kızalr hepııze merhabalar
nasılsınız bakalım ben bugun ancak ışımı bıtırdım klasık el işlerı
hergun yap aynı yıne ışım bıtıncede taı canım sıkıldı kızım olamyınca
bırazdan pazara gıdıcem hem bıraz uruyuş yapmış olurum tabı pert şeklıne dönerım orası ayrı
hılalcım doğumgunun kutlu tum dıleklerın kabul dıleklerın arasındada bızede dılekler olsunn ınşalla
beysalcım erdem bey senı endışelendırmış bak sen yaramaza
dr acıl gelınmesı gerkekn durumlar ıcerısınde 6 ile 8 saat arasında yemek yıyıp uzanıp dınlenmek ve muzık dınletmeye tepkı vermeyıp hareket etmıyosa mutlaka gel dedı beysalım ufak hareketlerı olmuş erdem beyın hıc hareket etmemesı rısklıymış yemmekanede hıckırıga kadar tamamlamış görevlerı zaten
ne biliyim kuzum sürekli hareket edip birden etmeyince korktum :) oyun oynuyor bana sıpam :) demek çarşambaya gidicen hee ne alacaksın bize ne alacaksın :))))
oh oh sevındım annesı
cnm gıdıcem ama ben genelde elım boş dönerım pek bışey beyenemem öle ıvır zıvır
bı daha yoruluncada pışman olurum haha
sanırım gıderken dolmuşla gıderım dönuşte yururum aslında ocok yakın ama enerjık gıdeyım dımı
canım benim gurbette olmak çok zor gittigidiyor da çok güzel bebek şekerleri var bak hayat ta oradan aldı bende oradan sipariş vericem büyük ihtimal sen kimseyi takma istiyosan yap merak etme gerisi boş.. kapı süsünü hastaneden geri alabilirsin diye biliyorum tatlımkuzular nasılsınız siz olmasanız ben kime dökecektim içimi kuzularım ben kendimi çok boşluktaa hisseder oldum hiçbirşey yaapmıyormuşum gibi oğluşum için alışveriş yapamaaadım herşeye özeniyorum herşeyini yapmak istiyorum oğluşumun bebek şekeri lohusa bardak süsleri kapı süsü ne biliyim ne işte ıvırı zıvırı yanımda birilerini istiyorum eşim ne istersen al diyor hiç düşünme diyor ama ben yanımda birisi olsada akıl verse istiyorum biz tayinciyiz ailemden uzağım eşimin ailesi ankarada ama haftasonu gezmeye geldiler siz inanmıyorsunuzdur belki ama bir çift çorap getirmedi utanmdan yorumlar yapıyorlar birde şunu alın bunu almayın diye size soracaktık neyse bu konuyu hemen kapatayım bu bambaşka bir mesele öyle üstünkörü anlatamamanlıycanız yaşadığım yer köy gibi bir ilçe herşey gereksiz burada bebeğe şunu aldım diyorum komşulara amaaaaaaaaaaannnn ne gerek var o olmadanda büyür diyorlar hemen okadar hevessiz herkes yeni doğum yapan arkadaşlar bile böyle beşik almayan var çocuğa onları görünce etkileniyorum bazen bunlar şekeri görünce bu ne ayol derler yadırgarlar kesin ama ben önem veriyorum bebeğim için birşeyler yapmak istiyorum onlar anlamasın varsın burada bugün varım yarın yokum ama inşallah allah nasip ederse bebeğim için anılar biriktirmek istiyorum ben şu kapı süsü şekerini bir halletseydim bari akıl verin bana ilde 2 yer var bebek şekeri satan fiyatlar nete göre pahalı ama gözüm görerekmi alsam nete siparişmi versem birde hastane kapısını süsletmek istiyorum o süslenen kapıdaki süsleri sonra kendim söküp eve getirebiliyorumdur demi evin kapısınıda süslemek istiyorum :26:
cok sagol canım benim ınsallahhhhh:)
teşekkürler şekerimmmmm:)
kuzular nasılsınız siz olmasanız ben kime dökecektim içimi kuzularım ben kendimi çok boşluktaa hisseder oldum hiçbirşey yaapmıyormuşum gibi oğluşum için alışveriş yapamaaadım herşeye özeniyorum herşeyini yapmak istiyorum oğluşumun bebek şekeri lohusa bardak süsleri kapı süsü ne biliyim ne işte ıvırı zıvırı yanımda birilerini istiyorum eşim ne istersen al diyor hiç düşünme diyor ama ben yanımda birisi olsada akıl verse istiyorum biz tayinciyiz ailemden uzağım eşimin ailesi ankarada ama haftasonu gezmeye geldiler siz inanmıyorsunuzdur belki ama bir çift çorap getirmedi utanmdan yorumlar yapıyorlar birde şunu alın bunu almayın diye size soracaktık