2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Gözünüz aydın. Paşanla birlikte sağlıklı, huzur ve sevgi dolu bir ömür geçirin inşallah.

Demmircim iyi olmanıza çok sevindim darısı bizim başımıza inşallah.

Seninde doğum kanalına girmemişti galiba. Benimde hala girmedi bu gidişle sezaryen olucak

sadece bez ıslak mendıl ve pişik kremı yeterlımı kızlar pudra bebe yagı bunlara gerek var mı

dediğin gibi pudrayı artık tavsiye etmiyorlar. ayrıca bebek yağını da 4-5 aylık olana kadar kullanmayın demişti hemşireler. bebeğin gözeneklerini tıkayabilirmiş. losyon öneriyorlar yağ yerine başlarda. onu da hastaneye götürmene gerek yok.

tebrik ederim. darısı benim gibi günü yakın olanların başına inşallah
hayırlı uzun ömürleri olsun. ben de normal olsun istiyorum ama hayırlısı bakalım.
ameliyatın seni zorlamamasına sevindim. inşallah kalan şikayetlerin de hemencecik geçer.
sütün geldi mi bu arada?

kızlar az önce evde ayağım kaydı ellerim ve dizimin üstüne düştüm.göbeğim biraz yere değdi düşmenin etkisiyle çok korkuyorum bişey olur mu dua edin lütfen.

çok şükür sağ salim kurtulmuşsun bebeğine kavuşmuşsun cnm tebrikler...darısı başımıza inşallah..
bnde epidural sezeryan istiyorum...doğum hikayeni ayrıntılarıyla paylaşmanı sabırsızlıkla bekliyorum.

Allah kolaylık versin Ebru' cuğa.Gözün aydın şeker anne,hayırlı evlat olur inş doya doya sarıl kızına

saol canım allahım sanada agrısız sızısız nasıp etsın
gaz bayagı popondan cıkan gaz canım

Canım gözün aydın, Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşaallah,geçmiş olsun.. Senin işin bitti diye bizim duamızı unutma sakın
...Vee.. Doğum hikayeni müsait bir zamanında bizimle paylaşır mısııın
http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/542042-2012-agustos-annelerinin-dogum-hikayeleri.html
Gözün aydın canım, sende kucağına aldın sonunda paşanı, son güne kadar bekledi sıpa, ısır totosunu annesi Rabbim analı babalı büyümesini nasip etsin, hayırlı kul, hayırlı evlat olsun inşaallah..

kızlar az önce evde ayağım kaydı ellerim ve dizimin üstüne düştüm.göbeğim biraz yere değdi düşmenin etkisiyle çok korkuyorum bişey olur mu dua edin lütfen.

Ooo canim yagecmis olsun. Bebek hareketlerini takip et. İnsallah guzel guzel hareket eder ve hic bisicigi yoktur kuzunun.

Canım benim, birşey olmaz Rabbimin izniyle,tam yatmamışsın göbüşünün üstüne gönlünü ferah tut, hareketlerini takip edersin

cnm soluna dön uzan bebeğin hareketlerini bi kontrol et duruma göre hareket etmezse dr.unu ararsın cnm

Ooo canim yagecmis olsun. Bebek hareketlerini takip et. İnsallah guzel guzel hareket eder ve hic bisicigi yoktur kuzunun.
Canım benim, birşey olmaz Rabbimin izniyle,tam yatmamışsın göbüşünün üstüne gönlünü ferah tut, hareketlerini takip edersin
cnm soluna dön uzan bebeğin hareketlerini bi kontrol et duruma göre hareket etmezse dr.unu ararsın cnm

sağolun kızlar hareket ediyor ama inşallah bir zarar vermez ona çok korktum çok.allah korusun meleklerimizi.

bilmiyom yalana borcum yok bacım seni niye kandıram.
belki de bende bir sorun vardır
yok ya bence ağrı eşiği çok düşük olanlar öyle bağırıp çağırıyor. öyle bağıracak bir ağrı olmuyor doğum anına kadar ki benim bebek ters gemişti o daha ağrılı olurmuş. düz gelse hiç sesim çıkmazdı herhalde

küçük adam hoş gelmiş gözümüz aydın canım allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin

Göbeğinin üstüne tam düşmemişsin, Allahın izniyle bir şey olmaz ama sen bu akşam sık sık hareketlerini takip et canım. Geçmiş olsun.

sağolun kızlar hareket ediyor ama inşallah bir zarar vermez ona çok korktum çok.allah korusun meleklerimizi.

merhaba geçmiş olsun direk göbeğinin üstüne düşen tanıdıklarım,arkadaşlarım var hiç birininde bir problemi olmamış Allahın izniyle sizin bebeğinizde hiç etkilenmez.

kızlar bir sorun yoksa normal yapmaya çalışın. hiçbir sebep yokken sezeryan olmayın. bakın okuyun:
Sezaryen Masum Değildir « Kuraldışı Eğitim & Danışmanlık

Yazıyı okudum, en kısa zamanda yazara bir mail atarak tepkimi belli edeceğim. Özellikle şu bölüm çok can sıkıcı. Eğer böyle bir makale yazıyorsam hele ki alttaki paragrafı yazıyorsam sağlam kaynaklar koyarım. Neyse önce bir bölüm paylaşayım da

Epidural anestezi ve sezaryen ile doğan hayvanların yavrularıyla hiçbir şekilde ilgilenmediğini biliyor musunuz?

Anne ile yavru arasındaki içgüdüsel sevgi bağı kopuyor.

Bu çok önemli bir bilgi.

İnsan annelerinin beyinlerinde hayvanlarda olmayan neokorteks yani ön beyin olduğu için anne, sezaryenle de doğsa yavrularıyla ilgileniyor ama yine de doğanın gerçeği şudur:

İnsan da bir memeli hayvandır. Memeli hayvanlar ile ortak olan “alt beyni”nin güdümünde olan yavrusunu sevme ve bağlanma ‘kapasitesi’ diğer memeli annelerle ortaktır. Yani annenin de bebeğin de “içgüdüsel” sevme yetisinde azalma olması kaçınılmazdır.

Memeli hayvanlar “sevmiş gibi “ yapmıyor. Onlar doğal olanı biliyor; toplumsal şartlanmaların “çocuk doğurmalıyım, zamanı geldi”, “her kadın evliyse anne olmalıdır”, “ailem torun bekliyor”, “bir çocuğum olsun onunla oyalanırım”, “yaşlılığımda bana bakar”, “çocuğumla sevgi açlığımı gideririm” türü beklentileri ve görevleri değil.

Anne sevgisi ile doğum sancısı arasında bir bağ olduğu da biliniyor. Çünkü doğal doğumda hem bebek hem anne aralarında bağ oluşturan “sevgi kokteyli” oksitosin hormonu salgılıyor ve annenin süt üretiminde gerekli olan prolaktin hormonunda bir artış oluyor.

Annede de bebekte de sevme kapasitesi artıyor. Bu sevme kapasitesi ilerideki yıllara yansıyor… ve kişinin hayat seçimlerini belirliyor.

Kaç tane anne üzerinde bu araştırmalar yapılmış acaba doğum sancısı çeken annelerin sevgi kapasiteleri mi ölçülmüş ya da sezaryen olanların. Ha meyveyi erken kopartmak, doğumun kendi kendine başlaması vs bu konularda katılırım yazara ama sevgi konusunu hele ki anne-çocuk bağını kimse sorgulayamaz. Unutmayalım ki çocuğunu bırakıp kaçan annelerin büyük bir kısmı hastaneye gidemedikleri için normal doğum yapıyorlar ve bebekler cami avlusunda, çöpte bulunuyor.

Mesela anne son ana kadar normal doğum için uğraşmış ama sonunda sezaryen olmuş olabilir, sadece çocuk farklı bir yerden çıkıyor diye sevgisi eksik mi olacak şimdi? Hamilelik süreci, geçen dokuz ay anne ile bebek arasında hiç mi bağ oluşturmuyor, 1 saatlik bir olay mı yani bütün sevgiyi etkileyen.

Her şeyin normali güzel tabii ama sevgi ve maneviyat açısından yaklaşmamak lazım bence olaylara. Hele ki doğum gibi çoook özel bir olaya...

Neyse :) Yine de paylaşımın için teşekkürler arkadaşım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…