- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #25.781
merhaba kızlar,
ben yine gecenin bir körü yazıyorum. Gündüz bakacak zaman bulamıyorum,geceleri bütün yazılanları okuyorum ve yazabilirsem iki satır bişey yazmaya çalışıyorum.
tabi gecenin bi yarısı yazdığımdan mıdır nedir yazdıklarıma yada sorduklarıma hiç cevap gelmiyo,küsücem ama sizee
en son isimlerden konuşulmuş bende sormuşdum karar veremiyorum sizce hangisi güzel diye, tekrar soırayım bari sizce İDİL mi, ELA mı, EZGi mi?(polyanna bir tak sen cevap vermişsin teşekkür ederim)
Olabilir canım bu konuda hiç tebrübem yok ama yeni doğum yapanlar göbeği düşene kadar kullanmış ben de lazım olur diye 2 tane aldım,bi tane hastane çıkışında oluyo yeter.En çok badi kullanılıyo sonuçta.
Kızlar hastane çıkışında zaten zıbın oluyo iç zıbın olmadan giyemiyolar göbekleri düşmeden.. ama en iyisini hastane bilgi veriyo.. kontrolde mutlaka hemşireyle görüşün.. ben de çok kafya takıyodum neler koycam falan diye.. hemşireyle görüştüm sadece kendine bi gecelik bi de bebeğe hastane çıkışını getir dedi.. mama, sağma makinası, biberon falan herşey ordan temin ediliyomuş hasta bağı falan filan.. o yüzden mutlaka hemşirenizle görüşün fazladan eşya taşımayın derimmm..ozaman bir tane iç dış zıbın takım 2 adet tek zıbın 2 adtette çıtçıtlı badi koyalım.....bide tulum giydirmek dahamı iyi acab beli lastikli şeyler göbüşü rahatsız etmezmi..?
Canım güle güle kullansın bebişinnnnNevresimlerimiz geldi çok güzeller minicikAma faturası gelmedi sorun olmaz mı?
Nevresimlerimiz geldi çok güzeller minicikAma faturası gelmedi sorun olmaz mı?
evet evet eveeeeetttttİzmirli anneler bizde buluşalım...
günaydın herkese ,cumartesi pazar ve dün ağlamaktan gözlerim şişti bari işe geleyim dedim kısaca özet geçeyim cuma günü bebişin hareketlerini pek hissetmedik cumarteside hiç hisstmedim ,abim dr onlardaydım steteskopla kalp atşı var dedi baktı sonra kadın doğumcuyu aradılar ,acile gidin nts ye bağlanın dedi gittik muayene ultrason güzel çıktı bide ntsye taktılar orda ağrı çıktı dr soruyo ağrın sancın varmı hayır yok hiçbişey yok yanlızca deli gibi kaşınıyorum uyuz olmuşum gibi.tam kan idrar tahlili istedi karaciğer enzimleri tavan yapmış önce hamileliğe bağlı olabilir dediler karaciğer ultrason pazartesi tekrar detaylı kan tahlili falan yapıldı 15 güne çıkıyomuş sonuçlar ama ilk çıkan sonuçlara göre %99 hepatit b imiş 32. haftada ancak ilaca başlanmıyomuş 32 haftada ilaca başlanıp doğuma kadar takip edicekmiş tedavi olmazsam %40-50 ilacı alırsam % 5 e kadar bebeğe geçme ihtimali varmış asprin bile içirmiyosunuz bu ilacın zararı yokmu diye sordum kar zarar hesabı diyo o daha çok moralimi bozdu böyle işte önce şeker sonra bu ,bebeğimi sağlıkla dünyaya getireceğime inancım kalmadı ,kafamdan milyon tane şey geçiyo.
Kızlar hastane çıkışında zaten zıbın oluyo iç zıbın olmadan giyemiyolar göbekleri düşmeden.. ama en iyisini hastane bilgi veriyo.. kontrolde mutlaka hemşireyle görüşün.. ben de çok kafya takıyodum neler koycam falan diye.. hemşireyle görüştüm sadece kendine bi gecelik bi de bebeğe hastane çıkışını getir dedi.. mama, sağma makinası, biberon falan herşey ordan temin ediliyomuş hasta bağı falan filan.. o yüzden mutlaka hemşirenizle görüşün fazladan eşya taşımayın derimmm..
Canım güle güle kullansın bebişinnnn
hayırlı olsun güle güle kullan cnm bende de fatura yoktu
cnm güle güle kullan normalde faturayı gönderiyolar poştle atmayasın kargo poşetin in içine bak..Nevresimlerimiz geldi çok güzeller minicikAma faturası gelmedi sorun olmaz mı?
bu arada size merhaba demeyi unutmuşum söyle bi geçmişe baktım da...
