Canim bizim burda pc oluyo ama trde ne bilmiyorumki
fl'miş evet.
69,4mm canım.
Buna göre boyunu hesaplıyorum...
Yok canim bu degil cok büyük bu kiz zaten dogduklarinda en fazla 38cm oluyo 69 cok fazla
Canim normalde bpd varya hemen onun altında yazmasi lazım ama yazmiyo seninkiAma bu mm hesabı değişiyormu acaba
BPD: 90,8mm
AC : 313,5MM
Fl:69,4mm yazıyor.
1-BPD: Biparyetal çap (ing=BiParietal Diameter). Bebeğin şakakları seviyesinden alınan bir kesitin yatay çapının (bir şakaktan diğer şakağa) milimetre olarak değerlendirilmesidir. Bu parametre ölçüldüğünde ultrasonun verdiği gebelik haftası 26. haftaya kadar ±7 gün hata payıyla gerçek gebelik haftasını verir. 26. haftadan sonra hata payı daha yüksektir.
3-AC: Karın çevresi (ing= Abdominal Circumference). Hemen kalbin altından alınan bir kesitte bebeğin karın çevresinin milimetrik olarak değerlendirilmesidir. Hatapayı nispeten yüksek bir parametredir ve özellikle diğer parametreler ile uyumsuz bulunduğunda klinik önem kazanır
-FL: Uyluk kemiği uzunluğu (ing=Femur Length). Uyluk kemiği vücudun en uzun kemiğidir ve bacağın üst kısmında yeralır. Özellikle 26. gebelik haftasından sonra gebelik haftasını ±10 gün hatapayıyla verir. Hiç takibe gelmemiş ve SAT'ını bilmeyen anne adaylarında bu kadar yüksek hatapayı bile gebelik haftasını değerlendirmek açısından önem kazanır ve bu anne adaylarında FL'nin verdiği hafta esas alınır ve gebelik takibi bu sonuca göre yönle
canlarım zaten dikişlerin üzerinde bandaj oluyor bi sıkıntı olmaz. ilk gün için gecelik aha iyi tuvalete falan giderken eğilemezsiniz çünkü zor oluyor.daha sonra ben pijama giydim ama şimdi de hastaneye gecelik götürücem ilk etap için.
sezeyanı bu kadar göznüzde büyütmeyin.hayırlısıyla sağlıkla zamanında gelsinler de duymazsınız bile onları
sağol canım sadece spinal mi-epidural mi-genel mi daha iyi onu düşünüyorum.ordaki hemşire kız spinal oldum memnunum dedi.acaba genel anestezi mi olsam.büyük ihtimal sez olacam
Canlarım dogum yaptım .ama maalesef 8 cm açılmama ve sancılara rağmen bası kanala inmedi . Acil sezeryana alındım. Bebeğimin kordonu boynuna dolanmış . Simdi yanımda sukur. Bal gibi birsey
Valla bilmiyorumki lapinucum, tek bildiğim bişey var, bebeğim zayıf
karın çevreside geçen haftaya göre daha az çıkmış
Rabim saglikla bebeğine kavuşmayı nasip etsinkızlar ben de bu cuma sezaryen olcam Allah yardımcımız olsun.
Rabim saglikla bebeğine kavuşmayı nasip etsin
Merak etme canim varsın zayıf olsun saglikli olsunda zayıf bebek daha çabuk büyüyor
Ya benim kizcem oda zayıf teyzesi ama napim saglikli olsunda diyorum Gerisi önemli degil
kızlar ben de bu cuma sezaryen olcam Allah yardımcımız olsun.
sağol canım sadece spinal mi-epidural mi-genel mi daha iyi onu düşünüyorum.ordaki hemşire kız spinal oldum memnunum dedi.acaba genel anestezi mi olsam.büyük ihtimal sez olacam
Merhabe sevgili anneler,
Salı günü kızım doğdu. Hikayemizde olağandışı bir şey yok Allaha şükür. Herşey istenilen şekilde oldu. Gayet iyiyiz. Sezeryan ve epidural ile doğum yaptım.Hastanedeki odamızdan naklen yazıyorum. Yarın öğlen çıkacağız. Sütümüz ve emiş iyi. Nazar değmesin.
Detayda merak ettiğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz. Sizleri de bir hayırlısıyla bebişleriniz kucağınızda duymak üzere, sevgiler.
Merhabe sevgili anneler,
Salı günü kızım doğdu. Hikayemizde olağandışı bir şey yok Allaha şükür. Herşey istenilen şekilde oldu. Gayet iyiyiz. Sezeryan ve epidural ile doğum yaptım.Hastanedeki odamızdan naklen yazıyorum. Yarın öğlen çıkacağız. Sütümüz ve emiş iyi. Nazar değmesin.
Detayda merak ettiğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz. Sizleri de bir hayırlısıyla bebişleriniz kucağınızda duymak üzere, sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?