2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

Ya ben ezberden ayetel kursi filan okuyorum bisey olmaz heralde bi de 21 besmele olayi ne bilen var mi ben bilmiyorum
canım benim bilgime ve görüşüme göre haram olmamalı.
besmelede her sure nin başında okunur bizde günlük hayatta sürekli söyleriz o zaman oda mı haram
.ve bunu açıkca reddeden bi ayet veye hadis yok benim bildiğim kadarıyla yani tamamıyla senin yorumuna bağlı mantıkla düşününcede haram demek doğru değil bence dua her zaman okunmalıdır allaha karşı söylenen herşey duadır kuranda geçende geçmeyende .
ya kızlar benimde oğlumda poposunun üst kısmında morluk var hem de büyük baya şöyle 10-15 cmkare kadar. sizinkilerde de var mı ya? annem normal diyor ama benim içime sinmiyor...
morluk benim kuzenimin çocuğunda var canım aynı dediğin yerde normaldir bencede

Son düzenleme:
ya kızlar benimde oğlumda poposunun üst kısmında morluk var hem de büyük baya şöyle 10-15 cmkare kadar. sizinkilerde de var mı ya? annem normal diyor ama benim içime sinmiyor...

benim ilk oğlumda da vardı öyle bir morluk doktora sormuştum doğum lekesi demişti 6 yaşına kadar geçer tamamen zararsız birşey demişti.

gunaydın kızlar çok özledım sizi gecem gunduzum birbirine girdi anca toparlanıyorum bende meme ucu problemi devam ediyo Ela memeyi oyuncak yaptı ikiside yara olduğu icin dönüşümlü emziriyorum memeyi alırken hatta emerken bile savaşiyo cadı kızım :) acayip hırslı bi çocuk memeden koparınca basıyo çiglıgı mecbur kendi biraksın diye beklıyorum 1 saati buluyo kan ter icinde kalıyorum sonra gaz atamıyo uyku gidiyor feryat figan ağlama baslıyo bu dôngüde yaşamaya devam umarım herkes iyidır opucukler

gunaydın kızlar çok özledım sizi gecem gunduzum birbirine girdi anca toparlanıyorum bende meme ucu problemi devam ediyo Ela memeyi oyuncak yaptı ikiside yara olduğu icin dönüşümlü emziriyorum memeyi alırken hatta emerken bile savaşiyo cadı kızım :) acayip hırslı bi çocuk memeden koparınca basıyo çiglıgı mecbur kendi biraksın diye beklıyorum 1 saati buluyo kan ter icinde kalıyorum sonra gaz atamıyo uyku gidiyor feryat figan ağlama baslıyo bu dôngüde yaşamaya devam umarım herkes iyidır opucukler

canım buradada akıldan okunmaz demiyor
zaten bu durumlarda bizde kuranı elimize alıp okumuyoruz
ztn elımıze alıp okuyamayacagmzn delılı la yemessuhu ıllel mudahherun ayetıdır. Bu hadıs dokunmasn demıyor okumasın dıyor, besmele okunabılır,
Ya ben ezberden ayetel kursi filan okuyorum bisey olmaz heralde bi de 21 besmele olayi ne bilen var mi ben bilmiyorum
ayetel kursıde kuranın bır ayetıdır okunmaz.besmele yuce allahın adıyladır okunur.sadece yırmı bır besmele cekıyorsun
ben ztn besmeleye haram demedımayet ıcın dedm kuran bazen acıklayıcı olmayan yerlerı peygamberın hadıslerı ıle acıklamıstır onada bılgıyı allah vermıstır. Kuranı kendı kafasna gore tefsır eden bıcok cahıl var turkıyede televızyonlarda gorebılırsınız.kuran on yırmı yıl okuma ıle yorumlanamaz. Kuran allahın bıldırdıgının dısında hadıs ve kudsı hadıslerın dısında kmse kendı kafasna gore bısı dıyemez, mufessırcılerde bunların ısıgında yol alır.kadın adetkende oruc tutmaz e buda bı ıbadettır allaha yapılır ama haramdır. Allah ınsana o ımtıyazı tanımıssa zorla ıbadet edecegım derken mazallah gunaha gırılır. Kendı kafana gore ıs yapmak olur

