2012 kasım bebekleri büyüyor..

songülcüm incimiz hayırlı olsun canım
ama ben listenizi anlamadım canım bulamadımda hangi sayfada olduğunu tekrar yazarmısın müsait olunbca yada bana özelden mesaj ate bilirmisin
?
negüzel ya böyle duyarlı bi doktorunun olması malesef ben doktor konusunda şansızımm..

Gülden günaydın canım..
Songül' ün listesi..

Merhaba arkadaşlar, topiğinizi bugün tesadüfen gördüm, çok da iyi olmuş sevindim. Benimde Yağız Ege adında bir oğlum var 5,5 aylık. Ek gıdaya geçeceğimiz bu dönemde paylaşımlarınızdan yararlanacağım inşallah. Bide bi ricam olucak çok geriye gidip takip edemedim ama biri bana kısa bi özet geçebilirmi, 5.aydan sonra ek gıdaya yavaş yavaş da olsa başladınız mı? Oğlumu bakıcıya bırakıyorum ben 4 aylıktan itibaren. Sütümü sağıp bırakıyorum günlük akşama kadar 375 ml anne sütü alıyor, sabah bırakırken bide akşam aldıktan sonra ben emziriyorum. Bunun yanında kaşık maması veriyor bakıcımız sütlü pirinçli bide 2 haftadır. Cam kavanozdaki meyve pürelerinden başladık, ayrıca sütüm azaldığı için devam sütüde takviye yapıyoruz. Oğluşum biraz toplu ve anlamıyorum neden ama doyduğunumu bilmiyor yada doymuyormu anlamıyorum, durmadan yeme isteği var birinin ağzının kıpırdadığını görse başlıyo huysuzluğa hep yemek hep yemek onun için. Sizin bebekleriniz nasıl? Dişi çıkan olmuş sanırım hayırlı olsun. Bizimkinin eli hep ağzında üstünü değiştirmekten önlük değiştirmekten bi hal oldum.

Selam canım hoş geldin..
Ben de ek gıda ya yavaş yavaş geçenlerdenim..
Diş çıkardık ve bu ay kilo alımımız azaldı onun için doktorumuz yavaştan başlamamızı istedi..
Ben sabah kalkınca emziriyorum ve sütümü sağıp ilk süt olarak bırakıyorum.
07.30-17.00 arası ekstradan 300-350 ml arası anne sütü bırakıyorum..
Sabah ilk anne sütü vererek gün içinde öğlene doğru meyve püresi ve öğleden sonra sebze veya akşam muhallebi olmak üzere ek veriyoruz. diğer zamanların hepsinde anne sütü alıyor.Meyvelere ve muhallebinin içine de pekmez koyuyorum.
Meyve pürelerini hazır almak yerine şu anki meyvelerden evde cam rendeden geçirip verseniz daha ii olur bence..
Bizim 2 dişimiz çıktı canım ve devamı geliyor sanırım..

Maşallah canım, ne güzel bizde daha yok ama kaşınıyor sanırım, hep eli ağzında. Bide ben evde olursam cam rendeden geçirip veriyorum ama bakıcı için hazır alıyorum.

canım mrb muhallebıyı nasıl yapıyosunıcıne sut katıyomusun

Gülden günaydın canım..
Songül' ün listesi..

canım çok teşekkür ederim harikasın..

elvancım merhaba ben seni eski topikten hatırladım canım sende beni hatırladınmı?
hatta yine hamileyken liste paylaşmıştık seninle.

Maşallah canım, ne güzel bizde daha yok ama kaşınıyor sanırım, hep eli ağzında. Bide ben evde olursam cam rendeden geçirip veriyorum ama bakıcı için hazır alıyorum.

canım bi zahmet bakıcıda geçirsin söyle bence sonuçta en sağlıklısı o bende bakıcıya bırakıyorum ama herşeyi ben nasıl veriyosam onunda öyle vermesini istiyorum.

merhaba teyzoşlar..

selam canım nasılsın bakalım?

yanı su ıle yapıyosun pıstıkten sonra devam sutu katıyosun dımı,pırınc unu ne kullanıyosun

Tatlım 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı pirinç unu katıp pişiriyorum.Ateşten indirdikten sonra da 4 ya da 5 ölçek toz halinde mama ekliyorum. sade yemiyo benim sıpa.. içine de pekmez veya meyve püresi koyuyorum.Pirinç unu 7 vitaminli ama markasını bilmiyorum tatlım.

ben aptamilin sütlü pirinçli kaşık mamasını birde yinne aptamilin tahıllı kaşık mamasını veriyorum severek yiyo
kızlar arımamada şeker oranı yüksekmiş bilginiz olsun.

canım doktor bana üzüm pekmezi demişti.. ben sabahları bisküvi mamasına bir tatlı kaşığı kadar koyuyorum başta surat ekşitti biraz ama alıştı şimdi

canım çok sağol..

biz üzüm pekmezi verecez ama daha değil biraz daha bekleyecem ben şimdilik elma ve armut suyu veriyorum sadece yapamayacak diye korkuyorum yarın 5. ay oluyoruz meyveyle devam edecez galiba

Son düzenleme:
ek besin veren anneler bebeklerinizin kakasında herhangi bir değişikliklik oldu mu renginde kokusunda kıvamında ve yapabiliyo mu rahatlıkla sindirimde sıkıntı oldu mu yani merak ettim

biz üzüm pekmezi verecez ama daha değil biraz daha bekleyecem ben şimdilik elma ve armut suyu veriyorum sadece yapamayacak diye korkuyorum yarın 5. ay oluyoruz meyveyle devam edecez galiba

yok canım ellmada bi sıkıntı lmuyo merak etme
sizin doğum tarihiniz nedir peki?

ek besin veren anneler bebeklerinizin kakasında herhangi bir değişikliklik oldu mu renginde kokusunda kıvamında ve yapabiliyo mu rahatlıkla sindirimde sıkıntı oldu mu yani merak ettim

evet canım artık içinde taneler var kakamızın rengi yediğğine göre deyişiyo ve kokusuda eskisi gibi değil şuanda daha farklı ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…