- 10 Temmuz 2009
- 2.466
- 416
- 363
- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #9.761
yook gülüm, o kendini aç bırakmaz, bizim depolardan yer, yinede ona hiçç bişi olmazz..
bak sana bişi anlatayımda için rahatlasın biraz..
d smart ta bi kanalda hamile olduğumu bilmiyordum diye bi program var... orda hamileliğini son anda öğrenen, doğurmak üzereyken öğrenenlerin gerçek hikayeleri anlatılıyo.. kadının biri 57 yaşındayken tüp bebek denemiş ( başkasının yumurtalarıyla tabii) 3 tane embriyo koyulmuş, 3-4 hafta sonrada kanama geçirmiş ve düşük yapmış, bunalıma girmiş kadın, hiç bişi yiyememiş taammm 11 kilo vermiş, sadece kahveyle yaşıyomuş.. sonra karnındaki şişlik ve yorgunluk şikayetiyle doktora gidiyor ve 29 haftalık hamile.. bebişlerden 2 si düşmüş biri tutmuş meğer.. ve öyle bir hamilelik geçirdiği halde çook sağlıklı bi bebiş doğurmuş 3 kg a yakındı bebişin kilosu, erken doğmasına rağmen..
sanada çok geçmiş olsun canım bende kaybetmekten korktuğum için yaptırmamaya karar verdim hep aklımda ama Allahın izniyle bişi yoktur inş..Ben egepol hastanesine gidiyorum, üçlü testi ise ilk kez gittiğim bir doıktorda yaptırdımkendi doktorum istememişti yani gaziemir de irem tıp da yaptırdım üçlüyü riskli çıktı.. 1 hafta içinde karar vermem gerekiyormuş amniyosentez içincanım yazını okuyunca cevap vermeden geçemedim.. bu testler bazen çok yararlı olabiliyor bazı hastalıklaar anomaliler ortaya çıkabiliyor ama bazende gereksiz ve sonucu kötü olabiliyor..
önceki kaybettiğim bebeğimde ben aynı şeyleri yaşadım gittiğim bi doktor yüzünden ve şimdi onun adını bile duymaya tahammül edemiyorum... bende önce 2li yaptırdım herşey normal hiç bi sorun yoktu sonra o arada doktoru değiştirdim gittiğim doktor 3lü istedi ben gerek görmediğim halde eşimin ısrarıyla yaptırdık neyse 3lüde çok küçük bi risk çıktı 4lü yaptır dedi gittik 4lüyüde yaptırdık onda da çok küçük bi risk çıktı amniyosentez yaptır dedi bide bu sonuçla sskya gidersen yapmazlar diyip bi doktor arkadaşına gönderdi riskim o kadar azdı yani.. neyse ağlaya sızlaya ege üniversitesinde amniyosentezide yaptırdım yapan doktor benimle dalga geçti "5lide var onuda yaptırcanmı 2li normal çıktıysa neden hepsini yaptırdın" dedi. amniyosentez sonucuda temiz çıktı, ben o korkuyu endişeyi yaşadığımla kaldım üzerine birde 2 hafta sonra bebeğimi kaybettim.. bu bebeğimde doktorum sadece 2li yaptı. bence yaptırmadan önce başka doktorlarada git iyi düşün öyle karar ver sonra insan vicdan azabı yaşıyor ben hala aklıma geldikce keşke yaptırmasaydım diyorum
bu arada çok merak ettim izmirdeymişsin hangi doktora gidiyorsun :26:
sanada çok geçmiş olsun canım bende kaybetmekten korktuğum için yaptırmamaya karar verdim hep aklımda ama Allahın izniyle bişi yoktur inş..Ben egepol hastanesine gidiyorum, üçlü testi ise ilk kez gittiğim bir doıktorda yaptırdımkendi doktorum istememişti yani gaziemir de irem tıp da yaptırdım üçlüyü riskli çıktı.. 1 hafta içinde karar vermem gerekiyormuş amniyosentez için
Teşekkür ederim yanıtın için sevgili elcinalpaslan.merhaba bende omega 3 kullanıyorum gebeliğimin başından beri ben kendim istedim bu takviyeyi doktordan cünkü balıktan tiksindim yiyemiyorum dolayısıyla bunu tercih ettim ilacın ismi MARINCAP
küçüklüğümde de cok kullandım bu ilacı dişlerim ve kemiklerim için derdi annem maşallah cok sağlam dişlerm var
