Kızlar ben caTi muayenesi oldumya biraz kanamam var nisan falan degil bence bellimde agriyo ya oda düşmeden kaynaklanıyor heralde
Arkadaslar size bir soru.dogumlarimiz cok yaklasti.artik meme ucu bakimimizi yapmamiz lazim.lansinoh almistim onu kullanmaya basladim AMA oncesinde daha iyi fikri olanlar var mi benimkiler fzla hassaslar eminim canim cok yanacak dogum oncesinde ve sonrasinda neler yapmaliyiz.acimamasi yara olmamasi icin.ozellikle tecrubeli anneler cevaplarinizi Bekliyorum artik ne yapacagimizi netlige kavusturalim.nacizane kocakari seylerinin daha etkili oldugunu dusunuyorum siz ne dersiniz
GELDİM DATLUŞLAR GELDİMMMMŞÜKÜR KAVUŞTURANA
KIZLAR DR KONTROLÜNDEN GELDİK.NST DE SANCI ÇIKMADI(İYİ BİRŞEY Mİ KÖTÜ BİŞEY Mİ BU DURUM?) BİR DE 200 GR ALMIŞIM GEÇEN SEFER GİTTİĞİMDEN DR BUGÜN BEBEĞE ÖNCE 3800 DEDİ SONRA 3400 DEDİ.GEÇEN GİTTİĞİMDE 3150 İDİ.BEN DE 200 GR ALMIŞSAM BU NASIL OLUYOR? HAFTAYA DOĞUM ŞEKLİNİ KONUŞACAĞIZ.KIZIM HAREKET EDİYOR AMA ÖDÜM KOPTU DÜNKÜ DÜŞMEDEN DOLAYI.BİLEĞİM HAFİF AĞRIYOR.AY BUGÜN DR SIRASINDA 3 YAŞLARINDA CADI MI CADI GEVEZE KURBAA BİR KIZ VARDI ANNESİNİ ÇILDIRTTI.ANNECİĞİM DİYEMİYOR DA "ANNECİİİ" DİYO.KADINI ÇENESİYLE BUNALTTI.KADIN DR SIRASI BEKLİYO BU DİYO Kİ "ANNECİİİ PARKA GİDELİM Mİ" KADIN "KIZIM BURDA PARK YOK" VB.2 KEZ GİTTİ GELDİ SUSSUN DİYE GEZDİRDİ KADIN.SONRA YİNE DİLLENDİ DİLLİ DÜDÜK.EN SON KADIN KOCASINI ARADI KIZI ŞİKAYET ETTİ.SUSMUYOR BİR KONUŞ ŞUNLA DİYE.AY YİCEKTİM YAAA.TAM CADI MAŞALLAH.KADINI GÖRMENİZ LAZIMDI.KAYNANA DIRDIRI ÇEKEN GELİN GİBİYDİ SURATI.ALLAHIM BİZE DE O GÜNLERİ GÖSTER.AMİNNNNNNNNNNN.
Arkadaslar size bir soru.dogumlarimiz cok yaklasti.artik meme ucu bakimimizi yapmamiz lazim.lansinoh almistim onu kullanmaya basladim AMA oncesinde daha iyi fikri olanlar var mi benimkiler fzla hassaslar eminim canim cok yanacak dogum oncesinde ve sonrasinda neler yapmaliyiz.acimamasi yara olmamasi icin.ozellikle tecrubeli anneler cevaplarinizi Bekliyorum artik ne yapacagimizi netlige kavusturalim.nacizane kocakari seylerinin daha etkili oldugunu dusunuyorum siz ne dersiniz
KIZLAR DR KONTROLÜNDEN GELDİK.NST DE SANCI ÇIKMADI(İYİ BİRŞEY Mİ KÖTÜ BİŞEY Mİ BU DURUM?) BİR DE 200 GR ALMIŞIM GEÇEN SEFER GİTTİĞİMDEN DR BUGÜN BEBEĞE ÖNCE 3800 DEDİ SONRA 3400 DEDİ.GEÇEN GİTTİĞİMDE 3150 İDİ.BEN DE 200 GR ALMIŞSAM BU NASIL OLUYOR? HAFTAYA DOĞUM ŞEKLİNİ KONUŞACAĞIZ.KIZIM HAREKET EDİYOR AMA ÖDÜM KOPTU DÜNKÜ DÜŞMEDEN DOLAYI.BİLEĞİM HAFİF AĞRIYOR.AY BUGÜN DR SIRASINDA 3 YAŞLARINDA CADI MI CADI GEVEZE KURBAA BİR KIZ VARDI ANNESİNİ ÇILDIRTTI.ANNECİĞİM DİYEMİYOR DA "ANNECİİİ" DİYO.KADINI ÇENESİYLE BUNALTTI.KADIN DR SIRASI BEKLİYO BU DİYO Kİ "ANNECİİİ PARKA GİDELİM Mİ" KADIN "KIZIM BURDA PARK YOK" VB.2 KEZ GİTTİ GELDİ SUSSUN DİYE GEZDİRDİ KADIN.SONRA YİNE DİLLENDİ DİLLİ DÜDÜK.EN SON KADIN KOCASINI ARADI KIZI ŞİKAYET ETTİ.SUSMUYOR BİR KONUŞ ŞUNLA DİYE.AY YİCEKTİM YAAA.TAM CADI MAŞALLAH.KADINI GÖRMENİZ LAZIMDI.KAYNANA DIRDIRI ÇEKEN GELİN GİBİYDİ SURATI.ALLAHIM BİZE DE O GÜNLERİ GÖSTER.AMİNNNNNNNNNNN.
