2012 kasım bebekleri büyüyor..

çalışmaya başladığmdan beri sütüm çoğaldı sütüm çoğıaldığı için rana daha uzun emiyo 3 kere emiyo gündüz onda da oynaşa oynaşa emişiyoruz önceeden 2 dakika çek bırak yapıyodu şimdi göğüsler taş gibi olunca çek çek baya doyuruyo karnını gece de 3 kere kalkıyo acaba az mı emiyo ya bazen emmek değil yemek yemek istiyo mesela bugün emzirmek için yırttım kendimi yok illa yiyecekmiş hazırladık muhallebisini sonra tekrar yatırdım yatağa yanına yattım da emdi 5 dakika sonra muhallebiyi de yedi 1,5 çay bardağı havuç suyu da olunca biraz fazla oldu hepsini de yiyemedi zaten garibim istemediği zaman totosunu kaldırıyo

başka hangi bebişler hasta kıyamam ya Alahım hepsine şifa versin.

aras hasta alp tuğra iyileşme aşamasında selim eymen annesini hasta etti kendisi hala devam ediyo herhalde, erdem düzeldi artık hasta değil.. berra düştü yataktan ama bişi olmadı çok şükür... ve rana hasta mı mız mız mı yaramaz mı anlamadım :)

ay maşallah canım ne güzel elinde yemeği seviyo ve kendisi yutmayı beceriyo demekki. benimki yok canım beceremiyo ya bir değil kaç kere öğürdü geçen inan toplu iğne başından biraz daha büyük köfte verdim öğ yaptı . yok benimki zor alışacak herhalde pütürlülere. sen çorbayı filan direk çatalla hafif ezde ver. köfteyi çatalla , yer vallahi rana
yürüteciniz geldimi ne yaptı tepki nasıl.

çatalla eziyorum ama köfteyi bölüp veriyorum çiğniyo babasının ağzına bakıp :) onu örnek alıyo çok şükür sıkıntımız yok yeme konusunda meraklı benim kızım bugün börek yaptım onu bile yedi :) bölmüyorum direk ısırmaya çalışıyo dişlerine iyi gelsin diye öyle veriyorum ağzına:) ama kucağımdaysa ve benim ağzımda bişi varsa ağzıma dayanıyo illa ağzımdan alacakmış yutuyorum ağlıyo:)

yürüteçte iyi ama tam gidemiyoruz yani gücü yetmiyo herhalde geri geri gidiyo şimdilik o da canı isterse canı istediği zaman gidiyo tv sehpasındaki örtüleri çekiştiriyo benim kızım en çok hoppalasını seviyo onu anladım

sen emire alacak mısın ya da aldın mı benim kızın kollarından tutunca asker gibi rap rap yürüyoruz ondan heves edip aldım ama ben yürütünce daha çok seviyo

senin kız narin ama herşeyi yiyor annesi . yiyipte formunu koruyanlardan olacak galiba.yok benimki eklere çok düşkün değil. ama biz yerken deliriyor ağzına doğru götür kaşığı biraz ver sakinleşiyor.illa oda tadacak.

oy maşallah sütlerine canım. eklere başladıktan sonra benimde iyi oldu sütü takip etmeyince çoğalıyor. çok test ettim.

havuç suyunu katı meyve sıkacağındamı yapıyorsun canım.

canım ya benim oğlanın kolunda ve boynunda böyle çok minik sivilce gibi birşey var sinek filan ısırdı herhalde dedim ama 2 haftadır geçmedi rengi krmızı neden olurki acaba ay ne kuruntuluyum ya bu gece de ona taktım şimdi.

kıyamam ya Allahım hepsine şifa versin akzalardan korusun yavrularımzıı

sen emire alacak mısın ya da aldın mı benim kızın kollarından tutunca asker gibi rap rap yürüyoruz ondan heves edip aldım ama ben yürütünce daha çok seviyo

almadım da canım bu ara araştırıyorum alayım artık bir görsen bayılıyor basmaya ellerinden tutulacak illaki koltuk altından tut sinirleniyor.tutup yürütüyoruz boş boş kucağında oturt sıkılıyor. yere veya senin üstünde ayakları basacak.
oyuncaklarını koyuyorum önüne oturup oynuyor sonra sıkılıyor kolları açıyor beni al diye ellerinden bir tutuyorum ohh deyip bir hışımla direk ayakta yok anladım yürüteç şart oldu benimde belim kopuyor canım işten gelince hiç bir iş yapamıyorum.

hoş salıncakta aldık onunlada zevki kaçtı 3 dk. anca duruyor yok canım benimki çok karıştırıcı anladım. her yere uzanıyor verme eline yada alamasın başlıyor ağlamaya. yürüyünce karıştırmadık yer kalmıycak birde daha şimdiden alamayınca ağlıyor .senin elinde bir şey görmesin illa onada vereceksin.

