2012 kasım bebekleri büyüyor..

alıyolar vallaha fundamya ne bileyim bende çok ekmek yedirmiyorum ama alıyolar yani.. nillle defne maşallah yarışıyolar zaten. he he:

Gunaydın kızlar
Katre cok gecmıs olsun cnm gorunmez kaza dedıklerı ıste Allah beterınden korusun..
Fundanın dedıgı gıbı krese falan versenız yarım gun hem sana hem berraya ıyı gelır belkıde..

Yasemın sızede cok gecmıs olsun cnm ya sen artık yalnız kalmasan evde? Yarın mı gelıyodu annenler

Funda yazdımmı hatırlamıyorum sanada cok gecmıs olsun cnm onemlı bısey olmamıs cok sukur. Defneyle yatak keyfıde harıka hep boyle yakında olsan ne guzel olur:)

Bu arada benzer olaylarıda cumartesı bız yasadık
Esıme bırakıp arkadaslarla gezmeye gıdıcem demıstımya ogun eltımde gelmıstı esıde calısıyomus oglunu esıme bırakmıs oldu 3 cocuk adamın basında
Gunun sonu hastanede bıttı
nıda dusmus kafada ve ayakta ufak cızıklerle atlatmıs sukur
Gezme donusu kv deye gıtmıstık
Beyza eltımın ogluyla oynarken cocuk kolunu cekmıs, kolum acıyo dıye bagırmaya basladı ama nası aglıyo dokundurmuyo, bız tabı hemen hastaneye rontgen falan cekıldı cok sukur bısey cıkmadı ama ogun yasadıklarımdan sonra cocukları bıdaha uzun surelı babasına bırakmamaya karar verdım:)

ah sibelim ah nediyeyim bilemedim. yani çok alakasız olacak ama keşke 2. çocuk için acele etmeseydin. şimdi 2. çocuk olunca işin çokdaha zor olacak. tabi artık yapacak birşey yokkeşkelerede yer yok. allahım sana ve çocuklarına eşine ağaztadı versin .
nbenimaaa sizede geçmiş olsun cnm babalar malesef bukonuda pek başarılı değiller cnm.
bu arada bizim yağın üzerinde mecit efendi yazıyormuş..

canım benim ya
takmamaya çalış
erkekler hep böyle malesef
sen de biraz hassassın tabi hamilelik nedeniyle
eşinin üstüne çok düşme
kaçan kovalanır misali o zaman daha değerli oluyorsun
alıyolar vallaha fundamya ne bileyim bende çok ekmek yedirmiyorum ama alıyolar yani.. nillle defne maşallah yarışıyolar zaten. he he:
evet canım ya ve biliyorsun defnenin çok kilo almaması şart
maşallah ikisine de
ama bizim boyumuz o kadar yoktur diye düşünüyorum
sağol canım benim
valla süper olur hep böyle yatak keyfi yapabilsek kuzumla
bu arada eşim artık defnenin odasını ayıralım diyor(uyanık aklınca 2. çocuğa yer ayarlıyor ) ama ben kuzumdan ayrılmak istemiyorum

nida ve beyzaya da geçmiş olsun cnm ama şükür onlarda da bişey çıkmamış

Bilmiyorum gulden kalbimi bozmk istemiyorum oglusm saglikla gelsin insallh da. ..esime yetisemiyorum yani bazen o kadar dusunceli oluyor ki dun sabh işe gelmeden camasr asiyordym o gec gidiyo normalde kalkti geldi yardım etti bana..eev islerinde fln da yardmci oluyo olumlu yönde cok gelisme var.ama bnm kadar duygusal taklasmiyo olaya neyse o..ben su an ev kalablik başbaşa bisey yapamiyorz diye bile geriliyorm o ise cok sakin kabullnmis durumda ve annesini ablasini yada bizmkileri engel olarak görmüyor...oonlar varken de yapabilurz diyo bu kadar duygusal olma diyo....dda gelde bunu bana anlat

Sıbel ınsallah kısa surelı bı kusluktur cnm
Hamılesın hassassın esınınde ona gore davranması gerekıyor aslında ama....

Gulden haklısın cnm ama sadece kızlar olsaydı yanında boyle olmazdı dıye dusunmedım degıl
3 tane olunca denge degıstı yoksa hakkınıda yemıyım elınden geldıgınce ılgılenır yanı:)

Ben de aldım c.otuyagını ıkı gundur sabahları bı cay kasıgı verıyorum bır hafta verıyım sonra hasta oldugu sınyalı gelınce verırım dıyorum
Arastırdım bıraz organık ve sogukpres olması ıyıymıs bızımkındede oyle yazıyo ıns fayda goruruz..

canım benim erkeklerin bizim kadar duygusal olmasını bekleme
ayrıca erkeklerin geneli ailesini engel olarak görmüyor.onlar varken de başbaşa olduğunuz zamanlarda yapabileceklerini yaparız diye düşünüyorlar
sen de takılmamaya bak
yoksa çok yıpranırsın

Defne ve nılos a masallah
Bız 12 kg, boy 90 sanırım
sağol canım benim
nidaya da kocaman maşallah

Defne artık kendı odasında yatabılır tabı ama zaten senı kac gun goremıyo o yuzden sızın durum farklı bıraz
Esınde kendınce plan yapıyo demek:)
Sagol cnm ucuz atlattık

Sibel cnm bizde cok hassasiz su donemde daha cok ilgi bekliyoruz ama erkeklere göre dogal bi süreç iste...bebegine odaklanmaya calis bak hazirliklarini yapmamissin bi taraftan tamamlamaya bak ne olur ne olmaz..bizim herseyimiz hazir uzun zamandir da farkettimiki Hic corap almamisiz :) yarin hastaneden donerken alayim bari... 2 tane hastane cikisinin içindeki corabimiz var sadece...