canım sen de mi düştün nazar var bizlerde allah kem gözlerden korusun
haberler guzel yani
Zaten bebeklik doneminden cok korktugum o soru sorma donemleri yegenlerimden biliyorum cooook buyuk sabır gerektiriyor hiçte sevmem birseyi 2 defa bile soylemeyi :)
KIZLAR DR KONTROLÜNDEN GELDİK.NST DE SANCI ÇIKMADI(İYİ BİRŞEY Mİ KÖTÜ BİŞEY Mİ BU DURUM?) BİR DE 200 GR ALMIŞIM GEÇEN SEFER GİTTİĞİMDEN DR BUGÜN BEBEĞE ÖNCE 3800 DEDİ SONRA 3400 DEDİ.GEÇEN GİTTİĞİMDE 3150 İDİ.BEN DE 200 GR ALMIŞSAM BU NASIL OLUYOR? HAFTAYA DOĞUM ŞEKLİNİ KONUŞACAĞIZ.KIZIM HAREKET EDİYOR AMA ÖDÜM KOPTU DÜNKÜ DÜŞMEDEN DOLAYI.BİLEĞİM HAFİF AĞRIYOR.
Aldıgın kremi cok iyi diyorlar canım.Onun dısında kendi cevremde emzirmeden once ve son zamanlar kuru sogan surmeyi duydum buradan bi arkadasta limon demişti.Birde annemin tavsiyesi ayva cekirdegini suda bekletip surmek ve kendi sutumuzu her emzirmeden sonra surmek.
canım senin düşüncelerin yazdıkların tecrübeli bir anne olarak benim için çok önemli inan içime su serptin ister istemez kaygılanıyorum acaba nasıl olacak emzirebilecek miyim?
Sütüm gelecek mi?rezene çayı şimdiden içmeye başlasam bir zararı olur mu? Vs diye anladığım kadarıyla bu küvez olayında ciğer gelişimi önemli kilo değil doğru mudur?
Oooo ne kadar kalabaligiz
benim duyduğum tarif de şöyle; gülsuyu içerisine 6-7 tane ayva çekirdeği koyup 2 gün buzdolabında bekletiyormuşuz. o krem-jöle kıvamına geliyormuş. memede çatlak olursa bunu sürüyormuşuz. ben onu hazırlayıp dolapta bekleteceğim. emzirmeden sonra çatlak olursa süreceğim.2 haftadır da her banyodan sonra lansinoh sürüyorum (günde 2 kez oluyor), acaip yumuşattı. inşallah faydası olur.
