bendemi taktırmasam .desem takmayın yada uyuştukdan sonra takın diye .kızarlarmı acep:)
mesaj çektim :)
günaydın mervemmm... iyiyiz sen nasılsınn??
ben hurmanın erken doğuma neden olduğunun sağlıklı bir bilgi olmadığını düşünüyorum... kaldı ki Hz. Meryeme Allah tarafaından hamileyken hurma yemesi söyleniyor. Hiç bi yerde de okumadım erken doğuma neden olur diye bişey... Bir çok arkadaşım esra bol bol ye, çok faydasını görürsün dedi... Tabii karar yine de senin...
günaydın...
inşallahh... gün hemen bitse de olur aslında :)
yaseeee nerdesin canım senn? dün nerelerdeydin bakıyımm??
çok şükür herkesin bebeği hala göbüşünde :)
Ah bu eşler neler kuruyorlar kafalarında, "çocuğun kafası altında kaldı" lafına çok güldüm hi hihhh
Bu arada günaydın tatlımm, nasıl oldu ödemlerin, uyuşmaların? Benim ellerimde ağrım oldukça sen geliyorsun aklıma, Allahım yardımcımız ol diyorum..
Poposu ayılı don nasıl oluyor canım? 6 battaniye çok bile, benim annem 3 tane almış(birini getirdim), sonra kaynanam 2 tane almış sormadan, evde de 2 tane vardı çok geldi...anneme getirme dedim kendiminkileri de kullanmıycam 3-4 tane yeter bence.
Kuzummm nabersinn?? Bayram şekerin ne yapıyor bakiimm??? Bizim hatun da erken gelmeye karar vermiş tam bayram günü çıkıyor doğum tarihi,, ne aceleci fırlama bebişler olacaklar bunlar be yaa
Esrammm, nasılsın tatlımm? Kayganan gelmekten vazgeçmiş dün okudum çok sevindimmArtıkın kocacınla rahatça kalabilirsin başbaşa
Kızlaaar herkese günaydınlarr
Dün akşam doktora gittik bebişi gördük, 2200 gr olmuş tosunum, doktor biraz korkuttu beni, tuz alımını azalt, çok meyve yeme, vitamini bırak bebek 10 gün ilerde gidiyor bu iyi bişiy değil dedi, 25 ekimde gözüküyor beklenen doğum tarihi(tam bayram günü). Tansiyonum da 13e 9 çıktı, yükselmiş, günde iki kez ölçüp 1 hafta sonra tekrar gidicem doktora.
Ama aklıma takılan zaten tuzu hiç sevmem, nerdeyse tuzsuz yerim yemekleri, meyve de abartmıyorum öyle, vitamini zaten bırakmıştım :44: şimdi nasıl beslenicem? Öğlenleri sebze,et, yumurta ye daha çok dedi e zaten yaptığım şeyler bunlar....
Ve kötü haber bu ay 4 kilo almış gözüküyorumNe ara aldım ki yaa ( 69 olmuşum. Ama akşam tartıldım, ayakkabılarla filan, bi de ödemler... Kendimi kandırmıyorumdur değil mi
kızlar teyzemin görümcesinin yeni bebeği oldu... bebek iki aylıkken ishal oldu ve bi türlü geçmek bilmedi. hastaneye yatırdılar, doktor mikrop kapmış olabilir dedi... durumu çok kötüydü ateş ve ishal sürekli... 1 ay kadar hastanede kaldı. araştırma hastanesine sevkettiler. bir sürü tahlil yapıldı hiç bişey çıkmadı bebekte... yaşamaz diye bakıyolardı bebeğe... sonra anlaşıldı ki anne sütünden kaynaklanmış... anne sütü bebeği zehirlemiş. hastanedeyken de daha kötü olmasın diye sürekli emzirmişti kız. meğersem anne sütü aldıkça bebek daha da kötü olmuş...Rabbim kimsenin başına vermesin.
Selam anneler.....
Herkes eksiklerinden bahsetmiş ben daha hiçbişey almadım bikaç zıbın body dışında....
Eksik neymiş gelin bizde görün :)))))))))
Doğum şekli beni de korkutuyor, sezeryanı da normal doğumu da hepsinin farklı farklı handikapları var....
Rabbim hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin, kolay, acısız, bir avazda inşallah....
