2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

hayatım herşey çok güzel olmuş minik prensesin de gelince herşey tastamam olur ,Allah hayırlısı ile kucaklarımıza aldırsın

bir tek o kaldı fotoğrafta eksik olan, ama oda çok heyecanlı tekmikleyip duruyor hiç durmadan ben buradayım demeyi günün hiçbir saati ihmal etmiyor :)

Çok güzel olmuş hepsi güle güle kullansın prenses, içinde tatlı tatlı oynasın:)

herşey harika olmuş prensesin güle güle kullansın canım ben de bayıldım
burda görüp hayran kalıyorum ama tık yok bizde yazın başı gibi taşınma durumumuz olacak bu nedenle bakamıyoz bişeye

slm kıslar bugün dr gittim ama hoşaf gibi oldum devlet hastanesi sıra çok ama en önemlisi kızım iyi olması plesenta ve amnion suyu normalmiş dr her şey güzel iyi dedi usg bakarken boy kilo sordum 35 haftadan önce sölemiyolarmış küçük bıldırcınım poposunu dönmüşşş ters duruyomuş yani poposu aşağıda dr sordum normal değil dedi sonra döner dedi

çok güzel olmuş cnm bütün ayrıntıları düşünmüşsün ellerine sağlık

canım eminönüne gittim yazmışsın ordan mı aldın bunları???

gözün aydın canım. mutlu oldum senin adına bende...

odanıza bayıldık eşimle:)kız odası kokoş olur tabiki de,güle güle kullansın prensesin.. ikeadan alma taraftarı değildi eşim ama kızının odasını gösterince düşünmeye başladık biz de:)

selam annişler,
bu gün doktordan geldik.bebeğim 1060gr olmuş maşallah doktor herşey normal dedi.hatta ben bu ay hiç kilo almamışım çok sevindim,
ama tansiyonum yüksek çıktı 14 e 8 çıktı doktor 2 günde 1 tansiyon ölçtür yaz bi kağıda dedi ve 9 gün sonrasına tekrar randevu verdi,inşallah o zamana kadar düzelir benim tansiyon.şimdiye kadar hep normaldi şimdi nerden çıktı bu yawww

geçmiş olsun canım doktorda beni çok uyarmıştı artık çok dikkat etmeliyiz yediklerimize içtiklerimize tansiyon bu haftalarda çıkıyomuşş

Hamilelikte Yuksek Tansiyon
Posted by admin on Şubat 9th, 2008
Bir kadının hamile kalmadan önceki tansiyon yüksekliği ile hamilelikle beraber ortaya çıkan tansiyon yüksekliği durumu birbirinden farklıdır ve dolayısı ile tansiyonun seyri, oluşumu ve tedavisi de farklıdır. Hamilelikte yüksek tansiyon tehlikelidir. Yüksek tansiyon hamilelikten önce de olabileceği gibi hamileliğe bağlı olarak da ortaya çıkabilir ve kötüleşebilir. Hamilelik bittikten sonra da kaybolabilir.

Hamilelikte yüksek tansiyon dediğimiz ‘Preeklempsi’, genelde hamileliğin 20. haftasından sonra ortaya çıkar ve hamileliğe bağlı anne ölümlerinin en önemli nedenlerinden biridir. Erken dönemde yakalandığında tedavisi mümkün olan, geç dönemde ise annenin ve bebeğin hayatına malolabilen ciddi bir hastalıktır. Preeklempsi’nin nedeni tam olarak bilinmediğinden, hamilelik öncesinde yüksek tansiyon gelişimini tahmin etme ya da önleyici bir yöntem yoktur.

Böbrek süzücü sisteminde yaşanan problem nedeniyle idrarda protein atımı başlar ve bu da sonuç olarak ödemi beraberinde getirir. Ellerde, ayaklarda ve özellikle sabahları yüzde ve göz kapaklarında şişmeler görülür. Hamilelikte tansiyonun yükselmesi çok farklı mekanizmalarla geliştiğinden, hastalarda sıvı ya da tuz kısıtlaması gereksizdir.

Preeklempsili bir kadında şuur kaybı, kasılma ve çırpınma nöbetleri saptanırsa bu preeklempsinin en ağır şekli olan gebelik zehirlenmesine yani ‘Eklempsi’ ye dönüşür. Yüksek tansiyon annede beyin kanamasına, körlüğe, karaciğerde kanamaya ve böbreklere hasar vererek böbrek yetmezliğine neden olabilir. Ayrıca, kalp yetmezliği ve akciğer ödemi de bütün bunlara eklenebilir. Yüksek tansiyon, annede sistematik bazı bozukluklara neden olurken aynı zamanda bebek de bu durumdan etkilenir. Anne karnındaki bebek kilo kaybeder ve gelişme geriliği gösterir.

