yok betüşüm uzattım ayaklarımı dinleniorumm :)
herkesi heyecan sardı yaa kızlar hazır olun iştee artık doğumlar gercekten cok yaklaştı :)
elle muayene ne zaman yapacakmış sana doktorun? o zaman anlar işte ne kadar açıldıgını..
benim nst de sancım cıkınca alttan muayene yaptı..
heyecan yapma dion da ben o an kendimi kaybediorum işte
daha yataktan cıkmadım bile kuzum yaa :) cok şişmedim ben aynıyım valla :)
DENEDİMMM yere oturdum sırtımı koltuga dayadım ve bacaklarımı üst üte atabildim iki türlü de denedimm.. bi sağ bacagımı üste attım bi sol bacagımı :)
doguma var mı yani şimdi :) ?
saol emekçim.. bu gidişle sorunsuz ve normal dogum olacak o yüzden mutluyum, darısı size
denedim denedim dogurmuyorummmm
ederim fundacımmm... bebegin hareket etmiyorsa doktoruna hemen haber vermelisin! doktor öyle dedi bana..
boşver canım yaa ne sıkıntı yapıosun olur herşey
amin canımm.. Ooo senin ikinci hamileliğinmişşş ben tam acemi anneyim :)
idare ediyorum canım sen nasılsın çalışma çok yormuyor mu seni izne ne zamn çıkacaksın ?
kızlar iyiler okulla haşır neşirler en küçükleri ise tamamen sessizliğe büründü günde 4 yada 5 defa hareket ediyor artık daha çok toplanıyor bir tarafa sanırım doğum için kuvvet topluyor :26:
yok betüşüm uzattım ayaklarımı dinleniorumm :)
herkesi heyecan sardı yaa kızlar hazır olun iştee artık doğumlar gercekten cok yaklaştı :)
elle muayene ne zaman yapacakmış sana doktorun? o zaman anlar işte ne kadar açıldıgını..
benim nst de sancım cıkınca alttan muayene yaptı..
heyecan yapma dion da ben o an kendimi kaybediorum işte
daha yataktan cıkmadım bile kuzum yaa :) cok şişmedim ben aynıyım valla :)
DENEDİMMM yere oturdum sırtımı koltuga dayadım ve bacaklarımı üst üte atabildim iki türlü de denedimm.. bi sağ bacagımı üste attım bi sol bacagımı :)
doguma var mı yani şimdi :) ?
saol emekçim.. bu gidişle sorunsuz ve normal dogum olacak o yüzden mutluyum, darısı size
denedim denedim dogurmuyorummmm
ederim fundacımmm... bebegin hareket etmiyorsa doktoruna hemen haber vermelisin! doktor öyle dedi bana..
boşver canım yaa ne sıkıntı yapıosun olur herşey
amin canımm.. Ooo senin ikinci hamileliğinmişşş ben tam acemi anneyim :)
canım bende öyle düşünüyordum ama dün doktorum bebeğin suyunun azaldığını söylemesi ve "benim için şimdi en önemli olan şey bebeğin sağlığı" diye nstye koyması, hareketi yasaklaması sonucu canım sıkıldı.1 günde 4lt su içtim, hala da içmeye devam ediyorum.yarın tekrar görecek beni.bebeğin kalp atışlarına yoğunlaştı şimdi.eğer suyumu artıramazsa sezeryan diyecek sanırım ki en başından beri normal doğum diyordu
bu arada herkese kocaman günaydınnnnn olsunnn içiniz neşe dolsun inşşşşşş
hadi geçmiş olsun canım hayırlı haberlerle gel...
kızlar gözlerim fal taşı gibi açıldı okuyorum yazılanları odamız daha yapılmaya başlanmadı perde yok halı yok yatak yorgan yok halıları yıkamaya vermedim ev leş gibi bebeğin kıyafetleri mobilyaları olmadığı için yıkanmadı ve ben daha 5 hafta çalışıcam üstelik herşeyle kendim ilgleniyorum stresten kurdeşen dökücem 7 haftam var daha diye kendimi teselli ediyodum ama sanırım elimi çabuk tutmam lazım ne olur ne olmaz.
