Kızlar, geçen seneki heyecanımı hatırladım biranda okuyunca, şunumu koyacam bunumu koyacam diye telaşlandığımı. Ve eşimin 37 haftayken akşam yemekten dönüyoruz arabada yarın doğum çantası kontrolu var dedi. Gece sancım tuttu ve sabah hastaneye gittik. 19:35 meleğim kucağımda.
Belki yardımın olur umuduyla bazı şeyleri paylaşımyım istedim. özellikle normal doğum yapacak arkadaşlar için.
Ben ambalajcılardan kenarları yapışkanlı şeffaf posetlerden almıştım. (Mağazalarda gömlek filan konulan). Onlara ayrı ayrı yerleştirdim herşeyi. Çok rahat oldu.
Mesela bebişim için ilk giyeceği hastane çıkışını bir poşette koydum. Hemşireler istediğinde eşim hemen bulabilmişti. (Cd kalemiyle poşetlerin üzerine açıklama yazmıştım. Hemşirelere verilecek hastane çıkışı diye.)
Kendime bir gecelik birde pijama takımı aldım. Yeterli geldi hatta benim doğum yaptığım hastanede doğum yaparken giymemiz için hastanenin kendi geceliklerinden verdikleri için geceliğimi hastanede hiç kullanmadım bile. Ama her hastanede farklı oluyor.
Ben doğumdan önce hastanenin doğumhanesinde görevli bir hemşireyle konuştum özellikle istediğiniz birşey var mı diye. Sizde konuşun derim. Benim kaldığım hastane hasta bezi istiyordu özeliklle.
Bir arkadaş sütüm gelmezse diye mama demiş. Bence yanınızda mama olsun. Çoğu kişi karşı geliyor ama ben normal doğum yaptığım halde hemen sütüm gelmedi. Yanımda mamada yoktu. Çok zorlandım. Hastanede aynı akşam normal doğum yapan 4 bayandık tek bir tanenemiz bebeğini doğru düzgün emzirebildi. İlk zaman kaşıkla verirsin eğer sütünüz gelmezse. Biberonla vermeyin hemen alışmasın. Ben altı ay bebeğime sadece anne sütü verdim bu arada.
Bebek için battaniye sart gece bebişler üşüyor. Çok hassaslar. Altını değiştiriken bile biranda ayakları mosmor oluyor üşüyorlar.
Gögüslerinize şimdiden krem sürün. Emziriken yara olmasın. Ben hamileyken başlamıştım. Sükür yarasız atlattım.
Birçok çantamda olan şeyi kullanmadım. Ama herşeye rağmen bulunması iyi oluyor. Normal doğumda hastanede kalış süreniz az olduğu için.
Hamileyken bebişinizi hayal etmek müthiş bir duyguydu. Ama doğunca kollarınıza almak işte bunu anlatacak kelime yok.
bizim burda ne güzel hic birsey götürmeme gerek yok..sadece kendime pijamami ve bebegin hastane cikisinda giyecegi kiyafeti,oda acil orda bulunmasi gerekmiyo.hastanede bebek kiyafetleri ordan cesit cesit kendi kiyafetini giydirmiyosun,alt degistirme bezleri prima ordan,göbegi icin toz,gögüs ucuna yara olmasin diye krem,kanaman icin alt bezleri,fileden külot,bebek altini suyla temizleme pamuklari,bebegi orda yikiyosun havlusu,sütün gelmediyse mama onuda kücük plastik bardak seklinde birseyle veriyolar bebege.. hepsi hastanenin kendinde var ve istedigin kadar kullaniyosun her sabah görevli gelip eksilenleri dolduruyo tekrardan.bu acidan burasini seviyorum herseyi düsünüyolar.bizim cantamiza cokta koyacagimiz birsey yok gibi..
ay ne guzel elini sallaya salllaya çık ewden skorpion tatlımm
kızlar bizim çantamız hazır sayılır.burayada neler koyduğumu yazmak istedim eksiklerim varsa yardımcı olun diye
bebek için
10lu hastane çıkışı
5 li hastane çıkışı
1 adet tulum
2 adet patikli alt
1 adet yelek
2 adet iç zıbın
4-5 adet çorap
emzik
biberon
hastaneden çıkarken giydirmek için kalın dışarı tulumu almıştım onu koydum
hastane çıkışında ince battaniye vardı bide kalın battaniye
bez koyucam ama daha almadım
kendim için
1 adet gecelik
1 adet pijama takımı
4 adet kilot
1 adet emzirme sütyeni
tarak
kırmızı taç
parfüm
gece pedi koycam ama daha almadım
hırka koyup koymamakta kararsız kaldım gerek olurmu diye.hastaneler sıcak oluyo.
CANIM BIZIM BURDA HERSEYI HASTANE KARSILIYO.AMA SANA FIKI OLSUN DIYE YAZIYORUM.ben tr.de hemsireydim orda sutun gelmezse plastik kasik ve plastik bardak veriyolar mama icin.sen yanina cam bardak ve bebek icin olan kasiklardan da al istersen.ayriyeten gobek pansumani icin malzemem iste hemsire;lerden evde kullanmak icin.pansuman suyunu koyacagin birde temiz sise al yanina.hastane evet cok sicak olur.kalin bisiy almana gerek yok amam disari cikarken giymek icin alabilirisn.
kızlar bizim çantamız hazır sayılır.burayada neler koyduğumu yazmak istedim eksiklerim varsa yardımcı olun diye
bebek için
10lu hastane çıkışı
5 li hastane çıkışı
1 adet tulum
2 adet patikli alt
1 adet yelek
2 adet iç zıbın
4-5 adet çorap
emzik
biberon
kendim için
1 adet gecelik
1 adet pijama takımı
4 adet kilot
1 adet emzirme sütyeni
tarak
kırmızı taç
parfüm
hırka koyup koymamakta kararsız kaldım gerek olurmu diye.hastaneler sıcak oluyo.
aysu tatlım listen abartısız ve çok iyi olmuş bence başka bişeyede gerek yok evi taşımıycaz ya bende senden örnek alıyorum hemennnnnnn zaten poşet fikrinide senden yürütüüm
saol tatlım aklımıza bişi gelirse ekleriz gene.
bende bugün eksikleri tamamlamaya gitmeyi düşünüyorum tabi kocişin işi biterse.
bez olarak ne alsam diye düşünüyorum.sen aldın mı cnm?
bebek için
10lu hastane çıkışı
5 li hastane çıkışı
1 adet tulum
2 adet patikli alt
1 adet yelek
2 adet iç zıbın
4-5 adet çorap
emzik
biberon
kendim için
1 adet gecelik
1 adet pijama takımı
4 adet kilot
1 adet emzirme sütyeni
tarak
kırmızı taç
parfüm
cnm çok teşekkür ederim tavsiyelerin için.
cnm biberon koycam ama onunla veremezmiyizki emmezse mamayı?
benim görümcelerime göbek temizliği için reçete yazdılar onlar eczaneden aldılar hep ama genede sorarım belki verirler.
dışarı çıkarken giymeye almak gerek tabi.
birde şunu sorayım kauçuk emzik mi silikon emzik mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?