doğum yapınca topiğinize uğrarım bildiklerimi ve araştırdıklarımı paylaşırım seve seve.bizlere dua edin kızlar
HaticeCan özelden cevap veremiyorum burdan yazıyım. 21 ekimde doqum yaptım 1 haftada toparladım kendimi epidurali şiddetle öneriyorum ameliyatta çok zewkli qeçiyo qülerek qirdim qülerek çıktım :)
bebeqi çıkardıktan sonra uyudum zaten ameliyat bittiqinde hemşireler uyandırdı beni. çok qüzeldi ama normal doqumla hem vajinan qenişlicek eski haline qelmicek hem acı çekiceksin. önceleri benim eşimde normal yapmamı istiyordu bende normalden yanaydım ama son anda epidurale karar verdim iyikide vermişim. dediqim qibi hiç bi sıkıntısı yok.
Bence epidural. 10 kere hamile kalsam 10undada epidural doqururdum. Hiç bi sıkıntısı yok sadece doqum yaptıqım qün kesi yerimde aqrı olmuştu. oda iqnelerde fazla hissettirmedi kendini. Normal doqum yapmak daha kötü. Kesi yerin olucak alt tarafta daha fazla acı vericeqini düşünüyorum.
bende ilk bebeğime epidural oldum.hep bu sekilde derler felç olma ihtimali varmıs diye.adı üstünde varmıs.ben çok memnun kaldım doğum seklimden zaten doğuma bi anestezi uzmanı olmdan bu ameliyat olmuyor.ayrıca gebeliğinzin en basından yaptırdığınız testlerde göz önünde bulunduruluyor.en önemliisi kan değerleriniz iyi cıkıyorsa hiç bi problem yokk.çok güzel agrısız bi, ameliyat oluyor.en güzelide bebeğinizin çıkısını görmek insanı en çok mutlu eden seyde bu zaten...ben cok memnun kalmıstım narkozlu olandan çok daha iyiymiş epidural doğum.bebeğede hiç bir şekilde zararı yokkk.sakın korkmayın bol bol kahve ve sulu gıdalr tükettiğinizde bas agrınızda olmuyor.şimdi yine hamileyim ve tekrar allahın izniyle epidural olacağım.hiç korkmayınnnn
bende spinal oldum hiç baş ağrım olmadı doğumdan sonra kahve içmemii eŞİMİN YEĞENİ hemşiredir kendisi o söylemişti onada doktoru söylemiş baş ağrısı olmaması için bol bol içtim demişti
bana sadece ameliyat esnasında ve doğumdan sonra başımı fazla hareket ettirmememi söylediler bende öyle yaptım ağrı sorunuda yaşamadım hiç
kahve hiç tüketmedim kafein süte geçer bvence
bu arada beni tamamen soymadılar canım ameliyata giderken giydiğim önlük hep üzerimde idi... sadece sonda takılırken gögüs altına kadar çektiler sonrada zaten sadecekesi yerini örtecek şekilde bir örtü örttüler... ben çırılçıplak kalacağım diye korkuyordum ama olmadı.. ayrıca soğuğu falan hiç hissetmedim ben ameliyathanede...
canım çok geçmiş olsun..dikkat et kendine.nazar var senin üzerinde bence bu nedir böyle yahuu ne çok bunalttılar.bi rahatlamaya ihtiyacın var.
bir de kızlar sezeryandan sonra eve gelince bayram olacağı için bişeyler yapmam gerekir saç vb.ayakta durunca baş dönmesi vb olur mu.en fazla ne kadar ayakta durdunuz
Canım cevabın icin cok teşekkürler rahatladım biraz.dr normal olur diyo,ben de normal istiyorum kismet olursa. ama açıkcası biraz tedirgin olmuştum çünkü hiç Sanci falan yok.sen normal m
İ yaptın.nasil anladın doğumun başladığını?
kizlar kanamamiz dogumdan kac gun sonra bitecek? Bu konuda bilgisi olan var mi?
bende onu merak ediyorum
Canlarımmmm önemli bir şey anlatacağım size , etrafınızda normal doğuran büyükler varsa sorun bende ne olduğunu anlayayımm .. Mantar olduğumdan dolayı 2 gündür krem kullanıyorum , bu günde krem sürmek için odaya geçtim kremi sürmeden önce bir sileyim kendimi de öyle kremi süreyim dedim .. Allahım sildikçe ıslandı sildikçe ıslandı bir baktım yere şıp şıp bir şey damlıyor ama çiş değil sonra emraha seslendim dr aradı ulaşamadı , doktor sekreterini aradı bir daha olursa hastaneye gidin ebeye kontrole dedi .. şuan kesildi bir şey yok bu gelen nişan deniilen şey değil diye tahmin ediyorum çünkü kanlı ve sümüksü değil , çiş de değil su gibi şey aktıktan sonra çişimi yaptım oda sapsarı aktı yani bacaklarımdan akan şey şeffaf renkliydi , su geldiği zaman bu şekilde durur mu yoksa azar azar akar mı ? bu arada hiç bir sancım ağrım vs yok
Canlarımmmm önemli bir şey anlatacağım size , etrafınızda normal doğuran büyükler varsa sorun bende ne olduğunu anlayayımm .. Mantar olduğumdan dolayı 2 gündür krem kullanıyorum , bu günde krem sürmek için odaya geçtim kremi sürmeden önce bir sileyim kendimi de öyle kremi süreyim dedim .. Allahım sildikçe ıslandı sildikçe ıslandı bir baktım yere şıp şıp bir şey damlıyor ama çiş değil sonra emraha seslendim dr aradı ulaşamadı , doktor sekreterini aradı bir daha olursa hastaneye gidin ebeye kontrole dedi .. şuan kesildi bir şey yok bu gelen nişan deniilen şey değil diye tahmin ediyorum çünkü kanlı ve sümüksü değil , çiş de değil su gibi şey aktıktan sonra çişimi yaptım oda sapsarı aktı yani bacaklarımdan akan şey şeffaf renkliydi , su geldiği zaman bu şekilde durur mu yoksa azar azar akar mı ? bu arada hiç bir sancım ağrım vs yok
[/QUOTE
su bir anda boşalmayabiliyor, az olan su akıntılarında sadece tuvalete kalkma izni veriyorlar, bol su içme öneriliyor.bu durumda olan arkadaşım 4 hafta sonra doğum yapmıştı. genelde de suyu gelenler ağrısız gitti hastaneye (benim tanıdıklarım), içinin rahat olması için hastaneye gitmen daha mantıklı gibi geldi bana. ben olsam bilgili bir ağızdan durumu öğrenmeden uyuyamazdım.
canım bildiğim kadarıyla su yavaş yavaş da gelebiliyor senin anlattığın gibi ve bi süre sonra da tamemen boşalabiliyor.panik yap demem ama bi acile falan gitseniz iyi olur bence.sonuçta suysa eğer bebeğin suyu azalırsa bebeğe zarar biliyosun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?