cuma randevumuz vardi ve oda ne soktayiz dr dedi 0.73 SONRA BIDAHA BAKTI 1.3 ALLAHIM oluyorum sandim bir an nasil olur daha 3 haftaonce 3.80 di.beni hemen acil olarak riskli hamile ve premature cocuk bolumu olan buyuk hastanye sevketti.gittim sadece serklaji yapan riskli dr varmis orda hemen olctu 2.37 cikti kadinin uzmanlik alani buymus.siz 1 deyince bende korkmustum ama bu iyi dedi hemen yatis yapildi kan sulandirici igne ve hap aldigim icin o gn beklendi ertesi gun 1.5 gibi goturduler beni belimden igneyle uyusturdular onume cadir kurdular 15 dak surdu dikme isi 24 saat hic kalkmadan yatirdilar hastanede hafif leke gibi kirmizi geldi uyusuklugun etkisi gittikce agrim oldu kasiklarimda nst ye bagladilar cok sukur bisey yoktu wcyide bisey getirdiler ona yaptim kan idrar tahlilleri yapildi tansiyon benim ve bebisin kalp atislari takip edildi duzenli olarak dun wcye kendim gittim gerisinde hep yattim bugun 6 DA gidebilirsiniz dedi dr.enfzksion icin hap dedim gerek yok dedi herseyn normal cikti dedi.dualarinizi eksil etmeyin kizlar aglamaktan gozlerim sisti artik haftaya pazartesi gidicez bakalim insallah saglikla zamaninda kavusurum yavruma
merhabalar kızlar geçmişi okumakla meşkuldum şükür bitti:)
dün bebişimle halasına gittik oturmaya çok şükür kazasız belasız geldik evimize
baya bir halsizlik var üstümde vede başağrısı....
muhtesem fikirler.. bi cogunu uygulamayı düşünüyorum... Allah nasip ederse..
evet gerçekten fikirler güzell bende beğendim , ee her yaşanmışlık bir fikir bize..
Rabbim inşallah bizede o güzel günü gösterir
off ne kadar ayrıntı düşünülmüş.. ben o kadar ince düşünemem ki:
:):)
Ay nasıl güzel bir mevlüt olmuş öyle. Ben okurken özendim resmen. Allah'ım sağlıkla doğmalarını nasip etsin de biz de yapalım anlı şanlı bir organizasyon. :) Bebişlerimiz için herşeyin en güzelini nasip etsin Rabbim. Önce sağlık versin, sonra da huzur, gerisi gelir inşallah.
bayildim su mevlute ya acaip ozendim Rabbim insallah bizlerede nasip eder.
canım ben kızıma hamileyken 8. haftada kullanmıstım augmentin i.jinekoloğum ve kbb ci ortak karar alıp verdiler.allah bin jkerede razı olsun iileşemiycemi sanmıstım.allah esirgesin bişeycik olmazKızlar Merhaba,
Ben 15 gündür gribim ve bir türlü geçmiyordu tabi hiç bi ilaç kullanmadım ama öle baş ağrıları olduki anlatamam uyuyamıyordum kalbimin atışından bile zonklamalar oluyordu eşim jinekoloğumuzla konuştu direncinin zayıf olmasındansa ilaç kullanması daha ii demiş ve kbbcı ya gittim akut sinizüt olduğum çıktı ve doktor augmentin antibiotik verdi doktorumda kullanabilirsin dedi ama yinede rahat edemiyorum bebeğime bi zararı olurmu acaba bu ilacı kullanmış bildiğiniz hamileler var mı?
park yatağı ben 1.5 yasına kadar kullandım ki bu bebeğimdede aynını kullanıcam
bencede pahalı gibi. bide bunu 6 ay kullanacak sadece. bide ne diycem, geçen bi topikte okudum da bi arkadaş tavsiye etmiş. senin o beşiğin senin yatağına bakan tarafı açık olursa ve yatağa birleştirilirse sürekli bebeği kontrol etmek çok kolay oluyormuş, hani Allah korusun kusarsa falan boğulmasın. mesela park yataklar çok derin gece göz ucuyla kontrol edilmez illa ayağa kalkıp bakmak lazım olur onlarda.
biz daha hiç bakmadık ama masko diye bi yer var. orda çeşit çokmuş.
selamlar kızlar herkes iyidir inşallah pek giremiyorum ben geçmişi okudum biraz ama. haftaya bebişimi görcem inşallah iidir aranızda spor yapan varmı neler yapıyorsunuz acaba hangileri daha iyi olur ben bir saat falan yürüyorum birde hamiş platesi yapıyorum ama yinede çook şişiyorum yaa kocaman bi midem var :44:
nazar degmış olmasn canım.. nazar duasını oku kendıne..
yaa bıde bnı dusununnn nasıl ozendımmm bgn sozunu aldm komsumdann aynılarnı ıstıyorm dedmm tmm dedı.. kızlar gecse gunler hemncecık...
