2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
merhaba, şubat 2009 annelerinden kasım 2011 annelerine transfer olmak varmış:)17 haftalık hamileyim kız bebek bekliyorum...oğlum 27 aylık...35 yaşındayım..pazartesi detaylı ultrasona giricem...2 li testimde yaş riski 1:220..ama doktor onu önemsemedi kan değerlerine göre 1:3000...detaylı ultrasonu biraz erken yapalım bebek de sorun görünürse amniyo sentez yaparız yoksa gerek yok dedi...benim yaşımda olan var mı aranızda???

Merak etme o vergilerin katbe kat fazlası bizde de var ama orda sosyal bilinç var. Adam sendecilik yok. Sosyal devlet olmazsa olmazı olan parasız sağlık orda gerçek anlamda var.
Burda bende devlet hastanesinde bedava yaptırıyorum güya ama bi paket bez parası borcum olmuş devletin hastanesini sosyal güvenceli olduğum halde kullandığım için. Geçenlerde doktor ilaç yazdı eczaneye gidip alayım dedim ama hastane paramıda ödemek zorunda olduğum ve cebimde o kadar para olmadığı için alamadım ilacımı. Ay başını bekliyorum doktorumun verdiği ilacı almak için.
10 yıl önce biraz daha zordu hastanelere gitmek ama en azından parası olmayanda sağlık hizmeti alabiliyordu artık maalesef. Millet yol parası bulamıyor diyeceksiniz 5 lira para mı ama evet 25 ekmek alınıyor o paraya. Asgari ücretli birinin 8 saat üzerinden çalıştığını düşünürsek 1,5 saatlik emeği.
Ve eskiden doktorlar muayne ediyorladı şimdi 5 dk da bir hasta almazsa performans puanından düşülüyor oda kariyerine hatta maaşına bile etki ediyor. Son yapılan sağlık reformu!!!!

Git bir bebek mağazasına gör sonra patiskadan dik. çok basit bişey.

herkese meraba bütün hamile arkadaşlarıma sağlıklı huzurlu mutlu bir gün geçirmenizi dilerim bu gün tam 17 haftalık olduk

gunaydin kizlar cumaniz mubarek olsun.

ben dun gece yine uyuyamadim kalca ve sirt agrim beni mahvediyor ya benim gibi sadece sol kalcasi agriyan varmi?ozellikle oturduktan ve yattiktan sonra ayaga kalkarken yurutmuyor resmen agri ciglik atiyorum bazen agridan

ya benim artik bebegimi hissetmem gerekmezmi kizlar?MR girmeden once sanki hafif hissediyordum yada o hissettigim sey benim bagirsaklarmiydi acaba?MRdan sonra hissedemez oldun sanki korkuyorum ya hemde cok bugun 17 haftalik olduk hissetmem lazim degilmi?sali gunu konrolum var gecmiyor gunler be moralimi bozup stres yapmakta istemiyorum ama elimde degil cok korkuyorum

ben ne kadar normal istesemde galiba benim sezeryan olacak kistimden dolayi saglik olsun.saglikli bir sekilde dogum yapip yavrularimizi yine saglikli bir sekild ekucagimiza aliriz insallah Allahim.

Gebe kalana kadar bebek mağazasında bunları sattım. Koca göbekli şişmiş hamişlere. O kadar çok istiyordum ki bende almayı ama gebe kalamamıştım. Şimdi orada satış yaptığım ürünlerin lazım olanlarını ki liste hazırlamıştık ne alacağını bilmeyen annelere işte o listeyi kendime alıcam .

Eğer bi sorun olmazsa normal doğurucam. Epidural filan istemiyorum çünkü epidural için doğum masasına yatmayı beklemen lazımmış. Masada 15-20 dk sürüyor zaten ve o mutlu son. O yüzden 1 gün sancı çekip son 20 dk yı ilaçla hissetmemek bana saçma geliyor. Umarım herşey yolunda olur ve normal yoldan doğururum kızımı.

Kızlar biz bi hafta yokuz burada 1 hafta tatil yapıcaz babamız malesef sürekli gelemeyecek ..

kendinize iyi bakın ..hepinizi öptükk..

benimde sol kalçam kalkarken ağrıyoo,bir iki adım atınca geçiyoo ..

canım 20. haftadan sonra net ve düzenli hissetmeye başlıyormuşsun merak etme uyuyodur annesi uyuyup büyüyodur :)) bende senin gibi normal istiyorum ama sanırım benimde kan pıhtılaşmasından dolayı sezeryan olur hayırlısı bakalım

Ben oğlumda normal doğum yaptım. Kısmet olursa bunda da normal istiyorum bakalım. Çok kolay olmuştu doğumum oğlumda. Bunda korkuyorum ama aynı olmazsa diye.İkinci daha kolay olur diyor herkes. Maşaallah diyeyim hiç ağlamamış ve bağırmamıştım bakalım kızımız nazlı mı olacak ?

iyi tatiller canım.... sağlıcakla git gel. bende 18 haziranda ALLAH nasip ederse gidicem..

doğum konusuda çok kafa karıştırıcı doktorla konuşup normal doğuma vucut yapısı uygunmu diye baktırmak lazım. bi dahaki kontrolde sorayım bari bende.

Canım normalde sağlık problemin yoksa vüccudunun uygun olup olmamasına 37. haftada bakılıyor.Uygun olsa bile son ana kadar belli değil.Çocuk dönmeyebiliyor ya da kilosu fazla olunrsa da sezaryen yapılıyor. Kısmet yani...

tekrar merhaba

ilkimucum birtanesin ya. ben netden arasdiriyorum ihtiyac listesi diye bi de altina not ekledim tecrubeli annelerin tavsiyeleri ilk basda senin yazdiklarini koydum. simdi kendi anneme sorsam bana 22 yilin nostaljisini anlatacaq bu arada islerinde kolayliklar

zaten gune yeni bir seyler cikiyor. ben daha bir sey almadim. ama cook istiyorum. doktorumla telde de konustuk basindaki sorun funksiyonel dedi. meraklanam gecicek kendini uzersen o zaman kotu olur dedi. o yuzden takmamaya calisiyorum.
GFR-cim bir sey kacirmadin canim sadece duuun epeyy yalniz kaldim o yuzden kustum

burada henuz asiri gunesler olmadigi icin ben niveanin spf 15 gunluk nemlendiricisini kullaniyorum evin icinde ve disinda ilerde asiri sicaklari gorursek la roche posay spf 50 yi almayi dusunuyorum ama henuz arastirma yapmadim o krem hakkinda duyumlarim iyi ama bilemiyorum icerigine bakmak lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…