canım benim bilgime ve görüşüme göre haram olmamalı.Ya ben ezberden ayetel kursi filan okuyorum bisey olmaz heralde bi de 21 besmele olayi ne bilen var mi ben bilmiyorum
morluk benim kuzenimin çocuğunda var canım aynı dediğin yerde normaldir bencedeya kızlar benimde oğlumda poposunun üst kısmında morluk var hem de büyük baya şöyle 10-15 cmkare kadar. sizinkilerde de var mı ya? annem normal diyor ama benim içime sinmiyor...
ya kızlar benimde oğlumda poposunun üst kısmında morluk var hem de büyük baya şöyle 10-15 cmkare kadar. sizinkilerde de var mı ya? annem normal diyor ama benim içime sinmiyor...
Canin yarin tam bi aylik olcak ve asiya gidicez o zaman bakacaklar boyuna kilosuna
ztn elımıze alıp okuyamayacagmzn delılı la yemessuhu ıllel mudahherun ayetıdır. Bu hadıs dokunmasn demıyor okumasın dıyor, besmele okunabılır,canım buradada akıldan okunmaz demiyor
zaten bu durumlarda bizde kuranı elimize alıp okumuyoruz
ayetel kursıde kuranın bır ayetıdır okunmaz.besmele yuce allahın adıyladır okunur.sadece yırmı bır besmele cekıyorsunYa ben ezberden ayetel kursi filan okuyorum bisey olmaz heralde bi de 21 besmele olayi ne bilen var mi ben bilmiyorum
ben ztn besmeleye haram demedımayet ıcın dedm kuran bazen acıklayıcı olmayan yerlerı peygamberın hadıslerı ıle acıklamıstır onada bılgıyı allah vermıstır. Kuranı kendı kafasna gore tefsır eden bıcok cahıl var turkıyede televızyonlarda gorebılırsınız.kuran on yırmı yıl okuma ıle yorumlanamaz. Kuran allahın bıldırdıgının dısında hadıs ve kudsı hadıslerın dısında kmse kendı kafasna gore bısı dıyemez, mufessırcılerde bunların ısıgında yol alır.kadın adetkende oruc tutmaz e buda bı ıbadettır allaha yapılır ama haramdır. Allah ınsana o ımtıyazı tanımıssa zorla ıbadet edecegım derken mazallah gunaha gırılır. Kendı kafana gore ıs yapmak olurcanım benim bilgime ve görüşüme göre haram olmamalı.
besmelede her sure nin başında okunur bizde günlük hayatta sürekli söyleriz o zaman oda mı haram
.ve bunu açıkca reddeden bi ayet veye hadis yok benim bildiğim kadarıyla yani tamamıyla senin yorumuna bağlı mantıkla düşününcede haram demek doğru değil bence dua her zaman okunmalıdır allaha karşı söylenen herşey duadır kuranda geçende geçmeyende .
morluk benim kuzenimin çocuğunda var canım aynı dediğin yerde normaldir bencede
yok benimki esimle aramizda kan uyusmazligi yok bebek negatif ben pozitif buna dr.lar ab grubu uyusmazligi sonucu olusan sarilik diyorlar bende bilmiyordum basima gelince ogrendim bu gibi durumda sarilik bir gunde vucudunu sarma ihtimali oldugu icin isik tedavisi yani fototerapi gordu 24 saat degerleri dusunce cikardilar.eger hastanede bu test yapilmasaymis eve geldikten bir kac gun sonra acil getirebilecegimizi ve 2-3 gun hastanede yatirdiklarini soylediler erken teshis kizimin az yatmasina neden oldu.her hastane bu testi yapmiyormus sansliyiz allahtan...
