2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

Bende bunu merak ediyodum..
Agiz aliskanligi her gece yatar yatmaz ayetel kursi-fatiha-felak,nas okurum ben.aliskanliktir senelerdir,simdi yatinca bi basliyorum sonra hemen aklima geliyo.bende okunmuyo diye biliyodum cunku,ama cok buyuk eksiklik oluyo okumayinca eksik bisey yapmisim gibi uyumakta zorlaniyorum

Evt bnde aynı ama dkkt etmk lazım, mevla eksık saysa ıdı okumamızı emrederdı.onlrn yerıne okuyamazken bısmıllahıllezı la yezurru measmihi seyun fil erzı vela fissema ve huvessemiul alim okuayablrsnz.

slm kızlar uzun zamandır giremedim oğlumun gaz problemi var biraz onunla uğraşıyorum 5 gün sonra 1 aylık olcağız geçmişi pek takip edemedim ama eczreyrey yazını gördüm, sütü yetmiyomuş bebeği ağlıyomuş benimde başıma geldi doğumdan 2.gün bebeğim ağlıyordu hep sonra idrarından kan gibi leke geliyordu ağlaması sıklaşınca akşam doktora götürdük yenidoğan doktoruna bi baktı bu çocuk doymuyo kiloda kaybetmiş mama takviyesi yapın dedi 1 gün mühlet verdi eğer kilo aldırmazsanız 1 günde yatırcam serum takacağım dedi,eve geldik hemen 45cc mama hazırladık doktorun tavsiyesiyle 3 saatte bir 35-40-45 cc mama bide emzirdim,ama çok ağladım oğlum doymamış diye,oğlum doydu zaten sustu,bi görseniz evde cümbür cemaat benim ailem eşimin ailesi herkes oğlumun mama yemesini seyretti herkes çok korktu çünkü.ertesi gün doktora götürdük ve normal kilosuna dönmüştü ve idrarıda normale döndü.zaten 3.gün sütümde fazlalaştı,bide çok stresliydim herkes herşeye karışıyordu bide tlf çamaşır makinasında yıkandı sayelerinde yeniydi daha 1 hafta kullandım önemli resimlerimin hepsi gitti hastaneden çıktığım gün onada ağladım sütüm fazla gelmedi o yüzden,kayınvaldem görümcem yüzüme gülüp arkamdan laf ettiler daha hastaneden çıktığım gün annem bile onların yüzünden gelmek istemedi çok kötüydüm anlayacağınız,,,,,,,,,,,,,,,

şimdi günde 1 kere gece 60cc mama veriyorum ama arada bir çünkü sütüm yetiyor çok şükür bebeğiniz çok ağlıyor doymuyorsa mama vermektre çekinmeyin sakın, bu arada oğlum sarılık hiç olmadı çok şükür..........

Son düzenleme:
kızlar sütüm çok yok ne yapayım yardım edin hep ağlıyor yavrum nasıl artacak bu süt

canım mama takviyesi yap sütün artana kadar artınca mamayı kesersin ben öyle yaptım hem emzir sonrada mama yap ver...doktorumuz bize öyle söyledi işede yaradı çok şükür....

Son düzenleme:
ben göğüs ucuna hakiki zeytin yağı sürüyorum çok işe yaradı bende hiç yara olmadı hemde bebeğin ağzında pamukçukda olmuyor,göğüs ucu yara olan arkadaşlar bunuda deneyin belki faydası olur....

21 aralık 2012 de bebeğime kavuştum uzun bekleyişin ardından çok şükür bebeğimi kucağıma aldım.bugün kızım 17 günlük oldu ama çok küçük doğdu 2.650gr cuma günü kontrole götürdük dr tarttı ve bebeğim 2.580 gr düşmüş çok üzülüyorum gece sabaha kadar uyumuyor emziriyorum nasıl kilo almaz aşırı gaz sancısı var uyumuyor dr damla verdi biraz işe yaradı cuma günü tekrar dr götüreceğim kujumu eğer kilo almamışsa mamaya mecburen başlayacakmışım dr öyle demişti dua edin arkadaşlar kujum kilo alsın

Selam anneler umarim herkes iyidir arkadaslar eger moraliniz bozuksa sinirli ve gerginseniz dunyayi yiyip icsenizde sut olmaz. Once mutlu ve huzurlu olmaya bakin en cok sut yapan sey moraldir. İhlamurda guzel sut yapiyor kısın icilecek daha guzel seymi olur ihlamur yapin bol bol icin hem bebeklerede sifa niyetine yarar.