Beni cnm sizede cok gecmis olsun eltininde birakmasi talihsizlik olmus ben olsam kaynima birakip gidemem yani.neyse ki ucuz atlatmissiniz

Funda gulden masallah kuzularaaa biz kac cm olduk bilmiorum ama kg sabit 14 aylardirbuna şükür ne zayif ne kilolu ii bu ayar :)

Buarada yarin 9 40 ta randevum. Ve zeyneple burda ilk kez hastaneye gitcrm bakalim nasil gececek ins yagmur filan yagmaz. Sezaryen tahlillerim olcak ins sikintisiz atlatiriz dua edin bizim icin teyzeleri

yaseminim all kuzuma çorap he hehe gerçi çok sıcak olacak pekihtiyaıda olmaz he he:
inş sıkıntısız geçer zeynebimle cnm..

Defne artık kendı odasında yatabılır tabı ama zaten senı kac gun goremıyo o yuzden sızın durum farklı bıraz
Esınde kendınce plan yapıyo demek:)
Sagol cnm ucuz atlattık
evet canım zaten ben de defneden ayrılmak istemiyorum
defne beşiğinde ben de kendi yatağımda yattığım zaman bile kendimi suçlu hissediyorum
çünkü ona sarılarak,onunda bana sarılarak yatmasına alıştım.sürekli kokusunu duymak istiyorum.uyanıp beni öperek uyandırmasına bayılıyorum
evet eşim kendince plan yapıyor ama benim hiç niyetim yok o plana dahil olmaya
ay kıyamam şimdi ufacık gelir o çoraplar insanın gözüne

Funda gulden masallah kuzularaaa biz kac cm olduk bilmiorum ama kg sabit 14 aylardirbuna şükür ne zayif ne kilolu ii bu ayar :)
sağol canım benim
valla dediğim gibi defnenin çok kilo almaması gerek
zaten önemli olan kilo alması değil sağlıklı olması bence

Buarada yarin 9 40 ta randevum. Ve zeyneple burda ilk kez hastaneye gitcrm bakalim nasil gececek ins yagmur filan yagmaz. Sezaryen tahlillerim olcak ins sikintisiz atlatiriz dua edin bizim icin teyzeleri
randevu sonrası bize de haber ver canım
ben defneyle hastaneye gittiğimi düşünemiyorum.bi kere beni kolumda serumla gördü de kuzum çok kötü oldu
bana bişey yapıyorlar zannedip serum çıkıncaya kadar ağlamıştı

Kizlar sağolun. Gece kötüydüm baya simdi daha iyiyim şükür. Kres isi bilmiyorum yazin burada degiliz zaten. Seneye durum ne gosterir bakalım.
Benicim size de gecmis olsun canim..

Sabah kendimi iyi hissedince tuvalet eğitimine babaşladık. Ama berra hic lazimliga yapmiyor uzun sürede oturmuyor. 1 2 saat kadar tutuyor. Sonra altina kaçırıyor. Tecrubelerinizden faydalanayim normal mi ne yapayım. Banyoya lazimligin yanina büyük bi pocoyo cikartmasi aldik onu yapıştırdım.

canım iyi olmana çok sevindim
sana tavsiyem: ilk başlarda 15-20 dakikada bir sor, yok dese de götür.
bezlerini bi poşete koyup "berracım sen artık büyüdün,abla oldun bu bezleri varsa çevrenizde daha küçük olan bi bebeğe verelim yoksa da kapının önüne koyalım ihtiyacı olan küçük bebek gelsin aldın de
altına yaptığında kesinlikle kızma sadece "annecim biliyorsun sen büyüdüğün için artık sana bez bağlamıyoruz, altına yapınca çamaşırların ıslanıyor o yüzden" diyerek artık bez bağlamadığını iyice idrak etsin
lazımlığa oturmak istemiyorsa normal tuvalete yapsın(ben hiç lazımlık almadım.direkt tuvalete yaptırıyorum)
oturmak istemezse yada çiş yapmak istemezse annecim hadi çiş/kaka sesi duyalım bakalım nasıl ses çıkaracak diye oyun haline getir
bir de tuvalete her çiş yaptığında alkışlayıp aferin benim akıllı kızıma diyorum.
sifonu defnenin çekmesine izin veriyorum ki daha istekli oluyor

bir de kreş öğretmenimizin tavsiyesi " sakın çiş yapmanın çok önemli bişey olduğunu hissettirmeyin.bunun gayet normal bişey olduğunu bilsin.yoksa çiş yapmayı silah olarak kullanır" demişti.

zaten 2 saat tutması çok iyi bişey bence
bir de ben defneyi özendirmek için süslü güzel kkülotlar aldım.bak anneciğim sana yeni ciciler aldım dedim ve paketleri onun açmasına izin verdim.defne de süslü bi kız olarak onları denemeye can attığı için bezi çıkarması daha kolay oldu.

Sagol canim uzunca yazmışsın zahmet verdim. Biz de oyle sabah anlattim kirli bezlerin olduğu poset vardi beraber çöpe koyduk. Artik attik bezleri lazimliga yapcaz dedim. Atlet kilot takimlarimiz vardi onlari cikardim bunlari ablalar giyer artik sen de abla oldun dedim onlari giydik cok hosuna gitti mutlu oldu. tamam buraya kadar hersey iyi ama götürüyorum oturuyor yapmadan hemen bitti diye kalkiyor 5 dk sonra altina yapıyor. Tuvaleti de denedim oradada aynisi oldu bi kere yapsa ben de alkislayacam mutlu oldugumu belli etcem kendi de sevinecek ama o bi kereyi yapamadik daha. Simdilik sabahtan beri 6-0 bakalim ne olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…