Son düzenleyen: Moderatör:
Günaydın kızlar emir bey iflahimi söktü resmen gece uyku yok gündüz desen bir kere uzun uyku uyuyor. Gece ikiden beri yarım saatte bir uyanıyor. Memeden ayrılamıyor. Sütü az olanlar komposto içsinler. Ilk başlarda hiç yoktu zaten dört gün sonra geldi. Ama ben çok içtim elma kompostosu. Kaynanam sağolsun. Süt artırıcı çay da içtim. Lohusa iken hiç bir süre ayet kuran okunmaz çok günahı var. Kızların dedikleri gibi sadece besmele. Isterseniz subhaneke falan okuyabilirsiniz. Nazar için de yirmibır besmele çekin üfleyin. Görmeye gelenlerden rica edin onlar okusun.. Öyle ışte uzun zamandır yazamadm zaten kimse olmuyo burda. Ben doğum hikayEMI doğum öyküleri kisminda paylaştım dileyenler okuyabilirler. :)

hmm anladım canım benim

bilemiyorum canım bence senin dediklerinin hiçbirinde aklıdan okunmaz diye bi anlam yok
bunun içinde okunmaz demeside daha büyük günah bence kişinin yapacağı duaya engel olmaktır
yoruma bakarsan hadisleride direk peygamber efendimizin elinden kitaplaştırılmadı dilden dile aktarılarak yıllar sonra toplandı yani ondada yüzde yüz gerçek olmayan şüpeli hadisler var istediğin alime sorabilirsin
bu yüzdende kesin bi dille yasaklanmamış hadisler veya ayetlerde olay mantığa dayanır çünkü günümüzde bunu yorumlayacak olan peygamberimiz yoktur kuranın mantığıyla yorumlanır alimlerde 1400 yıldır boşuna tartışmıyor değilmi eğer kesin reddedilseydi tartışılırmıydı benim görüşüm bu canım
ben okuyorum günah olduğunuda düşünmüyorum tabi böyle olduğunu düşünen okumaz oda kendi görüşüdür
zaten buna kesin bi dille günah diyenleri anlamıyorum öyle akıldan okunmaz diye kesin bi hüküm varda benmi bilmiyorum acaba?

Son düzenleme:
Hanımlar âdet günlerinde veya nifâs (loğusalık) hallerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan âyet-i kerimeleri okuyabilirler. Bunun yanında, Kelime-i şehâdet, Kelime-i tevhid, istiğfar, salâvat-ı şerife getirebilirler. Aynı şekilde tefsir, hadis ve fıkıh gibi dinî eserleri okuyup mütalaa edebilirler (Merğînânî, el-Hidâye, I, 31; İbn Nüceym, Bahru’râik, I, 49; Şirbînî, Muğnî’l-Muhtâc, Beyrut, 1418/1997, I, 120-121, 172).
bak canım buda diyanet işlerinin verdiği fetva bukadar üstüne düştüm çünkü çok hassas konular bunlar yanlış anlama beni

kızlar oğlum zor uyuduğu için ,memede uyuyp kalınca bende kıymıyorum yatağına direk yatırıyorum gazını çıkartmadan aynı durumu yaşayan var mı çocuk bazen uyuyor bazen uyumuyor ama çok uykusuzsa gaz maz dinlemiyor baya uyuyor siz nasıl yapıyorsunuz uyuduğunda gaz mevzusunu çünkü gazı çıkartırken uyanıyor kerata:26:

