2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

canim oturarak kildiginda ayaklarini uzatiyormusun yoksa normal haldeki gibi topluyormusun?:26:

nette bir kac fotoraf buldum genellikle uzatiyorlar oturarak kilanlar.:44:
canim normal ettahiyyatuyu okur gibi oturuyorum rukuyu hafif egilerek yapiyorum secdeyi normal yapiyorum
ayy ne guzel canim.benim zaten arkadaslarla yaptigimiz ayda bir hatim var ben hergun ayrica bebegime yasin okuyorum ama bebegim icin hatim benimde aklimda aslinda.hadi baslayalim beraber ne dersin hergun birbirimze kac sayfa okudugumuzu yazariz boyle yazmali olunca mecbur okuruz hadi baslayalim pazartesi ne dersin?
masallahhhhh canim
gozun aydin canim oglusun saglikli hayirli evlat olsun insalah

cok gecmis olsun canim ya sen hemen drunla gorus sor bakalim dis agrisi cekilir sey degil drun ne derse oyle hareket et insallah hemen kurtulursun

günaydın arkadaşlar ya bu ne ya 13. haftamıza girdik hala sabah bulantısı.bişeyler atıştırıyorum bu saatte.ya arkadaşlar sağıma soluma yatmaktan basenlerim ağrıgo.sırt üstü yda yüz üztü yatardım.gebelikte yatış pozizyonlarını araştırcm şimdi

9 gün var bata ama inanılmaz göğüs ağrısı karın şişliğim var.resmen adet oldum olucam((bu ay çok istemiştim olsun diye yine olmadı galiba da olması için baya bi uğraşıcaz(moralim bozuk! bebeğim çok fazla bekletmeden gel:2::2::2:

Günaydın herkese,

Dün ikili tarama testimiz vardı bebişim 6 cm olmuş..Herşey çok güzel Allaha şükür..Ense ölçümü 1,3 mm çıktı..Veeee Dr %75 kıza benziyor dedi..Ben hep erkek hissediyordum hala da nedense öyle hissediyorum..Ama bakalım 3 haziranda tekrar gideceğiz ozaman %100 söylerim dedi..Hayırlısı sağlıklısı olsunda kız erkek farketmiyor..Hepsi aynı canımızın parçası...Kan da verdim 13 mayısta sonucu alıcam..O da temiz çıkarsa daha çok rahatlayacağım..

Ayyy nasılda büyümüş şimdi daha çok inanmaya başladım hamile olduğuma hep şaka gibi geliyordu...

kızlar günaydınn.boğaz enfeksiyonu geçirdinizmi hiç bu dönem.heryerim kırılıyo benim boğazım bi yandan.ilaçta içemem napıcam ben yahu

günaydın.Ben de çok erken kalkıyorum miğde bulantılarım yuzunden. ve akşamları artıyor benim belim de çok ağrımaya başladı artık. ayrıca ben de sürekli yüzüstü yatarım normalde ama gebelikte yüzüstü yatmamak lazım özellikle bu aydan sonra.sırtüstü yatışta bir problem yok ama en uygun yatış pozisyonu sol tarafa kıvrılmak,

mrb. ne kadar zamandır deniyorsunuz ? yanlış anlamadıysam bebek istiyorsunuz değil mi?

günaydın kızlar dün 2 li testimin sonucunu aldım demiştim 6 da da dr a randevum vardı her şey normalmiş cinsiyetini göstermedi maalesef fb hcg değerim 40 çıkmıştı erkekmi nedir ayın 24 ünde tekrardan çağırdı yine tarama testim varmış down sentromu için bebğin gayet sağlıklı dedi hiç durmuyordu maaşallah kıpır kıpır zar zor ölçüm yaptı beynine falan iyice baktı çok güzel dedi 8 cm olmuş teyzeleri paso totosunu döndü bize diğer arkadaşlardanda iyi haberler duymak dileğiyle öpüyorum hepinizi

Son düzenleme:
evet bebek düşüyoruz 3. denememiz bu ama yine olmadı ovulasyon testide kullandım ona göre takip ettim ama bilmiyorum (

evet bebek düşüyoruz 3. denememiz bu ama yine olmadı ovulasyon testide kullandım ona göre takip ettim ama bilmiyorum (

benim evlilikte 5. yılım. bu yıl bebeğe karar verdik temmuzdan beri deniyoruk şubatta oldu.moralini bozacak birşey yok yani.cunku moral de cok onemlı.her ay karamsarlıga kapılıyorduk.sonra bır tatıl sırasında bebek dusuncesı aklımızda degılken olmus.

kızlar günaydınn.boğaz enfeksiyonu geçirdinizmi hiç bu dönem.heryerim kırılıyo benim boğazım bi yandan.ilaçta içemem napıcam ben yahu

canım geçmiş olsun bende geçirdim maalesef yarım limon sıkıp balla karıştırıp içmiştim iyi gelmişti istersen onu bi dene

Son düzenleme:

evet insan herşeyi sağlıklı düşünemiyor bu dönemde. eşimde bende bu ay ilk defa çok istedik.daha adet olmadım ama geçen ay ki şeyler oluyor yine ve sonunda kırmızılar gelecek.mayıs da deneyemeyeceğiz zaten. haziran temmuz gibi tekrar başlıcaz ama üzülüyor insan ister istemez bu ay ne bilim çok istemiştim :2:

