günaydınnn dünün delirmesinden ve 45 dk sonra uyanan eh eh inden sonra sonunda soluğu doktorda aldık. görünürde bir şeyi yokken neden böyle bu çocuk diye. veeee ilginç sonuçsağlığında hiç bir şey yok. gazıda yok sadece bırakın bağırsın dedi. dedim dalga geçiyorsunuz heralde saçlarımı yolucam artık sesinden. bunun üzerine doktorumun garip açıklamayı yaptı. " bazı bebekler ağlayarak ve bağırarak uykuya dalar,sizse onu susturmaya çalıştıkça sadece daha uzun süre uyanık kalmasını sağlarsınız. şimdi eve gidin ve rutin banyosunu, temizliğini yapıp, karnını doyurup saatinde yatırın 10-15 dk sonra susacak ve uyuyacaktır " dedi. veee sonuç gerçktende öle oldu hatta 5 dk sonunda tamamen daldı. Allah'ım daha neler öğrenicez.
canım sağol uyguladığım şeyler hepsi. birde bebek masajı isimli bir kitap var. ortapedi,çocuk ve masör uzmanların ortak hazırladığı. bebek masajı isimli. ilk bebeği olanlara onuda tavsiye ederim. ama ben ilk defa bu keçimde duydum bunu ağlayarak uykuya dalmayı.
bu arada senaysene birebir katılıyorum kızlar elektrikli pompa konusunda.yanlız muskat nedir ve nasıl verilir bak bende onu bilmiyorum biraz bahsetsene canım.
günaydın hepinize bugünde sakin bir güne uyandık anladım ben bu oğlan bayrama el öpmeye anca gelecek kesin canım kesin :) hala tıkırtı yok anca tepikliyo içerde annesini anlıyorum kuzum yerin daraldı çık artık diyorum onada yanaşmıyo çok kararsız benimki :))
günaydınnn dünün delirmesinden ve 45 dk sonra uyanan eh eh inden sonra sonunda soluğu doktorda aldık. görünürde bir şeyi yokken neden böyle bu çocuk diye. veeee ilginç sonuçsağlığında hiç bir şey yok. gazıda yok sadece bırakın bağırsın dedi. dedim dalga geçiyorsunuz heralde saçlarımı yolucam artık sesinden. bunun üzerine doktorumun garip açıklamayı yaptı. " bazı bebekler ağlayarak ve bağırarak uykuya dalar,sizse onu susturmaya çalıştıkça sadece daha uzun süre uyanık kalmasını sağlarsınız. şimdi eve gidin ve rutin banyosunu, temizliğini yapıp, karnını doyurup saatinde yatırın 10-15 dk sonra susacak ve uyuyacaktır " dedi. veee sonuç gerçktende öle oldu hatta 5 dk sonunda tamamen daldı. Allah'ım daha neler öğrenicez.
canım sağol uyguladığım şeyler hepsi. birde bebek masajı isimli bir kitap var. ortapedi,çocuk ve masör uzmanların ortak hazırladığı. bebek masajı isimli. ilk bebeği olanlara onuda tavsiye ederim. ama ben ilk defa bu keçimde duydum bunu ağlayarak uykuya dalmayı.
bu arada senaysene birebir katılıyorum kızlar elektrikli pompa konusunda.yanlız muskat nedir ve nasıl verilir bak bende onu bilmiyorum biraz bahsetsene canım.
günaydınnnnnnnnnnnnnn , dün son olarak ortalığı sildik , halıları serdim , koltukların örtüsünü açtım , sonra kıyamadımyine örttüm doğurdun mu diyenlere , doğurmıyacağım , tek benim olucak bebeğim ben seviceğim sadece diye çirkeflik yaptım gece oldu , uyuduk , uyandık geldikkk nasıl herkess , doğuma gididceklere Allah yardımcısı olsun , sancıları olanlara rabbim kolaylıklar versin , bizleri kandırmasın tez zamanda minikleri kucaklarına alıp gelsin , bebişleri olanlar zaten pek ilgilenmiyor bizimle :) onlar da sağlıklısı ile büyütsünler , biz bir kaç arkadaş daha topic te kök salmaya devam ediceğiz
o değilde bu hamilelik psikolojisi bir garipakşam kendimi sezeryana girmiş hayel ederken şöyle düşündüm birden ''şimdi bizi ayırıcaklar mı birbirimizden '' Allah 'ım bana akıl ver, neyseki normal düşünemediğimizi biliyorum
Kizlar agrilarim var kasiklarimda ona uyandim sabah 5 den beri ayaktayim.surekli tuvalete gitme istegi duyuyorum ama bisi yaptigim yok,birazda gaz sancisini andiriyor bu sefer geliyor galiba insallah
canımın içi sen ve ben topiğin 2 delisi doğumda da iş yapacağız sanırım.ben de dün meyve suyu kaynatıp kavanozlara koydum.kışın vitamin olur diye.biz akıllanmayacağız sanırım.patik ördüm o da sıktı.ay bekle bekle nereye kadar.bir de millet arıyo duymuyorum doğum oldu mu diye sormak için.teli kapatıyorum arada.hiç strese sokamam kendimi.
