2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
slm kızlar uzun zamandır giremiyordum nete, benimde oğlum olacak inşallah, 18 kasımda görünüyor doğum tarihi. 4lü testimizde iyi çıktı çok şükür. yalnız daha hareketlerini hissetmeye başlamadım, çok merak ediyorum nasıl oluyor hareket ederken:18:, hisseden varmı aranızda

Kızlar günaydınnnn :) Nasılsınız bakalım bugün? Henüz alış verişlerinize başlamadan dün öğrendiğim bir bilgiyi paylaşayım istedim. Özellikle çalışan anneler için... Çok güvendiğim bir doktor, şu göğüs pompaları konusunda uyardı. Piyasada satılan elektronik pompalar sütün akış ritmini bozduğu için ciddi miktarda azalmasına neden oluyormuş. Manuel pompaları kesinlikle öneririm dedi. Hatta "AVENT" diye bir marka önerdi. Bu ürünün göğüse tam oturan silikon bir parçası var. Yedek biberonları falan... Ebay sitesinde 35 dolar civarıydı. Türkiyede 200 TL'yi buluyor. Ben sanırım ebay den sipariş edicem. Eşimin ablası da aynı ürünü kullanmış hamileyken, kesinlikle tavsiye ederim dedi. Bilginiz olsun. Şu anda heyecandan beğendiğimiz her şeyi alma eğilimindeyiz. Kullanılmayan ve kullanılmayacak ürünlerle dolaplarımızı doldurmadan önce düşünelim, akıllı alışverişler yapalım. Bir de buradan önerilerinizi paylaşırsanız ben çok sevinirim. Tavsiye edilen ürünler falan... Ne tatlı heyecanlar bunlar ya

bende alışverişe başladım, internetten kıyafetler aldım, önümüzdeki ay biberon alıcam, çocuk doktoru olan bir arkadaşım var yenidoğan servisinde çalışıyor, kendininde geçen sene bebeği oldu, ona sordum biberon markası, AVENT al kesinlikle dedi, kendiside kullanmış, biberonun 125 ve 260 ml liklerinin ikisinide al dedi ve yedek başlıklarını, ben emzikde alıcam aventin, emzik kullanmak istemiyorum ama yinede bulunsun, bebek ürünleri satan bir siteden buldum hepsi var yurtdışından almaya gerek yok. sizede aventi tavsiye ederim, doktor tavsiyesi ve denenmiş

Merhaba güzel hamileler annelerrrrrrrbebişleriniz uyandı mı?
ben hareketlerini yavaş yavaş hissetmeye başladım:):))ne tarafta durduğunu falan anlıyroum artık
bayanlar bu arada benim göbek deliğim belirginleşti iyice

sirlicim sakın bana kızma iş yerindeki bilgisayarlarımıza Wind. 8 yüklendiği için sistemde biraz yavaşlama oldu.. hata bikaç kere yazdım bişeyler ama gönderdiğimde problem oldu, cevap geçmedi foruma.. ayrıca çook yoğun bi dönem bizim işlerde yaz dönemi.. sahada tespit çalışmaları yapılıyor, ona ilişkin hazırlıklar öncesi ve sonrası var.. seçim öncesi kamu kurumları hareketleniyor burda.. gerçi dünyanın bütün ülkelerinde böyle olduğunu düşünüyorum.. o yüzden bu ara mazur görün beni.. bi de foruma çok yazan arkadaş var saolsunlar, fakat ben takip edememeye başladım.. zaten az vaktim oluyo hepsini okuyamıyorum canım.. sen ve bebiş nasılsın?? varmı başındaki problemden bi haber??

