2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

oğlum 8 aylık ve aşırı bir şekilde meme bağımlısı yani beni emzik niyetine kullanıyor diyebilirim vermediğim an çıldırıyor ağlıyo yalvarıyo ne yapmam gerekır bu durumda bır seyler yapmam ıcın erken mı yoksa bı caresı varmı yardımlarınızı beklıyorum...

canım emzik verebilirsiin benim kızımda öyleydi nuk emzik aldım çözüm oldu belki emzik istemeyebilir ama her markayı dene mutlaka diş çıkarma döneminde bebekler memeye dahada düşüyolar karnını çok iyi doyur meme istediği her zaman verme havuç ver elma ver belki acımasızca görülebilir ama süt almadan memeyi emzik niyetine emmek kendine yazık etmek demek bebekler bizi çok güzel kullnıyor benim kızımda memeyle aç oynayım diyoo açık kalsın oynayım canım isteyince emiyiim böle işeye tabiki müsade etmiyorum sadece akşamları biz oynarken olabiliyor bilmiyorum benim kendime göre kurallarım var haa bebek ne anlar diyebilirsin canım ama herşeyi anlıyorlar emin ol

günaydın dün akşam paşam 11de uyuttum yatağına yatırmak için ayağımdan indirdim uyandı beşiğinde salladım zor uyuttum gece 3 te ve 6.30da uyandı bidaha uyumadık

herkese günaydın hanımlar
şimdi size kızıma yaptığım büsküvinin tarifini veriyorum
denedim denemenizi tavsiye ediyorum çok leziz bende bayıla bayıla yedim

4 yemek kaşığı tereyağ [oda sıcaklığında]
1 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı mısır nişaştası
4 yemek kaşığı üzüm pekmezi [isteğe göre fazlada olabilir]
1 çay bardağından biraz fazla irmik
alabildiği kadar un
bir çimdik karbonat

yapılışı:
tereyağı, pirinç ununu, mısır nişaştasını ,irmiği ,bir kaba alın yoğurun
üzerine pekmezi ekleyin yavaş yavaş sonrada azar azar unu ekleyin
un birden boşaltırsak irmikli olduğu için zor yiyo hamur unu sonrada karbonatı katıyoruz
kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edip merdaneyla tezgahı unlayıp açıyoruz şekil veriyoruz
150 dereceye ayarlanmış fırında rengi değişmeyecek şekilde 20 dakika pişiriyoruz sık sık bakmakta fayda var hemen kenarları kızarıyor

çok güzel bir büsküvi oldu ben de kızımda afiyetle yedik bebişlerimize afiyet lsun yanındada rezene ooohhhhhh

günaydın dün akşam paşam 11de uyuttum yatağına yatırmak için ayağımdan indirdim uyandı beşiğinde salladım zor uyuttum gece 3 te ve 6.30da uyandı bidaha uyumadık

günadın canım bu bebekleri anlamak çok zor bir günleri bir günlerini tutmuyo bende kızımı dün 12 de zorla uyuttum
ve kızım artık gece emmiyor kesinlikle mamada almıyor öle uyanıyo su veriyorum emzik felan uyyoo memeyi veriyorum ağzına alıyo uyyo

gerçekten öyle cnm yorganla örtüyodum dün gece belki yorganı istemiyodur diye battaniyeyle örttüm paşanın uykudan gözleri kapanıyo uyumak istemiyo dün 11de zor uyuttum sabah uyandıktan sonra15 dk uyumadı ayağımdan indirmeden uyandı daha

günaydın hanımlarrrr
dün benim tospaam çok yaramazdı anneannesini mafetmiş
eve gittiğimde annemin pestili çıkmıştı
anason kaynatalım az rahatlasın dedi
ama tabisi benim oğluma hiç bir ot çöp fayda etmediği gibi oda etmedi 150cc. içti banamısın demedi

bu arada teyzemin kızı vardı bizde liseye gidiyo azcık ısırdım ağladı abla dedi
önemsemedim onlar gitti altını değişmek için üstünü çıkardım bacağı ısırık diş izi
okadar sinirlendim ki ben öpmeye kıyamıyorum sen gel ısır
annemi aradım dedim iz olmuş nası ısırdı öyle kızdım
annemde beni sakinleştircek güya olur öyle nolmuş canı kaynamiş çok seviyo canını yakmak için yapmadıya falan dedi
ama ben çok üzüldüm çok mu abarttım