ztn elımıze alıp okuyamayacagmzn delılı la yemessuhu ıllel mudahherun ayetıdır. Bu hadıs dokunmasn demıyor okumasın dıyor, besmele okunabılır,
ayetel kursıde kuranın bır ayetıdır okunmaz.besmele yuce allahın adıyladır okunur.sadece yırmı bır besmele cekıyorsun
ben ztn besmeleye haram demedımayet ıcın dedm kuran bazen acıklayıcı olmayan yerlerı peygamberın hadıslerı ıle acıklamıstır onada bılgıyı allah vermıstır. Kuranı kendı kafasna gore tefsır eden bıcok cahıl var turkıyede televızyonlarda gorebılırsınız.kuran on yırmı yıl okuma ıle yorumlanamaz. Kuran allahın bıldırdıgının dısında hadıs ve kudsı hadıslerın dısında kmse kendı kafasna gore bısı dıyemez, mufessırcılerde bunların ısıgında yol alır.kadın adetkende oruc tutmaz e buda bı ıbadettır allaha yapılır ama haramdır. Allah ınsana o ımtıyazı tanımıssa zorla ıbadet edecegım derken mazallah gunaha gırılır. Kendı kafana gore ıs yapmak olur
Hanımlar âdet günlerinde veya nifâs (loğusalık) hallerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan âyet-i kerimeleri okuyabilirler. Bunun yanında, Kelime-i şehâdet, Kelime-i tevhid, istiğfar, salâvat-ı şerife getirebilirler. Aynı şekilde tefsir, hadis ve fıkıh gibi dinî eserleri okuyup mütalaa edebilirler (Merğînânî, el-Hidâye, I, 31; İbn Nüceym, Bahrurâik, I, 49; Şirbînî, Muğnîl-Muhtâc, Beyrut, 1418/1997, I, 120-121, 172).
bak canım buda diyanet işlerinin verdiği fetva bukadar üstüne düştüm çünkü çok hassas konular bunlar yanlış anlama beni
canım zikir ayeti besmeleyse dua anlamı taşıyan ayeti kerime nedir bunda anlaşılmayacak bişey yok ki kesin ve net dua anlamı taşıyan (ayeti kerimeler )okunabilir diyorlarHanımlar âdet günlerinde veya nifâs (loğusalık) hallerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan (âyet-i kerimeleri) okuyabilirler
kızlaaar!! öğlen eşim yemeğe gelecek die hızlı hızlı bulaşık yıkarken bardak elimde kırıldı ve elim kesildi eşimin zoruyla hastaneye gittik 6 dikiş attılar çook moralim bozuk ben kızımı nasıl yıkaacam elimin ağrısı falan umrumda değil ağrıya ağrıya aldım kucağıma emzirdim altını da değiştirdim ama ıslatmamam gerekiomuş ve 1 haftada geçermiş babası ben yıkarım dedi ama daha doğru dürüst tutamıo ben napacam yaa
gunaydın kızlar çok özledım sizi gecem gunduzum birbirine girdi anca toparlanıyorum bende meme ucu problemi devam ediyo Ela memeyi oyuncak yaptı ikiside yara olduğu icin dönüşümlü emziriyorum memeyi alırken hatta emerken bile savaşiyo cadı kızım :) acayip hırslı bi çocuk memeden koparınca basıyo çiglıgı mecbur kendi biraksın diye beklıyorum 1 saati buluyo kan ter icinde kalıyorum sonra gaz atamıyo uyku gidiyor feryat figan ağlama baslıyo bu dôngüde yaşamaya devam umarım herkes iyidır opucukler
Kızlar 2 gun önce mastit oldu sag göğsüm atesım 40.5 ları gördü sıtma ıle beraber ölüyorum sandım eşime kızıma yı bak fln dedım;((1gun hastane de yattım sonra genel cerrah Dr antıbıyotık tedavısıne başlattı sabh akşam evde seum takılıyorum cok şükr brax rahatlamaya başladım ınş süt geri gıtmez tek göğsümden süt sağıyorum ıltıhaplı olanı sağıp döküyorum allahım kımselere göstermesın boyle sancı ;((
merhaba taze anneler
herkes bebisleri ile ugrasmakta tahmin edebiliyorum..form sikayetler ve bir o kadarda evlat sahibi olmanin sevincini paylasmakta..annelik iste...annelik duygusu cocugun olmadan anlasilmiyormus..cooook farkli birsey 2 saatte bir emzirmek icin uyandiriyorum o iki saat icinde bazen oturma odasinda oturuyorum inanin burnumda tutuyor dakka basi yanina gidiyorum..
