2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

neyse ki güzel haberlerle geldin oh içimiz rahatladı senin de gözün aydın canımmaşallah prenseste iyiymiş daha ne olsun
ay sağolun kızlar var ya özlettiniz kendinizi ha.iyi cadı dün düşmenin etkisinden mi ne gece 1-2 arası çıldırdı coştu hatun.yandım ki ne yandım bu beni gece uyutmayacak gündüz sakin gece coşuyor valla

Son düzenleme:
Annemgilde normal suda demişti bu sekilde daha guzel olabilir :) Birde onceden biriktirmedik ve şimdi mevsimi gecti ama kucuk bi aktar dukkanında sordum ayva cekirdegi herseyinki vardı o yoktu:) BUyuk bir dukkanda bulabiiriz sanırım

yakına kadar bazı marketlerin meyve reyonunda görüyordum, bulurum nasılsa diye acele etmedim ama dışarı çıkınca bakayım tekrar. inşallah vardır.

Evet Katiliyotum.dogum tarihlerimiz ayni ya canim nasilsin nasil hissediyorsun kendini.dogmaya niyeti var mi seninkinin.benimki o kadar harekete dogmAm da dogmAm diye tutturdu

benim son birkaç güne kadar kasılmalarım falan hat safhadaydı, hatta son 1-2 gününde kasıklarımda ve belimde ağrı da oluyordu ama geçti hepsi. 1-2 gündür karnım çok rahat, yakınlarda doğacakmış gibi görünmüyor pek. az önce de işyerinden aradılar ne yaptın doğurdun mu falan diye. oradan bir arkadaş da geçen sene doğum yapmıştı. normal olsun istiyordu. tam 42 hafta beklemiş, olmayınca artık sezaryen yaptırmış. benimki de bebişe kalsa muhtemelen 40 lı haftaları bulur gibi geliyor bana da hiç beklemeye niyetim yok. inşallah 8'inde sezaryen yaptıracağım . inşallah hayırlısı böyledir.

canım markası ne balık yağının
GNC fish body oil. 1000 mg'lık

nst deki hemşireye sordum grafikteki sancı nasıl bişey dedim.bildiğin sancı dedi.hani karnımızın sertleşmesi mi dedim.hayır dedi çatlak.dr a sordum karnındaki sertleşme dedi.ay bu hemşireyi hiç gözüm tutmadı.geçen haftada nst deki lastiği öyle sıkmıştı ki nefesim tıkandı.gitti 15 dk sonra geldi .2 zamandır bunla muhatabım.önceki hemşire iyiydi.

normal doğumda da dikiş olabiliyor ama olaya şöyle de bakabilirsiniz; 7 kat kesip 7 kat dikiş atılmıyor sezaryendeki gibi.çoğu kişinin yüzeysel 3-4 dikişi oluyor.
hepimizin gönlünden geçen bir doğum şekli var. kaçımız o şekilde yapabileceğiz bilemeyiz.
sezaryen isteyenler normal doğumun kötü örneklerini, normal isteyenler sezaryenin kötü örneklerini vermeye yoğunlaşırsa herkesin morali bozulur.
hepimizin şu anda kendimiz gibi düşünen ve hissedenlerle paylaşımda bulunmaya ihtiyacı var. fakat herkesi etkileyebilecek konularda, ben dahil, biraz daha hassas davranabilir miyiz acaba diye düşünüyorum.

hareketleri fazla olunca insan deli oluyor, doğsa da mıncıklasam diye

Benim annemde getirmişti o çiçekten ama nasıl kullanıldığını bilmiyorum tarif edermisin nasıl kullanılacağını cnm.

farkındaysan kızlar ama normal doğumda da dikiş atılıyor.bir de onda da çok riskler var.hayırlısı olsun diye bir ifade kullandım.ikisinde de risk olabileceğini belirtmek için.hayırlısı olsun diye de yazdım.yanlış anladın sanırım.kimseyi korkutmak gibi durumum yok.isteyen normal isteyen sezeryan olsun kendi bilecekleri şey.ama normalde de risk var.kaç gündür onlar ilgili haberler okuyorum burda paylaşmıyorum.beni yanlış tanıdın sanırım.millet normal doğumda ölümden döndüğünü yazıyor topiklerde.bence onların yaptığı yanlış ben burda fikrimi paylaştım sezeryan olmak zorunda kalıp da korkan arkadaşlara cesaret vermek için.ikisinde de risk var.yorumlarımı okursan niyetmi anlarsın

Son düzenleme:

canım aynısı bende 1 haftadır oluyor.dr a sordum bebebğin başı aşağıda olunca genişletiyormuş.çatı dedikleri yeri sanırım

sanırım senin mesajın üzerinden düşüncemi anlatmaya çalışınca sen beni yanlış anladın, kusura bakma. senin şahsına karşı değil söylediklerim. dikkat edersen kendimi de kattım içine ve hepimiz için konuştum. sen paylaşmasan da gazetelerden bahsettiğin haberlerin linkini paylaşanlar oldu. herkes için hayırlısı olsun tabi. herkesin gönlündeki olsun en önemlisi. yeter ki birbirimizin moralini bozmayalım.

