2011'de hep beraber, burada elele hamile kaliyoruz... :)

çorba güzel canım dediğin gibi vazgeçilmez...bnce taze fasulye daha iyidir yaz için..paçanga ağır olabilir onun yerine sigara böreği yapabilirsin..dalyan köfte de güzeldir..yanına da püre oda iyi..çoban salata da ok..ama bnce revani yerine sütlü bi tatlı yapsan hem daha hafif hmde yaza uygun fresh olmaz mı canım zaten yemeklerden sonra bide hamur tatlısı ağır gelir bnce...istersen sana kolay bir sütlü tatlı tarifi verebilirim canım...tabi sen bilirsin menün güzel..şimdiden afiyet olsun :)

canımcım sana bişey soracam
şimdi bu kızamıkcık dediğinle kızamık bir değil demi
ben kızamık geçirdimde kızamıkçık geçirmedim. nasıl öğrenecekmişim bunu, sen nasıl öğrendin? illa bağışıklık olmasımı grekiyormuşş? bende varmıki acaba hiç bilmiyorum:44:

ben barbunyayi tercih ederim, zaten simdi de tikinmakla mesgulum kizlar e burda saat anca geldi yani... tatlidan da ben hic anlamam sekerim.. bana sütlü tatli versinler de misafirlige gittigim yerler, baska bir sey istemem ben

ayyy kızlar bi anda aklıma dün gece gördüğüm rüya geldi...size sabahtan beri söylemek istiyordum hep ama şimdi dank etti....ben screamaway ı rüyamda gördüm ...endişeleniyorum onun için bi evde karşılaştık bnde aaaaa scremcım diyip boynuna sarıldım..nasılsın seni çok merak ediyoruz dedim...iyiyim sadece çok yorgunum dedi 1 hafta evde yattım kendimi topladım bebeğim benimle ama çok korkuyorum yinede denişti...ayy öyle sevinmiştim ki rüyamda aklıma geldi sizle paylaşayım dedim..inşallahhh rüyamdaki gibi çıkar canım bebeğin seninledir ve iyisinizdir ..

hoşbulduk tatlım, iyiyim sen nasılsın?göl kenarında evimiz var, ramazanı burada geçirmeyi düşünüyoruz, bayramdan sonra dönücez İstanbula ALLAHTAN bişey mani olmazsa.

screamcim için ben de dua edicem, bak hiç kimseden haberim yok, inşallah bebeğini 40. haftasına kadar sağlıkla taşır doğurur, sağlıkla kucağına alır inşallah. Bu mübarek ayın yüzü suyu hürmetine, ya Rabbim, hamile kalan kızlarımızın bebeklerini de kendilerini de muhafaza et, hamile kalmayanları da güzel haberle sevindir inşallah!

Screamcime demiştim, unutmadıysa yapsın tüm hamile kızlarımız, eşiniz parmağını koyacak karnınıza ve 99 defa "Ya Mübdi" diyecek, bu dua olası düşükten koruyormuş.

sende durum nasıl?

alırım tabiki tatlının tarifini,bekliyorum hatta. sigara böreği ve paçangada birbirine çok benziyor diye öyle düşündüm. sadece birer tane yaparım dediydim fazla falza yiyip doymasınlar önceden bi düşüneyim bakim börek mevzusunu olmasa fırında yparın o zaman hafif olur daha sanki??:26:

kuzum ben de bilmiyordum ilk ögrendigimde internetten baktim ve kaydettim, söyleymis;

