- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #10.921
ingilterede tum hastane masraflari bedava canim cok ileri derecede bir hastaligin ve tedavin soz konusu ise ozaman bir miktar oduyorsun galiba.
bizim ultrason ve dogumlarimiz bedava yanisadece dis ve goz check-uplarimiz icin para oderiz onlarada hastane bakmaz zaten ozel muanehaneye gideriz.yine saglik ocaklarimizda bedavadir turkiye gibi hatta hamile bayanlara kart verilir burada o kartin suresi bitene kadar ilaclar ve dis check-uplari ve tedavisi bedavadir.
devlete o kadar vergi oduyoruz bu kadarida olsun degilmi
kizlar bisey sorcam size, bebekleri bazi kisiler diyor ben kundaklamam bazilari kesinlikle kundaklarim ,sizce hangisi dogru
ve burda okudugum kadariyla yeni bel korumali kundaklar varmis ,onlar dahami iyi oluyor
ben hic bebek magazasina gidip bakamadim ama olmazsa kendim dikecem zaten cok seylerini
Temizliği ve bakımı için gerekenler;
Islak mendil ve temizleme havluları
Şampuan, sabun, bebek losyonu, pişik kremi, pamuk
Bebek termometresi
Alt değiştirme örtüsü
Bebeklere özel tırnak makası
Beslenmesi ve uykusu için gerekenler;
Farklı çeşitlerde biberon ve biberon emziği
Bir kaç farklı emzik çeşidi
Biberon ve emzik hijyeni için sterilizatör
Biberon ısıtıcısı ve biberon taşıyıcısı
Diş kaşıyıcı
Emzirme minderi
Banyosu için gerekenler;
Bebek küveti ve filesi
Banyo süngeri
Duş termometresi
Başlıklı bebek bornozu
Giyisileri için gerekenler;
Yeni doğanlar için bebek bezi
Hastane çıkış seti
Body, atlet, tulum, pijama, önlük
Patik ve çorap
Eldiven
Mendil
Penye şapka
Yelek ve hırka
Mont, atkı, eldiven gibi aksesuvarlar
Odası için gerekenler;
Bebek karyolası
Bebefon
Yorgan, çarşaf, nevresim takımı
Battaniye ve pike
Cibinlik
Minder
Gardırop
Şifonyer
Yolculuk için gerekenler;
Bebek malzeme çantası
Bebek arabası
Araba koltuğu
Kanguru
Kızlar böyle bir liste buldum. Çok değişik listeler var, araştırıyorum, hepsini bir yerde toplamaya çalışıyorum. Bu şekilde başlıklarına ayırıp her başlıktaki eksikleri tespit etmek daha kolayıma geldi. Tabi henüz bunların hiçbirini almadım ama ben liste yapıp alışverişe çıkmayı çok severim. Bu liste hayatımda oluşturduğum en güzel liste tabi.Rabbim hayırlısıyla almayı ve sağlıkla kullanmak nasip etsin.
gunaydin kizlar cumaniz mubarek olsun.
ben dun gece yine uyuyamadim kalca ve sirt agrim beni mahvediyor ya benim gibi sadece sol kalcasi agriyan varmi?ozellikle oturduktan ve yattiktan sonra ayaga kalkarken yurutmuyor resmen agri ciglik atiyorum bazen agridan
ya benim artik bebegimi hissetmem gerekmezmi kizlar?MR girmeden once sanki hafif hissediyordum yada o hissettigim sey benim bagirsaklarmiydi acaba?MRdan sonra hissedemez oldun sanki korkuyorum ya hemde cok bugun 17 haftalik olduk hissetmem lazim degilmi?sali gunu konrolum var gecmiyor gunler be moralimi bozup stres yapmakta istemiyorum ama elimde degil cok korkuyorum
ben ne kadar normal istesemde galiba benim sezeryan olacak kistimden dolayi saglik olsun.saglikli bir sekilde dogum yapip yavrularimizi yine saglikli bir sekild ekucagimiza aliriz insallah Allahim.
Kızlar biz bi hafta yokuz burada 1 hafta tatil yapıcaz babamız malesef sürekli gelemeyecek ..
kendinize iyi bakın ..hepinizi öptükk..
Kızlar biz bi hafta yokuz burada 1 hafta tatil yapıcaz babamız malesef sürekli gelemeyecek ..
kendinize iyi bakın ..hepinizi öptükk..
gunaydin kizlar cumaniz mubarek olsun.
ben dun gece yine uyuyamadim kalca ve sirt agrim beni mahvediyor ya benim gibi sadece sol kalcasi agriyan varmi?ozellikle oturduktan ve yattiktan sonra ayaga kalkarken yurutmuyor resmen agri ciglik atiyorum bazen agridan
ya benim artik bebegimi hissetmem gerekmezmi kizlar?MR girmeden once sanki hafif hissediyordum yada o hissettigim sey benim bagirsaklarmiydi acaba?MRdan sonra hissedemez oldun sanki korkuyorum ya hemde cok bugun 17 haftalik olduk hissetmem lazim degilmi?sali gunu konrolum var gecmiyor gunler be moralimi bozup stres yapmakta istemiyorum ama elimde degil cok korkuyorum
ben ne kadar normal istesemde galiba benim sezeryan olacak kistimden dolayi saglik olsun.saglikli bir sekilde dogum yapip yavrularimizi yine saglikli bir sekild ekucagimiza aliriz insallah Allahim.
iyi tatiller canım.... sağlıcakla git gel. bende 18 haziranda ALLAH nasip ederse gidicem..
doğum konusuda çok kafa karıştırıcı doktorla konuşup normal doğuma vucut yapısı uygunmu diye baktırmak lazım. bi dahaki kontrolde sorayım bari bende.
Canım normalde sağlık problemin yoksa vüccudunun uygun olup olmamasına 37. haftada bakılıyor.Uygun olsa bile son ana kadar belli değil.Çocuk dönmeyebiliyor ya da kilosu fazla olunrsa da sezaryen yapılıyor. Kısmet yani...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?