meraklılar işte varsın tadsın engel olma:)) zaten istesen de olamazsın :))
bencede sütleri takip etmediğin zaman çoğalıyo ama acaba dedin mi foss
havuç suyunu katı meyve sıkacağında sıkıyorum bazen havuç şeftali kayısı elma sıkıyorum karıştırıp içiriyorum bardakta
kaç tane var canım sıklığı ne kadar ve hiç mi kaybolmuyo benim kızda oluyo bazen ama farklı bişey tattığı zaman tepki verio vücudu sonra geçiyo bi daha çıkmıyo bi takip et istersen yediğinden oluyodur herhalde telaş etme verdiğin bişiden oluyodur büyük ihtimal kırmızı çok küçük sık sıksa isilik gibi sıcaktan da olabilir ben kızı şimdi sadece çıtçıtlıyla yatırdım üstünü de çemberle örttüm yatıyo

ondan salıncak yaramamıştır paşaya işten gelince seni gördgü zaman ilk tepkisi nasıl oluyo benimki ağlıyo duygusala bağlıyoruz gözleri doluyo sarılıyoruz öyle sakinleşiyo çok üzülüyorum böyle yapınca

sadece sağ kolunda bir taneydi iki oldu canım birde kulağının altına boynuna yakın yerde yani toplam 3 tane var.2 idi 3 oldu. acaba bir şeymi dokunuyor ya hem yediği bir şeye tepki olsa öyle 3 tane olurmuki.:44::44::44:
sennkinde olunca böyle azmı oluyor. bende sadece kısa kollu atletle yatırdım artık her gece yıkayıpta yatırıyorum gündüz boynunun altı filan yapış yapış oluyor giydiklerinin tüyleri oluyor hep . rahat ytıyor sadece ayaklarını örttüm bende .

kiviye bayılıyor benmki. bugüb bakıcımız kivi armut kırmızı erik karıştırıp vermiş. çok sevmiş.

ay bak şimdi çok etkilendim sahne gözümün önüne geldi kıyamam ben ona ya . rananın tepkileri çok anlamlı canım farkındamıısn büyük insan gibi.maşallah. benimki sadece gülümsüyo rbugün kucağıma çağırdım kendi eğildi gelmek istedi.

benimkide sabah giderken yapıyor çok büzülüyor suratı kapıdan çıkarken. ağlayacak gibi oluyor ama daha tam basmadı yayagarayı ne yapcaz biraz daha büyüdülermi zor günler bizi bekliyor bütün gün bende ağlarım her halde.genelde sabahları ben giyinirken uyanacak gibi mıkırdanıyorsa sallamıyorum uyansında beni görsün bende onu seveyimde gideyim diye. sonra zaten sabah ilk uykusunu sevdiği için yatıyor. sabahlarıda doyum olmuyor canım ya çok tatlı oluyorlar eşimle geç kalıyoruz bazen onu sevmekten.

canım benim kızın da öyle az oluyo 2 bilemedin 3 oluyo sonra geçiyo o kadar sıkıntı etme vücudu alışıyo işte yavaş yavaş ben de her gece yıkıyorum yıkamasam yapış yapış oluyo aynen:)) kivi alerji yapabilir işte bulduk bak:) kiviyi verme bi öyle bi bak kivi bizde alerji yaptı kiraz da yapıyomuş ama bizde yapmadı
rana çok büyük gibi davranıyo bazen şaşırıyorum konuşuyoruz karşılıklı ben evet öyleymiş diyorum konuşuyo kendi çapında:)) anası kılıklı çeneyi seviyo:)) sabah giderken ağlayacak yırtacak ortalğı ama şimdi bile biraz bozuluyo benim kız oyun oynar gibi kaçıyorum.. sabah bizi rana uyandırıyo saat 7 de ayaktayız kıpır kıpır bugün sabah aldım yatağa benim yerime yattı ben de ayak uçlarına uzandım uyumuşum bi uyandım kafası tepemde hayır nasıl döndün geldin baktım bana bakıyo altına da yapmış ıhhh bu yani hemen değiştir bakıcı mı yapıyo yemekleri sen mi hazırlıyosun

ay bak rahatladım şimdi biraz canım keseyim kiviyi bakayım geçecekmi.o senin en iyi arkadaşın olacak canım bak dedi dersin adam olacak çocuk şimdiden belli olur. konuşmasından belli. bu kadramı anlar herşeyi daha bebek bunlar.
yemeğini bakıcımız hazırlıyo canım ben her gün söylüyorum bugün çorbasına şunu kat bunla yap filan diye . meyvesinide aynı ben ne dersem onu taze taze yapıp veriyo. sadece yoğurdu her gün ben mayalıyorum sabah evden çıkmadan öğlene doğru o açıyor.tabi ertesi gün vermesi için.ama benim yoğurtlar hep sulu hep günlük süt alıyorum sütaşın 2 gün onla mayalıyorum.
akşam tahıllı veriyorum yarım çay bardağı milupanınkini aldım çok sevdi bir dahakine tahıllı armutlu alayım bakayım onuda sevecekmi.sen bakıcıya ne kadar veriyordun canım