bu arada herkese kocaman günaydınnnnn olsunnn içiniz neşe dolsun inşşşşşş
rabbim yardımcın olsun canımhaftaya cuma tatlım yoruluyorum ama malesef doldurulacak bugün hariç 6 günüm var bakalım artık biraz daha tolerans bekliyorum iş yerindekilerden sıkıldığım an bırakırım artık
nasılsın canımhayırlısı olsun canım sağlıkla gelsinde:)
günaydın kuzum:)
nişan hani adet olursun ama ilk belirti gelir ya belli belirsiz hafif kırmıız yada kahverengi akıntı işte aynen öyle olur canımgünaydın güzel annelerrr
heyecanlandım okuyunca hayırlısı olsun applee.
bu nişan denilen renkli bişi mi? sıvının kıvaı ve miktarı ne kadar oluyor?
ayrıca alttan kontrolü ayakta mı yapıyor yatarken mi? parmakla mı yapıyor çubukla mı?
sağlık ocağıyla bir daha buluşmanıza kadar vedalaştın mı canım gelecek sefer kucağıdolu gideceksin inşşşgittim geldim :) tansiyonum kilom gayet iyi.. bebişin kalp atışlarını biraz zor buldu hemşire, korkuttu beni... neyse ki buldu sonunda... yoldan anneme uğradım, 2. kahvaltımı yaptık annem ve kız kardeşimle... şimdi geldim eve. 1 gibi bebek odası gelicek. annemde gelicek yanımda olmak için
anneme yakın olmak ne büyük nimetmiş
canım sakin ol bi... bebek gelir gelmez odasında yatmıcak ne de olsa. odanın olmaması sorun değil yani. ben ayın 15inden sonra genel temizliğe girişicem, sen de halıları ver bi kaç güne kadar. doğumuna yakınken de tut bi kadın ya da yakınların gelsin halledersiniz 3-5 saatte ev temziliğini....
bebeğin eşyalarını yıka ütüle bi sepetin içine koy, hastane çantan hazır mı? değilse onu da hazırla... stres yapmaya hiç gerek yok güzel arkadaşım
gunaydınn canımm.. aminnnnnn inşallahhhhhh
gittim geldim :) tansiyonum kilom gayet iyi.. bebişin kalp atışlarını biraz zor buldu hemşire, korkuttu beni... neyse ki buldu sonunda... yoldan anneme uğradım, 2. kahvaltımı yaptık annem ve kız kardeşimle... şimdi geldim eve. 1 gibi bebek odası gelicek. annemde gelicek yanımda olmak için
anneme yakın olmak ne büyük nimetmiş
canım sakin ol bi... bebek gelir gelmez odasında yatmıcak ne de olsa. odanın olmaması sorun değil yani. ben ayın 15inden sonra genel temizliğe girişicem, sen de halıları ver bi kaç güne kadar. doğumuna yakınken de tut bi kadın ya da yakınların gelsin halledersiniz 3-5 saatte ev temziliğini....
bebeğin eşyalarını yıka ütüle bi sepetin içine koy, hastane çantan hazır mı? değilse onu da hazırla... stres yapmaya hiç gerek yok güzel arkadaşım
gunaydınn canımm.. aminnnnnn inşallahhhhhh
rabbim yardımcın olsun canım
nasılsın canım
nişan hani adet olursun ama ilk belirti gelir ya belli belirsiz hafif kırmıız yada kahverengi akıntı işte aynen öyle olur canım
muayene ise elle olur ve yatarak olur
sağlık ocağıyla bir daha buluşmanıza kadar vedalaştın mı canım gelecek sefer kucağıdolu gideceksin inşşş
ohh ne ala ben anacığıma gidemiyorum gözüm kesmiyor 2 vasıta değiştirmek ama oda beni bekliyor benimde aklımdan şimdilerde hep aynı sey geçiyor keske yakın olsaydık diye
selam kızlar...
hastaneden geldık yıne..
sıpam durmadı salı gece yıne hastanede yattık...
dun çıktık...