karnını sıkı doyur eline bişeyler ver oyalansın
benım oğlumda bazen oynuyo açık dursun oda yanında otursun 2 çekiyo bırakıyo sonra bidaha
bnde kapıyorum öyle yapınca adam akıllı emmiyo oyun olsun dıye

efsun ya ben yaptım 2 kez hiç güzel olmadı sert oluyo bnmki çok ıhlamurla ezsen ezilmiyo
elinde kemirmek için iyi sadece
kek yapıcam inş. size afiyet olsun kuzular

canım bunda pirinç unu var sert olmuyo birazda fırında çok bekletme canım hemen al bend enediim öbür tariflerden farklı ama yinede sen bilirsin canımm

canım bence artık hareketlendiler bazen yorgunluktanda uyuyamıyolar die düşünüyorum bizde öle oluruzya mesela benim kızım banyo yaparsa uyumazz cin gibi oluyo banyo yapınca

merhaba arkadaşlar..benim ilk mesajım.oğlum 12 temmuz doğumlu..boy konusu kafama çok takıldı benimde..sizin bebişlerinizin boyları ne kadar..benimkinin boyu kısa sanki yaaa.birde etrafımdakiler kıyaslama yapıyor iyice sinir oluyorum...69 cm şuanda..doktor normal olduğunu söylüyor ama netten bakınca alt sınırda yazıyor..sizce nasıl..uzun olması için de ne yapabilirim ki!çeke çeke uzatamam ya...

canım hoşgeldin
sen milleti boşver takma boy genetik bi durum bebeğinin boyu kısa değil ntede inanma allaha çok şükür eli ayağı sağlam aklı başında boyu kısa olsa nolur uzun olsa nolur önemli olan ergenlikte uzayan boy oooo millete bakarsan benim kızımın boyu uzun kilolu yarmagül diyolar ben napıyım diyetemi sokuyum tıka kulaklarını öle yapıyorum benn

canım o bizdede oluyor yanına otursam kucağıma alsam illaki istiyor memeyi ortada görsün istiyor oynuyor inceliyor onu :) 2 çekiyor bırakıyor. ama yemeğini güzelce yiyor. bazen kahvaltıda mama sandalyesinde oturmadan kucağımda oluyorsa hem yiyor hemde açıp memeden çekiyor :) benim çok katı kurallarım yok. kızımda daha disiplinliydim. ama oğlumda daha farklıyım. ne yaparsa yapsın 2 gün sonra şurda yürümeye başlayana kadar herşey diye düşünüyorum. o o memeyi istiyorsa bir bildiği vardır ya damakları kaşınıyordur kendini rahatlatıyordur. ilk çocuğun mu bilmiyorum ama 2.de insan bir başka oluyor. bidaha bu duyguları tatmıycam diye aman emsin aman yanımda yatsın oluyorsun. kuralcı olmuyorsun. kızımda saatine kadar uyardım herşeyin. yani kısacası bence emmeli. zaten sıcaklar gelince çocuklar yapış yapış emmektende bıkacaklar. bizde emzik kullanmıyoruz. yeri geldiğinde emzik oluyorum dediğin gibi.sadece önemli olan karnı tok olsun için rahat olsun. oda varsın oynasın meme ile :)

selam kızlar nete giremedim pek yazamadım o yüzden. doktora gideceğimizi söylemiştim ama gidemedik. çünkü giydirmek için üzerini çıkardığımda hiç bişi kalmadığını gördüm. iyileşmiş hemen bu arada jeli vermiyorum. ondan mı bilmiyorum. büyük ihtimalle yüksek ateş yüzünden oldu.
bende bu arada kızımın alanını genişlettim. salonun artık 3 te 2 si ona ait bol bol yuvarlansın. zavallı sıkılıyor canı. tabi hemen televizyon dolabına gitmiş. kutuları ellemiş bunu bildiğim için önlemimi almıştım.
yanlız bu gün yataktan düştü kızım mamasını yapmaya mutfağa gitmiştim. etrafınada yaztıklar yordanlarla kapattım düşmesin diye. ama küçücük bir ara bulmuş düştü ordan. yüzünde çizikler falan var. ayy çok kötü ağlamıştı hiç unutmayacağım o ses. aklıma gelmişti işte normalde bırakmam orda beşiğine koyarım ama olacağı varmış demekki
ay şu atvdeki yeniden başlayalım programı ne kadar basit olmuş atvden böyle bişey beklemezdim
bu gün dışarı çıkacaktık dün hava açmıştı güzeldi. sabah bir baktım yine tipi var. hayallerimiz suya düştü kızımla boynu bükük baktık camdan bi açsa çıkacağız dışarıya -1 sıcaklığı çok iyi ama şu tipi yok mu... herkes geziyor türkiyede özendim valla. bende kapıda piknik yapıcam

geçmiş olsun canım düşe kalka büyüyolar işte bende 1 2 defa anakucağından yüzükoyun yere düşürdüm o sesi iyi bilirim..

