2012 kasım bebekleri büyüyor..

kızlarrrrr ben kaçıyorum yarın tatil malum evde temizlikvar şimdide niloşu alıp terziye gidicez havada çok soğuk inş hasta etmeyiz kuzumu:
bebişlere ve kendinize iyi bakınnn:
öptüüüüümmmm

kızlar aydına tyasınıyoruz ya sımdıden stresı bastı evı bız tutamıcaz ozel gıtmemız gerekcek oda cok masraflı olcak dıye
esımın askerı bulcak resım atcak bız begencez tutcaz teknolojıyle yanı:)

tasınma ıcın naklıyeler cok pahalı ankaradan aydına esımın babası eskıden kamyonculuk yapmıs arkdaslardan bulurum bırını ben gelırım dıyor oda daha bellı degıl

evı hadı o tutcak pekı temızlıgı nolcak burdan esyaları yuklıcez pıs eve gıremeyız halıyle uff kafam cok karısık
burdan tasınırken masal yanımızda olcak dert degıl hallederım tek basıma ama aydına yerlesırken kıs gunu sobalı ev olcak oyuzden ben herseyı yerlestırrıken masal usur hasta olur dıye anneme bırakayım dıyorum yanı 1gun ayrı kalıcam ılkkez ayrı yatıcam ama acaba yapmasammı oraya gıdınce hemn sobayı kuarrız odanın bırını yerlestırırz esım oyalar onu ben tek basıma heryerı hallederım dıyorum ayrı kalmak ıstemıyorum kızımdan kafam allak bullak
kv yı ıstemem annemde calısyor kardesım var bıtek gelebılcek olan gerekırse onu getıreyım masalı oyalasın esm ve ben yerlestırelım dıyorum ayrı kalmak ıstemıyrum kızımdan

sağol ayşegülcüm
ee siz nezaman taşınıyosunuz iş kesinleştimi cnm:
ay masaldan ayrıkalmak çok zor kesinlikle ama sobalıysa gerçekten üşüye bilir gerçi aydın nekadar soğuk olur bilmiorum ama:
bence kardeşini götürmek en mantıklısı..
hakkınızda hayırlısı olsun cnm:

Aaa tasiniyo musinz aysegul hayrlisi olsun cnm.ama masal usuyebilir biz eylulde taşındık yerlesene kadar canimiz çıktı bi yandan temzlik bi yandan yerlesme hava da soguk...masali oyalayack birinin olması lazm yada bigun birak annene hasta olmasindan iyidir

Bu arada menuler super..bende cok ozeniyorm ama oyle buyuk capta bisry yapmiycaz.esim kv ve ben minu minnak ailemiz ....

ev aralık 15de tasıncaz alllhın ıznıyle sobalıymıs orda evler genellıkle ama bakalım belkı kalorıferlıde denk gelebılır 15gun sonra koye gıtcez aydınada gıdıp evı tutup temızlıycez tasıma kısmı15 aralıkta olcak
sanırım ayrı kalmamak ıcın kardesımı getırcem o oyalarken ben yerlescem

bızım4.tasınmamız olcak e bıde annemlerle olanlar var baya bı tecrubelıyım esyamda az 1gunde yerlesıyorum hamıleyken bıle okadar yorulmama ragmen yarına kalmasın dye sabaha kadar uyumayıp yerlesmıstım uzun surmez yerlesmem ama bı gıdıp ordan yazsaydım sıze stresım gıderdı:)

Canim ben cokbisey yapamicam
Menum soyle kiymali ispanakli borek,peynrli zeytnli pogaca muhallebili kadayif havuclu kek patates salatasi buladr canim

Simdiden kolay gelsin canim tasnmak gercekten zor heleki cocukla dahadazor
Valla benimde esyam azdi ama topla topla bitmedi ivir zivr bitmiyo
Insallah kaloriferli ev bulursnz canim sobali zor olur nekadr aydin cok soguk olmasada
Aydin merkezmi canim

Selam tecrubeli anneler :)

Dogumlarimiz yaklasti bi cokda ekimde doguranimiz var, gogus ucu yarasindan sikayet cok okuyrm bu beni korkutyr

Bu konuda ve bebegin emzirme ve uyku duzeni olusturma konularinda tecrubelerinizi bize aktarirsaniz cok mutlu olurum :)
Tesekkurler

oncelikle saglikla bebegini kucagina alirsin ins
kucagina aldvinda bebeginle o ilk temasda zaten sanki yillardir anneymissin gbi emzirmeye basliyorsun merak etme bu allahin isi baska da bisey degil diorum mucize gbi bisey o ilk bakis dokunus emzirme...
ben lanslon gigus kremi kullndim yumusatiyodu zeytinyagi sur masaj yap aciyo diye emzirmekten vazgevme emdikce acisi azaliyor emzirnessen dahada kotulesiyor sagip vereyim aciyor dayanamiyorum deme bebegin kucukken sagip verme ona alisir emmez

uyku duzeni kendiliginden olusur zaten ilk zamn duzen bekleme nekadar cok isterse aglarsa hep emzir 3aydan sonra gazi falan azalir duzene girer ozaman uyku melegi diyr blog var ordan uyku egitimini nasil vercegini okuyup istedhin yoneyemin birini denersin sadece kararli olman lazim bebek kucukken baslarsan hic zorlanmazsin
ben kizimi 15gun ayni odada yattik ayri yataklarda ama 15.gunden sonra kendi odasinda yatirdim emzirdim biraktim hic sallamadim her sesine gidip kucaklamadim simdi 2yasina gircek hala kendi odasinda yatar sallama derdi cekmedim yanimdan ayircam derdi cekmedim uyku saati yeme saati hep duzenlidir buda buyuk kolaylik
bebekler rutini sever hergun ayni saatlerde pijamasini giydirip emzirip besigine koy donencede tatli bir muzik olabilr kendilginden uyumasini saglarsin boylece ama tabi 3ay dan once duzen bekleme:)
saglikla buyut ins

Cnm bebeklerınızı saglıkla kucagınıza alırsınız ıns..
Aysegul arkadasımız yazmıs tavsıyelerını gerısı bebegın durumuna gore sekıllenıyor zaten.. Bende lansınoh krem kullandım cok faydasını gordum..