Oluruna bırakmak lazım bence benim etrafımda sezeryandan cok rahat cıkan yada tam tersi yine aynı sekilde normali cok rahat atlatan yada tam tersi cok ornek var ama herkesin bunyesi sartları yasadıkları ayrı olur diye hiçbirini ornek almıyorum iyi yada kotu. Haa ben kendim sezeryan yerine normal isterim bir narkoz sanki bana agır gelir kolay etkisini atlatamam nescafeler dengemi bozuyor cunku :)) ikinciside onun birden olma heyecanını yasamak isterim tabiki hepimizin dilegi aynı sonucun ne sekilde olursa olsun hayırlısı olması bebekler içinde bizim içinde saglıklı sekilde olması :)
yakına kadar bazı marketlerin meyve reyonunda görüyordum, bulurum nasılsa diye acele etmedim ama dışarı çıkınca bakayım tekrar. inşallah vardır.

Canım eger ayva diyorsan hiç ugrasılacak gibi değil valla cok az cekirdek cıkıyor cooook alman lazım :))Ben tam mevsimi biterken kac kilo aldım annem deyince ama cok az cekirdek var elimde. Aktarlardan bulabilsek daha kolay olur sanırım.

sezaryen isteyenler normal doğumun kötü örneklerini, normal isteyenler sezaryenin kötü örneklerini vermeye yoğunlaşırsa herkesin morali bozulur.
hepimizin şu anda kendimiz gibi düşünen ve hissedenlerle paylaşımda bulunmaya ihtiyacı var. fakat herkesi etkileyebilecek konularda, ben dahil, biraz daha hassas davranabilir miyiz acaba diye düşünüyorum.

bu ifadeler sana ait .moral bozmaya çalışıyormuşum gibi bir yorum çıktı ortaya.ama forumu ne kadar sık takip ediyorsun bilmiyorum ama hep moral vermeye çalıştım kızlara çünkü ben de buna ihtiyaç duyuyorum.bilgi alışverişi yapmak için burdayım herkesin kendine ait fikirleri var.sez. iyi normal doğum kötü gibi bişey yazmadım hiç.ama sağlık durumu elvermeyen arkadaşlar mecburen sez oluyorlar.korkulacak bişey olmadığını belirttim.çünkü çevremde hep sez. dan sonra çabuk toplanan insanları duydum hatta bizim topiğin kızlarından epidural-spinal vb ile ilgili olumlu şeyler duyunca korkularım geçti.normal doğum elbet en güzeli ama herkeste aynı olmuyor.ya da herkes bu şansı yakalayamıyor.buraya girip de ne zaman doğurdum doğuracağım diye defalarca yazıp kimseyi strese sokmadım.ya da normal doğum yaparken ölen,ölümden dönenlerle ilgili bişeyler paylaşmadım hatta o tip yorumları okumuyorum bile.anlamışsındır sanırım beni.

annecikler.. insan ilk kez başına gelecek birşey olduğu için, nromal olsun sezaryen olsun farketmez, doğal olarak korku ve endişe yaşıyor. kimisinde az, kimisinde fazla. bu çok normal. bunu aşmak için doğum anına değil de sonrasında bebişinizi kucağınıza aldığınız ana odaklanmaya çalışın. o güzel duyguyu hissetmeye çalışın. neticede doktorlarımız bizler ve bebek için en doğal kararları veriyorlar. o yüzden artık anne ve bebek ölümleri geçmişle kıyaslandığında belirgin azalmış durumda. doğumun her iki durumda da komplikasyon riski var tabi ama o kadar nadir gelişiyor ki. ama insanın gözü onları görüyor, kötüler dikkati çekiyor. sakin olup, belki de son kez hissedeceğimiz bu güzel duygu ve heyecanların tadını çıkaralım. hamilelik sürecinin ilkleri, bebeğin hareket edişi ve anne oluş vs. her anı mucizevi. doğum bu sürecin en kısa süreli parçası. Allah bebişlerimize sağ salim kavuşmayı nasip etsin hepimize

