- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #17.901
kizlar cok mutluyum ya10 temmuzda evlenen kardesim hamile dakika bir gol bir. nasil tutturmuslar ya biz yillardir ugrasiyoruz ah,ah Rabbim nasip ettimi hemen veriyor verecegine.
ilgimdisi su yaptigin hazirliklari fotograflasanda paylassan bizimle y avallahi cok merak ettim.
haftasonuna kadar ananemızdeyız kızlaarrr pztsı sabah sabah koyucam cıcıslerımızııı suslerımııııızı opuyoruz kızımla..
ilgimdışı bende merak ettim yaptıklarını en kısa zamanda eklersen sevinirim...
22. haftada bizimkide 453 gr dı yanlış hatırlamıyorsam :)
bizim kızımız her öğün harektte canım.
sabah öğlen akşam hiç aksatmaz ihihih :)
koyucam teyzecıklerı sızde yapınn tosuncuklara =)
mevlütte gecelikle oturmak.Şaka herhalde.Gelenlere saygısızlıktır bence :)))Çok güldüm
senın adetınde olmayabılır arkadasım ama yazım tarzın ıyı degıl.. burdan kac sehırden kac yoreden tanıstık kkonusuyoruz saka heralde vs.. olmamıs yanı ... bnm adetım bı baskasna dıgerınınkı bana ters gelebılır oyle degılmı? ornegın bn gelın mevlutumde once kına gecelıgımı gıydım mısafırlerımı karsıladım snra gelınlıgımı en sonda yoresel bınsallıya benzer gocmen olan arkdaslar bılırler salvar gıydım.. vs.. yanı bebek mevlutundede dıger arkadasların dedgı gbı anne sımartılır yerınden yatagından hıc kalkmaz bebegı ıle ılgılenır o yuzden cok sık bı gecelık takımı gıyer.. anlatabıldmmı arkadasım kii bızlerde bıle aklına yatmayan akrabalarım cok sık bı elbıse bıle gıymıs olsa yınede yatagnda oturur..
saygısızlıkla alakası yok elbette
bazı yerlerde bu adettir, hatta günlerce değişik gecelikle olmak zorunda olanlar var ...
evet canım bızde hergun baska bı pıjama takımı gıyılır ta ki logusa ytagı bozulana kadar... mevlutte de sacını basını yaptırır taze anne bebgede mevlut kıyafetı gıydırılır annede gecelık takımını gıyer ve yatagından kalkmaz..
kızlarr mevlütte gecelik giymekten bahsetmişsiniz.. Bu bazı yerlerde adettir. Aslında Taze annenin şımartılması gibi birşey. yatak odasında oturur bebeği ile birlikte öyle kalkıp iş falan yapmaz dolanmaz içerde yani. isteyen gider görür odaya.Gecelik olayı tercih meselesidir. isteyen şık bir gecelik sabahlık giyer oturur. isteyen şık bir elbise giyer oturur. Yöreye göre fark ediyor yani adetler. İsteyen yapar isteyen yapmaz yanii... Bu yazıyı da komik bulan arkadaşalra yazdım. İlk defa duyanlar olmuş heralde aramızda. Adetler yöreden yöreye fark ediyor arkadaşalr. Mesela biz de de o adet var ama ablam istemediği için yapmadı öyle şık bir elbise giydi tamam. Yapmak isteyenlerde saygı duyalım.
katılıyorum canım bnde cok garıpsedım... ben makedonya gocmenıyım ve bızım adetımzde bu var ve yapamadıgım bı cok sey daha vr herkesın yoresıne gore saygı duymak gerek..
bebeğim az hareketli diyen anneler var ama çok fazla aşırı hareketli diyen kimse yok muuu..
sürekli içimde artçı sallantılar ve ardından amniyo sıvısında açtığı tusunami etkisi...
bnm sıpamı bi cins anlamadım.
normal mi bu durum yoksa dr yolu göründü mü bana..
bebek anne karnında nasılsa doğunca da öyle olur diyorlar..
Allah esirgesin o zaman ben survivor taner gibi bişi doğurucam...
eeab bnmkıde senın yavru g bı ozellıkle gece yarısı anaammm zannedırsın gaz sankıııı ıcımde bı o yana bı bu yana snra masallah kızıma tekmeler yumruklar arka arkaya dedıgın gbı bnde senın gbı duymustum doguncada aynı olurmuss.. sanırım bana da uykusuz geceler gorunuyor...
bn dr uma soledım cok hareketlı dıye o zaman kızına kocamaannn bı aferın dıyo dr amcası dedı bu bnm ıcın cok ıyı bı haber dedı canım ıcını ferah tut.. ama sunu da eklemeyı unutmadı dr amcamz demıstı dersın cok yaramaz bı kızın oluck dedı ve guldu..