bugün okuldan bağlanıyorum kızlar öğleye kadar deneme sınavı var ben de yazılı sorusu hazırlarım diye laptopumu okula getirmiştim bi yandan hazırlarken bi yandan yazdıklarınızı okuyorum. çocuklar da soruları çözüyorlar. bu gece 2 de uyudum... oğlum sağolsun uyutmadı.önce hıçkırık tuttu 2-3 dk hıçkırdı garibim. sonra da uykusu kaçtı galiba bir hareket bir hareket uyutmadı.. öyle böyle değil karnım yerinden oynadı resmen. dalamadım bi türlü...ben de kalktım tv izledim az, sonra tekrar yattım anca 2 gibi uyudum sanırım. bu çocuk sanki hiç uyumadı bu gece. sabahtan beri de hareketli . maşallahı var bugun üstündeler herhalde şarkı söyleyip dans mı ediyo nedir? durmuyo kıpır kıpır. tabi şikayet etmiyorum hareket etmese daha kötü di mi? susayım bari..
bu arada size merhaba demeyi unutmuşum söyle bi geçmişe baktım da...
bugün okuldan bağlanıyorum kızlar öğleye kadar deneme sınavı var ben de yazılı sorusu hazırlarım diye laptopumu okula getirmiştim bi yandan hazırlarken bi yandan yazdıklarınızı okuyorum. çocuklar da soruları çözüyorlar. bu gece 2 de uyudum... oğlum sağolsun uyutmadı.önce hıçkırık tuttu 2-3 dk hıçkırdı garibim. sonra da uykusu kaçtı galiba bir hareket bir hareket uyutmadı.. öyle böyle değil karnım yerinden oynadı resmen. dalamadım bi türlü...ben de kalktım tv izledim az, sonra tekrar yattım anca 2 gibi uyudum sanırım. bu çocuk sanki hiç uyumadı bu gece. sabahtan beri de hareketli . maşallahı var bugun üstündeler herhalde şarkı söyleyip dans mı ediyo nedir? durmuyo kıpır kıpır. tabi şikayet etmiyorum hareket etmese daha kötü di mi? susayım bari..
cnm güle güle kullan normalde faturayı gönderiyolar poştle atmayasın kargo poşetin in içine bak..
ay beniimkide şu anda hıckırıyo cnm ya bayadırda durmadı..üzülüyorum...senin kuzuyada kocaman maşallah ama 1 yada 2 gün sonra uyur bunlar böle oynuyolar oynuyolar sonra pıssssssss uyku hali...
yakın arkadaşımın 1,5 yıl arayla 2 bebeği oldu biri kış biri yaz bebeği. ona sordum iç zıbına hiç gerek yok ben hiç kullanmadım dedi. onun yerine çıtçıtlı badilerin aynı anda hem alttan hem yandan açılanlarından kullandım cok rahat oldu dedi. ben de öyle aldım yeni doğan bi kaç tane. hastane cıkısından 1 iç tane iç zıbın cıkıyo başka almayacağım o yüzden.
kargo poşetinin dışında şeffaf bi kısım var fatura genelde orada oluyo bi kontrol edin derim. dediğin gibi bi coşuyo bi duruyolar ama çalısırken cok zor uykusuzluk bi izne ayrılsaydıkk.... dün melikeye de aynısı olmuştu galiba. aklıma ilk o geldicnm güle güle kullan normalde faturayı gönderiyolar poştle atmayasın kargo poşetin in içine bak..
ay beniimkide şu anda hıckırıyo cnm ya bayadırda durmadı..üzülüyorum...senin kuzuyada kocaman maşallah ama 1 yada 2 gün sonra uyur bunlar böle oynuyolar oynuyolar sonra pıssssssss uyku hali...
okudum canım okumam mı? yapmadığımız sey atmadığımız takla kalmıyo ki... iyi olsunlar da tek istediğimiz o...Maşallah canım oğlun kıpır kıpırHareket etmese daha kötü tabi geçen gün burda yazılanları okumuşsundur hareket etsin diye neler yaptık ben başımın ağrımasını göze alıp tatlı bile yedim ama kıpırdamadı.Şimdi ara ara tekmeliyo Allah'tan rahatladım.
kargo poşetinin dışında şeffaf bi kısım var fatura genelde orada oluyo bi kontrol edin derim. dediğin gibi bi coşuyo bi duruyolar ama çalısırken cok zor uykusuzluk bi izne ayrılsaydıkk.... dün melikeye de aynısı olmuştu galiba. aklıma ilk o geldi
okudum canım okumam mı? yapmadığımız sey atmadığımız takla kalmıyo ki... iyi olsunlar da tek istediğimiz o...
Ben o yandan çıtçıtlılardan burda bulamdım bi türlü.Bulursam 1-2 tane de öyle alıyım.bide ben hiç yeni doğan için bişey almadım gerek var mı?0-3 aylık aldım.Yeni doğanlar biraz daha küçük sanırım.
evet yeni doğanlar daha küçük 50 cm oluyorlar. 0-3 ay olanlar 56 cm. ben de yeni doğan olarak sadece bi kaç cıtcıtlı badi aldım. uzun kollu ve hem alttan hem yandan açılanlarda bebettonun organik ürünlerinde vardı. ben izmir den hello baby den aldım 9.10 tl idi. dün internette görmüştüm 9.90 a. bitmediyse linkinni verebilirim isteren çok güzeller hem de organik...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?