canım ben chicco nun süt sağma makinasini kullanmıştım, çok memnun kalmadım açıkçası..
fakat ben bu tarz şeylerin biberon.. emzik.. süt sağma.. felan gibii şeylerin doğumdan sonra alınması taraaftarıyım.. nedense hamilelikte sanki doğumdan sonra hapse girecekmişiz ve bi daha çıkamıyacakmışız gibi bir izlenim oluşuyo bu çok yanlış, doğumdan sonra da keyfinize göre alışveriş yapabileceksiniz.. hem ihtiyaçlarınızı daha iyi bileceksiniz.. daha önce bebek termaforu önermiştim, kış bebekleri olacakları için, tavsiyeme uyan var mı bilmiyorum ama ben çoook yararını gördüm onun.. hatta şimdi termoforlu bebek yatakları çıkmış.. o olsa daha süper olur :)) mesela ben kızıma biberonlar almıştım çeşit çeşit ama biberon almadı, hala da almıyor.. emzikler almıştım, emzik de almadı.. hala da almıyor :)) mesela süt sağma makinası elzem bir ihtiyaç değil bence.. ev hanımı bir anne için zaten emzimek en iyisi.. eğer çalışıyorsak da zaten doğum sonrası en az 8 hafta evdeyiz, 8 haftadan sonra ihtiyaç duyulursa alınabilir.
bence ilk etapta gerekli olanlar...
2 takım hastane çıkışı
ev tipi ve portatif ana kucağı
park yatak yada karyola
dönence
gece lambası
bebek termaforu
ağız bezi
omuz bezi (gaz çıkartırken lazım)
küvet ve file (pofuduk fileler çıkmış; fakat yıkama kurutma sırasında antibakteriyel olabileceğini düşündüğümden ben düz pamuklu fieyi tavsiye ederim)
çok sık bez değiştirdiğiniz için yeni bez mahafaza aletleri çıkmış kokusuz iki günlük bezi saklayabiliyor.. onlar bence çok mantıklı.. çünkü nerdeyse 15 dk. bir altdeğiştiriyosunuz ciddiyim
kesinlikle %100 pamuklu nevresim takımları..
anne için emzirme geceliği- yada pijama takımı..
bebeğinizin alt değiştirme takımlarını işte pişik kremini pamuğunu felan koymanız için bir kutu :))
alt değiştirme pedi.. ben canbebe nin alt değiştirme bezlerini kullanıyorum.. piyasada bir dalin bir de canbebe var zaten, dalin çok büyük.. ben can bebe kullanıyorum..
pamuklu bataniye ve diğer örme battaniyelerden..
gaz damlası
başka aklıma geldikçe yazarım kızlar..
bi de ne olur el kadar bebekler büyük çocuk kıyafetleri almayın..
mesela 0-3 aylık elbise yada işte 0-3 aylık erkek kot pantalon ya bu daha bebek.. öyle teferruatlı şeylere gerek yok bence..
bir zıbın, bir çoraplı ayaklı pamuklu alt, tamamdır..
zaten ilk başlarda çocuğun üzerini bile değiştiremiyorsunuz, çok küçük oluyorlar..
o yüzden teferruatlı şeyler almayın..
üst zıbınların çıtçıtlı olmasına özellikle dikkat edin ve almadan önce yaka kısımlarını kontrol edin ne kadar esniyor diye.. boynu çıtçıtsız bir body i nasıl giydireceksiniz
o yüzden şekillerinden öte nasıl giydireceğinizi de düşünün..
ayyy yoruldum valla benden bu kadar aklıma geldikçe yazarım....

ilk bebişimde çoook büyük konuşmuşum benn
asla normal doğum yapmam dedim amann uyurum uyanırım o sancıyımı çekçem dedim
neyse doktorum pazartesi için sezeryan günü verdi bana, yalvardım ne olur dedim cuma alın dedim yok dedi iki gün iki gündür pazartesi dedi (hep normal yapmamı istemişti)
neyse haftasonu temizliğimi ağdamı yapıcam pazartesi sezeryana gidicem (bacaklarımda kıllarla gittim bu arada)
cumartesi sabahı saat 6 ya 2 falan vardı bir uyandım adet sancısının hafifi ama konduramıyorum pazartesi gitçem ya:) neyse dön oraya dön buraya yatıyorum kalkıyorum balkona çıkıyorum saati 10 yaptım (bakarmısınız bendeki salaklığa) ama son anlarda yerlerde emeklemeye başladım, olmaz ama ben pazartesi sezeryan yapçam ya
sonra eşim uyandı ne yapıyosun dedi; dedim karnım ağrıyo bi fırladı manyakmısın salakmısın hemen doktoru aradık doktor dedi neee 6 dan beri mi çabuk gel dedi neyse gidiyoruz yolda uzak 45 dk sürüyor, sancılar 8-10 dk geliyor arada iyiyim diyorum eşime bi vuruyor sancı çabuuukkkk ne yavaş gidiyosun bağırıyorum neyse hastaneye geldik doktor muayene etti o sancıya 1 cm açılma yok bende; büyük konuştum ama acıyı çektim bi ıkınmak kaldı doğururum demiştim ama açılma yokki; sezeryana giricem ameliyathane dolu saat oldu 1,5 sezeryana girdim ama, anestezi uzmanının ellerine sarıldım ne olur beni bayılt diye sonra bi uyandım prensesim gelmişşşşşşşşşşşşş
sancı zor normal zordur hele sancılanmayı beklemek daha zordur, epiduralden korkuyorum ben
yine sezeryan yaparım ihşallah ama bu sefer büyük konuşmuyorum

