- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #14.941
Degeriniz kac cikti damla kullaniuormuydunjz 4.aydan itibaren simdi izlencek y nedir
Songülcum canimm yiğit efem tavuklu corbayi bayilarak yedi bi kase yedi tskler tarifin için bundan sonra hep yaparim artık:))))
Canim soyle anlatayim biz dort hafta erken dondugumuZ icin bir ilk dogdugunda birde uc aylikken kan tahlili yaptilar degerlerimiz iyi cikmisti birde alti aylik yani cuma gunu randevumuz vardi ozaman. Baktilar eve geldigimizde esime tel acmislar hastaneden demir eksikligi var damla kullanmamiz lazim diye gunde uc defaymis birde biz sadece vitamon d kullaniyorduk baska bisey vermedi doktorumuz
C bizde 23 gun eerken dogduk yapmadilar kan tahlili ama dr muz 4 aylikken basladi
Degeriniz acaba ne oranda dusuk o zaman ucuncu aydan sonra dusus basladi dimi zaten 4.ayda baslama amaci onlem amacliymis bendeee oldum olasi demir eksikligi vardir depolari dolu dogmadigina eminom ki eerken dogdu bide 4.ayda tereddutsi basladik
Bende tarifini istiyorummm
Masallah aras pasanin gelisimi iyi ama demi canim sisko sisko biz biraz zayifiz ama onemli olan saglikli olmasi uc aylikken yaptiklari kontrolde bisey cikmamistk valla anlamadim doktor esime demis genelde alti aylik dan sonra duser diye neyse allah beterinden korusun
Teyzelerrr alkis bize alkisbugun ilk defa karnimizin ustunden soetimizin ustune donebildik saskin saskin yuz ifademizle cok tatliydi baska yapmadi ama geri gelir heralde demi
evet kız aynı sen valla gözler kaşlar sana çok benzettim ama senin saçlar siyah yiğit efe sarışın olacak herhalEvet yaa bebeklik halleri çok çirkinn oluyoooama büyüdükçe tatlarindan geçilmiyooo banami benziyoo canim aynı anasi demişsin
hoşgeldiniz aldınız mı yürüteciniziselamlar kızlar biz geldiiik =)
Aaaa gerçekmi ben ordu aybastidanim canimm sen neresinden:26:
nerelerdesin sen ya ne zamandır girmiyosun çok mu yoğunsun türkiz napıyo aşı olacanız demek çabucak geçirirsiniz inşallah tavsiyem fitil ver calpol işe yaramıyo canım 2 gün çektik biz ateş yoktu ama çok ağrısı vardı rananın çok ağladımerhaba kızçeler ben geldim
bu kez direkt giriyorum muhabbete çünkü geçmişi okumaya kalkışırsam heralde bi bakarım bebişler okul çağına gelmiş o muhabbete anca yetişirim
cimcimeme artık yoğurt veriyorum teyzeleri, yaklaşık bir aydır anne sütünün yanı sıra kaşık mamasıyla pekmez ve arada sırada meyve çeşitleri veriyordum ama bu hafta da sebze çorbası ve peynirle artık bir düzen oturtucam ilerleyen haftalarda da sizlerin tecrübeleri eşliğinde ek gıdaya geçişimiz tamamlanacak inşallah:)
hani kaan kocatepe demiş ya "anne neyi çok yerse bebek amniyo sıvısından tadını alır ilerde o tatları daha çok sevebilir" diye bizim kız ekşi şeylere bayılıyor :) hamilelikte bulantıdan dolayı dünyanın eriğini yemiştim:) zaten genelde de severim vişne filan..