annecikler.. insan ilk kez başına gelecek birşey olduğu için, nromal olsun sezaryen olsun farketmez, doğal olarak korku ve endişe yaşıyor. kimisinde az, kimisinde fazla. bu çok normal. bunu aşmak için doğum anına değil de sonrasında bebişinizi kucağınıza aldığınız ana odaklanmaya çalışın. o güzel duyguyu hissetmeye çalışın. neticede doktorlarımız bizler ve bebek için en doğal kararları veriyorlar. o yüzden artık anne ve bebek ölümleri geçmişle kıyaslandığında belirgin azalmış durumda. doğumun her iki durumda da komplikasyon riski var tabi ama o kadar nadir gelişiyor ki. ama insanın gözü onları görüyor, kötüler dikkati çekiyor. sakin olup, belki de son kez hissedeceğimiz bu güzel duygu ve heyecanların tadını çıkaralım. hamilelik sürecinin ilkleri, bebeğin hareket edişi ve anne oluş vs. her anı mucizevi. doğum bu sürecin en kısa süreli parçası. Allah bebişlerimize sağ salim kavuşmayı nasip etsin hepimize

efilik sadece şunu söylüyorum aminnnnnnnnnnnnnnnn işallah sağlıkla alırız.yoksa 1-2 dikiş çok da önemli değil.onlar sağlıklı olsun da

Son düzenleme:
ayva çekirdeğini başka siteden ben de duydum kızlar internette cilde de iyi geldiği yazıyor.aşağıdaki alıntıyı okuyun

Üç tane ayvayı boylamasına ikiye keselim, bir kahve fincanının içene ayvanın çekirdeklerini çıkarıp koyalım. Kahve fincanını ağzına kadar su ile dolduralım. Bu şekilde çekirdeklerimizi 2-3 gün bekletelim. Bu süre içerisinde ayva çekirdekleri jölesini salacaktır. Temizlenmiş yüzünüze ve dekolte bölgesine bu jöleyi rahatlıkla sürebilirsiniz. Bu maske C vitamini yönünden zengindir. Cildinizdeki lekeler için harika bir maskedir ve cildinizi dirileştirir, sıkılaştırır. Bu jöleyi bir kavanozun içinde buzdalabında rahatlıkla saklayabilirsiniz. Sizlere önerim ayvanın çekirdeklerinden bolca elde edin, maskenizi tükettikçe aynı işlemi sakladığınız çekirdeklere de uygulayarak jölenizi taze taze kullanın. Bebek teninde olmanız dileğiyle......

bu arada kızlar ahhh eşek kafam kış bitimine doğru topiğin birinde anne adayının biri yazmıştı göğüse iyi geliyor diye.emzirme dönemi için uygulayın vb demişti.ah keşke paylaşaydım o kadar öneri var ki kendim de almadım ayva sezonu kaçtı sanırım pişmanım.hiç değilse kozmetik krem kullanmak zorunda kalmazdık.bir de bazılarında durulanmadan kullanılabilir diyor.ama içinde lanolin mi ne varmış.petrol yan ürünü diye duymuştum ve o kremden ben de almış bulundum.bebek emerken onu da emmiş olacak.acaba zeytinyağı sürsek(organik) işe yarar mı

Son düzenleme:
Hiç o mevsimi kacırdın diye uzulme bende son anda bi markette buldum kac posetten bi kase bile cekirdek cıkmadı :) Bence aktarda vardır ben ufak bi dukkana baktım elma ekirdegi vb birsuru sey vardı o yoktu o anda.

Hiç o mevsimi kacırdın diye uzulme bende son anda bi markette buldum kac posetten bi kase bile cekirdek cıkmadı :) Bence aktarda vardır ben ufak bi dukkana baktım elma ekirdegi vb birsuru sey vardı o yoktu o anda.

gdo lu değildir umarım bir bakayım ben de marketlere.gittigid. a baktım yok ayva çekirdeği.orda hep ilginç şeyler olurdu.aktarlara da bakayım.tabi kızım izin verirse artık ağrıtıyor beni.gece de coştu coşturdu 2 lerde.yandım valla.

kızlar bir de hurma alırken dikkat edin.israil hurması oluyormuş gdo lu ve iri.batı yakası hurması diye geçiyormuş.ya da başka bir adla.ama o adın ne olduğunu unuttum.bizim ülkeden bir firma getiriyormuş onu.dün paylaşmıştım araştırdım baya.haftaya organik hurma satan bir siteden alacağım.acve hurması en iyisiymiş.küçük ve siyah gibi.fiyatı biraz tuzlu geldi 250 gr ı kargo dahil 33 tl.ama canım çekti yeni başladım aşermeye.

muffin hadii geçmiş olsun hoş geldin hayırlı haberlerle geldin , sevindik ,

o hurma kudüs hurması idi

bir şey daha var , yeşilimsiyi görmüyorum bir kaç gündür , haberi olan bilen ulaşabilecek olan var mı ????

Ya burada dogum yapan arkadasların tosbalarını goremedik bi :)) Arkadasım bugun suni sancı ile dogum yapacaktı resimleirni koymus bile facee tosbasının :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…