30 temmuz pazartesi saat 17:10 da çok şükür oğlumu sağ salim kucağıma aldım..
pazartesi sabaha karşı suyum geldi, hastanede de 12 saat suni sancı aldıktan sonra açılmamın 1 cm geçmemesi nedeniyle epidural sezaryen oldum..
oğlum da bende çok iyiyiz, dün akşam evimize geldik..
anı anına doğum hikayem çoooooooooook yakında gelecek
pazartesi sabaha karşı suyum geldi, hastanede de 12 saat suni sancı aldıktan sonra açılmamın 1 cm geçmemesi nedeniyle epidural sezaryen oldum..
canım geçmiş olsun
Göbeğinin üstüne tam düşmemişsin, Allahın izniyle bir şey olmaz ama sen bu akşam sık sık hareketlerini takip et canım. Geçmiş olsun.
Lütfen hemen doktorunu ara!!! kanaman falan yoktur umarım,sakin ol doktorunu ara hemen cnm
merhaba geçmiş olsun direk göbeğinin üstüne düşen tanıdıklarım,arkadaşlarım var hiç birininde bir problemi olmamış Allahın izniyle sizin bebeğinizde hiç etkilenmez.
Birşeycikler olmaz inşallah... Korkma.. Ben ilk hamileliğimde yaklaşık 10-15 basamaklı bir merdivenden düşmüştüm. Hemde başından sonuna kadar ve 7,5-8 aylık hamileydim. Ayaklarını yüksek tutarak uzan, bebek hareketlerini dinle.
haklısın canım eğer annelik alttan doğurmakla olsaydı bazı öz anaların bebeklerine yaptığı şeyleri duymazdık.bence annelik kalpte.her doğum yapan da anne olamıyor malesef haberlerden ve çevreden neler duyuyoruz.allah hakedene versin bebeği diye dua ediyorum.sezeryanla-normal doğumla ilgisi yok.belki dar bir kanaldan geçerken akciğerine olummlu etkisi olabilir normalin ama durum müsaiit olmayınca sezeryan yapılmalı.normal diye tutturup kötü sonuçlar yaşayanlar da var.allah hayırlı doğumlar,evlatlar ve anneler versin kızlar aminnnYazıyı okudum, en kısa zamanda yazara bir mail atarak tepkimi belli edeceğim. Özellikle şu bölüm çok can sıkıcı. Eğer böyle bir makale yazıyorsam hele ki alttaki paragrafı yazıyorsam sağlam kaynaklar koyarım. Neyse önce bir bölüm paylaşayım da
Epidural anestezi ve sezaryen ile doğan hayvanların yavrularıyla hiçbir şekilde ilgilenmediğini biliyor musunuz?
Anne ile yavru arasındaki içgüdüsel sevgi bağı kopuyor.
Bu çok önemli bir bilgi.
İnsan annelerinin beyinlerinde hayvanlarda olmayan neokorteks yani ön beyin olduğu için anne, sezaryenle de doğsa yavrularıyla ilgileniyor ama yine de doğanın gerçeği şudur:
İnsan da bir memeli hayvandır. Memeli hayvanlar ile ortak olan “alt beyni”nin güdümünde olan yavrusunu sevme ve bağlanma ‘kapasitesi’ diğer memeli annelerle ortaktır. Yani annenin de bebeğin de “içgüdüsel” sevme yetisinde azalma olması kaçınılmazdır.
Memeli hayvanlar “sevmiş gibi “ yapmıyor. Onlar doğal olanı biliyor; toplumsal şartlanmaların “çocuk doğurmalıyım, zamanı geldi”, “her kadın evliyse anne olmalıdır”, “ailem torun bekliyor”, “bir çocuğum olsun onunla oyalanırım”, “yaşlılığımda bana bakar”, “çocuğumla sevgi açlığımı gideririm” türü beklentileri ve görevleri değil.
Anne sevgisi ile doğum sancısı arasında bir bağ olduğu da biliniyor. Çünkü doğal doğumda hem bebek hem anne aralarında bağ oluşturan “sevgi kokteyli” oksitosin hormonu salgılıyor ve annenin süt üretiminde gerekli olan prolaktin hormonunda bir artış oluyor.