Benimde oglumun sivilceleri hala gecmedi aksine kafasinda o kadar arttiki kafasini keltos yaptik zaten saci yok kadar azdi. bu sivilceler gercekten doktorun dedigi gibi 2-3 ay surecek galiba offff

arkadaşım sana hak veriyorum herşey morele bağlı ben çok sitresli,hamilelik geçirdim ilk hamileliğim olmasına rağmen mutsuz huzursuz morel bozukluğuyla endişeyle 9 ayı tamamladım ama bebeğim çok küçük doğdu yemeyle içmeyle alakası yok gerçekten morel çok önemli

anladım canım ben de dikkat edeyim madem...

gerçi bu sanırım içtihat ile belirtilmiş bir haram sanırım kuranı yüzünden okumanın haram olduğu kuranda yazıyor ama ezberden okuma ile ilgili bir ayet yok öyle değil mi?

bu arada zeyno iyi hoş ve çok doğru söylüyorsun da bu lohusalıkta ve öncesinde hamilelik boyunca sağ olasıca hormonlar öyle allak bullak oldu ki kafama takmayacağım hiç bir şey yok. herşey benim için iç sıkıntısı oldu ama herşey ... kendimden çok şikayetçiyim bu ne şükürsüzlüktür yahu

la yegreu l cunube vel hayza seyun mınel kurani.efendımızın hadısı var cunup ve hayzlı olanlar kurandan bırsey okumasın dıe.daha bna bıcok ornek getırıleblr.hayıs ve nıfasta aynı hukumdedır.ıkısıde camıye turbeye gıremez namaz kılamaz oruc tutamaz kuran okuyamaz.

Arkadasm basndakı sıslık sag arka yanında ınmedı bugun bıaylık olacak

Nrml dgm yptm kfsndakı sıslıge ıner dedı hala ınmedı kızlar szın bbklernkı ındımı?

bizde şişlik yoktu canım.Ama görümcem benden 3 hafta önce doğum yapmıştı,onda varmış,onunki inmiş.Ne kadar zamanda indi bilmiyorum ama

biz de de yoktu canım niye olmuşki doğumda mı

merhaba kizlar bebegim 24 saat fototerapide yattigi icin bir gun benden uzak kalmisti yavrum daha yeni yeni emmeye basladiginda tabi sutumde daha cok yoktu sezeryan olunca 3 gun sonra artti bu surede tabi hemsireler yavruma biberonla 50 cc mama vermisler hep 3 saat arayla eve getirdigimizde beni emmedi kabus gibi 2 gun gecirdik sonra inadi kirildi ve beni emmeye basladi fakat gogus koruyucu ve yani silikon gogus ucu ile..sizce bunun bir sakincasi varmidir???biraz baktim internete bu sekilde 11-12 ay boyunca emziren anneler de var saglikli olmadigi icin hemen birakilmasi gerektigini soyleyende en cok korktugum sey sutu kesecegini soyleyende(bu bir varsayim bence cunku bebek gogsumu var gucu ile cekiyor)

Nrml dgm yptm kfsndakı sıslıge ıner dedı hala ınmedı kızlar szın bbklernkı ındımı?

Canim benim bebisimde de var dogum esnasinda kanalda sikisinca oluyomus doktor 6 - 8 hafta arasi kaybolu dedi benimki ceviz tanesi kadardi simdi kuculdu findiktan biraz buyuk suan bu arada yarin 1 aylik olcaz sikinti yapma gecer

Canim benim bi gogus ucum cikmadi ben iki gun kadar gogus ucu ile emzirdim sonra cikti biraktim sende kisa bi sure kullan bence ne de olsa yapay dogal degil

Ben araştırmadım ama canım bebeğim 10 günlük ilk günden beri silikon uçla emziriyorum hem göğüs ucum yok denecek kadar küçük hemde çatlaklar sanırım ben sürekli böyle emziricem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…