Kızlar gne kmse yk herhlde saatlerdır uyumuyo bes dk uyuyo uyanıyo. Sızlerın bbkler nasıl ıkı gun snra bıaylık olck ıns.
Canim benim bebisimde de var dogum esnasinda kanalda sikisinca oluyomus doktor 6 - 8 hafta arasi kaybolu dedi benimki ceviz tanesi kadardi simdi kuculdu findiktan biraz buyuk suan bu arada yarin 1 aylik olcaz sikinti yapma gecer
kızlar sütüm çok yok ne yapayım yardım edin hep ağlıyor yavrum nasıl artacak bu süt
Canim benim bi gogus ucum cikmadi ben iki gun kadar gogus ucu ile emzirdim sonra cikti biraktim sende kisa bi sure kullan bence ne de olsa yapay dogal degil
Ben araştırmadım ama canım bebeğim 10 günlük ilk günden beri silikon uçla emziriyorum hem göğüs ucum yok denecek kadar küçük hemde çatlaklar sanırım ben sürekli böyle emziricem
merhaba kizlar bebegim 24 saat fototerapide yattigi icin bir gun benden uzak kalmisti yavrum daha yeni yeni emmeye basladiginda tabi sutumde daha cok yoktu sezeryan olunca 3 gun sonra artti bu surede tabi hemsireler yavruma biberonla 50 cc mama vermisler hep 3 saat arayla eve getirdigimizde beni emmedi kabus gibi 2 gun gecirdik sonra inadi kirildi ve beni emmeye basladi fakat gogus koruyucu ve yani silikon gogus ucu ile..sizce bunun bir sakincasi varmidir???biraz baktim internete bu sekilde 11-12 ay boyunca emziren anneler de var saglikli olmadigi icin hemen birakilmasi gerektigini soyleyende en cok korktugum sey sutu kesecegini soyleyende(bu bir varsayim bence cunku bebek gogsumu var gucu ile cekiyor)
ayın kcnda dogum yptn bnmkıde yrn 1aylık htta 31cekıodu aralk bole hhesaplnrsa bgn bır ayı dolck.senınkının uyku duzenı nasıl kc kg dgdu kc smdı.:)
merhaba kızlar nasılsınız?benim gögüs uçlarım hala iyileşmedi sol taraf sağa göre daha iyi sağ taraf oyulmuş durumda iyileşmesini bekliyorum denemediğim şey kalmadı en son doktoor deri kremi verdi onu kullanıyorum ilk bir hafta emzirmiştim sonra yara olduğu için hep sağdım sütümü şimdiye kadar öyle veriyorum dün memeyi verdim ağzına biraz unuttumu diye unutmamış emiyo.bu arada ben günlük 750 cc süt sağıyorum ortalama azmı bilmiyorum hepsini içiyo oğlum 3200 doğdu şimdi 4500 daha 1 ay olmadı pazar günü olcak.tek dileğim şu gögüslerimin düzelmesi yavrum memeyi unutacak diye korkuyorum.
Ben araştırmadım ama canım bebeğim 10 günlük ilk günden beri silikon uçla emziriyorum hem göğüs ucum yok denecek kadar küçük hemde çatlaklar sanırım ben sürekli böyle emziricem
kızlaaar!! öğlen eşim yemeğe gelecek die hızlı hızlı bulaşık yıkarken bardak elimde kırıldı ve elim kesildi eşimin zoruyla hastaneye gittik 6 dikiş attılar çook moralim bozuk ben kızımı nasıl yıkaacam elimin ağrısı falan umrumda değil ağrıya ağrıya aldım kucağıma emzirdim altını da değiştirdim ama ıslatmamam gerekiomuş ve 1 haftada geçermiş babası ben yıkarım dedi ama daha doğru dürüst tutamıo ben napacam yaa
canım aşırı olmadığı sürece normaldir ama benim kıznda oldu çamaşırına bulaşacak kadargüzel anneler size bişey sorucam bebişlerinizin göbüşü düşünce hiç kan falan geldimi bu sabah altını açtım azcık kan geldi göbüşünden ya normalmi sizce ?
canım benim iki yiğenimde tanıdığım bütün bebeklerde bu vitamini aldı ve hepsi faydasını gördücanım sanki bana şöyle geliyor. binde hatta onbinde bir ihtimaller olmasın diye çocukalrımıza, hamilelikte de kendimize ilaç veriliyor. oysa bunların da yan etkileri var. 3 damla diyorsun mesela canım ama okudunuz mu prospektüsü....
benim kızımda öyle olduda çok üzülmüştüm 2 gün kıvrandı yavrum perişan olmuştuKızlar gne kmse yk herhlde saatlerdır uyumuyo bes dk uyuyo uyanıyo. Sızlerın bbkler nasıl ıkı gun snra bıaylık olck ıns.
bende zeytin yağı sürüyorum ama kızım çok sık emdiği ve memeyle oynadığı için iyleşmedi bi türlüben göğüs ucuna hakiki zeytin yağı sürüyorum çok işe yaradı bende hiç yara olmadı hemde bebeğin ağzında pamukçukda olmuyor,göğüs ucu yara olan arkadaşlar bunuda deneyin belki faydası olur....