aynen katılıyorum ilk günden beri serap ezgüye kendi kendime hadi kızım hadi senin modan geçmiş git evine diyorum programı çok kötü...bide ilk günler telefon numaralarını verirken biryere yazın her durumda arayın bizi acil gibi demişti...maddi yardım için aramışlar heralde şimdi vay efendim programımz yardım programı değil diyor..saçma sapan bişiler...ben müge anlı hastasıyım bu sene oda ondan sonra başlıyorya tv açık kalıyorda öyle duydum yoksa değiştiriyorum...

bugün annem geliyor....geçenki sitemimi hissetti heralde...
bugün benim doğum günüm bana süpriz yapacakmış normalde ama öğrendim tabi...

bu arad duru biberonu reddetmeye devam ediyor perişan olduk geceleri ikimizde...kaşıklı biberon işe yaramadı hiç tavsiye etmem...tupperware suluk ısmarladım bakalım belki bunu tutar içer...süt alımı 100 e düştü günlük...sağımı teke düşürdüm 1-2 hafta içinde sağmayı bırakıp sütten kesicem zaten emmiyor sorun yok..conformil alıcam..

öğlende sağlık ocağına gittik sıpa hala 8 kilo 1aydır kilo almamaış yemediğide yok
çırpı mı bacaklı oğlum
bu annelik yok boyu kısamı yok kilosu azmıı offffffffffff

müge anlıya bende bayılıyorum. ama şu çatalca davasındaki kadın çıkınca izlemiyorum onun sesi kulaklarımı tırmalıyor. tövbe estafurullah allah günah yazmasın rahmetli ölmeseydi kesin bu kadın yüzünden giderdi.

Son düzenleme:
bugün annem geliyor....geçenki sitemimi hissetti heralde...
bugün benim doğum günüm bana süpriz yapacakmış normalde ama öğrendim tabi...

aaa öylemi DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN ozaman tatlım ooo partide yaparsınız siz şimdi:79:. nice mutlu senelere ne güzel ailenle geçireceksin doğum gününü. gerçi bizimkiler pek anlamazla doğum gününden. genelde o sabah başlarım ben bu gün günlerden ne ne olmuş acaba diye

benimkide artık çok az içiyor 210 du normalde hatta fazla bile içiyordu. şimdi bazen 100 bazen 120 içiyor. dişler tüm düzenimizi değiştirdi. yemeğide bir kaç kaşık yiyiyor ben bazen kandırıp veriyorum. sütümde çok fazla azaldı bazen emmek istemiyor. yada iki cok cok yapıyor bitiyor. aradığıda yok memeyi. bende azaltmaya başladım meme vermeyi toplandıkça veriyorum. yoksa kavga edip duruyoruz sonrada küsüyor cadı suratıma bakmıyor eskiden çok yiyiyordu. kilo verdi sanırım yavrum kociş gelsinde doktora gideceğiz haftaya cuma. o perşembe gelecek. off kocada olmayınca insanın canı hiç bişi yapmak istemiyor. 4 gündür pek bişi yapmıyordum. bu gün mutfağı 2 saatte toparladım ben bile şaştım tembelliğime

öğlende sağlık ocağına gittik sıpa hala 8 kilo 1aydır kilo almamaış yemediğide yok
çırpı mı bacaklı oğlum
bu annelik yok boyu kısamı yok kilosu azmıı offffffffffff

aynen tatlım sürekli bakıyorum orasına burasına... hımm şurda şu varmış burda bu varmış diye ama eşim benden daha beter soyuyor çocuğu. öyle bakıyor burası sana benziyor burası bana benziyor. yoksa kısamı olacak falan çokta elhamlıdır. biz kilomuzu daha bilmiyoruz inşallah haftaya öğreneceğiz bakalım...

birde kızlar belinay doğduğunda kafasında hiç bişi yoktu 3. ayda konak başladı hala var ne yapacağım bilmiyorum konak sorunu olan varmı sanki çoğalıyorlar gibi geliyor bana. anneme her sorduğumda geçer diyor ama 5 ay oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…