Öyle mi diyorsun canım dur ozaman daha vaktim var vazgeçeyim bu fikirden

GÜNAYDINNNNNNNNNN.........
ya ben doğum yaptığımda eşime bana bişey alması için baskı yaptım, ama pahalı bişey şimdi burda lanse etmeyim aldı doğumda, ama nasıl aldığını anlatayım şubat sonunda doğum yaptım, aralıkta doğum günüm vardı hediye yok, aralıkta yılbaşı geçti hediye yok, 14 şubat geçti hediye yok... en son doğumda getirdi istediğim şeyi dedim valla bu da iyi takdik...
o yüzden ihmal etme hediyelerini şekerim

olur canım merak etme, moralini yüksek tut, çocuk olmayacağını düşünmekten vazgeç, hiç ummadığın bi zamanda oluyo.. benim kızımda biz 5 ay uğraştık hiçbişey yok.. her ay psikolojik hamileydim, artık çevremdekiler bezmişti.. bi de hamile miyim acaba psikolojisiyle 5 ayda kilo da almıştım.. sonra artık yoruldum bıraktım olmuyo heralde diye.. sonra o ay bi baktım hamileyim... büyük süpriz oldu bizim için çünkü olmayacak fikrine kendimizi alıştırmıştık.. senin de öyle olur umarım.. haberdar et iyi haberlerinden..

Ben de her ay 2-3 kez kan testi yaptırdığımı biliyorum.Artık laborantlardan utanıyordum:) Sen gönlünü ferah tut. Allah en doğru zamanda veriyor zaten. Eminim birçok insan vardır uzun süre deneyip olmayan. Hatta normal şartlarda 1 yıldan önce ovulasyon testıne bıle basvurmuyor doktorlar dogal surecıne bırakıyorlar.Insallah sen o kadar da beklemeden kavusursun bebegıne. Herşey çok normal yani. no panic :)

arkadaşlar çok teşekkür ederim bana moral verdi biraz söyledikleriniz.benim çevremdeki herkes ilk denemesinde hamile kalanlarla dolu olduğu için beni baya derinden sarsıyor.

Günaydın arkadaşlar:)Aynı dertlerden ben de halen muzdaribim:)Zormuş zooor anam:)Kayınvalidem geldi yemek bulaşığı o hallediyor,yatıyorum ben bugün,öğlen bir sınav görevim var gidip gelecğim.
Yazamadım birkaç gündür,bilgisayar bile bazen midemi bulandırıyor,sizde de oluyor mu?Öpüyorum sizleri.

Arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum. hamile olduğumu öğrendiğimde 5 haftalıktım. Doktora gittim. Bana folic asit yerine multi tabs verdi. onu 4 hafta kadar kullandıktan sonra başka bir doktora daha gittim. O doktorda multi tabsı bırakıp folic asit kullanmamı,daha sonra kalan multi tabsı kullanmamı söyledi. 3 haftadır folic asite geçtim. Ama aklım karıştı tabi oldukça. Sizce ne yapmam lazım, bir doktora daha gidip sormaya korkuyorum artık o da başka bırsey verır dıye :18:

bende planli hamilelik oldugu icin hamilelikten 3 ay oncesi basladim folik asite sonra biraktim 1 ay gibi sonra yine basladim taki 7 haftalikken doktora gittim oda bana elevit verdi cogu bayan kullaniyor doguma ve dogumdan sonra 3 ay kullaniliyormus..sordum doktora elevitte folibol kullaniyordum gerek varmi yok ama istersen kullanabilirsin dedi ...elevitin icindede folik asit var normalde cunku..sonra arastirdim zaten bebegim omurilik gelisimi 8 haftaliga kadar tamamlandigi icin gerisinde folik asite cok ihtiyac duyulmiyormus..bende direk folik asiti birakip elevite devam ettim...ayrica tavsiyemki bende ole yapicam baliga guvenemiyorum yiyemiyorumda 5 aylik falan oldugunda balik yagi takviyesi almayi planliyorum..zaten bebek icin cok gerekliymis son 3 ay ve dogduktan sonra 3 ay daha kullanin yazar internette doktor sitelerinde..
inan bu konuda bakmadigim konusmadigim kimse kalmadi birde ceviz badem findik fistik gunluk abartmamak sarti ile yemege dikkat et bu direk bebege kilo aldiriyor anneye degil....ben cevizi hic sevmememe ragmen omega 3 yagi barindirdigi icin bebegim icin hergun yiyorum...birde asim var 3 bucuk kiloda verdim ama sute yogurda dikkat edip icmeye calisiyorum sadece yemek yiyemiyorum...

benim arkadaşım balık yağı kullandı, kolesterolünü artırdı ve 5. ayında ciddi mide bulantıları kusmalar yaşadı.. aman dikkat öyle bişeye.. sonra gittiği doktor demişki, her sabah 1 ceviz, senin ve bebeğinin günlük omega 3 ihtiyacını karşılar, balık yağı ağır gelmiş kolesterol yapmış sende demiş... o yüzden gerek yok bence, doğal yollarla beslenme taraftarıyım ben...:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…