Kızamık

Daha ziyade 3-10 yaşları arasında görülen bulaşıcı bir hastalıktır. Tıp dilinde morbilli denilen bu hastalığın nedeni, bir çeşit virüstür. Kızamıklı hastanın tükürük damlacıkları aracılığı ile sağlamlara da bulaşır. Bu nedenle, kızamık lekeleri kaybolduktan sonraki 10 gün içinde de hastayı, sağlıklı kimselerle görüştürmemek gerekir. Hastalık mikrop alındıktan sonra 10 gün içinde orataya çıkar. Hastanın gözleri kızarır, burnu akar, hapşırır, öksürür. Ateş yükselir. Baş ağrılarından şikayet eder. Kuvvetli ışıktan rahatsız olur. Bu belirtilerden aşağı yukarı 4 gün sonra küçük kırmızı ufak lekeler görülmeye başlar. Bunlar grup halindedir. Bu dönemde dudaklarda kuruluk ve dilde paslanma dikkati çeker. Bir süre sonra da kızamık lekeleri yüzün her tarafına, boyuna, göğse, kollara, karına, ve bacaklara yayılır. Bu dönem 3-4 gün devam eder. Sonra ateş yavaş yavaş ya da birdenbire düşerek belirtiler kaybolur. Hastanın odası güneş görmeli ve çok temiz olmalıdır. Oda ısısı 18-20 derece arasında tutulmalı, günde en az iki kere havalandırılmalı ve hastanın üşütmemesi için azami dikkat gösterilmelidir. Ayrıca, hastanın ağız, burun ve beden temizliğine özen gösterilmelidir. Bunlara dikkat edilmediği takdirde hastalık, zatürree, bronkopnömoni, zatülcenp, ortakulak iltihabı veya ensafalit gibi tehlikeli hastalıklara neden olabilir. Kızamık geçirenler, bağışıklık kazanıp bir daha kızamık olmazlar. Ayrıca çocuklara 2 yaşında yaptırılacak kızamık aşısı da bağışıklık sağlar.

Kızamıkçık

Deri döküntüleri, hafif ateş ve hafif nezle ile ortaya çıkan Alman kızamığı da denilen bulaşıcı bir hastalıktır. Tıp dilinde, rubella denir. Daha ziyade çocuklarda görülür. Ancak, hamile kadınların da, gebeliğin ilk üç ayı içinde kızamıkçık olma ihtimali vardır. Bu durumda, ana rahmindeki cenin de etkilenir. Hastalık, havadaki zerreciklerle bulaşır. Kuluçka devresi, çoğunlukla 17 gündür. Hastanın vücudunda pembe, düz lekeler görülür. Bazen boynun arka tarafındaki bezler de şişer. Tedavi için kullanılacak özel bir ilaç yoktur. Hastalık genellikle 4 gün içinde geçer. Bu süre içinde hastanın odasını ayırmak ve sağlam kimselerle görüştürmek gerekir. Kesin istirahat da şarttır.

----- ALINTIDIR-----

vallahi bu dr Allah razi olsun kendisi dedi, yoksa benim de haberim yoktu.. mesela diger paragöz öyle bir sey sormadi.. bu kadin sordu bana cocukken asi oldun mu dye evet dedim, yine de biz bi bakalim dedi.. bundan baska da bir sey cikmadi sükür.. yani sen de yaptirmak istiyorsan sorarsin dr'una, hastaliklara karsi bagisikligim var mi ögrenmek istiyorum felan dersin...

bnde iyiyim canım şükür :) ohhh valla ne güzell göl kenarında ev kocişle başbaşa (yani inşallah öyledir) daha ne olsunnnn :) iyi dinlenmeler iyi tailler canım tekrardan :)

screamcığımız da inşallahh ii haberle gelir dileklerine canı gönülden katılıyorum canım inşallahh Allah ım korur ikisinide ...

canım ben biliosun bu ay iğne kullancaktım tekrar ama alamadım..sonra aKLIma dank etti klomen ucuz diye onu alayım dedim..sırf kendimi ii hissedeyim psikolojik olarak bi ayı boş geçirmemiş olayım diye..hiç umudum yoktu..doktora bi gittimmmmmm 17mm lik yumurtam vardıı 2gün sonrası için çatlatma iğnesi verdi geçen hafta c.tesi ve pazar mesai yaptık ve şimdi beklemedeyim :) bakalımm hayırlısı aslında beklemiyorum pek umudum yok ama haftYA test yaptırcam yoksa rahat rahat beklicem kırmızılar çünkü bu ay söktürücü kullanmak istemiyorumm normal adetim gelsin diye bakalım işte hayırlısı :)

senin çalışmalar ne alemde ?

sen söktürücümü kullanıyorsun her adetinde?
doktormu öneriyor sana
bide hep 14. günmü yumurtluyorsun canım? eminmisin yani? hep luteal dönemindemi uzunluk yaşıyorsun :26:

•300gr kadayıf
•6 yemek kaşığı toz şeker
•5 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
•1,5 su bardağı doğranmış ceviz

canım öncelikle ince tel kadayıfı alıyorsun margarini ve şekeri katıp kavuruyorsun orta derecede.. sonra içine biraz fındık veya ceviz katıyorsun.. tavukgöğsünü yapıyorsun bnce hazır yap :) bi kat tavuk göğsü bi kat kadayıf yine tavukgöğsü yine kadayıf ve bitiriyorsun :) bu kadar basit ve çok güzel oluyor..yaz için de ideal :)

börek içinde eğer pastırmalı yapacaksan ağır olur dedim sigara böreğini sade peynirli yapabilirsin ama sen bilirsin canım :)

nerdeeee? kocişle başbaşa... kaynana görümce yeğen hep biraradayız, birbirmizi yeyip duruyoruz, hepimiz de aklı sıra tatilimiz burnumuzdan gelmesin diye 3 olayın 1ine tepki veriyoruz. ona rağmen bu tatil burnumuzdan gele gele geçiyor bakalım hayırlısı...

senin adına sevindim, yumurtanın büyümesi iyi haber, inşallah bu ay tutturursunuz tatlım. dualarım sizinle.

ha bu arada kızamıkla kızamıkcık akraba mikropların (Rubella ve Rubeola) oluşturduğu hastalıklardır, hamilelikte rubella önemlidir. daha önce kızamık çıkaran sevinmeli, çıkarmayan da aşısı yapıldıysa sorun yok, yapılmadıysa, hamilelikten önce yaptırsın mutlaka!

sen söktürücümü kullanıyorsun her adetinde?
doktormu öneriyor sana
bide hep 14. günmü yumurtluyorsun canım? eminmisin yani? hep luteal dönemindemi uzunluk yaşıyorsun :26:

evet canım her ay kullanıyorum çünkü normal döngüm uzun pko dan dolayı...3 ayı bulabiliyor o yüzden hani tedavi gördüğüm için uzamasın diye adet döngüm söktürücü içiyorum normal zamanda oluyorum..canım bnde yumurtlama problemi var o yüzden belli olmuyor...bu ay kullanmak istemiyorum kendi adetim ne zamn gelirse doktora gidicem ve aşılama yaptırmayı düşünüyorum bakalım...

tühhhhh başbaşa olaydınız iyiydi :)

snde breshka gibi facia bi tatil geçiriyorsun yanii oda beraberce tatile gidince tatili burnundan geldi nyse boşver sen onları yinede eğlenmene bak canım :)

teşekkür ederim bakalımm kısmet artık...ben tüm hastalıklarımı geçirmişim şok şükür :)

kızlarr iyi geceler canlarımmm..

hly kız evlerımız aynı neredeyse.. benımki birazdaha yeni tabi. kiradayız canımm bızde.. inss kendi evımızı alırızz. cok ıstıyorum.. siz tatlı tarıfındesınız suan ben neredeyım dimi ???

tatlıcadım menun guzel. hlynın verdıgı tarıfte guzel.. hayırlısıyla güzel ağırlarsın misafirlerini ins..

hoşgeldin canım :) canım benim şu anki ev de sıfır ama kaç yazar bizim aslında kaynanamların üst kattında evimiz var ama biz orda oturmak istemedik :) orası kirada oranın kirasıyla bizde oturuyoz işte bu evde bu benim 3 yılda 2. evim...bayram sonrası inşallah 3. evim olur içime sinen...bizim de inşallah gönlümüzü göre evimiz olur öbür evi satamıyoruz aile apartmanı olduğu için bakalımm ilerde Allah yardım ederse alırız inşallah sizde :)

hosbulduk..amin canım ins.. bak benzıyoruz dedim sana hly cim canın ins sataarsınız.. benımde ilk oturdugum yer aile binasıydı. kucucuk bulanık bır daire idi.. bizde ordan cıktık orayı kiraya verdik yeni daha genıs bıryere gectık yanı buraya. sonra benım kocam babasını ıkna ettı ve orayı sattırdı..şimdikafamızda gore biryer bulursak almayı dusunuyoruzz tabi bir pürüz cıkmazsa..

Allah ım yakın zamanda nasip etsin ins yavrumm.. ne devrik cumle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…