ılacın dozu yıne arttı..
her gun kontrole gıdıyorum..
esrA yarın kaçta gıdıyosun?
nts ye bağlancan mı?
ben sabah dırek nts ye bağlanıcam..
9 gıbı hastanede oluyorum ben..
geçmiş olsun canım dikkat et kendine ve bebeğineselam kızlar...
hastaneden geldık yıne..
dun çıktık...
ılacın dozu yıne arttı..
nts ye bağlancan mı?
o ağrılara alıştık artık doğumdan sonra merak edecem galiba ağrım tutmadı neden tutmadı diyevalla öyle şanslısın kuzum:) iyi olmanada çok çok sevindim:)
iyiyim canım bel ve kasık ağrılarım var o kadar:)
hayırlı haberlerle gel canım inşallah:)
canım bende öyle düşünüyordum ama dün doktorum bebeğin suyunun azaldığını söylemesi ve "benim için şimdi en önemli olan şey bebeğin sağlığı" diye nstye koyması, hareketi yasaklaması sonucu canım sıkıldı.1 günde 4lt su içtim, hala da içmeye devam ediyorum.yarın tekrar görecek beni.bebeğin kalp atışlarına yoğunlaştı şimdi.eğer suyumu artıramazsa sezeryan diyecek sanırım ki en başından beri normal doğum diyordu
valla öyle şanslısın kuzum:) iyi olmanada çok çok sevindim:)
iyiyim canım bel ve kasık ağrılarım var o kadar:)
hayırlı haberlerle gel canım inşallah:)
saolun kızlar..geçmiş olsun canım dikkat et kendine ve bebeğine
o ağrılara alıştık artık doğumdan sonra merak edecem galiba ağrım tutmadı neden tutmadı diye
rabbim yardımcın olsun canım
nasılsın canım
nişan hani adet olursun ama ilk belirti gelir ya belli belirsiz hafif kırmıız yada kahverengi akıntı işte aynen öyle olur canım
muayene ise elle olur ve yatarak olur
sağlık ocağıyla bir daha buluşmanıza kadar vedalaştın mı canım gelecek sefer kucağıdolu gideceksin inşşş
ohh ne ala ben anacığıma gidemiyorum gözüm kesmiyor 2 vasıta değiştirmek ama oda beni bekliyor benimde aklımdan şimdilerde hep aynı sey geçiyor keske yakın olsaydık diye
selam kızlar...
hastaneden geldık yıne..
dun çıktık...
ılacın dozu yıne arttı..
nts ye bağlancan mı?
saolun kızlar..
dr a sordum neden sancım oluyo dıye..
rahim kapasitenle ilgili dedi.
daha öncede 30 haftadA doğurmuştum..
sezeryan olmasan yatış yaptırmazdım dikişlerin açılır diye yatırıyorum dedi..
bakalım ilaçlarla sancıyı ne kadar durdurucaz..