Sağlıkla alalım kucağımıza evlatlarımızı inşallah...
ay canm yaaaaaa giremiyom bir türlü yerimize taşınıcaz pazt. günü o zaman rahat rahat gireceğim, işleride devrediyom ya yoğunum sorma kuzum, dünde giremedm bir ablamın dertleriyle uğraşıyodum
hepsi göbüşlerde mi halabir bir fırlıcaklar göbüşlerden az kaldı
Allah korusunnn kuzumm annesütünün böyle bir şey yaptığını ilk kez duyuyoyumm
kızlar kan ilacı içtiğiniz halde kan değeriniz yükselmiyorsa hatta bazen düşüyorsa ve kanınızdakı demire baktırdığınızda normal hatta yüksek çıkyıorsa bunun sebebi b12 eksikliği olabilirmiş....dr. unuz kan ilacınızı değiştirmeliymiş..
selam canım....
neden hala almadın :) artık tamamla bence eksiklerini canım...
ben kötü düşünmüyorum hiç... milyonlarca insan bebek doğuruyor.. kaldı ki büyük çoğunluğumuz özel hastanelerde uzmanların elinde dünyaya getiricez bebeklerimizi... bu günlere gelene kadar ne çok dua ettik, bu yüzden çok fazla sıkıntı yapmanın mantığı yok bana kalırsa. tabiki de acı çekicez, ağrımız sızımız olucak ama bunların hepsi biticek, geçicek.... ben bebeğim dünyaya geldikten sonra ne ona ne de başka birine çektiğim sıkıntıları anlatmak istemiyorum... eminim aklımda kalacak olan tek şey bebeğimin kokusu, güzel yüzü, minicik elleri ayakları olucak...
selam canım....
neden hala almadın :) artık tamamla bence eksiklerini canım...
ben kötü düşünmüyorum hiç... milyonlarca insan bebek doğuruyor.. kaldı ki büyük çoğunluğumuz özel hastanelerde uzmanların elinde dünyaya getiricez bebeklerimizi... bu günlere gelene kadar ne çok dua ettik, bu yüzden çok fazla sıkıntı yapmanın mantığı yok bana kalırsa. tabiki de acı çekicez, ağrımız sızımız olucak ama bunların hepsi biticek, geçicek.... ben bebeğim dünyaya geldikten sonra ne ona ne de başka birine çektiğim sıkıntıları anlatmak istemiyorum... eminim aklımda kalacak olan tek şey bebeğimin kokusu, güzel yüzü, minicik elleri ayakları olucak...
hmmmm, acaba hapımı mı değiştirsem ben doktora bi danışayım, zaten doktorumu değiştircem, demir depolarıma bakıldı benim, b12, demir ve ferritine bakıldı, sadece ferritin düşük çıktı, b12 normal değerler arasında, ete ağırlık vericem artık
katılıyorum, doğum aslında normal bir olaydır, tıpkı dışkılama gibi, çok sükür bir sağlık sorunumuz yoksa herşey normal gelişirse hemencik kurtuluruz inşallah, Allah o yolda kimseyi koymasın derler ya aynen öyle, hayvanlar yanında hiç bir yardımcıları yokken gayet rahat doğurabiliyorlar, böyle böyle telkin ediyorum kendimi işteinsan hiç yaşamadığı birşey başına ilk kez gelecekse haliyle endişeleniyor
aaa haftaya ben çok giremem ki nete, izne çıkıyorumcuma günü.. neyse biz senle bi şekilde görüşürüz yine
az kaldı valla... pıtırcıklar gelicek birer birer, mutluluğumuza mutluluk, evlerimize neşe bereket katıcaklar
ben de ilk kez duydum ama varmış bunun örnekleri malesef...
selam kızlar, yoğunum, okuyorum arada ama yazamıyorum size((
sudem eksiklerine bayıldım vallahi, o don olmadan olmaz
milona canım maalesef sende benim aklımdan çıkmıyorsun :))) ellerim çok ağrıyor özelliklede geceleri, ben gece 3 gibi demir hapını içiyorum, inan hapı ambalajından çıkaramıyorum, çok zorlanıyorum. eşimi uyandırasım geliyor, kıyamıyorum. geçen hapı içerken su dolu bardak elimden kaydı, maalesef eşimin göbeğine su döküldü, 1 salise içinde ayağa dikilişi vardı ki öldüm gülmekten. meğer beni hırsız sanmış, bana vurabilirmiş, sırf bu yüzden dikkatli olacakmışım
ayaklarım bacaklarım aynı şekilde, akşamları şişlikten kıpırdatamıyorum ve ayaklarımın altıda çok ağrıyor. dizlerimde ağrıyor, heryerim ağrıyor yani, ama ben hiçbişi yokmuş gibi davranıyorum. :))
annesininbirtanesi selam canım. görüşemiyoruz vallahi. nasıl gidiyor oda hazırlığı?
