malesef ben de varım
gözünaydın canım darısı bsımıza saglıklıca
10/08/2012 de kızım ece begüm spinal sezeryan ile 3000 gr -50 cm olarak dünyaya geldi..darısı bekleyen annelerimize inş. :))
bende de oluyor parmaklarım şişince.bir de ayakta çok oluyor ayaklar şişip gerginleşiyor ondan sanırım
cnm çok şükür bende ağrı felen olmadı yani başağrısı
ama bol bol su içtim meyvesuyu içtim zaten ameliyatdan sonra sadece sıvı şeyler alınıyo gaz çıkarana kadr
bide baş yüksekde yattım ilk odaya geldiğimde
15 bardak olayını bilemicem ama bol bol sıvı almam gerektiğini söylediler herhangi bi miktar vermediler cnm
yaa cnm seninde beklenen d.t. benimle aynı bu kadar sabırsız olma çok az kaldı zaten ayy...hayırlısı
canım o ağrı bende de oldu hatta ne garip dedim insanın elleri ağrır mı :) 36-37 haftam arası 1 hafta kadar sürdü ve geçti.. şimdi ödem biraz olduğunda parmaklarım uyuşuyor ama aç kapa yapıyorum geçiyor. Ama o ağrı bende de oldu ve olan arkadaşlarımda olmuştu..
darısı bana ve diğer sez. Olacaklara inş.
1-canım sondayı kaç saat sonra çıkardılar
2-kaç saat sonra sıvı içecek verdiler
3-lavmann yapıldı mı
bende de oluyor parmaklarım şişince.bir de ayakta çok oluyor ayaklar şişip gerginleşiyor ondan sanırım
Benim de bir süredir öyle, su içerken bardağı bile zor kavrıyorum. Eh az kaldı, doğumdan hemen sonra geçecek... Geçecek :))
Yeter ki gelsin şu yavrular artık sağlıkla, bizler de sağlıkla kucağımıza alalım onları...
ameliyattan sonra baş düz olacak bir biçimde yatmamak gerkiyormuş.başın hafif yüksekte olacakmış böyle yaparsanız ağrı çekmiyormuşsunuz.bunu yeni doğum yapan arkadaşım söyledi.o yapmış.onda bir rahatszılık olmamış
yeni ameliyata girecek olan arkadaşlar bu tavsiyeye uyarlarsa inşallah bir sorunları olmaz.
ayrıca diğer arkadaşların dediği gibi bol bol su içmek ve kahve içmek gerekiyormuş.
kuzenimin eşi kadın doğumcu
ben sordum baş ağrısı olayını bol bol kafeinli içecekler tüketirsin özellikle nescafe dedi
ozmn başağrısı olma dedi
bende epidural düşünüyorum ama bakalım kısmet
geçmiş olsun a.s.
canım sondayı ayağa kalkacaağın zaman çıkarıyorlar.. ben taktırmayı düşünmüyordum hatta doktorumla konuşacaktım ama iyi ki taktırmışım yaklaşık 4 lt sıvı çıkışı oldu yatak göl olurdu sanırım vay annemle eşimin haline olcaktı..zaten takarken uyuşuk olduğu için hissetmedim çıkarırkende hiç acımadı zaten....sıvı içmeye hemen başladım...ayrıca yemek bile verdiler bana br kaç saat sonra gazı falan beklemediler...lavman yapmadılar.. ne öncesinde ne de sonrasında canım... hiç korkma çok kolay olacak de.. inan ki çokta kolay oluyor :):) benim 4. günüm sadece yataktan kalkarken zorlnaıyorum onun dışında bir sıkıntım yok çok şükür...
inşallah tatlım.peki kahve iç dediler mi baş ağrısı olmasın diye
bir de lavman yapcaz dedi dr niye acaba
son olarak kaç gün sonra koltuğa oturabildin misafir vb gelirse eve diye sordum
.........................................canım bende spinal oldum.ne farkı var bilmiyorum araştırmadım açıkçası
arkadaşların dediği gibi yarım saat sürüyor.5 dakika kadarda bebek çıkıyor.dikim uzun sürüyor.
ameliyat olurken bişey olmuyor malesef.tamamen soyuyorlar
ağrı olmasın diye ara ara gelip soruyorlar ağrın varsa iğne vuruyorlar.ben bi ara iğne vurulmak istemedim.
dayanırım dedim ağrı sırtıma vurdu ta.ceyranda kalmışsında tutulmuş gibi ağrıyordu.iğneyi vurunca geçiyor hemen
bende baş ağrısı olmadı.iğneyi vururken hiç hareket etmeyeceksin.
doğrulurken ağrı oluyor annemlerin yardımıyla ayağa kalkıp emziriyordum.tek başına doğrulman imkansız
3 gün sonra duş aldım ben.2 gün hastanede yattım.bişey sürmüyorlar sadece bandaj koyuyorlar.oda su geçiriyor zaten
tentürdiyot(doğru yazmadım sanırım)sürüyorsun dikişin üzerine.sonra bandajla kapatıyorsun.
dikiş yoktu bende yapıştırma yapmışlar.az kestiler zaten bir karış yok
5 gün sonra oğlumun altını temizleyebildim.hafta geçtikçe rahatlıyorsun.1 aylık olunca daha da rahatlıyorsun.
tahmini bir-iki hafta sonra dayanılacak kadar az ağrın oluyor.
kiloya gelince bütün kilolarım gitti.doğumdan sonra 54 e düşmüşüm.şimdi 49 küsür geliyorum.sen emzirirken yediklerine dikkat et.
doğumdan önce göğüslerine lansinoh gibi göğsü nemli tutacak krem sür.çünkü göğüslerin yara oluyor.
hastanede su içerken yada meyve suyu içerken rahatlık olsun diye pipet bulundurabilirsin.doğrulmak sıkıntı çünkü.
Kizlar selam
Ben de insallah Eylul annesi olucam (iki anlamda da, hem kizimin adi Eylul hem de beklenen dogum ayi)
Dogum hikayelerinizi heyecanla mutlulukla ve gozyaslariyla takip ediyorum.. Insallah henuz dogum yapmamislara da Allah saglikli kolay dogumlar nasip eder..
Si bizden rutbelisiniz ayrintili paylasimlarinizi bekliyoruz eylul anneleri olarak.. Hastaneye goturdukleriniz, gereksizler cok ihtiyac olanlar.. Epidural,agri,sizi,emzirme,bebislerinize aldiklarinizin neleri gereksizmis, neler cok gerekli...vs...vs....
Sevgiler
(takibinizdeyiz)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?