GÜNAYDIN ŞEKERLERİMMM
sabahın 6sında uyanıp evin icinde deli gibi dönüp duran bi çatlak benimdir herhaldeyok bana yaramıo evde durmak hic bana göre diiiil :)
bi kaç gündür uzak kaldım cok özledim sizi merak ettiniz beni biliorum ama neler oldu nelerrr :)
salı günü rutin kontrolüme gittim nst ye girdim ve doktorum "sancıların cok yoğun doğumun başlamış bile alttan muayene edicem" dedi
benim rengim falan attı ağladım ağlıycam korkudan titriyorum resmennn
alttan muayene denilen şeyi en merak edenlerdendim ve en acemi şekilde yakalandım :)
kendimi sıktıgım ve stres yaptıgım icin cok canım yandı
doktorum "3 cm acılman var her an hersey olabilir simdi eve git cuma sabahı acılman 4 cm olursa doğuma alıcam seni" dedi
annemle eve geldik ben stresten ve korkudan aptallaştım resmen böle olacagımı hic tahmin etmemiştimmm ne zormuşşş:26:
ertesi sabah yani dün benden nişan denilen akıntı geldi hemen doktorumu aradım hasteneye gel dedi
eşim ben ve annem(kayınvalidem) hastaneye gittik ve ben yine titriyorum korkudan önce alttan muayene etti sonra nst ye girdim
doktorum "sancıların devam edio ama acılman hala 3 cm su an bi şey yapmıyoruz" diyerek gene eve yolladı beni
"bebegin hareketlerini hissetmezsen, suyun gelirse, kanaman olursa, anormal bi durumla karşılaşırsan hemen gel" dedi
işin özeti her an doğurabilirimm :) hepimiz tetikte bekliyoruzzzzzz :)
bizim minik oflu biraz sabırsız cıktı :) su an karnımın içinde kıpır kıpırrrrrr huzur verio bana hareketleri
şu zamanlara kadar o kadar sakin, sabırlı, korkusuz olan ben; artık deli gibi korkuyorummm :)
ama yine de hala normal doğum diyorum ve o kadar yaklaştım ki artık bebegimi kucagıma almaya bunun heyecanı ve mutluluğu içimde
Allah hepimizin yardımcısı olsun sağlıkla, mutlulukla alalım bebeklerimizi kucağımıza inşallahhhh
saolun kızlar..
dr a sordum neden sancım oluyo dıye..
rahim kapasitenle ilgili dedi.
daha öncede 30 haftadA doğurmuştum..
sezeryan olmasan yatış yaptırmazdım dikişlerin açılır diye yatırıyorum dedi..
bakalım ilaçlarla sancıyı ne kadar durdurucaz..
canım çok zor ben haziran ayının başından beri ugraşıyorum su azalması çok riskli bir şey sınırın altına düşmesi anında hemen alıcaz demişti bol su en az 3 lt ve enerji harcamayacaksın son zamanlarda su azalmasını normal kabul ediyolar ama işte sınırın altı önemliymiş benim son durum ne merak ediyorum 20 güne kalmadan kontrele gidiyorum hareketlerini takip etmek lazımmış benim o dönem azdı pek su içmiyodum dinlenmeye ve su içmeye bak çok çok önemli dilerim senin de su seviyen artmıştır 5 in altı tehlike demişti doktorum şükür biz 8 lerde kaldık
sen kaçıncı katta nts ye bağlanıyosun?EVETT Bİ DAHAKİNE SARE HANIMLA GİDİCEZ :) doğunca haber ver kilosunu boyunu kaydedicez, doğduktan 5 gün sonrada gel topuktan kan alıcaz dedişaka gibi yaa... inanamıyorum hala.. benim bebeğim olucak ta sağlık ocağına götürücem onu :)
benim çok yakın fatmam.. zaten arabam da var, rahat rahat gidip geliyorum. o kadar sıkıntı çektim, değdi gerçekten...
selam canım. geçmiş olsun. inşallah hayırlı haberler getirirsin bize...
cuma günü hastaneye gidicem, aynı saatlerde hastanede olucaz :) kız kardeşim ve eşim de gelicek. eşim topici hala bilmiyor. onun yanında senle görüşmemiz sıkıntı yaratabilir benim açımdan
nst ye aynı saatte bile girebiliriz...nst odasında görüşürüz olmazsa
ayy sıpam 2 haftadır gelmek için çabalıyo zaten..sancı kesıcı ılaç içe içe bi hal oldum zaten...geçmiş olsun kuzum bakalım hanginizin bebeği ilk gelecek yavrularımıza sağlıkla kavuşalımda gerisi artık tefarruat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?