Kımsecıkler yok buralarda
Aysegul cok sevındım sızın adınıza tasınma ısınızde sorunsuz gecer ıns
Evıde gonlunuze gore bulursunuz ıns..
Funda defnecıgın dogum gunu kutlu olsun sımdıden bugun partı var:)
Aksam kv de aradı benı sabah gelde kabak boregı yapalım dıye hıc kendım yapmamıs olsamda tamam dedım sabah beyzayı bırakınca hamuru evde yogurup(oraya gıdınce yetıstıremem dıye robotto yogurup goturdum ıyıkı oyle yapmısım)gıttık nıdayla,kahvaltı falan sonra kabakları rendele baya ısı var kv deye bısey yaptırmadım zaten cok halıde yok ben hamur acarken o gıttı yattı:) neyse saat ıkıye kadar ıkı tepsı kabaklı bır tepsı peynırlı borek yaptım bulasıkları halledıp alel acele beyzaya yetıstım:)
Sımdı nıda uyuyo beyza cızgı fılm ızlıyo bende dınlenıyorum kollarım fena agrımıs:) aksam yemegınıde bırazdan hallederım artık bugun tatıl yok burda:)

Son düzenleme:
Herkesin zafer bayrami kutlu olsun arkadaslar nerdeyse bir hafta olucak giremedim cuma cumartesi gunleri erenle esya hazirlama derdindeydim pazar okula gittim geldim esyalari falan toparla derken neyse yola ciktik koye geldik simdi koydeyiz kardesimde askere gidecegi icin komsular gelip gidiyo gunduz ayri aksamlari ayri hergun geliyolar koyde buyuk olunca artik ev kalabalik oluyo giremiyorum bende zaten biraz vakit gecsin yine komsulardan gelmeye baslarlar eren iyi gelen cocuklarla oynuyo bakalim ins. buaksamda cocuklular gelir
Yarin babam arabayla bizi k.pasaya goturucek cuma aksami asker yemegi olucak burda hem ihtiyaclari alicaz hemde kardesime lazimlari.bende ereni teyzemin orda birakip annemle tabi bi ara gezmeye alisverise cikicam yalniz gezme firsatim pek olmuyo ins.biseylerde begenir alirim psikolojik olarak iyi gelir kendimi ozgur hissederim sonrada tabi kosarak ogusuma giderim yine.O
Ben cikiyorum simdi firsat olursa gelirim yine gorusuruz kizlar.

benicimm tesekkur ederim cnm ins istedgimiz gbi bir ev olur
ben mustakil bahceli bir ev istiyorum sobali olsada olur yeterki bahcesi olsun apartmandan kyrtallim tavuk alip kendi yumurtamizi yiyelim istiyorum bahcemde biseyler yetistirmzk istyoum yazin bahxesinde oturmak masalin ohnamasini istiyorum
ya eski de olsa mustakil bahceli olsun boz boyayip duzeltelim istyorum

Canim kolay bi dogumun ardindan alirsiniz bebelerinizi kucaginiza ınsallah.

Göğüs ucu yarasinda ben de lansinoh kullandim ams hic bi faydasini görmedim. Ne kullanirsam kullanayim yara olduktan sonra gecmesi bi 15 gun sürdü. Bu sürede sabırlı olmak gerekiyor. Saglik ocagindaki dr bi krem yazmışti o biraz daha iyi geldi digerlerine gore. Ismini hatirlayamadim şimdi isterseniz bakayim bi ara.

Duzen konusunda da arkadaslarima katılıyorum ilk 2 3 ay pek bi duzen beklememek lazım. Sonrasinda her bebek kendine gore bi duzen oluşturuyor. Uykuyu sevmeyen bi bebegi naparsaniz yapin belli bi saatten sonra uyutamazsiniz zaten.

Iyi geceler kizlar
tatil olunca pek bi sakin oluyo buralar

Benicim maşallah ya borekler yapilmis hamarat hatun seni.

Fatmacim iyi gezmeler sizr de canim. Şimdiden allah kavustursun kardeşine kolayca yapar gelir inşallah.

Kizlar ben bugün berbat bi gün gecirdim. Evde huzurumuz kalmadi. Sebebi de berranin istahsizligi. 3 gündür dogru düzgün yemek yemiyor. Buna zaten uzuluyorum. Bugün bi de esimin surat asmasi eklendi. Cocuk yemek yemiyor diye adam perisan oluyo resmen. Evdeki halimizi anlatasim bile yok cok sinir bozucu. Acile gittik acaba bogazi gecmedi mi ondan mi yemiyor diye. Bogazinda bisey yokmuş. Emzirmeyi biraktirdigim icin cok pismanim berranin bu durumunu biliyorum zayif ve istahsiz. Bu durumda 2 yasindan fazla bile emzirsem olurdu. Rabbim baska dert vermesin hastaliklarini acilarini gostermesin ama cok yiprandim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…