- 18 Haziran 2011
- 1.872
- 291
- 163
canım bende doktorum da normal ıstıyoruz.ben kan sulandırıcı ıgne kullandıgım ıcın sezaryende daha fazla kan kaybı oluyormus normale gore.bıde bayrama den gelırse doktorum tatılde olacak benı takıp etmemiş baska bır doktora bırakmak ıstemıyor oyuzden bayram oncesı dogurtcam dıyo bakalım hayırlısı.olmadı sezaryen olurum yanı doktorum nasıl yonlendırırse artık.canım sen neden sezeryan olmuyorsun normal mi istiyorsun
ewet canım herzaman hayırlı ve saglıklı olanı ıstemek lazım hıc uzulme Rabbım sızın ıcın enıyısını bılır verırYa benim anladığım iki parmağını kullandı. Eldivenin üzerine jel sürdü, bu jelden dolayı çok acımayacak dedi. Doğum şekli konusunda biraz canım sıkıldı aslında. Başından beri hep kendimi epidural normal doğuma hazırlayıp ikna etmiştim. Çatın tam sınırda dedi yani ne çok dar ne geniş. Bebeğin 3100 gr civarında çok kilolu değil , deneriz problem olursa sezeryan ihtimalini de göz önünde tut dedi. Rahim ağzında açılma yokmuş henüz, bebeğimin başı aşağıda ancak kanala yerleşmemiş daha. İşte böyle canım biraz üzüldüm gibi, hakkmızda hayırlısı olsun bakalım.
anladım canım tesekkur ederım rahatladım bıraz o an kendımı gevsetmem gerekıyor sanırım.birkaç parmağı giriyor içeri. sonuna kadar ittirerek rahim ağzını buluyor parmaklarıyla. öyle cart diye bileğine kadar girmesi gibi birşey olmadı.
endişelenmene hiç gerek yok. 2-3 kere muayene etti beni. kendini kasmadığın sürece hiiiç öyle korktuğun gibi birşey değil.
cok guzel bılgıler varmıs canımteskkurler paylastıgın ıcın umarım uygulayabılırız.bende sunu duymustum gece agladıgı zaman kesınlıkle ısıgı yakmayın ve konusmayın,gunduz de bebek uyuyor dıye sessız olmayın dıyor.bebek geceyle gunduzun ayrımını yapabılsın ona gore davranıs gelıstirsin diyor.bana mantıklı geldibebeğin eğitim-bakım aşamasını 5 bölüme ayırmış. ben şuan ilk bölümü yani doğum-6 haftalık süreç için yazılmış olan bölümü okuyorum. bu süreçte e.a.s.y diye bir rutinden bahsetmişler.
Eeat) besleme-emzirme
A: (activity ) aktivite zamanı: emzirme sonrasında 10-15 dakika bebekle konuşma,mıncıklama vs.
S(sleep): aktivite sonrasında uyku
Y(your time): bebek uyurken anneler kendileriyle ilgilenebilir diyor. ilk altı hafta
3 kilodan daha hafif doğmuşsa iki saatte bir, 3 kilodan fazla doğmuşsa 3 saatte bir emzirilebilirmiş.
emzirirken ve aktivite zamanı sürecinde bebeği mutlaka uyanık tutmaya çalışacakmışız.
bu arada easy rutini sadece gündüz uygulanacakmış. akşam banyosunu yaptırıp, besleyip yatıracakmışız. sonrasında gece emmek istediği zaman emzirecekmişiz, aktivite yaptırmayacakmışız, ortam loş olacakmış, konuşmayacakmışız ve sadece altını kirlettiğine emin olduğumuzda; koku v.s geliyorsa altını değiştirecekmişiz.
özel durumlar:
sarılık; sarılıklı bebek halsiz, yorgun ve uykuya meyilli oluyormuş. iki saatte bir mutlaka uyandırıp emzirin 3-4 gün sonra sarılık kaybolacaktır diyor.
prematüreler için easy rutini uygun değilmiş v.s
doğum kilosuna göre e.a.s.y başlıklı bir tablo var. ilk üç ay rutininini tablo şeklinde anlatmışlar.
şimdilik okuduklarımın özeti bunlar. ilerleyen bölümlerde uykuya değinilmiş. kendiliğinden uyuyamayan bebekler için yöntemler falan var. örn: yatır-kaldır yöntemi diye bir yöntemden bahsetmiş.netten araştırabilirsiniz.
yalnız kitap 500-600 sayfa falan ben daha 50. sayfadayım. ilerlerde daha birçok konudan bahsedilmiş. şimdilik bu kadar
Valla ben bu hafta hesabına alısamamısken bizim birkac hafta cıktı basımıza :) Normalde ben 37.haftadayım son 3 hafta ama bebek 3 hafta geri gelişim olarak 34 haftalık falan artık ki bu konuda da kafa gelişimi govde gelişimi ve bacak gelişimi farklı cıkıyor.Gelişim durdugunda ilk bacaklarda sonra govdede ilerler ise kafada devam edermiş ne kadar guzel ayarlamıs Rabbim butur birseyi bile. Kafada pek fark yok cok sukur govdede var doktorda ciger gelişimini tamamlasın ve biraz kilo alsın diye bekliyor.Suda da azalma var ama bu gelişim geriligine baglı bir durum oda zaten. Hemde ters bakalım donsede 2.50 olmazsa yine sezeryan dedi doktor. Bizimde dusundugumuz kuvez olayı ama oda dogmadan belli olmaz olsada cok sukur oyle seylerden faydalanabiliyoruz
olumlu dusunmene cok sevındım canım ne guzel yazmıssın.ınsallah kuveze yada benzerı seylere gerek kalmazda saglıcakla kavusursun yavruna bızede haberlerını yazarsın