Son düzenleme:
ilkimu çok teşekkürler paylaşımın için,tecrübeli annelerden böyle paylaşımlar gelirse gerçekten çok faydalı olacaktır, 31 yaşımdayım ama inanınki hayatımda belki 2-3 kez bebek kucağıma aldım :) bebek konusunda tecrübelere ihtiyacım var bu etapta alışveriş listesi önerileri çok iyi olacaktır

Sakın üzülme; sen bir çoğumuzun yapamadığını yapıp kızının evini almışsın. Bende ilk bebeğimde kızımın babası çalışmadığı ve ailesi de herşeyi kız tarafı alır dediği için annemlere yüklenmiştim. Garibim herşeyi birinci sınıf yapmışlardı. Boşverrr kaybeden onlar oldu kızım benim yanımda babasını ve onun ailesini yılda 2 kez ya görüyo yada görmüyo. Hem kendi annesine insan borçlanmaz o kızı için canından kopan can için yapıyor. Üzme kendini.
İçimde ukte kalmadımı kaldı bende şimdi yapıyorum minik kızıma.

saol canım yazarım gene :)
alt değiştirme pedi derken, alt değiştirirken altına serdiğimiz bezden bahsediyorum..
ben bez olarak prima yenidoğan kullandım çok memnun kaldım..
şimdi prima premıum care çıktı onu bilmiyorum..
ama bence bebek bezi prima olmalı..
ana kucağı kullanacaksınızdır büyük ihtimalle..
onların kumaşları pamuklu olmuyor.. genelde altına pamuklu bişeyler koyup üzerine yatımıştım ben..
fakat şimdi anakucağı kılıfları çıkmış pamuklu.. onu güzelce geçirip bebekleri üzerine yatırabilrsiniz... sevi bebe yanılmıyorsam markası...
ana kucağını alırken çok derin olmamasına dikkat edin, bebek içinde kayboluyo :) altını desteklemek gerekiyo özellikle ilk 2 ay.. o yüzden o kılıflar çok mantıklı...
arkadaşlar bi de anakucağı güzel bişey, taşıması felan ama avrupada yenidoğan bir bebeğin kesinlikle (yastık dahil) tamamen düz yatması öneriliyor.. o yüzden ana kucağını evtipi alıp, portatif anakucağını ise portbebe şeklinde alırsanız çok iyii olur.. piyasada avvio gibi, chicco gibi markalar var benim bildiğim.. onlardan ediniseniz daha iyi olur bence...
bi de çocuğunuzu yan yatırmanız lazım, o yüzden sert bir yastık yada yan yatış yastıkları var onlardan edinebilirisniz...
ayyyyyyyyyyyyy önümde birsürü iş var çenem düştü

yurtdışında doğum yaptığın için öyle bir çanta normaldir herhalde. Ama burda devlet hastanesinde o kadar büyük çantayı koyacak yerin bile yok. bi battaniye (penye), bi tane yün battaniye, 3 takım kıyafet bebişe 10-15 adt bez, ıslak pamuk, kendine iki gecelik, iki çamaşır, bolca hasta bezi (sezeryan olursa ped), göğüs pedi, kağıt havlu, diş fırçası, macun. ve saç tokası ile bir adet saç için taç.
makyaj yapılmıyo deodorant bebişe ve ozon tabakasına zararlı.

neden kırıldın canım hayırdır bişeymi kaçırdık:26:

İlkimu çok teşekkürler. Tavsiyelerin gerçekten çok yararlı olacak. Ben çalışan bir anne olacağım ve dediğin gibi 2 ay sonra mecburen işe başlayacağım. Eşimin ablası süt sağma aletinden çok faydalanmış. Benim için elzem gibi yani. İş yerindeyken rahatsızlık vermemesi de bir sebep almam için. Bir de çok yoğun çalışıyorum. Doğumdan sonra ihtiyaçlar çoğalacağından bazı gerekli malzemeleri şimdiden alayım da çok maddi yük olmasın diyorum. Giyim konusunda katılıyorum. Rahatlık en önemli şey. Zaten kış günü zırt pırt dışarı çıkaramayacağız. Ben yazdıklarını not aldım. Çok çok teşekkürler tekrar taze ve deneyimli annemiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…