üzülme canım stres yaparsan sütünde azalır rahat olmaya çalış o zaman bol sütün oluyor allah yardımcınız olsun21 aralık 2012 de bebeğime kavuştum uzun bekleyişin ardından çok şükür bebeğimi kucağıma aldım.bugün kızım 17 günlük oldu ama çok küçük doğdu 2.650gr cuma günü kontrole götürdük dr tarttı ve bebeğim 2.580 gr düşmüş çok üzülüyorum gece sabaha kadar uyumuyor emziriyorum nasıl kilo almaz aşırı gaz sancısı var uyumuyor dr damla verdi biraz işe yaradı cuma günü tekrar dr götüreceğim kujumu eğer kilo almamışsa mamaya mecburen başlayacakmışım dr öyle demişti dua edin arkadaşlar kujum kilo alsın
bende öyle ayet okumadım zaten cünupken herşey haram cünup durmakta haram , hayızlıyken kur,an okunmaz onuda biliyorum ama akıldan okunmazı hiç duymadımda okumadımda.anladım canım ben de dikkat edeyim madem...
gerçi bu sanırım içtihat ile belirtilmiş bir haram sanırım kuranı yüzünden okumanın haram olduğu kuranda yazıyor ama ezberden okuma ile ilgili bir ayet yok öyle değil mi?
bu arada zeyno iyi hoş ve çok doğru söylüyorsun da bu lohusalıkta ve öncesinde hamilelik boyunca sağ olasıca hormonlar öyle allak bullak oldu ki kafama takmayacağım hiç bir şey yok. herşey benim için iç sıkıntısı olduama herşey ... kendimden çok şikayetçiyim bu ne şükürsüzlüktür yahu
maşallahh canım daha ne olsunmerhaba kızlar nasılsınız?benim gögüs uçlarım hala iyileşmedi sol taraf sağa göre daha iyi sağ taraf oyulmuş durumda iyileşmesini bekliyorum denemediğim şey kalmadı en son doktoor deri kremi verdi onu kullanıyorum ilk bir hafta emzirmiştim sonra yara olduğu için hep sağdım sütümü şimdiye kadar öyle veriyorum dün memeyi verdim ağzına biraz unuttumu diye unutmamış emiyo.bu arada ben günlük 750 cc süt sağıyorum ortalama azmı bilmiyorum hepsini içiyo oğlum 3200 doğdu şimdi 4500 daha 1 ay olmadı pazar günü olcak.tek dileğim şu gögüslerimin düzelmesi yavrum memeyi unutacak diye korkuyorum.
canım çok geçmiş olsun bi arkadaş daha demiş eldiven kullan altını felan değiştirirkenkızlaaar!! öğlen eşim yemeğe gelecek die hızlı hızlı bulaşık yıkarken bardak elimde kırıldı ve elim kesildi eşimin zoruyla hastaneye gittik 6 dikiş attılar çook moralim bozuk ben kızımı nasıl yıkaacam elimin ağrısı falan umrumda değil ağrıya ağrıya aldım kucağıma emzirdim altını da değiştirdim ama ıslatmamam gerekiomuş ve 1 haftada geçermiş babası ben yıkarım dedi ama daha doğru dürüst tutamıo ben napacam yaa
la yegreu l cunube vel hayza seyun mınel kurani.efendımızın hadısı var cunup ve hayzlı olanlar kurandan bırsey okumasın dıe.daha bna bıcok ornek getırıleblr.hayıs ve nıfasta aynı hukumdedır.ıkısıde camıye turbeye gıremez namaz kılamaz oruc tutamaz kuran okuyamaz.