Preeklempsi Kimlerde Görülür :
Önceki gebeliklerinde preeklempsi-eklempsi geçirenler
Ailesinde hipertansiyon görünenler
Hamilelikleri boyunca çalışmak zorunda olup, dinlenme fırsatı bulamayan anne adayları
Şeker hastalığı olanlar
Böbrek hastalığı olanlar
Çok genç ve ileri yaşta hamileler
Fetusa ait problemi olanlar
Çoğul gebeliği olanlar
Düşük sosyoekonomik durum içinde olanlar

Şiddetli Preeklempsi Belirtileri :
Tansiyon ölçümlerinde değerlerin yüksek çıkması
Ani ortaya çıkan bir kilo artışı
Halsizlik
İdrarda normalin üstünde albümin cinsi protein görülmesi
İdrar miktarında azalma
Unutkanlık
Bulantı, kusma, mide ağrısı
Uyuma isteği
Beyin fonksiyonlarında bozulma
Görme bozukluğu
Solunum sıkıntısı
Pıhtılaşma hücrelerinde azalma
Bebeklerde büyüme geriliği
Böbrek fonksiyonlarında bozulma
Anemi

Yüksek Tansiyonun Tedavisi:
Hamileliğin son altı haftası preeklempsinin en sık görüldüğü dönem olduğundan haftalık kontrollerin düzenli olarak sürdürülmesi.
Hamilelikte hipertansiyonun yakından takip edilmesi.
İdrar tetkiki, kan sayımı, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri yapılması.
Risk altındaki hamilelere verilen düşük dozda aspirin tedavisi.
Bebeğe gelen kan akımını artırmak için anneye verilen istirahat.
Kasılmaları önlemek için hastanede uygulanan değişik tedavi yöntemleri.

çok teşkr ederim canım nelerle düşürebiliriz acaba bu tansiyonu.nette biraz araştırma yaptım ama,magnezyum içeren gıdalar tüketin diyor

diyetle düşer sanırımm hafif yemek lazımm anlaşılann
ben öğle ve akşamları ekmek yemiyorumm sadece sabah yerim 2 dilim
çayı filan şekersiz içiyorumm tatlıdan uzak duruyorumm bugünn yedim az tatlı çok canım çektidee
karnımı doyurmuyorum tıka basa
tuzuda eskiye göre azalttım
şekerli içeceklerde içmiyorumm
daha başka neler yapılmalı acabaa
bende çıkmadı ama artık bu haftalarda çıkarmış aniden kendimce önlem almaya çalışıyorum işte

çok teşkr ederim canım nelerle düşürebiliriz acaba bu tansiyonu.nette biraz araştırma yaptım ama,magnezyum içeren gıdalar tüketin diyor

az tuzlu tüketmeye çalış canım, sarımsak da düşürür, günde bir diş yoğurduna katabilirsin, fazlası da çok düşürür belki:S

Maaşallah cnm ay ben de yarın gidiyorum sabahtan bakalım çok heyecanlandım hazırlandım doktora gitmeye valla bu haftalardan sonra hep hazır olmak lazım ne olur ne olmaz..tansiyonunu ihmal etme sarımsak tüket cnm tuzu da azalt allahın izniyle bişeycik olmaz...
ay çok sevindim cnm gözün aydın sen gene de dikkatli olmaya dinlenmeye devam ett

çok güzel olmuş cnm bundan iyisi şamda kayısı..güle gülekullan bebişini ben de bugün taçtan uyku seti aldım oğluşuma,fotoğraf albümü aldım bir de pike takımı ama bir tane de nevresim alıcam bakalım..ben ocak sonunda başlamayı düşünüyorum hazırlıklara..hazırlık dediğim son yerleştirme işi fln..yoksa alınacakları alıp yığıyorum şimdilik..ay sağlıkla bi doğsunlar da inşallahhh herşey yaplırr

Gamzecim, prensesin odası harika olmuş. Güzel günlerde kullanmak nasip olsun inşallah.
Bizde sonunda cumartesi mobilya siparişini verdik. 20 ocakda gelecek mobilyalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…