Annede de bebekte de sevme kapasitesi artıyor. Bu sevme kapasitesi ilerideki yıllara yansıyor… ve kişinin hayat seçimlerini belirliyor.
Kaç tane anne üzerinde bu araştırmalar yapılmış acaba doğum sancısı çeken annelerin sevgi kapasiteleri mi ölçülmüş ya da sezaryen olanların. Ha meyveyi erken kopartmak, doğumun kendi kendine başlaması vs bu konularda katılırım yazara ama sevgi konusunu hele ki anne-çocuk bağını kimse sorgulayamaz. Unutmayalım ki çocuğunu bırakıp kaçan annelerin büyük bir kısmı hastaneye gidemedikleri için normal doğum yapıyorlar ve bebekler cami avlusunda, çöpte bulunuyor.
Mesela anne son ana kadar normal doğum için uğraşmış ama sonunda sezaryen olmuş olabilir, sadece çocuk farklı bir yerden çıkıyor diye sevgisi eksik mi olacak şimdi? Hamilelik süreci, geçen dokuz ay anne ile bebek arasında hiç mi bağ oluşturmuyor, 1 saatlik bir olay mı yani bütün sevgiyi etkileyen.
Her şeyin normali güzel tabii ama sevgi ve maneviyat açısından yaklaşmamak lazım bence olaylara. Hele ki doğum gibi çoook özel bir olaya...
Neyse :) Yine de paylaşımın için teşekkürler arkadaşım.
amin inşallah hepimiz için.bir sonraki muayene haftaya pazartesi-salı gibi ama biz dediğim gibi devlete gidelim diyoruz bu sefer.kilo problemi nasıl var zayıfmı diyor takmamak lazım ama işte insan bilmeyince acemi olunca korkuyor..bilgi veririm sende mutlaka ver canım aeol.
kızlar az önce evde ayağım kaydı ellerim ve dizimin üstüne düştüm.göbeğim biraz yere değdi düşmenin etkisiyle çok korkuyorum bişey olur mu dua edin lütfen.
slmmmm
pazartesı saat 11.34 de 3300 g olan oglum dunyaya geldı cok cok sukur
fırsat sımdı buldum yazıyorum
spınal oldum ve herkese yanı sezeryan olanlara tavsıye edıyorum
evet cok kolay degıl sonrası ama benım korktugum kadarda zor olmadı
allahın bugunude varmıs dıyorum
okadar tatlıkı oglum
doktor ılk gösterıdıgnde karnımdan cıkardı kordonu kesmeden ıste oglun dedı
ılk sözum ne kadar çirkin oldu
ordakılerden bırırsı bende ılk cocugumda bu tepkıyı vermıstım dedı
sonra muayene edıp yanıma getırdıler ben dıkılırken kokladım öptum sıcacıktım
bebegın cıkması 1 dk
benım dıkısler 15 dk surdu
allahım sızede hayırlı dogumlar nasıp etsın
mıs yavrularınızı koklayın
Allah sağlıklı analı babalı , yanınızdan esirgemeden büyütsün inşallah , darısı zamanında hayırlısı ile başımızaaa
kızlar az önce evde ayağım kaydı ellerim ve dizimin üstüne düştüm.göbeğim biraz yere değdi düşmenin etkisiyle çok korkuyorum bişey olur mu dua edin lütfen.
ebucu doğum yaptı bebeğimiz ve annemiz sağlıklı.. 3800 doğdu usgde 3700 diolardı :) şimdi annenin ayılmasını bekliyorlarmış bebeğimiz odasına gelmiş maaşallah :)
ohhhh beeeee sen dogurdun ben rahatladım kuzum yaa ıcıme dert olmustu30 temmuz pazartesi saat 17:10 da çok şükür oğlumu sağ salim kucağıma aldım..