hayatbanagüzel naber canım? nasılsın iyi misin? yoğunsun biliyorum bende ya mafoldum
selam kızlar, yoğunum, okuyorum arada ama yazamıyorum size((
milona canım maalesef sende benim aklımdan çıkmıyorsun :))) ellerim çok ağrıyor özelliklede geceleri, ben gece 3 gibi demir hapını içiyorum, inan hapı ambalajından çıkaramıyorum, çok zorlanıyorum. eşimi uyandırasım geliyor, kıyamıyorum. geçen hapı içerken su dolu bardak elimden kaydı, maalesef eşimin göbeğine su döküldü, 1 salise içinde ayağa dikilişi vardı ki öldüm gülmekten. meğer beni hırsız sanmış, bana vurabilirmiş, sırf bu yüzden dikkatli olacakmışım
ayaklarım bacaklarım aynı şekilde, akşamları şişlikten kıpırdatamıyorum ve ayaklarımın altıda çok ağrıyor. dizlerimde ağrıyor, heryerim ağrıyor yani, ama ben hiçbişi yokmuş gibi davranıyorum. :))
annesininbirtanesi selam canım. görüşemiyoruz vallahi. nasıl gidiyor oda hazırlığı?
hayatbanagüzel naber canım? nasılsın iyi misin? yoğunsun biliyorum bende ya mafoldum
Yavaş yavaş başlıyorum ben anca bebeğin alışverişine....
Eşin geliyormuş gözün aydın olsun bu arada...
ay hadi yaaa çıkıyorsun demek ben sona kalsın diye hemen çıkmıycam dayandığım kadar :)
net yok mu kuzum ? görüşelim ama ayyyh göbeğim dalgalanıyor ha bireeee
evetttttttt akşam rüyamda gördümm böyle bacaklarını öpüyorum kokluyorumm çok tatlıydıııııııı
cici kızlarrr çıtırlarrr biz geldikkknasılsınızzz
sinir oldumm boyacılar evdeee bir türlü evin yağlı boya mı normal boyamı oldugunu anlayamadılar onlarla ugrastım sinirrrrrlendim çokkk
siz nasılsınzzzz
Kızlar ben 32. haftada çalışabilir raporu alıcam sanırım....
Herkes heyet raporuyla dönemi kapatırsın diyor ama ben öyle kimseye minnet rica edip heyetle uğraşamam...
Resmi hakkım neyse o....
O da 8 hafta doğum sonrası zaten, 32. haftada ayrılırsam bebeğimle sadece 2 ay geçirebileceğim, süt kuzusunu bırakıp okula geri döneceğim...
37. haftaya kadar çalışırsam şubat sonu döneceğim, idare süt izni kullandırmaya pek sıcak bakmıyor...
Sütüm kesilirse sabah 8 de çıkıyorum evden akşam 4 te geliyorum ve işyerim eve 1 saat, süt izni de kullandırmazlar o kadar saat bebeğim aç ben işyerinde leyla olurum....
Eşim de ağrılarım artıkça 32. haftada ayrılmamı istiyor....
Allah vicadan versin idareme de süt izninde zorluk çıkarmasınlar bana....
sağol canım benimsaol canım darısı basınıza insallah..
ben spinalden çok memnun kaldım aneztezinin etkisi geçince zor oluyo tabi sezeryan ama ameliyat kısmı çok güzeldi.ilk 5.dk da oğlumu gördüm 15.dk dada odamdaydım çok şükür..sezeryan olmamın sebebi hem çatım dardı hemde günüm dolmasına rağmen doğum başlamamıstı..
çatı muaynesini 2 kez oldum.biri 35.haftamda biride dogumdan 1 gün önce..öle çok can yakıcı bişey değil rahat ol sıkıntı yapılcak kadar bişey hissetmiyosun canım..
canıım aman senin bu koca da entresanselam kızlar, yoğunum, okuyorum arada ama yazamıyorum size((
evet canım ben kullanıyorum kesinlikle öneriyorlarkızlar gögğüs kremi kullanmaya başladınız mı lansinoh krem önermişlerdi 30. haftadan itibaren kullanılmalı diye okumuştum :26:
kızlar gögğüs kremi kullanmaya başladınız mı lansinoh krem önermişlerdi 30. haftadan itibaren kullanılmalı diye okumuştum :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?