öyle de üyeden çok ziyaretçi var. karşılıksız faydalanım hat safhada. arkadaşlar da bilgilerini bizlerle paylaşsaydı
geçmiyooor. ben iyice sabırsızlandım. 8'inde sezaryen için randevumu aldım bile ama o güne kadar doğsun diye doğumu tetikleyen ne varsa yapıyorum. bol bol gezip tozuyorum, habire ayaktayım, dün de kocacık faktörünü kullandım ama bana mısın demiyobir hafta daha hızlı nasıl geçer ki, evde vakit de geçmiyor.
bir de birşeyi farketim. ben 2-3 günde bir balık yağı hapı içiyorum. yağı içtiğim gün bebiş içeride alien modunda, kıpır kıpır ama içmediğim günler acaip az hareket ediyor. keşke daha erken kullanmaya başlasaydım ya da kışın bol bol balık yeseydim.
hadi hayırlısıyla kucağına al işallahSelam Nil Masalımın güzel teyzeleri ve tatlı kuzularıbiz doktordan geldik, çok şükür her şeyimiz yolunda, haftaya son kontrolümüz var, artık boy kilo ölçmeyeceğini bu saatten sonra önemli olmadığını söyledi doktor amcamız, keyfimiz gayet yerinde, dans etmeye devam ediyor küçük danam 12 gün sonra annesinin koca göbüşünden çıkıp, sımsıcak kollarına gelecek Allahın izniyle çok heyecanlıyız çok kocaman kocaman öpüyoruz
Gebelığimin en başından beri Antalya Medstar Hastnesınde Şerife şeniz Süpürtülü'ye muayene oluyordum,en başından beride içime sinmeyen bişiler vardı,doktorumdan bır turlu emın olamıyordum,doktorun ve hastanenın ılgısı çok zayıf özel hastane olmasına rağmen,yeterli ilgi yok!Enson pazartesı gunu muayeneye gitmiştim hatırlayanlarınız vardır,bana suyun,kanaman olursa mutlaka benı ara demıstı,sancıların sıklşırsa ara demişti.Dün tesadufen doğum fotoğrafçım aradı bazen dedı sızın hastnede doğum fotografcısını önceden haber vermezsenız sorun olabılıyormus,rica etsem doktorunuza sorarmısınız dedı bende tamam sorarım sıze tekra dönerım dedım.DOKTORUMU ARADIM BELLI ARALIKLARLA 5 KEZ FELAN TELEFONUMA KESINLIKLE CVP VERILMEDI,VEDE GERI DONULMEDI!DÜN BEN DOĞURUYORDA OLABILIRDIM ÇOK SİNİRLENDIM!sonuç olarak kızgınlıkla Antalya Jinefem hastanesınden Havva Yılmazdan randevu aldım ve bugun muayeneye gıttım,iyikide gitmişim,havva hanım gerçekten çok ilgili ve tatlı bir bayanmış hiç abartmıyorum neredeyse 1 saat benımle ılgılendi,ulturasonda bebegın tum organlarıyla ılgılı detaylı bılgı verdı anlattı nst de bıle yanımdaydı benle beraber takıp ettı,sureklı sohbet ettıkbenım tahmını doğum tarıhım bayramın 2. gunune denk gelıyor belkı farketmişsınızdır dedım,oda hiç sorun değil dedi,son gunune kadar beklıycez dedı normal doğuma gayet musaıtsın dedı,ama gununu cok gecırtmem bebek sıkıntıya gırebılır dedı 22 agustos gıbı sunı sancı verırız dedı senın sancıların gelmesse dedı,oda olmazsa mecburen sezeryan dedı bende tamam dedım hiç düşünmeden öyle bir güven huzur verdıkı anlatamam Antalyada kı annelere kesınlıkle havva yılmazı tavsıye ederım,ımkanınız varsa mutlaka ona gidin.sgk gecerlı degıl yanlız muayene ucretı 125 tl,özel sigorta gecerlıymıs sadece.zaten antalyalılar duymuştur sadece kadın saglıgı ve doğum üzerıne uzmanlasmıs özel bir hastane
Bende normali cok istiyordum halada istiyorum ama dikiliyor sıpa bir yolu bulamadı :) Sonrada kilosu onemli diyor doktor zayıf oldugu için tabi suda takipte artık dedigin gibi saglıgını dusunuyorum hayırlısı bakalım sonuc onemli saglıklı sekilde kucagımızda olsunlarda haa oncesinde normal dogum sancısı cekmişim haa sonrasında sezeryan acısı birsekilde bir zorlugu olacak tabi :)
kızlar ama normal doğumda da dikiş atılıyor.bir de onda da çok riskler var.hayırlısı olsun.ha alttan dikiş ha karından dikiş.korkmayın valla ben normalden korkuyorum neden derseniz kaç saat sancı çekip doğuramamaktan.o daha beter.riske gerek yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?