Arkadasm basndakı sıslık sag arka yanında ınmedı bugun bıaylık olacak
mdrcnn basardimbiraz onceki emzirme seansimizda kendi gogsumu verdim tuttu ve yavrum emerek uyudu.....ayyyy cok mutlu oldum ..silikon uclada emiyordu ama icim hic rahat degildi sanki beni hissetmiyormus gibi geliyordu..
adayaren sende dene arada bir bak bu sefer tuttu benimki...belki seninkide tutar...5-6 gundur silikon meme ucu ile emiyordu...
canım buradada akıldan okunmaz demiyor
zaten bu durumlarda bizde kuranı elimize alıp okumuyoruz
canım ben emzirmesütyeni rahat diye takıyorum ama senin dediğin gibi göğsü üstten çıkarıyorum bende öyle daha çok süt geliyo.Valla canım işe yararmı bilmiyorum ama ben önce süt dolsun diye sütyen takmıyodum sütüm azdı yetmiyodu..baktım sütyen takınca hem sütüm arttı hemde göğsümü üstten çıkarınca göğüs geriliyo oğlum dara rahat emiyo
canım tek başına su inanki süt yapmıyor 3 l,treden fazla içiyorum fazlasını hesaplamadığım için üstünü bilmiyorum ama olmuyor bana şerbet iç sütün tatlı olsun diyorlar ne kadar doğru bilmiyorumTatlim deli gibi su ic, litrelerce ic. Ozellikle emzirirken ic. Butun doktorlar oyle diyo. Goruceksin hemen artacak :)))
canım mama vermiyorum bakalım bir ayımızın sonunda ne olacak .ben de rezene içiyorum anason çayı içiyorum humana içiyoruminsallah artacak sütümAynı sorun bende de var 21 günlük bugün bebeğim ama maalesef daha ilk haftasında başladık mamaya kan şekeri düştüğü için.Humana still,rezene,salep,bulgur pilavı,soğan,3lt su,malt içeçekler denemediğim şey kalmadı yetmeyince yetmiyor işte....
ra götürünce anladık.Önce emziriyorum sonra mama veriyorum pes etmedim sütüm az yetmiyor diye,bence doktorunla görüş uygun görürse mama takviyesine geç yazık yavruna
benimki meme de uyumaya başladı aralıksız 15 dk emiyor artık hem o uyuyunca 2-3 saat sütüm oluyor .hemen isterse boş memeyi çekiyor yavrum.birde ben uyuyunca daha güzel sütüm oluyor sankislm kızlar uzun zamandır giremedim oğlumun gaz problemi var biraz onunla uğraşıyorum 5 gün sonra 1 aylık olcağız geçmişi pek takip edemedim ama eczreyrey yazını gördüm, sütü yetmiyomuş bebeği ağlıyomuş benimde başıma geldi doğumdan 2.gün bebeğim ağlıyordu hep sonra idrarından kan gibi leke geliyordu ağlaması sıklaşınca akşam doktora götürdük yenidoğan doktoruna bi baktı bu çocuk doymuyo kiloda kaybetmiş mama takviyesi yapın dedi 1 gün mühlet verdi eğer kilo aldırmazsanız 1 günde yatırcam serum takacağım dedi,eve geldik hemen 45cc mama hazırladık doktorun tavsiyesiyle 3 saatte bir 35-40-45 cc mama bide emzirdim,ama çok ağladım oğlum doymamış diye,oğlum doydu zaten sustu,bi görseniz evde cümbür cemaat benim ailem eşimin ailesi herkes oğlumun mama yemesini seyretti herkes çok korktu çünkü.ertesi gün doktora götürdük ve normal kilosuna dönmüştü ve idrarıda normale döndü.zaten 3.gün sütümde fazlalaştı,bide çok stresliydim herkes herşeye karışıyordu bide tlf çamaşır makinasında yıkandı sayelerinde yeniydi daha 1 hafta kullandım önemli resimlerimin hepsi gitti hastaneden çıktığım gün onada ağladım sütüm fazla gelmedi o yüzden,kayınvaldem görümcem yüzüme gülüp arkamdan laf ettiler daha hastaneden çıktığım gün annem bile onların yüzünden gelmek istemedi çok kötüydüm anlayacağınız,,,,,,,,,,,,,,,
şimdi günde 1 kere gece 60cc mama veriyorum ama arada bir çünkü sütüm yetiyor çok şükür bebeğiniz çok ağlıyor doymuyorsa mama vermektre çekinmeyin sakın, bu arada oğlum sarılık hiç olmadı çok şükür..........
mamalara güvenemiyorum hiç vermek istemiyorum insallah mecbur kalmam da sütüm çoğalır canımcanım mama takviyesi yap sütün artana kadar artınca mamayı kesersin ben öyle yaptım hem emzir sonrada mama yap ver...doktorumuz bize öyle söyledi işede yaradı çok şükür....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?