2011 Nisan Anneleri Doğum Çantalarına Neler Koyduk yada Koyacağız?

selam kızlar bende çanta hazırlığımı 1-2 eksikle bitirdim sonunda.

BEBEK İÇİN

2 adet iç dış zıbın
2 adet patikli alt
2 adet tulum (elidven-şapka içinde)
1 adet 5li hastane çıkışı
1 çift çorap
1 adet polar battaniye
2 adet penye battaniye(biri hemşirede kanlanırsa diye yedek koydum diğerini)
emzik,biberoni
10 adet bebek bezi
uni baby ıslak mendil alıcam
port bebemizde hazır halde :))
BENİM İÇİN

2 adet gecelik
2 adet pijama
1 adet hırka (geceliğimin biri kısa kollu üşürsem diye hırka koydum yelek yerine)
2 çift kalın çorap
4 adet külot
2 adet fanila
1 adet emzirme südyeni
kırmızı tac,parfüm.roll on,göğüs pedi
gece pedi ve hasta bezi alıcam

artık beklemekten başka pek bişeyimiz kalmadı çok şükür

Günaydın arkadaşlar,

2 adet penye battaniye(biri hemşirede kanlanırsa diye yedek koydum diğerini)
yazmışsınız ya;
bebek temizlendikten sonra giydirilmiyor mu hastane çıkışları üstüne de battaniye sarılıyor herhalde kanlanma gibi bi olasılık var mı ? ben de en cici takımını giydiririm diyordum

valla canım kimi yıkanmıyor diyor temizleniyor sadece diyor kimide yıkanıyor diyor ben bılemedim kime inanıcağımı.temizlensede bellimi olur kirlenmeyeceği.en iyisi 2 penye battanıye koyayım biride yedek dursun neolcak cantam patlamaz ya dedim.çıkarkende kalın battanıyesını sararım.kan olmasada yinede pislenebılır bebek yıkanmassa dıye içim rahat etmedi yani arkadaşım.cicili elbise bende koydum ama hemşirelerden sonra kendım değiştiririm diye düşündüm.yine yıkanmama ihtimaline karşı böle düşündüm tabi :)))

Son düzenleme:
kızlar benimki sadece silinmişti yıkanmadı ve dr 10 gün yıkamamanızı öneririm dedi(kontrole gelen çocuk doktoru) derisinin üzerindeki madde dış etkenlere karşı koruyucu dedi..
yıkamadık ama o bebek kokusu asıl yıkanmayınca oluyor..nasıl iş anlamadık biz..ay pis olur falan dedik hadi dinleyelim yıkamayalım dedik.ama misler gibi kokuyordu..Allahın işi ya çok ilginç..cicilerini giydirmekten korkmayın bu arada rahatça giydirin..pislik falan bulaşmıyor hiç..iyice siliniyor zaten.yüzünü penye mendillerle silmiştim ben

bebeğin hurcu hazır benimkilerde sadece çantaya konacak 34. haftamda yapmayı düşünüyorum.

kızalr ben kendi çanatma fanila, kilot, parfüm ve roll -on dısında herşeyi koydum hafta sonuda o işleri halledeyim bari de evde 2 tane yepyeni fanila var onalrdan koyayım hemde büyük beden

valla burayı okuudkça insan unutmadan koyuyor iyi oluyor
birde el havlusu koydum ben

Ben nisan anneleri forumunu bile yeni görüyorum :) Günaydın bana :))
Bizim kızımız kısmetse nisan sonuna doğru gelecek, ben bir ay kalana kadar çanta hazırlamayı düşünmüyorum çünkü daha izne ayrılmamış olmama, halen sabah 8-akşam 7 çalışmama rağmen sabırsızlıktan kafayı yemek üzereyim, izne ayrılınca bana meşgale lazım ( evde olsam alışveriş yapmaktan ocağıma incir ağacı dikerdim herhalde ). O yüzden hastane çıkışlarını falan da almadım daha. Doktor da erken doğum riskinin olmadığını söyleyince böyle karar verdim. Ama burada okuduklarımdan çok fikir aldım, paylaşımda bulunanlara çok teşekkürler. Özellikle de mamaya ihtiyaç olabileceğini hiç düşünemezdim, öğrendiğim iyi oldu.

dün hstanede nst çekilirken hemşireyle konuştum da çıtçıtlı badi giydiriyoruz biz dedi 3-4 tana getirirn birden kirleniyor kaka yapıyorlar yada kusuyor dedi yedek penya battaniyede koyun dedi
akşamda battaniyesini koyacağım
birde 2 tane lizözüm vardı unutmusum annem hatırlattı telefonda oanlrıda çıakracağım biri annemim diğeride kayınvalidemin ay çok kokoşum ben ya

doktorum 28 haftalıkken hazırlattı bana çantamızı. şu anda 35+1 im.annem hastane çıkışlarından koydu ama tüm takımı değil.çünkü takımların bazı parçaları giyilmiyormuş.o kafasına göre ayarladı işte.ama kendi kızının çantası hala duruyorrr

ben de daha hazırlamadım.33+2deyim.kendime pijama falan almadım daha.nisanda buralar sıcak olur.yazlık pijamaların çıkmasını bekliyorum.bebeğe de çok bişey koymayı düşünmüyorum.iki takım kıyafet, battaniye,bez yeter gibi.belki emzik ve biberon olabilir.eğer süt sağma makinesi gerekirse hastaneden alırız.

canım zaten altıastarı 1 gece kalıcaz zaten hastanede fazla birşeye bende gerek duymuyorum..

benim ki doğum çantası deil doğum bavulu oldu
iki çanta yapmaya karar verdim biri benim biri bebeğimin

bende 2 çantabyaptım bir bebeğime birde kendime
tecrubeli arkaaşalr öylesi daha rahat oluyor ddiler haklılarda valla

çantamı dün hazırladım..tek eksiğimiz humana.onuda alınca koyacağım.rezene,maltana koydum.humanayı da alayım gelsin sütler:81:

merhaba nisan anneleri,
ben ocak annesiyim,oğlum şuan 2.5 aylık oldu ve yanımda mışıl mışıl uyuyor,ben de o heyecanları tekrar bir hatırlamak için topiğinize girip baktım da benden size çantanıza mutlaka koyun diyeceğim tek şey var humana still tea.almayı unutmayın sakın yanınıza,ben sezaryenle doğum yaptım,ve humana sayesinde akşamına sütüm geldi,sadece kanallarım biraz tıkalı olduğu için ilk etapta elektrikli pompayla çektik sütü,sonra da oğlum aldı zaten.bir de lansinoh kremimi ben 36.haftadan itibaren sürmeye başlamıştım çok şükür hiç çatlağım,yaram olmadı..neler koyulacağını siz bilirsiniz zaten ama sormak istediğiniz varsa seve sevekendinize çook dikkat edin,Allah hepinize en kısa zamanda yavrularınızı kucağınıza alma mutluluğunu yaşatsın hayırlısıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…