canım nasıldı sunı sancı olayı anlatırsan cok sevınırım tesekkurler sımdıdençook teşekkür ederiz... çok şükür sağlığımız yerinde, sezaryen istemiyorum diye 9 ay resmen yırtındım ama çok şükür korktuğum gibi geçmedi, daha 2. gün ayaklandım ve her işimi yapıyorum, tabii biraz sancım oluyor ama ağrı kesici işimi görüyor.. ayrıca suni sancıdan hatta doğum sancısından da korkmayın, ben 12 saat çektim ama kısmet değilmiş normal doğum
bana da yaaa ne kadar zor oldu bu ıs.aynanın karsısına gecer yaparım dıyordum ama yınede olmuyo bu sıcakta agdada yapammkı.onceden aagdaya gıdıyor olsaydım keske evde yaptıgım ıcın gerek gormuyordum sımdıde kuafor tecrubem yok guvenemıyorum kendımede kuaforede.offf cok gıcık bıseymıs.Yarina cati muayenem var. Bu temizlik isi cok zor bisii goremiyorummmmm. Hadi bu haberli. Sanci olsa su gelse napcazzz... Dogurmak kadar zor geliyo bu kisim bana.
Pepik arkadaşım. Yarina cati muayenem var. Bu temizlik isi cok zor bisii goremiyorummmmm. Hadi bu haberli. Sanci olsa su gelse napcazzz... Dogurmak kadar zor geliyo bu kisim bana.
:) aynı şeyi bende düşündüm ama doktorlar alışık buna hiç düşünme bence, yoksa insan kendini çok kasıyor. Yıkayıp gidersen sorun olmaz. kılın olması pis olmasından iyidir diye düşünüyorum. ben çatı muayenesini dün oldum normal dedi. bakalım sana ne diyecekler
mAasllah allah bagıslasın saglık sıhat versın allahım bızlerıdde saglıcakla kurtarsın
ohhhh beeeee sen dogurdun ben rahatladım kuzum yaa ıcıme dert olmustu.neyse allah analı babalı buyutsun saglıklı hayırlı uzun omurler versınhıkayenı dort gozle beklıyoruz
canım nasıldı sunı sancı olayı anlatırsan cok sevınırım tesekkurler sımdıden
bana da yaaa ne kadar zor oldu bu ıs.aynanın karsısına gecer yaparım dıyordum ama yınede olmuyo bu sıcakta agdada yapammkı.onceden aagdaya gıdıyor olsaydım keske evde yaptıgım ıcın gerek gormuyordum sımdıde kuafor tecrubem yok guvenemıyorum kendımede kuaforede.offf cok gıcık bıseymıs.
demmir can nihayet kucağına aldın bebiş i gülüm ya Allah sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin, darsı başımızaaa ,
muffin cim ya , arkadaşlar demiş zaten takip et hareketlerini diye, ben ce de hemen kötü ye yorma sakın , yarın da bizi haberdar et ,
a
Canim dikkat et kendine sol tarafına yat ve bebegin hareketlerini izle off allahım sen yardim et sag salim kucamiza alAlim
slmmmm
pazartesı saat 11.34 de 3300 g olan oglum dunyaya geldı cok cok sukur
fırsat sımdı buldum yazıyorum
spınal oldum ve herkese yanı sezeryan olanlara tavsıye edıyorum
evet cok kolay degıl sonrası ama benım korktugum kadarda zor olmadı
allahın bugunude varmıs dıyorum
okadar tatlıkı oglum
doktor ılk gösterıdıgnde karnımdan cıkardı kordonu kesmeden ıste oglun dedı
ılk sözum ne kadar çirkin oldu
ordakılerden bırırsı bende ılk cocugumda bu tepkıyı vermıstım dedı
sonra muayene edıp yanıma getırdıler ben dıkılırken kokladım öptum sıcacıktım
bebegın cıkması 1 dk
benım dıkısler 15 dk surdu
allahım sızede hayırlı dogumlar nasıp etsın
mıs yavrularınızı koklayın
muffın canım dogum yapmadıysan eger bunu sana yazıyorum spınalde belden bıkac yerden ıgne yapılıyor bısey takılmıyor sadece ıgne
ve doktorun el temasını hıssedıyorsun ben doktor ustten bebegı muayene edıyor sandım dokunuyordu karnıma meger kesmıste ıcınden cıkarıyormus ama hıc korkunc olmuyor 1 dk suruyor anlamıyorsun bıle hatta bebegı gösterınce ınanamadım o benımmı dıger odalardanmı geldı ne ara cıkardın dıye sacmalamısımben cok tırsıyordum allahım yardım ettı
darısı herkesın basına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?