neyse bu konuyu hemen kapatayım bu bambaşka bir mesele öyle üstünkörü anlatamamanlıycanız yaşadığım yer köy gibi bir ilçe herşey gereksiz burada bebeğe şunu aldım diyorum komşulara amaaaaaaaaaaannnn ne gerek var o olmadanda büyür diyorlar hemen okadar hevessiz herkes yeni doğum yapan arkadaşlar bile böyle beşik almayan var çocuğa onları görünce etkileniyorum bazen bunlar şekeri görünce bu ne ayol derler yadırgarlar kesin ama ben önem veriyorum bebeğim için birşeyler yapmak istiyorum onlar anlamasın varsın burada bugün varım yarın yokum ama inşallah allah nasip ederse bebeğim için anılar biriktirmek istiyorum ben şu kapı süsü şekerini bir halletseydim bari akıl verin bana ilde 2 yer var bebek şekeri satan fiyatlar nete göre pahalı ama gözüm görerekmi alsam nete siparişmi versem birde hastane kapısını süsletmek istiyorum o süslenen kapıdaki süsleri sonra kendim söküp eve getirebiliyorumdur demi evin kapısınıda süslemek istiyorum :26:
kuzular nasılsınız siz olmasanız ben kime dökecektim içimi kuzularım ben kendimi çok boşluktaa hisseder oldum hiçbirşey yaapmıyormuşum gibi oğluşum için alışveriş yapamaaadım herşeye özeniyorum herşeyini yapmak istiyorum oğluşumun bebek şekeri lohusa bardak süsleri kapı süsü ne biliyim ne işte ıvırı zıvırı yanımda birilerini istiyorum eşim ne istersen al diyor hiç düşünme diyor ama ben yanımda birisi olsada akıl verse istiyorum biz tayinciyiz ailemden uzağım eşimin ailesi ankarada ama haftasonu gezmeye geldiler siz inanmıyorsunuzdur belki ama bir çift çorap getirmedi utanmdan yorumlar yapıyorlar birde şunu alın bunu almayın diye size soracaktık neyse bu konuyu hemen kapatayım bu bambaşka bir mesele öyle üstünkörü anlatamamanlıycanız yaşadığım yer köy gibi bir ilçe herşey gereksiz burada bebeğe şunu aldım diyorum komşulara amaaaaaaaaaaannnn ne gerek var o olmadanda büyür diyorlar hemen okadar hevessiz herkes yeni doğum yapan arkadaşlar bile böyle beşik almayan var çocuğa onları görünce etkileniyorum bazen bunlar şekeri görünce bu ne ayol derler yadırgarlar kesin ama ben önem veriyorum bebeğim için birşeyler yapmak istiyorum onlar anlamasın varsın burada bugün varım yarın yokum ama inşallah allah nasip ederse bebeğim için anılar biriktirmek istiyorum ben şu kapı süsü şekerini bir halletseydim bari akıl verin bana ilde 2 yer var bebek şekeri satan fiyatlar nete göre pahalı ama gözüm görerekmi alsam nete siparişmi versem birde hastane kapısını süsletmek istiyorum o süslenen kapıdaki süsleri sonra kendim söküp eve getirebiliyorumdur demi evin kapısınıda süslemek istiyorum :26:
slm kızlar ben de aranıza katılıyım dedim alırsanız tabi :)) 14 kasım benim de beklenen doğum tarihim..ama normal mi sezaryen mi daha belli değil tabi..ben bişe sormak istiyorum içinizde mutlaka bilen vardır..doğum kolaylaştırıcı şeyler varmıdır bu konudaki bilgilerinz neler??
hoşgeldin. bizden 2 gün sonraymış doğum tarihiniz. hayırlı olsun.
yürüyüş canım yürüyüş diyolar başka bişi demiyolar. bir de hurma ye yiyebiliyosan. inşikak suresi ve meryem suresini okumakta doğumu kolaylaştırırmış aklında olsun..
slm kızlar ben de aranıza katılıyım dedim alırsanız tabi :)) 14 kasım benim de beklenen doğum tarihim..ama normal mi sezaryen mi daha belli değil tabi..ben bişe sormak istiyorum içinizde mutlaka bilen vardır..doğum kolaylaştırıcı şeyler varmıdır bu konudaki bilgilerinz neler??
hmm yürüyüş ve hurmayı biliorum ve elimden geldiğince yapmaya çalışıorum..bi de şey duydum ben safranı bilirsiniz tozunu sulandırıp 1 bardak içince (doğum sancısı başlayınca) acayip kolaylaştırıyormuş..çocuğu aşağı iktiriyomuş..bi yakınım söledi bana da o yapmış..doktoru ilk defa bu kadar kolay bi doğum yaptırdım demiş..ben de denemeyi düşünüyorum..
