- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #7.941
anne sutu devam edılecek(gunde 3 4 kez)
SABAH KAHVALTI
anne sutu veya deva sutune (1 cay bardagı)
2 3 bebej bıskuvusu(organık yada ev yapımı)
1 tatlı kasık pekmez
8/1 yumurta sarısı
1 tatlı kasık zeytınyagı
yarım kıbrıt kutu aksamdan tuzu alınmıs peynır suda beklemıs
4/1 muz yada elma rendesı
7 ayına dogru yanı 6 ay 2 haftalıkken 1 tatlı kasık cevız yada fındık rendesı
KUSLUK
meyve puresı yada suyu
yada
havuc suyu veya puresı(havıcı hasla devam maması 2 den 60 cc koyarak ver)
ÖGLE
sebze corbası mevsım sebzelerınle 1 kasık zaytınyagı ıle
pure halınde yemezse blenderle corba halınde ılk yarım cay bardak baslanıyo yanında yogurtla verılebılrı
7.ayına dogru yanı 6 ay 2 haftalıkken et suları ıle
IKINDI
ev yapımı yogurt yarım cay bardak baslayıp cocugun ıstegıne gore arttırılıyo
GECE
prınc unu ıle devam sutunden muhallebı
yada anne sutunden muhallebı
yada sutlu prınnclı yada tahıllı kasık maması
yatmadan anne sutu
gunde 30 cc ıle 90 cc arası su
Merhaba arkadaşlar, topiğinizi bugün tesadüfen gördüm, çok da iyi olmuş sevindim. Benimde Yağız Ege adında bir oğlum var 5,5 aylık. Ek gıdaya geçeceğimiz bu dönemde paylaşımlarınızdan yararlanacağım inşallah. Bide bi ricam olucak çok geriye gidip takip edemedim ama biri bana kısa bi özet geçebilirmi, 5.aydan sonra ek gıdaya yavaş yavaş da olsa başladınız mı? Oğlumu bakıcıya bırakıyorum ben 4 aylıktan itibaren. Sütümü sağıp bırakıyorum günlük akşama kadar 375 ml anne sütü alıyor, sabah bırakırken bide akşam aldıktan sonra ben emziriyorum. Bunun yanında kaşık maması veriyor bakıcımız sütlü pirinçli bide 2 haftadır. Cam kavanozdaki meyve pürelerinden başladık, ayrıca sütüm azaldığı için devam sütüde takviye yapıyoruz. Oğluşum biraz toplu ve anlamıyorum neden ama doyduğunumu bilmiyor yada doymuyormu anlamıyorum, durmadan yeme isteği var birinin ağzının kıpırdadığını görse başlıyo huysuzluğa hep yemek hep yemek onun için. Sizin bebekleriniz nasıl? Dişi çıkan olmuş sanırım hayırlı olsun. Bizimkinin eli hep ağzında üstünü değiştirmekten önlük değiştirmekten bi hal oldum.
Selam canım hoş geldin..
Ben de ek gıda ya yavaş yavaş geçenlerdenim..
Diş çıkardık ve bu ay kilo alımımız azaldı onun için doktorumuz yavaştan başlamamızı istedi..
Ben sabah kalkınca emziriyorum ve sütümü sağıp ilk süt olarak bırakıyorum.
07.30-17.00 arası ekstradan 300-350 ml arası anne sütü bırakıyorum..
Sabah ilk anne sütü vererek gün içinde öğlene doğru meyve püresi ve öğleden sonra sebze veya akşam muhallebi olmak üzere ek veriyoruz. diğer zamanların hepsinde anne sütü alıyor.Meyvelere ve muhallebinin içine de pekmez koyuyorum.
Meyve pürelerini hazır almak yerine şu anki meyvelerden evde cam rendeden geçirip verseniz daha ii olur bence..
Bizim 2 dişimiz çıktı canım ve devamı geliyor sanırım..
Selam canım hoş geldin..
Ben de ek gıda ya yavaş yavaş geçenlerdenim..
Diş çıkardık ve bu ay kilo alımımız azaldı onun için doktorumuz yavaştan başlamamızı istedi..