zıkır ayetı sadece besmeledır ıstersenız acınız sorunuz , tefsır veya ıcınde ayet olan kıtabı sadece konusabılırler ayetlerı okuyamazlar ve kıtabıda kuran gbı tutamazlar, anca hads vs ktbnı bezle tutabılırler, el hıdaye yazan kıtab evnzde varsa acınız okuyunuz, yazdgm hadısın ve dıyanetn yazdgı seyın acıklaması besmelenın dısında kurandan hc bırsey okuyamazlar, sadece bırıne kuran ogretıyorlarsa bır ıkı kelıme soyleyebılırler, bıara turkıyede horoz dan kurban olur dıyenlerde vardı smdıde hrıstıyanla muslumanı aynı cennete sokmaya calısanda var tavsıyem aldıgınız kaynaklar ehlı sunnet olsun , ve hadısler sonradan toplanma degıldır, ashab efendımızden duymustur, ve yazılmıstır amma velakın omrunde bır defa dahı yalan soyledıgı gorulen bırının soyledıgı hadıs dahı yazılmamıstır.ve hadıs yazdırabılmek ıcın 20 ravi gerekir tek basına kmse gdpte bn snu duydum dememıstır. Peygamberımz zamannda yazılan seylerdır snrakı asırlarda toplanmamıstır. Dını konuları brda yasak oldugu ıcın fazla kurcalamak ıstemıyorum .yanlıs anlasılacak bırsey yok.bunlar farz degıl ztn nafıle ıbadetlerdır. Bazı seylerden sakınmak gerekıyorsa zorlamamak gerekır .mazallah dedıgınızın tam tersı cıkabılır

arkadaşlar ben bundan 34 gün önce normal doğum yaptım ağrılarım artık olmuyordu ama 2 gündür idrarımı yaparken ve bazen de durup dururken genital bölgede ağrı oluyor.benimle aynı sorunu yaşayan var mı varsa ne yapmalıyım.yardımcı oluuunnn.acaba idrar yolu enfeksiyonu mu ?

Hanımlar âdet günlerinde veya nifâs (loğusalık) hallerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan (âyet-i kerimeleri) okuyabilirler
canım zikir ayeti besmeleyse dua anlamı taşıyan ayeti kerime nedir bunda anlaşılmayacak bişey yok ki kesin ve net dua anlamı taşıyan (ayeti kerimeler )okunabilir diyorlar
sen o yobazlarada bakarsan herşeye günah deyip insanı dinden uzaklaştıranda onlar ben o televizyonlarda hocalık yerine artislik yapanları zaten ciddiye almam ki yine belirteyim o senin dediğin hadistede zihinden okunmaz demiyor ama yinede isteyen okur isteyen okumaz benim görüşüm bu ben yine okumaya devam ederim

Son düzenleme:

çok geçmiş olsun canım yakınlarında yardım edicek kimse yokmu yada bi hafta yıkama bebişini

aynı umutta öyle canım benim ellerinde oynatıyo bu serseriler bizi vala :)

Çok geçmiş olsun canım benim, benim yengeme de öyle olmuştu diğer yengem kaşığı ateşte ısıttı göğsüne yapıştırmıştı ayyy içim bi tuhaf oldu bak.

Geçmiş olsun cnaım gözün aydın allah analı babalı büyütsün. Keşke o kadar uzun sancı çekmeseydin zaten açılma saat başı oluyo, olsa 1-2 saatte belli olurdu senin ama sağlık olsun napalım. :)

Kizlar normal dogum yapan annecikler dikisleriniz ne alemde ??? Benimkinin dis dikisleri dustu ic dikisler duruyo hala 27 gun oldu sizde durumlar nasil??

Valla benim çok dikişim var ama sayısını bilmiyorum, 14 gün oldu doğum yapalı henüz düşmedi.

kızlar sütüm çok yok ne yapayım yardım edin hep ağlıyor yavrum nasıl artacak bu süt

ısırgan otu al aktardan demle onu iç günde iki bardak çok işe yarıyo. hemde senin gazını alıyo, sütünden bebişe geçtiği içinde onunda gazını alıyo çok rahat kakasını yapıyo gazını çıkartıyo.

Ben doğumdan 1,5 ay önce lanomere diye bi krem kullanmaya başladım lansinoh la aynı, her gece sürdüm düzenli olarak, emzirdiğim zaman bsadece iki gün acı çektim çok şükür hemen geçti. Şimdilerde de oğlum memeyi tutarken ilk anda hafif acıyo hemen geçiyo yara felan da olmadı şükür

aynısını ben yapıyorum valla, memede uyuyo saatlerce, kaldırıp gazını çıkarim derken hemen uyanıyo bende çoğu zaman çıkarmadan uyutuyorum hemen. Ama çok şükür aman aman gaz problemimiz olmadı henüz inşallah da olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…