ben yemeğini kendim hazırlıyorum tepsiye bakıcımız yediyo sabah kaşık maması veriyorum ülker amcanınkini yiyoruz biz :)) yoğurdu 2 günlük mayalıyorum 2 kilo alıyorum ben kalanı süzüyorum biz yiyoruz günlük süt var satılan yeni bulduk ondan alıyoruz iyi oluyo şimdi mayaladım sulu yine ama sulu olmasının nedeni sıcaktan canım ya kışın taş gibi olacak bak gör:))
bakıcıya 300 veriyorum öyle anlaştık burda ortalama fiyat bu ekstra yemek yapmasını istersen 400 oluyomuş sen ne kadar veriyosun

bişi soracam edirne merkez de misin

edirnenin keşan ilçesinde erikli diye bi yer varmış tatil beldesi bilio musun diecektim çanakkaleye de yakın güzel bi yere benziyo seneye oraya mı gitsek ki:))

benimki ülkerin sütlü pirinçlisini sevmedi sen hangsinden veriyorsun , kahvaltı yerine onumu yiyiyor.karışık hazırlamıyormsuun.sebze yemeğini bakıcı hazırlamıyormu senmi yapıyorsun sabahtan.

ben ev işi bize yemek filan yaptırmıyrum.sadece çocuk özellikle ben istemedim çünkü emir mız mız sürekli ilgi isteyen bir çocuk töbe onla iş yapılaz bakma ben yapıyorum ama nasıl yapıyorum sen birde bana sor hem çok yoruluyorum hemde arada onu oyalayacak şyler bulupta yapmaya çalışıyorum. şimdi bakıcıdan küçükte olsa iş filan isteseydim iş yapcam diye çocuğumu ihmal etmesini istemem.onun güvenliği herşeyden önemli.iş her zman olur ne yapalım çocukalrımız büyüyene kadar birazda salalım işleri.sadece onla ilgilendiği için şarkılar söylüyo, konuşuyo. arada parka çıkartıyo.
senin fiyat çok iyiymiş canım . çalışma saatleri nasıl kaçta gelip kaçta gidiyor. benimki 8,00 - 17,00 ben 600 veriyorum ama bizim burda fiyatlar böyle.iş yemek istersen 700-800 850 ye kadar çıkabiliyorbiraz büyüsünler sonrada kreşlere vericez para.

bişi soracam edirne merkez de misin

edirnenin keşan ilçesinde erikli diye bi yer varmış tatil beldesi bilio musun diecektim çanakkaleye de yakın güzel bi yere benziyo seneye oraya mı gitsek ki:))

merkezdeyim canım .biliyorum ama hiç gitmedik canım güzel olduğunu söylüyorlar.geçen sene arkadaşlar gitmişti otelde kaldılar memnunlardı.hem tarihi hemde deniz .aslında gitsek hafta sonu bizde fena olmaz bak adamı kafalayayım ben. belki sende gelirsin görüşrüüz ne güzel olurmuş biz buraya geleli 2 sene oldu zaten eşimin işinden dolayı . bakalım daha ne kadar burdayız bilmem.

canım hayırlı olsun ıncılerınız gozunuz aydık
bak rana nın dış sıkıntısı varmıs oyuzden huzursuzmus kuzum
kız ben hayrlı olsun dedım ama tam cıkmamıs dısler olsun ılk ben kutlamıs olayım cıkmayacmı nasılsa

Son düzenleme:

canım kusura bakma rana emmek için uyandı da anca geldim

ilk sütlü prinçliyle başladık onu çok sevdi sonra tahıllıya başladık sütlüyü daha çok sevdi diye yine ondan aldım canım ya kahvaltıda onu sulandırıyoruz kaseye ayrı bi tabağa peynir pekmez ve bisküviyi koyuyorum karıştırıp da yiyo ayrı ayrı da ama onu da veriyorum doysun diye

valla ev işi değil de yemeğinizi yaparım dedi ben de olmaz dedim eşim zaten yemez benim kız da sabahları uyuyo 1 saat falan ben de bir saat sonra geliyorum yani sabah 2 saat öğleden sonra 2 saat toplam dört saat 4 eylüle kadar 300 ondan iyi ama benim saatler dolsa bile 300 veririm 600 çok valla bi de sizin uzak demi merkeze doğru hatırlıyorum mecburi olunca ister istemez veriyo insan 3 yaşında verecem ben kreşe 2 yaş var ama o zaman çok küçük ya kıyamam

ayy olabilir görüşebiliriz valla ama seneye anca çünkü izinleri bitirdik biz :) kurban bayramına tatil yeri arıyorum ama kış vakti oralarda ne işimiz var dedi haklı olarak eşim artık seneye düşünecez siz de seneye düşünün aslen nerelisin ki edirne de pek uzak:) erikliye arkadaşımın balayısı için bakmıştım sonra benim de hoşuma gitti:)
canım hayırlı olsun ıncılerınız gozunuz aydık
bak rana nın dış sıkıntısı varmıs oyuzden huzursuzmus kuzum

kuzum daha yarılmadı dişleri tak tak diye ses yok sadece diş etinin önünde çok belirgin beyazlık var yani yarılırken yırtacaz ortalığı ve ne zaman çıkar bilmiyorum yani iyice kalınlaştık artık ve elletmiyo niyeyse bakmama izin vermiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…