bak ben örgü bilmiyorum çok , yoksa geçenlerde o da geldi aklıma alıp şiş, ip atkı felen başlıyayım da kışa kadar boş kalmıyayım diyorum , bir de dikiş öğrenmeyi çok istiyorum geçen yıl haftasonları bir halk eğitime gitmiştim , hoca doğrudürüst öğretmiyor diye bir süre sonra sıkılıp bıraktım , yoksa hala içimde bir dikiş makinesi alıp evde bir şeyler dikmek , evde kumaşlarım bile var kutularda , kesin yapıcağım , buzluğu doldurdum zaten te kavanozlar için pek yerim yok , millet beni aramasada eşimi arıyor , birde face var ordan saçma sağan yazıyorlar , ya daha günüm var diyorum da , :44: ben yaptı isem bilmeden zamanında bazı hamilelere , çok özür diliyorum huzurlarıızda ........ ne boş konuşan insanlar varmış yahu , hele hiç hamile kalmamış , hatta evlenmemiş hatunların konuşup yorum yapmasına deli oluyorum
canım ben de şunu duymuştum.bebekler ağlayarak kendi seslerini algılamak istiyorlarmış.öğrendiğimiz iyi oldu.ama o ağlarsa susturamazsam ben de ağlarım sanırım
en güzeli tele çıkmamak.face de yorum yazmıyorlar allahtanbebek olunca makastı vb ortada olmasın ben şimdiden düşünüyorum ufak tefek şeyleri nasıl saklayacağım diye eşim dikkatsiz ortaya bozuk para koyar.çok riskli.valla şimdiden tembihliyorum adama gına geldi ama gözü açık değil napayım.bir de benim evsahibi geçen iftara çağırdı aynı apartmandayız.gitmek istemediğim için eşim dışarı çıkacağız demiş.dışarı çıktık alışverişe.ertesi gün ne ısrarcılar yine çağırdılar.eşim bu kez diyecek bişey bulamamış mecbur gittik.muhabbet edemiyoruz karısı dedikoducu,kocasının ağzı bozuk.karısına " karı çay getir" diye hitap ediyor.kültürsüz bir aile.muhabbet sarmıyor.yapıştılar resmen.bebk doğarsa ilk günden damlamazlar umarım.neyse kadın döndü dolaştı 16 yaşında okulu bırakmış bir kızı var.koca delisi tuhaf bir tip.bizim kız çok iyi çocuk bakar dedi.bende jeton düştü tabi.kızları çalışmadığı için iş arıyorlar ama bebeğim deneme tahtası değil.hemen konunun üzerine başka konu açtım.allah korusun o aileye emanet edemem.kocası agresif ağzı bozuk.kızıyla anası sigara içiyor.allah yazdıysa bozsun kızlar.bunların davetleri hiç bitmiyor.ben çağırmıyorum bize uygun bir aile olmadıkları için.kocası iş ile ilgili bir mesele için bi adama saldırmış darp etmiş filan.düşünün yani.ama mecbur aynı apt dayız.ve bulunduğum yerde çok ev yok.taşınma durumumuz yok.işime en yakın evlerden biri olduğu için oturmak zorundayım.bebek doğduğunda çat kapı gelebilir karısı ve kızı.daha önce eve taşınırken çat kapı gelmişti karısı kendi yetmedi arkadaşını da getirmişti.ay fenalık geldi bunlardan.ne kadar uzak dursam yanaşmaya çalışıyorlar
yok daha neler, sakın dadandırma , sonra sıyrılamazsın bazı insanlar öyle oluyor, bir yapıştımı sakız gibi, bizim de var enteresan arkadaşlarımız valla ben arada yalan söylüyorum yokuz diyorum vs. Birde ne yazık ki bizimarkadaş çevremiz de ( yaşta var gerçi ,ben evde kaldım derdim kendime anlamadım ama ) evli olan çok kimse yok bir kaç çift var , nişanlı olan , nişanlanıcak ya da bekar olan daha fazla , geçen akşam çay içmeye gidelim dedik birine hemen sevgilisi iş çıkışı diret gelsin miş bize dedi, iyi de hayda yani, ben iftara çağırmadım ki , yorulma sen diyorlarda 2 kişi ye yemek hazırlamak başka gelen misafir olunca başka , hele de ramazanda isterse en yakının olsun valla biz annemlere iftara gidiceğiz , yemek sonrası buluşuruz dedim , sonra sesleri çıkmadıBence yarın öbürgün bebiş olunca , bebiş uyuyor , ağlıyor , emiyor gibi bahane et sokma eve, hele 16 lık kızı hiç sokma , evde canı sıkıldıkça sana kaçmaya kalkar, ordan da koca ya
muffincim zaten onlar agladimi sende aglamak istiyosun d'un gece yasadik bunu benim cadiyla gunduz tum gun uyudu gecede agladi
ay kızlar bugün çok fenayım.sabah serinliğinde bile ter boşanıyor benden.hem de kaçıncıya.zaten sabaha kadar wc ye gidip gelmekten bir doğru dürüst uyuyamadım.
Gelsin artık bu tosuncuk istiyorum ama hala bir tık yok.bakalım cuma günü kontrolümüz var doktorumuz ne diyecek ? Bayrama kalmasını istemiyorum yaaa
peki hamileyken gece mi hareketliydi gündüz mü??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?