Ben sabah kalkınca emziriyorum ve sütümü sağıp ilk süt olarak bırakıyorum.
07.30-17.00 arası ekstradan 300-350 ml arası anne sütü bırakıyorum..
Sabah ilk anne sütü vererek gün içinde öğlene doğru meyve püresi ve öğleden sonra sebze veya akşam muhallebi olmak üzere ek veriyoruz. diğer zamanların hepsinde anne sütü alıyor.Meyvelere ve muhallebinin içine de pekmez koyuyorum.
Meyve pürelerini hazır almak yerine şu anki meyvelerden evde cam rendeden geçirip verseniz daha ii olur bence..
Bizim 2 dişimiz çıktı canım ve devamı geliyor sanırım..
canım mrb muhallebıyı nasıl yapıyosunıcıne sut katıyomusun
Devam sütü ile yapıyorum canım..
Piştikten sonra devam sütü ile karıştırıyorum.
Şeker yerine de pekmez ilave ediyorum ya da meyveli veriyorum
Gülden günaydın canım..
Songül' ün listesi..
Merhaba arkadaşlar, topiğinizi bugün tesadüfen gördüm, çok da iyi olmuş sevindim. Benimde Yağız Ege adında bir oğlum var 5,5 aylık. Ek gıdaya geçeceğimiz bu dönemde paylaşımlarınızdan yararlanacağım inşallah. Bide bi ricam olucak çok geriye gidip takip edemedim ama biri bana kısa bi özet geçebilirmi, 5.aydan sonra ek gıdaya yavaş yavaş da olsa başladınız mı? Oğlumu bakıcıya bırakıyorum ben 4 aylıktan itibaren. Sütümü sağıp bırakıyorum günlük akşama kadar 375 ml anne sütü alıyor, sabah bırakırken bide akşam aldıktan sonra ben emziriyorum. Bunun yanında kaşık maması veriyor bakıcımız sütlü pirinçli bide 2 haftadır. Cam kavanozdaki meyve pürelerinden başladık, ayrıca sütüm azaldığı için devam sütüde takviye yapıyoruz. Oğluşum biraz toplu ve anlamıyorum neden ama doyduğunumu bilmiyor yada doymuyormu anlamıyorum, durmadan yeme isteği var birinin ağzının kıpırdadığını görse başlıyo huysuzluğa hep yemek hep yemek onun için. Sizin bebekleriniz nasıl? Dişi çıkan olmuş sanırım hayırlı olsun. Bizimkinin eli hep ağzında üstünü değiştirmekten önlük değiştirmekten bi hal oldum.
Maşallah canım, ne güzel bizde daha yok ama kaşınıyor sanırım, hep eli ağzında. Bide ben evde olursam cam rendeden geçirip veriyorum ama bakıcı için hazır alıyorum.
merhaba teyzoşlar..
yanı su ıle yapıyosun pıstıkten sonra devam sutu katıyosun dımı,pırınc unu ne kullanıyosun
kızlar bide bişey sorucam ben acaba hangi pekmezi veriyosunuz yani ne pekmezi?
Tatlım 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı pirinç unu katıp pişiriyorum.Ateşten indirdikten sonra da 4 ya da 5 ölçek toz halinde mama ekliyorum. sade yemiyo benim sıpa.. içine de pekmez veya meyve püresi koyuyorum.Pirinç unu 7 vitaminli ama markasını bilmiyorum tatlım.
canım doktor bana üzüm pekmezi demişti.. ben sabahları bisküvi mamasına bir tatlı kaşığı kadar koyuyorum başta surat ekşitti biraz ama alıştı şimdi
biz üzüm pekmezi verecez ama daha değil biraz daha bekleyecem ben şimdilik elma ve armut suyu veriyorum sadece yapamayacak diye korkuyorum yarın 5. ay oluyoruz meyveyle devam edecez galiba
ek besin veren anneler bebeklerinizin kakasında herhangi bir değişikliklik oldu mu renginde kokusunda kıvamında ve yapabiliyo mu rahatlıkla sindirimde sıkıntı oldu mu yani merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?