kızlar demir eksikliği olan bebişimiz varmış , üzülme annesi ben hamileyken bir sağlık programında izlemiştim bir adet demir hapı 4,5 kilo bifteğe eşdeğer diye... hiç canını sıkma damla kullanman kesin çözüm bence
kızlar böyle dediğime bakmayın valla ben demir damlası vermiyorum hiç içime sinmedi hiç istemedim bir de aşırısının zeka geriliğine yol açacağını duydum iyice soğudum ama bu demek değil ki çocuğumda demir eksikliğine göz yumayım, bundan bir ay önce doktora gitmiştik demir vermediğimi söylemiştim o da ozcananın doktoru gibi 6. aydan sonra dedi ve "ihtiyaç olursa" diye ekledi bir de kızıma bakıp "demir eksikliği olan bir bebeğe benzemiyor" dedi. cuma günü aşımız var ordan da doktora gidip gerekirse kan tahlili yaptırıcam duruma göre demir kullanıcam. belki yerini tutmaz ama hergün 1-2 tatlı kaşığı pekmez veriyorum kaşık mamalarında da vitaminler ve mineraller var bir de genel anlamda sağlıklı bir bebek, zihinsel gelişimi de iyi hatta ileri bile diyebilirim.
miniklerin önce-sonra fotolarını da eklemişsiniz hepsine 41 kere maşallahh
ay heveslendim ben de ekliym bari:)
evet kız aynı sen valla gözler kaşlar sana çok benzettim ama senin saçlar siyah yiğit efe sarışın olacak herhal
hoşgeldiniz aldınız mı yürütecinizi
nerelerdesin sen ya ne zamandır girmiyosun çok mu yoğunsun türkiz napıyo aşı olacanız demek çabucak geçirirsiniz inşallah tavsiyem fitil ver calpol işe yaramıyo canım 2 gün çektik biz ateş yoktu ama çok ağrısı vardı rananın çok ağladıayyy valla çok zordu bee aman geldi geçti çok şükür darısı başınıza inşallah canım..
ben demir ilacını günde 4 damla veriyorum canım ne çok ne az tahlil yaptırmam gerek mi bilmiyorum meseal kan eksikliği varsa bunu nasıl anlayacam kan damlası veren var mı veriyolarsa tahlile göre mi insanın kafası karışıyo
iki gündür kabız gibi katı yapan kızıma sabah 1 tatlı kaşığı zeytin yağı içirdim bütün 24 bağırsağı boşalttı 3 kere yaptı ishal değil belli ama rahatladı kız ya belki de ondan ağlıyodu herhal demir de kabız yapıyo rengi değişiyo doktora gittikten sonra yazmayı ihmal etme test yaptırırsan söyle ben de gideyim bulunduğum yerde çocuk doktoru yok bekliyorum gelince ben de götürecem inşallah.. cuma türkiz aşıdan ağlayacak ben de işe başlayacağım için galiba
fotoları bekliyoruz bakem
yarın netten sipariş vereceğiz. bugün gidip alacaktık çok yorulduk eve gelince gözümüzde büyüdü =)
dün gece benim yatmam ikiyi geçti sabahta 7 de güzel oğlum uyandı. 2 den 7 ye kadar yedi kere uyandı. dayımızla günümüz kısıtlı uyumadık tekrar. biraz oyalanıp fethi paşaya kahvaltıya gittik ordan Kadıköy e çaya. sonra bir alış veriş merkezine. saat sekiz e beş on dk vardı eve döndük hemen yemeği hazırladım dayımız yedi çıktı. güzel ama yorucu bir gündü. dayımızın ardından historia ya gidip alacaktık. bize yakın yürüme mesafesinde. üşendik
ben buna bayıldıııım bakışlara bak muzur şey seni yaaa gözlerine falan maşallah subhanallah çok tatlı be neresi çirkin benim kızımın çok ayıp çokEki Görüntüle 731368
yalnız bizde süreç ters işlemiş kızlar benim kuzu yenidğan bebekken daha güzel, daha kızçeymiş
evet kız aynı sen valla gözler kaşlar sana çok benzettim ama senin saçlar siyah yiğit efe sarışın olacak herhal
hoşgeldiniz aldınız mı yürütecinizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?