Fâtiha ve Âyetel Kürsi hakkında şöyle buyurmuştur: “Fâtiha Sûresini ve Âyetel-Kürsi’yi bir kimse herhangi bir evde okusa, o gün o evdekilere insan ve cin nazarı değmez.” (Deylemi rivayet etmiştir.)

İhlâs, felâk ve nâs sûreleri,
- Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.), felâk ve nâs sureleri nazil olduktan sonra her tehlikeye karşı bu iki sureyi okurlardı. İhlâs suresini bu iki sureye ilave ederlerdi. Her akşam yatarlarken ihlâs, felâk ve nâs surelerini okuyup mubarek avuçlarına üfler ve ellerinin yetişebildiği yere kadar mubarek vucutlarını mesheder sığazlardı. Bir fırtına, bir kasırga, bir tehlikeli durum olsa bu sureleri okurdu. Bu surelerin en kuvvetli Allâh’a (c.c.) sığınma vasıtası olduğunu beyan ederlerdi.

Bu sureler nazil olmadan önce torunları Hz.Hasan ve Hz.Hüseyin (r.a)’yı nazar değmemesi için aşağıdaki nazar duasıyla Allâh’a sığındırırdı.

Bu Dua Nazar Değmesine Karşı Okunur:
ا ُ عِيذ ُكُمَا بِكَلِمَاتِ اللهِ التاَّ مَّةِ مِنْ كُلِّ شَيْطَا ن ٍ وَهَامَّةٍ وَمِنْ كُلِّ عَيْن ٍ لآمَّةٍ
Okunuşu: “Uîzükümâ bikelimâtillâh’ittâmmeti min külli şeytânin ve hâmmetin ve min külli aynin lâmmetin.”
Manası: İkinizi de (Hasan ve Hüseyin – r.a.) bütün şeytanların, zehirli mahlukatın ve nazarı isabet eden kötü gözden (göz değmesinden) Allâhü Teâla’nın kelimât-ı tâmmesine (noksansız kelimelerine) sığındırırım.

Peygamber Efendimiz, torunları Hz.Hasan ve Hüseyin (r.a.) Efendilerimize nazar değmemesi için bu duayı okurlardı. Ve Peygamberimiz, “Hazreti İbrahim (a.s.)’da İsmail ve İshak (a.s.)’lara nazar değmemesi için bu duayı okurdu” buyururlardı.

Demek ki, bu dua ta Hz.İbrahim (a.s)’dan kalma ve sevgili Peygamberimiz (a.s.)’da mübarek ceddinin okuduğu dua ile Allâh’a (c.c.) sığınıyor ve sığındırıyorlardı.

insaALLAH bizde bol bol okuyalim da RABBIM bizi korusun ins

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…