Günaydın Kasım anneleri,
Annelerimiz ve bebişler iyidir umarım. Bugün itibari ile 14+3 günlük olduk şükürler olsun.
Bebeğinin hareketlerini hissetmeye başlayanlar var mı? Benim göbiş çok büyümediği için ve hareketlerini hissetmediğimden dolayı bazen korkuya kapılıyorum. Çok evhamlı hissediyorum kendimi? Rabbim hepimizin bebişlerini sağsalim kucağına almayı nasip etsin.
Bu arada ikili teslimizin sonucunu aldık güzel çıktı şükürler olsun.
Kubi'cim benim tablo da eksik bilgilerim var. İstanbul'da oturuyorum. Cinsiyetimiz henüz belli olmadı. Bilgin olsun. Teşekkürler.
Buradan okuduklarımdan yola çıkarak dün Sağlık Ocağına kayıt yaptırmaya gittim. Sağolsunlar çok güzel ilgilendiler.
12. haftamda doktora gittiğimde Foik Asit ve Progestan'ı kesmişti. Şimdi Elevit, Ferro Sanol ve Omega3 kullanıyorum. Doktorum Omega3 için herhangi bir marka vermemişti. Banada Eczacı en iyisi diye Solgar verdi. Fakat sağlık ocağında ki doktor Omega3'ü kullanma doğal yollardan da bu besini alabilrsin. Hem bebeğe yararı-zararı tartışılır dedi. Açıkçası benimde kafam karıştı??
Aranızda Omega3 kullanan var mı? Varsa hani marka kullanıyorsunuz? Doktoruma da sormaya çekiniyorum. Güvensizlik oluşacak diye(
@sevgili jaleli;
Şimdi okudum, bebişin için başınız sağolsunRabbim kimselere ve size inşallah bir daha yaşatmasın. Sabırlar versin çok zor bir durum. Ne diyeceğimi bilemiyorum ( Üzgünüm...
kızlar az önce sağlık ocağından geldim ilk aşımızı vuruldukçok acıdı hayatımda böle acı yaşamadım bide 1 ay sonra yine vurcakmış aşı kart çıkardı bana 3 gün ateşlenceksin korkma sakın dedi hani olurya yarana tuz basmışın gibi aynı öle acıyo siz daha vurulmadınız mı:26:
Arkadaşlar daha çok erken ve hatta ben bebeğimin cinsiyetini bile bilmiyorum ama isim düşünmekten kendimi alamıyorum. Kızım olursa bu sıralar İdil ismi aklıma düştü erkek olursa da poyraz. Siz de başladınız mı dusunmeye ve hangı ısımlerı dusunuyorsunuz paylaşır mısınız?:82:
tetanos aşısı 20.haftada vurulmuyormu sağlık ocağına 20.hafta için gün aldım ben
Teşekkür ederim yanıtın için sevgili elcinalpaslan.
Bende gebeliğimin ilk aylarında balık yedikten sonra iyi şeyler yaşamadığım için ondan sonra bir daha yemedim. Sadece markadan yana tereddütüm var aslında. Marincap'ı duymuştum. Eczacı Solgar önerdiği için aldım. İnşallah bir sakıncası yoktur???
beni de ekleyebilirsin muh doğum tarihi 17 kasım 27 yaşındayım ve sanırım bir kızım olcakistanbuldayım ben.
Arkadaşlar daha çok erken ve hatta ben bebeğimin cinsiyetini bile bilmiyorum ama isim düşünmekten kendimi alamıyorum. Kızım olursa bu sıralar İdil ismi aklıma düştü erkek olursa da poyraz. Siz de başladınız mı dusunmeye ve hangı ısımlerı dusunuyorsunuz paylaşır mısınız?:82:
ne aşısı oldunuz anlamadım ben tetanoz mu?? çok geçmiş olsun ben tetanoz olduğumda kolumu 1 hafta kaldıramıyorum çok ağrıtır. neyse gelince yazarsın...
ekledim cnm birde bulundun il son adet tarihin eksik bunlarıda verirsen sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?