ben 28.12.2012 saat 21.45 de yani gecen hafta bugun 12 saat suren dogum sancilarin sonunda 2 cmden fazla acilma olmadigi icin epidural sezeryanla yavrumu kucagima aldim 2 gece hastanede kaldik ama bebegim benden bir gun sonra cikti bebegim ile kan grubu uyusmazligi sonucu olusan sarilik varmis fototerapi gormesi gerekiyormus bu yuzden 24 saat ayri kaldik sanki 40 yillik anne gibiydim cok zor gecti ondan ayrirabbim kimseyi evladiyla sinamasin cok zor..neyseki o gunu atlattik ve artik evimizdeyiz 24 saat ayri kaldigimiz zamanda dogal olarak sutum yetmedigi icin hemsireler biberonla mama vermisler o yuzden tam 3 gun cile cektim bir turlu emmedi zor geldi emmek ama neyseki inadini kirdim ve artik emiyor..yani dunden beri daha iyi bir duzene girdik..dogum hikayemi eger yetistirebilirsem yazicagim..20 dk sonra kizimi uyandirip emzirmem gerekiyor..
Eki Görüntüle 595635 Eki Görüntüle 595636
Kizlar normal dogum yapan annecikler dikisleriniz ne alemde ??? Benimkinin dis dikisleri dustu ic dikisler duruyo hala 27 gun oldu sizde durumlar nasil??
kızlar sütüm çok yok ne yapayım yardım edin hep ağlıyor yavrum nasıl artacak bu süt
merhaba kızlar nasılsınız?benim gögüs uçlarım hala iyileşmedi sol taraf sağa göre daha iyi sağ taraf oyulmuş durumda iyileşmesini bekliyorum denemediğim şey kalmadı en son doktoor deri kremi verdi onu kullanıyorum ilk bir hafta emzirmiştim sonra yara olduğu için hep sağdım sütümü şimdiye kadar öyle veriyorum dün memeyi verdim ağzına biraz unuttumu diye unutmamış emiyo.bu arada ben günlük 750 cc süt sağıyorum ortalama azmı bilmiyorum hepsini içiyo oğlum 3200 doğdu şimdi 4500 daha 1 ay olmadı pazar günü olcak.tek dileğim şu gögüslerimin düzelmesi yavrum memeyi unutacak diye korkuyorum.
Meraba bende uçlardan yana dertliydim ilk günler çok zorlandımkanadı kabuk tutttu acıdan ağladığm da oldu. Garmastan krem sürdüm her seferinde, göğüs ucu çıkarıcı lansinohun onu kullandım ve silikon göğüs ucu bende kullandım çoook faydasıını gördüm diyebilirim. Ama sonunda tavsiyeler üzerinde en son hepsini bırakıp karbonatlı suyla her emzirme öncesi ve sonrası sildim göğüs ucunu , ve bugun 10.günümüz kendi göğsümü emzirebiliyorum silikon ucu da bıraktım yaralar da geçtii.. Karbonatlı suyu doktor da söylemiş bi arkdşa hatta. göğsü kuru tutuyo çabuk iileştiriyo hemde bebeğin ağzını temızlıyo pamukçuk olayını.. Bnde yaşadğımı paylaşıyım istedim belki birilerine faydası dokunur :)
kızlar oğlum zor uyuduğu için ,memede uyuyp kalınca bende kıymıyorum yatağına direk yatırıyorum gazını çıkartmadan aynı durumu yaşayan var mı çocuk bazen uyuyor bazen uyumuyor ama çok uykusuzsa gaz maz dinlemiyor baya uyuyor siz nasıl yapıyorsunuz uyuduğunda gaz mevzusunu çünkü gazı çıkartırken uyanıyor kerata:26:
kızlar size birşey soracam neyle korunmayı düşünüyorsunuz hemen hamile kalmak istemiyorum neler düşünüyorsunuz
slm tatlım biz herzamanki gibi prezervatif kullanıcaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?