Kizlar doktordan geldik hersey yolunda nst de sancim filan cikmadi kizim 2550 gr 46 cm olmus kilosu az geldi bana zaten doktorda dedi ogluna gore bu daha ufak diye kendimde cok kilo,almisim dikkat et dedibolbol yuruyus yap dedim yuruyemiyorum kramp giriyor bol sut yogu ve soda ic yurumen lazim dogum icin dedi:18:Haftaya pers tekrar gidicez o zamana kadar kendim kilo verip kizima biraz aldirsam iyi olacak:26:
slm arkadaşlar, beni hatırlayanlar. sudem34 msj yazmış . nasılsın diye. sizede yazayım belki merak edenler vardır. İkiz bebeklerim 28. haftada dünyaya gelmişti. Hala küvözdeler. iki ayrı hastanedeler. süt sağıp götürüyorum. kızım bir aydan fazla oksijen cihazına bağlı kaldı. kısacası kötüyüm canlarım, hem de çok kötüyüm. yazacaklarım iç açıcı olmayacaklar, isterseniz hiç okumayın bu döneminizde. minicik parmaklarından sapsarı saçlarından bahsedeceğim yerde, kalbindeki açıktan, sağ böbrekteki büyümeden, akciğerlerindeki kanamadan, her ikisininde beyindeki kanamadan ve bunlara bağlı olarak, spastiklik, hidrosefali (beyinfelci), motor hareketleri yapamama, körlük, sağırlık gibi risklerle karşı karşıya yaşıyorum. Bu kanamalar bunlara yol açıyormuş.Doktorlarla konuşmaktan korkuyorum artık. Doğumda oksijensiz kalınmış ve buna bağlı beyin kanaması geçirdiler. Birinde bu kanama da artış oldu. diğeri geriledi. Ancak bu kanamalar kalıcı hasarlar bırakmış olabilirmiş. Bu hasarlar oldumu yani çocuklar özürlümü değilmi bunu bilemiyoruz. doktorlarda bizde bilemeyiz bunu ancak bir yaşına kadar takip edip, hareketlerinden anlayacağız. aylarına göre yapmaları gereken hareketler olacakmış. SEvip koklamam gereken zamanlarda gözlerine bakacağım, görüyorlarmı diye, uyutacağım zamanlarda nefesine bakacağım apne oldumu nefes alıyormu diye, ne zaman anne der diye beklemektense acaba zekası yerinde olacakmı diye bakacağım gözlerine belki o hiçbirşeyden habersizce gülen gözlerle yüzüme bakarken benim içim parçalanacak bunları düşünürken.. işte bunları yaşıyorum canlarım, çaresizim yani.
slm arkadaşlar, beni hatırlayanlar. sudem34 msj yazmış . nasılsın diye. sizede yazayım belki merak edenler vardır. İkiz bebeklerim 28. haftada dünyaya gelmişti. Hala küvözdeler. iki ayrı hastanedeler. süt sağıp götürüyorum. kızım bir aydan fazla oksijen cihazına bağlı kaldı. kısacası kötüyüm canlarım, hem de çok kötüyüm. yazacaklarım iç açıcı olmayacaklar, isterseniz hiç okumayın bu döneminizde. minicik parmaklarından sapsarı saçlarından bahsedeceğim yerde, kalbindeki açıktan, sağ böbrekteki büyümeden, akciğerlerindeki kanamadan, her ikisininde beyindeki kanamadan ve bunlara bağlı olarak, spastiklik, hidrosefali (beyinfelci), motor hareketleri yapamama, körlük, sağırlık gibi risklerle karşı karşıya yaşıyorum. Bu kanamalar bunlara yol açıyormuş.Doktorlarla konuşmaktan korkuyorum artık. Doğumda oksijensiz kalınmış ve buna bağlı beyin kanaması geçirdiler. Birinde bu kanama da artış oldu. diğeri geriledi. Ancak bu kanamalar kalıcı hasarlar bırakmış olabilirmiş. Bu hasarlar oldumu yani çocuklar özürlümü değilmi bunu bilemiyoruz. doktorlarda bizde bilemeyiz bunu ancak bir yaşına kadar takip edip, hareketlerinden anlayacağız. aylarına göre yapmaları gereken hareketler olacakmış. SEvip koklamam gereken zamanlarda gözlerine bakacağım, görüyorlarmı diye, uyutacağım zamanlarda nefesine bakacağım apne oldumu nefes alıyormu diye, ne zaman anne der diye beklemektense acaba zekası yerinde olacakmı diye bakacağım gözlerine belki o hiçbirşeyden habersizce gülen gözlerle yüzüme bakarken benim içim parçalanacak bunları düşünürken.. işte bunları yaşıyorum canlarım, çaresizim yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?